Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Taşındı Emlak
650 130 117.5k 100

• "new home buyers act" henuz yasalasmadi saniyorum.
    son durum ne bilen var mi?

• daha once sorulduysa ozur dileyerekten ev sahibi olmak icin iki kisi uzerine mortgage a girilebiliyor mu?

• @Doncarleone Evli cifter beraber basvuru yapabiliyorlar "joint mortgage" diye geciyor. Internette yazilanlara gore basvurma gerekcelerinden bazilari kredi skoru dusuk olan bir kisinin yerine iki kisi basvurarak riski yaymak, bir diger sebep ise bir kisinin alabilecegi borc miktarinin dusuk oldugu durumlarda, basvuruyu iki kisi yaparak alinacak borc tutarinin yukseltilmesi.
    Evli olmayan iki kisi basvuru yapabiliyor mu bilmiyorum eger sorunuz buysa.

• @jake-elwood cok teşekkürler. sağolun aradığım soru buydu. 2000 usd gelirle eve girmeye gücüm yeter mi bilmiyorum

• ⭐⭐

@Doncarleone 2000 USD gelirle ev kredisine girmek?! Geçinmeye ne kadar ayırdınız, krediye ne kadar, merak ettim.

• Ustte yanitlanmis ama ben yine de yazayim. Ben ve esim joint olarak mortgage odemesi yapiyoruz yani iki kisi uzerinden 15 yillik mortgage kredisi kullandik. Ayrica belirteyim biz sabit faizle kredi cekmistik ancak evin vergisi bu yil artti ona gore bizim mortgagede belli bir miktar artti.

• @Murat-Yılmaz Bu meseleyi gozden kacirmisim ben aldigimizda. ev odemesini sabitledik diye sevinirken vergi surprizi yasamistik. akilda tutmakta fayda var. vergiler her yil guncelleniyo.

• @saulgoodman
    simdilik iki işde çalışıyorum babama 400 usd kira verip kafamı ütületiyorum. arabamı aldıkdan sonra bir sene içerisinde eve girip ak partililerden toptan kurtulmak istiyorum😀

gecinme olarak aslında ekstrem lüks düşkünü değilim ama kaç yıldır fitness yapamadığım için bir fitness üyeliğim olur belki ayda yılda birde abdli çevreyle dışarıda takılırım.

• @jake-elwood, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

@Doncarleone Evli cifter beraber basvuru yapabiliyorlar "joint mortgage" diye geciyor. Internette yazilanlara gore basvurma gerekcelerinden bazilari kredi skoru dusuk olan bir kisinin yerine iki kisi basvurarak riski yaymak, bir diger sebep ise bir kisinin alabilecegi borc miktarinin dusuk oldugu durumlarda, basvuruyu iki kisi yaparak alinacak borc tutarinin yukseltilmesi.
    Evli olmayan iki kisi basvuru yapabiliyor mu bilmiyorum eger sorunuz buysa.

Sayın @jake-elwood ORLANDO başlığı altında, bize biraz Orlandoyu anlatırmısınız. Ne iş yapıyorsunuz, Hangi mahalleler iyi, orda işyeri açsak hangi işler tutar tarzında, şimdiden teşekkürler.

• 2 gun once ev icin 250bin dolarlik kredinin uygun oldugu onaylandi...

• Merhaba
    Esiml gc sahibi ve ben vatandasiyim . Esim 1099 formu aliyor ve temmuzdan itibarende iyi bir geliri mevcut ancak ev kredisine basvursak bir w2 almadigimiz icin negatif bir durum sanirim 2. Tax returnmuzu yapacagiz ilk tax iadesi dusuk bir mikatrdi cunku o yilin son aylari ekim gibi ulkeye giris yaptik ve ilk 6 ay uber lyft olarak calisti ordada geliri iyi gorunuyordu . Ev kredisine basvuruda yapsak olumlu olma ihtimali ne kadardir acaba ? Basvuruda bulunmalimiyiz .

• @tony-burgos 1099 ile mi calisiyorsunuz yoksa w2 ile ?

• @neslikaan Hangi eyalette oldugunuzu bilmiyorum, ama kisisel gorusum, aylik geliriniz kesintilerden sonra net $3k uzerindeyse ve bunu kagit uzerinde gosterebiliyorsaniz, mortgage loan alabilirsiniz. Kredi skorunuz da 750+ ise, faiz orani uygun bir loan bulabilirsiniz.

• @neslikaan ev fiyatlari bu aralar cok yukseldi. Bence almadan once iyi arastirin. Biz 2005'de piyasalarin en yuksek oldugu donemde $250 bin dolara aldigimiz evi, 2010'da baska eyalete tasinmamiz gerekince yari fiyatina ancak satabilmistik.

• Benim cevremde gordugum ve kendi yasadiklarima gore 1099 calisiyorsaniz eger mortgage companyler sizi bu gelirin her an degisebilme durumundan oturu uzun donemli borclandirma konusunda daha riskli goruyorlar. W2 calisiyorsaniz prosedur daha hizli isliyor. Kabaca hesap su sekilde, aylik gelirinizin yarisini yasamsal ihtiyaclariniz icin ayiriyorlar, geri kalan yarisindan ise odemekle yukumlu oldugunuz miktarlari dusuyorlar; ornegin araba kredisi, health insurance, varsa aylik taksitler, ortalama aylik kredi karti odemeleriniz (aylik odenen taksitlerin geri kalan bakiyelerinin toptan odenerek kapanmasi durumu bu yuzden kullaniliyor, kullanilabilir aylik mortgace limitini artirmak icin). Butun bu odemeleri aylik gelirinizin yarisindan dustugunuzde geri kalan miktari aylik odemeleriniz olacak sekilde kredilendiriyorlar. Bu arada faizlerin artmasinin yaninda, emlak piyasasi da oldukca hizli yukseldi ve devam ediyor. Ayrica burda Turkiye'de alistigimizin aksine fiyatlarin geri gelme riski her zaman mevcut.
    Bir de yeri gelmisken soyle bir durumdan da bahsetmekte fayda goruyorum; evin ve ekipmanlarin her sene olan yipranma paylarinin, tamir bakim, amortisman giderlerinin de hesaplanmasi gerekiyor. Aksi taktirde kendinizi kiraci oldugunuzda mal sahibine bir telefonla hic bir gidere karismadan halledebileceginiz durumlarda, muhtemelen istemeyeceginiz suprizlerle karsilasmis bulabilirsiniz. Ama bana kalirsa kira olarak verdiginiz odemeyi aylik mortgage taksidi olarak odeyebilme durumunuz varsa, emlak fiyatlari dusse de her turlu kardasiniz.

• Merhaba herkese! Biz ev almak için mortgage kredisine başvurduk. “Tebrikler dosyanız Underwriting kısmına transfer edildi” diye mail geldi görüştüğümüz mortgage memurundan. Kendisi tabiki olumsuz konuşmuyor ama biz yine evham yaptık. Onaylanır mı sizce? Bu süreçten döner mi dosya? Kredi skoru tax gibi noktalarda herhangi bir sorun yok. (Location PA)

• @Esra-Esra Merhaba. Underwriter en son karar verici asama. Butun evraklar bu asama icin toparlaniyor aslinda ve bu asamada gerek gordugu taktirde ilave dokumanlar isteyebilir. (Benim basima gelen, benden kimlik dogrulamami istemislerdi, bir kac yildir faturalarini odedigim 2-3 tane firmayi arayip konferans gorusme gerceklestirip 3 taraf olarak, ne kadar zamandir faturalandirildigimi, aylik ne kadar para odedigimi, son iki sene icinde odemelerimde hic gecikme olup olmadigini, bir sonraki odememin ne kadar oldugunu firmalarin agzindan kendileri duymak istediler. Aradiklari yerler ise T-Mobile, FloridaBlue Health Insurance ve YMCA idi). Sizin evraklarinizi toplayan memur da muhtemelen satis komisyonu uzerinden bonuslarla calisiyordur. Onlar da is bitsin ki komisyonlarini alsinlar diye sizin kadar istekli olacaklardir. Bana yardimci olan arkadas defalarca aksam saat 9-10 larda bile benimle telefonda goruserek bana yol gostermis ve yardimci olmustu. Arada hala yazisiriz kensidiyle.
    Bu noktada yillik geliriniz, son iki sene W2 lariniz, taksitli ve taksitsiz aylik ne kadar giderlerinizin oldugunun degerlendirilecegi asama. Umarim hersey gonlunuzce olur.

• @jake-elwood çok teşekkür ederim açıklama için. İsteseler bile allahtan eşimin ödemeler sicili temiz. Ama henüz böyle bir talep gelmedi. İnşallah onaylanır. Peki ne kadar sürede sonuçlandı sizinki?

• @Esra-Esra Ilk teklifi verip pending oldugumuzdan itibaren yaklasik 1.5 ay diyebilirim. Underwriter asamasi 1 hafta surmedi bile, telekonferans gorusmelerini 1-2 gunde yapip, toplamda 4-5 gun icinde tamamlanmisti.

• Merhaba, Underwriting deki dosyamiz icin bizden ekstra evrak sunmamizi istediler. 2020 -21 vergi transcriptleri ve odeme makbuzlari, belli bir miktar uzerindeki cek girislerinin cek kopyalari ya da dekontlari bi kac basit evrak daha. Ekstra eve sigorta yaptirmamizi istediler ve araba kredimizi kapatmamiz gerektigini soylediler. Her dediklerini yaptik insallah buradan donmez dosya.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k