Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar work and travel ile tekrar abd'ye geleceğim. Avrupadan geleceğim için tek gidiş bileti alabilirim ve cok uygun. Avrupadan gidip tr'ye dönüşte normaldende pahalı oluyor bu yüzden bunu istemiyorum.
    Tek gidiş biletiyle öğrenci olarak giden oldu mu acaba? Bir sorun olabilir gibi bilgi aldım ama bu sorun tam olarak ne kimse bilmiyor . Fikri olan var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozan-çakır Öğrenci olarak sadece gidiş bileti içinde söyledi:

    Merhabalar work and travel ile tekrar abd'ye geleceğim. Avrupadan geleceğim için tek gidiş bileti alabilirim ve cok uygun. Avrupadan gidip tr'ye dönüşte normaldende pahalı oluyor bu yüzden bunu istemiyorum.
    Tek gidiş biletiyle öğrenci olarak giden oldu mu acaba? Bir sorun olabilir gibi bilgi aldım ama bu sorun tam olarak ne kimse bilmiyor . Fikri olan var mı ?

    J1 vizesiyle gecici olarak ABD'de kalacaginiz icin, ABD'den cikacaginizi da kapidaki memurlar gormek isteyebilir.

    Neden sadece gidis bileti aliyorsunuz, o kismi tam anlayamadim? Eninde sonunda donus bileti almayacak misiniz? Donus biletini de (Avrupa'da donseniz bile) su an alabilirsiniz? Boylelikle giriste cikabilecek butun sorunlari da onlemis olursunuz?


  • @crazycells Tek gidiş tek dönüş alırsam daha uygun oluyor şuan için . Ama dönüş biletimi oradayken almak istiyorum .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozan-çakır Öğrenci olarak sadece gidiş bileti içinde söyledi:

    @crazycells Tek gidiş tek dönüş alırsam daha uygun oluyor şuan için . Ama dönüş biletimi oradayken almak istiyorum .

    ABD'den cikacaginiza dair baska gostergeler var mi?

    Eger varsa yaninizda tasiyin, eger bu durum sorgulanirsa gorevliler cikacaginiza dair belge gormek isteyebilirler.


  • @crazycells Açıkcası okulu bitirmek için geri döneceğim fakat bunu orada görevliye açıklamak biraz zor olabilir . Pek buna aldırış edeceğinide sanmıyorum eğer olay buraya giderse.
    Bugün tekrar bir acentayla görüştüm italyadan usa uçup tekrar istanbula döneceğim için 2 ayrı bilet alıyorum ve fiyat uçuyor . Bu miktarı karşılayamıyorum o yüzden tek biletle uçup work and travel da kazandığım parayla dönüş bilet almak en mantıklısı .
    Ülkeye girişte bana bunun sorun cıkarıp cıkarmayacağını nasıl anlayabilirim? Kulaktan dolma bilgilerden ziyade bunu konsolosluğa mı sormalıyım acaba? Ne düşünüyorsunuz .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozan-çakır boyle bir soruyu onceden soramazsiniz 🙂 bu tamamen, sizinle giriste karsilacaginiz CBP gorevlisinin diyaloguna bagli bir durum 🙂

    Tek onemli olan vizeyi amacina uygun kullanmaniz. Ama siz bu durumu gostermekle yukumlusunuz.


  • Benim mantığım bunu almıyor. Konsolosluğa gittim vize aldım ki geri döneceğime karar verdiler çünkü öğrenciyim okulu bitirecem vs . Ama girerken tekrar vize alır gibi inandırmam gerekiyor . İlginç


  • Gümrük memurları ne derse o oluyor vizenin çokta önemi kalmıyor bu süreçte. Adamlar kimi zaman Kanadalı turistleri bile ülkeye almıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozan-çakır Öğrenci olarak sadece gidiş bileti içinde söyledi:

    Benim mantığım bunu almıyor. Konsolosluğa gittim vize aldım ki geri döneceğime karar verdiler çünkü öğrenciyim okulu bitirecem vs . Ama girerken tekrar vize alır gibi inandırmam gerekiyor . İlginç

    Konsolosluk ve CBP'yi kafanizda ayirin, bunlar birbirinden bagimsiz calisan iki farkli birim. Biri disisleri bakanligina, digeri icisleri bakanligina bagli... Bir tarafi ikna etmeniz, digerini de otomatik olarak ikna ettiginiz anlamina gelmiyor.


  • expedia gibi bazı sitelerde aldığın bileti 24 saat içinde iptal edebiliyorsun.
    Dönüş biletini al ve print al , sonra iptal ettir .
    Print aldığın belgeyi yanında taşı. Tek makul seçenek bu gorunuyor senin için.
    Tavsiye değil ! yontem yada seçenek olarak yazdım , kimse muhalefet etmeye kalkıp ortamı germesin LÜTFEN !


  • @sash Teşekkürler fikir için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozan-çakır peki soyle bir sey yapabiliyor musunuz?

    Italya'dan ABD'ye ve sonra ABD'den Italya'ya, sonra Italya'da hic kalmadan ayni gun aktarma ile Istanbul'a ucusu ayri bilet olarak almaniz?

    Bu sekilde fiyati daha uygun oluyor mu? Bileti daha sonradan almak istemeniz su anda odeyeceginizden daha yuksek bir miktar odemenizle sonuclanabilir, bilginize. Hem su an elinizde bir bilet olmasi, dedigim gibi kapida cikabilecek sorunlari da kaldirmis oluyor.

    Bir de sayin sash'in dedigi gibi bir yontemi booking'den de deneyin, orasi da sonradan iptal edilen biletler veriyordu diye hatirliyorum. ABD'de yolculuktan hemen once bileti alip, ABD'ye varinca da iptal edecek sekilde satin alabilirsiniz sanirim?


  • @crazycells Uçağa binmeden reservation yapıp sonra iptal ederim yada alıp geri iade isterim sanırım bu en iyi yöntem şuan için .

    benim avrupa vizem 5 agustosta bitiyor avrupaya transit biletsiz almazlar. Yani dönerken uçağa dahi binemem o yüzden dediğiniz gibi avrupaya gelip tekrar istanbula uçmak mümkün değil . Haliyle tek çarem 2 tek bilet kesmek oluyor buda normalde 400-500 dolar olacakken toplam 600-1000 arasına cıkıyor . Bunu karşılıyamiyorum . Tek gidiş aldığım taktirde bilet ücretim şuan 250 dolar .


  • @ozan-çakır Geçerli bir abd vizeniz olduğu sürece avrupa ülkeleri transit geçişlerde vize istemiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozan-çakır o durumda son onerim su olacak 🙂
    Turkiye'den ABD'ye, ABD'den Turkiye'ye gidis donus bileti alin, sonra Turkiye'den kalkacak ucagin saatine uygun sekilde bir Italya - Istanbul bileti alirsiniz.

    Turkiye'ye direkt donus yapacaginiz icin bu durumda transit vize durumu da hicbir sekilde sorun olmaz.
    Bu sekilde de toplamda dediginiz yontemden daha ucuza gelecektir diye tahmin ediyorum.


  • Araştırmalarım sonucu ziyaretçi vizeleri ve waiver lar hariç j1 gibi vizeler de dönüş bileti almak mecbur değilken yardımcı olur diye yazılmış . Buraya bilgi olarak düşeyim.
    Bende tek gidiş uçup temmuzda dönüş bileti almaya karar verdim umarım herşey yolunda gider .


Benzer Başlıklar

  • 351
  • 11
  • 2445
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum