Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Taşındı Emlak
650 130 117.5k 100

  • Tam yerimi emin degilim fakat bi konuda bilgi edinmek istiyorum.
    Ornegin realtor de ilanda olan bir ev $200 bin bu eve direk bu bedeli odeyerek sahip olunabiliyor mu?
    Yoksa eve teklifler toplaniyor ve en yuksek teklifi veren mi evin sahibi oluyor?
    Yani orda belirtilen fiyat taban ve tekliflerin alinacagi baslagic rakamimi oluyor?


  • @gokhanbagatur, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    Tam yerimi emin degilim fakat bi konuda bilgi edinmek istiyorum.
    Ornegin realtor de ilanda olan bir ev $200 bin bu eve direk bu bedeli odeyerek sahip olunabiliyor mu?
    Yoksa eve teklifler toplaniyor ve en yuksek teklifi veren mi evin sahibi oluyor?
    Yani orda belirtilen fiyat taban ve tekliflerin alinacagi baslagic rakamimi oluyor?

    Aslında bir kaç değişken var $200k değerinde evi krediyle alıyorsanız evin banka tarafından hesaplanan değerinin üstüne çıkamazsınız çünkü lender bu parayı ödemez.Ama sorunuz cevabı evet her şeyi normal şartlarda düşünürsek tek teklif sizin teklifiniz banka da evin değerini onayladı ve siz de $200k yı ödemeyi kabul ettiniz bu bedeli ödeyerek evin sahibi olabilirsiniz.

    $200k satıcının istediği tutar.Taban fiyat veya başlangıç rakamı değil.Bu tutarın altını da teklif edebilirsiniz bu durumda da satıcının tutumu belirleyici olacaktır.Tekliflerden en uygununu seçip onu kabul edecektir ki bu yüksek ihtimalle istediği tutara en yakın olan veya üstünde olan bi cash offer olacaktır.Cash her zaman kazanır.


  • @rookie tam aklimdakine yakin bir cevap oldu,sanirim bazi durumlarda belirlenen rakamin ustunede cikabiliyor .. cevap icin cok tsk ediyorum 🙏🏼


  • @kartal Epey zaman geçmiş ama konu ilgimi çekti. Şu an durum nasıl acaba?


  • Ev konusunda da tevrubeli olanlara soralim evi kiraladiniz veya satin aldiniz surec faturalarda yine ulkemizdeki gibi mi ? Ustune alma durumlari vb. gibi mi ilerliyor,hemen elektrik su kullanimi basliyormu?


  • @gokhanbagatur Bu iki turlu cevaplanmali:

    1- Eger ilk defa ev kiralaniyor veya satin aliniyorsa, elektrik, su, internet falan tek tek araniyor ve hesap aciliyor (abone olunuyor). Bazilari onden belli miktarda deposit isteyebilirler. Kredi skoru burada onemli bir faktor. Hesap acilinca elektrik ve su sizin adiniza gecer. Internet icin tedarikci firmanin teknisyeni randevu ile gelir ve baglantiyi yapar.

    2- Eger onceki adresden yeni adrese nakil yapilacaksa, telefonda veya online olarak adres guncellemesi yapiyorsunuz ve onlar gerekli ayarlamalari yapiyorlar. Siz baska birsey yapmiyorsunuz.


  • @mysea tskler bayadir aklimdaydi iyi oldu 😅🙏🏼

  • ⭐⭐⭐

    İlgilenenler için şuraya bırakayım;

    https://www.reddit.com/r/REBubble/


  • @freeworld baktım biraz , ekşi deki "Emlak Balonu" başlığını hatırlattı. Orada da emlak fiyatlarının düşmesini bekleyen umutlu bir kesim var. Ama nafile. Enflasyonist ortamda ne kadar erken alırsan o kadar iyi olur. ABD'de de önümüzdeki birkaç yıl enflasyon olacak gibi. Sonradan hiç alamamaktansa biran önce almak mantıklı geliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @israfil

    Ben acikcasi durumu cok daha farkli goruyorum.

    Stabil veya ona yakin bir artisin enflasyon ile orantili gitmesi gayet anlasilir. Fakat 7.5% enflasyon karsisinda, evlerin neredeyse iki katina cikmasi durumu mantikli gelmiyor bana. Ozellikle de satisa cikan evlerin yarisinin liste fiyati uzerinde satildigi bir ortam oldugunu gorunce.

    1900 yilindan itibaren ev fiyatlarinin enflasyona eslestirilmis grafigini paylasmak istiyorum. Neredeyse 2000 yilina kadar enflasyona oranla ev fiyatlari benzer seviyede. 2008 krizi kok nedeni bambaska olsa da, benzer yuklenmeyi yine goruyoruz. FOMO durumuna girmemek lazim diye dusunuyorum, zira 30 yil kredi saka degil.

    Inflation-Adjusted-Housing-Index-10-21.png


  • "new home buyers act" henuz yasalasmadi saniyorum.
    son durum ne bilen var mi?


  • daha once sorulduysa ozur dileyerekten ev sahibi olmak icin iki kisi uzerine mortgage a girilebiliyor mu?


  • @Doncarleone Evli cifter beraber basvuru yapabiliyorlar "joint mortgage" diye geciyor. Internette yazilanlara gore basvurma gerekcelerinden bazilari kredi skoru dusuk olan bir kisinin yerine iki kisi basvurarak riski yaymak, bir diger sebep ise bir kisinin alabilecegi borc miktarinin dusuk oldugu durumlarda, basvuruyu iki kisi yaparak alinacak borc tutarinin yukseltilmesi.
    Evli olmayan iki kisi basvuru yapabiliyor mu bilmiyorum eger sorunuz buysa.


  • @jake-elwood cok teşekkürler. sağolun aradığım soru buydu. 2000 usd gelirle eve girmeye gücüm yeter mi bilmiyorum

  • ⭐⭐

    @Doncarleone 2000 USD gelirle ev kredisine girmek?! Geçinmeye ne kadar ayırdınız, krediye ne kadar, merak ettim.


  • Ustte yanitlanmis ama ben yine de yazayim. Ben ve esim joint olarak mortgage odemesi yapiyoruz yani iki kisi uzerinden 15 yillik mortgage kredisi kullandik. Ayrica belirteyim biz sabit faizle kredi cekmistik ancak evin vergisi bu yil artti ona gore bizim mortgagede belli bir miktar artti.


  • @Murat-Yılmaz Bu meseleyi gozden kacirmisim ben aldigimizda. ev odemesini sabitledik diye sevinirken vergi surprizi yasamistik. akilda tutmakta fayda var. vergiler her yil guncelleniyo.


  • @saulgoodman
    simdilik iki işde çalışıyorum babama 400 usd kira verip kafamı ütületiyorum. arabamı aldıkdan sonra bir sene içerisinde eve girip ak partililerden toptan kurtulmak istiyorum😀

    gecinme olarak aslında ekstrem lüks düşkünü değilim ama kaç yıldır fitness yapamadığım için bir fitness üyeliğim olur belki ayda yılda birde abdli çevreyle dışarıda takılırım.


  • @jake-elwood, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @Doncarleone Evli cifter beraber basvuru yapabiliyorlar "joint mortgage" diye geciyor. Internette yazilanlara gore basvurma gerekcelerinden bazilari kredi skoru dusuk olan bir kisinin yerine iki kisi basvurarak riski yaymak, bir diger sebep ise bir kisinin alabilecegi borc miktarinin dusuk oldugu durumlarda, basvuruyu iki kisi yaparak alinacak borc tutarinin yukseltilmesi.
    Evli olmayan iki kisi basvuru yapabiliyor mu bilmiyorum eger sorunuz buysa.

    Sayın @jake-elwood ORLANDO başlığı altında, bize biraz Orlandoyu anlatırmısınız. Ne iş yapıyorsunuz, Hangi mahalleler iyi, orda işyeri açsak hangi işler tutar tarzında, şimdiden teşekkürler.


  • 2 gun once ev icin 250bin dolarlik kredinin uygun oldugu onaylandi...


Benzer Başlıklar

  • Yeni Doğmuş Çocuğa Ev Devri Yapılır mı?

    Emlak
    11
    0 Oy
    11 İleti
    453 Bakış
    caner92C
    @gokcell, içinde söyledi: Yeni Doğmuş Çocuğa Ev Devri Yapılır mı? @caner92 Hayal ettin, pes etmedin hayalin icin savastin ve hayalini gerceklestirdin. Tebrikler tekrar. Tesekkurler. İnş cocuklarımızın geleceğide güzel olur:)
  • Amerika' da ev arkadaşı bulma

    Emlak
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    Ercan GeçginE
    @Edelweiss, içinde söyledi: Amerika' da ev arkadaşı bulma spareroom.com, roommates.com, roomster.com, craigslist.com Ancak en iyi cozum yasamayı düşündüğünüz yerin Facebook gruplarına katılıp bir gönderi paylaşarak aramak. Burada roomster.com sitesinde mesaj atabiliyorsunuz ama size gelen mesajları okuyabilmek için haftalık/aylık/yıllık şekilde ücretli paketler sunuluyor. Anladığım kadarıyla kullanımı ücretli, bakanlar ona göre araştırma yapsın. Bu arada henüz ben de ev bulmadım ama facebook - marketplace'de de güncel daireler bulunabiliyor.
  • Ev almak mı, ev yaptırmak mı?

    Emlak
    34
    3 Oy
    34 İleti
    6k Bakış
    M
    Merhaba, Yeni bir ev inşa etmek için bölgeyi iyi bilmeniz gerekiyor. Gayrimenkul için gerekli malzemeleri uygun fiyata alıp, iyi bir ekiple ekonomik bir fiyata anlaşmalısınız.
  • Amerikada Kiralık ev hakkında

    Emlak
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    https://www.youtube.com/watch?v=cr_EtUH6arQ
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum