Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @nihat26, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    herkese merhabalar
    bizde çok şükür bugün mülakatımızı olduk ve vizemiz onaylandı.
    ...
    ve tebrikler vizeniz onaylandı 3 ila 5 iş günü içersinde elinize ulaşır dedi.

    Hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda mutluluklar


  • @nihat26, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    herkese merhabalar
    bizde çok şükür bugün mülakatımızı olduk ve vizemiz onaylandı.
    Mülatak tarihinden önce Sağlık muayenesine biz randevu alamadık telegram grubundan fikir alıp mail attım.( arkadaşlar siz benim gibi ihmal etmeyin mülakat maili gelir gelmez sağlık muayene randevunuzu hemen alın ) telefonla görüşmeleri sadece akşam 5-7 arası yapıyorlar.sağolsunlar geri döndüler ve randevu tarihini geç gösterip bize bir hafta sonraya ( 11 Mart ) sağlık muayenesi için randevu almamızı ama bize 4 martta yardımcı olacaklarını söylediler.
    Bizde 4 mart saat 9:30 da gittik durumu hatırlattım.çocuklar dahil pcr testi istiyorlar ve çıktısı olacak ,yetişkinler için covid aşı kartı ,çocuklarında normal aşı kartları.yetişkin 250 dolar , çocuklar 170 dolar birde yetişkinler için ciğer röntgeni ve kan tahlisi onlarda 47,5 dolar. çocukların aşıları tam olmasına rağmen bir doz aşı vuruyorlar bizlere de bir karma diyeyim 3 doz aşı yaptılar bir enjektörde .galiba 25 yaş alı için idrar testi istiyor o da ekstra ücret tabi.Muayene olurken sadece iç çamaşırı oluyor bir tane uzun tek kullanımlık uzun gömlek veriyorlar. Bu arada kredi kartı geçiyor.Orada çalışan Esra ve Filiz Hanım a teşekkürler gayet yardımseverler.bir gün sonra saat 1 de raporumuzu alıp pazartesi günkü mülakatı bekledik.
    Araba kiralamıştım , Ankara'da park yeri bulmak bir sıkıntı gerçekten büyük sorun, tavsiyem taksiyle gitmeniz. park yeri bulur bulmaz koştur koştur gittik anahtarı 15 tl karşılığında kaktüs kafeye emanete bıraktım. Sonrası bilinen mevzular 7 nolu gişeden 330*4 dolar vize parası ödedik. sonra onun yan koridorundan 3 tane daha gişe var ordan numaranız yandığında gidip evrak teslimi yapıyorsunuz.9 numaralı gişeye gittik gözlüklü kumral kıl mı kıl bir kadın vardı megafonu kapalı mıy mıy konuşuyor,aşağılayıcı kaprisli bir tavrı vardı.Sesi gelmiyor baya cebelleştik. arabada Amerika'da kalacağımız adresi unuttum girip çıkışıma izin verdiler.
    artık öğle vaktine yaklaşırken son kez numaramız yandı oraya kadar çok stresliydi, AP ye kalan aileler ,arkadaşlar oldu. 6 numaralı gişede numaramız yandı ve gittik asıl talihli eşimdi Türkçe mülakat oldu.çocuklar içinde eşim parmak izi verdi. Eşim öğretmen , kaç senelik öğretmensin devlette mi özelde mi gibi daha önce duymadığım sorular sordu, en son bana ingilizce ne iş yapıyorsun orada ne iş yapacaksın dedi.bende uçak teknisyeniyim orada da aynı işi yapacağım dedim ve tebrikler vizeniz onaylandı 3 ila 5 iş günü içersinde elinize ulaşır dedi.

    forumda @gucarslan , @smartcells başta olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

    ek ilave yapayım arabanın ruhsat fotokopisine , www.tsb.org.tr den araç değerini çıkarıp zımbaladım.


  • @smartcells hocam yoksa ? Siz o şanslı 200 içerisinde misiniz? İnşallah öyledir.

  • ⭐⭐⭐

    @muhendisbey, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells hocam yoksa ? Siz o şanslı 200 içerisinde misiniz? İnşallah öyledir.

    En az 2 gün var benim numaraya ulaşmalarına.
    Eninde sonunda benim de diğerlerinin de dosyaları işlenecek ve mülakat verilecektir.
    Sabırla beklemeye devam. DV sürecinin %95'i hiç bir şey yapmadan sabırla beklemekten ibarettir.


  • Unganlar deneyimimiz
    10:10 randevumuza park yeri arama hatası yüzünden tam vaktinde vardık. Direk otoparka verseydik kıymetli benzinimiz bitmeyecek sadece otopark ücreti ödeyecektik. Siz siz olun boşuna aramayın tertemiz otoparka bırakın arabanızı. Erken varmak bizim için önemliymiş unganlar müracaat salonuna girince anladık çünkü İran’lı vatandaşlar doldurmuştu salonu. Randevu saatimizi söyleyip hemen evrakları teslim ettik. 3 kişilik bir aileyiz ve oğlumuz 5yaşında.
    Yanımız da Covid aşı belgelerimiz, PCR test sonucumuz, pasaportlarımız, aşı belgelerimiz, DS-260 onay çıktısı götürdük. Sağlık ocağından aldığımız aşı belgelerinin yeterli olmadığını söylediler e-devlet üzerinden eNabız a girerek aşı segmesinden çocuğumuzun karekoldu aşı takvimini indirip en yakın kırtasiyeden çıktı almamız gerekti. 40-50 dk bekleme ardından foto çekildi ve yaklaşık 20 dk sonra da Bay Ungan tarafından önce eşim muayeneye alındı. Eşime soyunmasının gerek olmağını dışarısının zaten yeterince kalabalık olduğundan yakınan Bay ungan havadan sudan muhabbet arasında 1 aşı yapıp göndermiş. Sonra sıra bendeydi bana hiç de öyle birşey söylemedi biçimsiz önlüğü giyinip kendisini muayene salonunun açık camları karşısında 10 dk bekledikten sonra klasik sorularla tek aşıyı yapıp gönderdi. En son oğlumu muayeneye götürdüm ona da tek aşı yapıldı. Burası önemli çünkü 1. dozu 12 aylıkken yapılan Suçiçeği aşısının 2. dozu gelmiş ve onu yaptı. Kendisine sordum direk söyledi. 4-6 yaş grubu çocukların 2. doz su çiçeği aşılarının yapılıp yapılmadığını kontrol ediniz. Biliyorsunuz ki canlı aşılar unganlar randevuya 1 ay kala yapılmıyor. Özetle sonrasında ödeme alınıp düzen laba kan ve röntgen için gönderildik. Unganlara eşim için 200$, benim için 250$ oğlum için 170$ toplamda 620$ Düzen Laboratuvara iki kişi için 95$ daha ödedik.Sonrasında dosyamızın yarın hazır olacağını ve telefonlarımıza duyarlı olmamızı uyardılar. Olası bir durum için geri aranabilirmişiz. Çıktığımızda saat 12:30 gibiydi. Şimdilik bu kadar. Devamı 10 mart mülakat anıları olur inşallah.
    Bekleyen herkese nasip olsun 🙏

  • ⭐⭐

    @nihat26 tebrikler


  • Merhabalar,

    8 Mart Mülakat

    Ödeme, evrak teslimi gibi işlemlerin ardından;

    Şu anki iş yerinizde ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

    Eşinizle nerede, ne zaman tanıştınız?

    Neden yakın zamanda evlendiniz?

    Nişan ve evlenme tarihiniz nedir?
    Oraya gidince ne iş yapmayı planlıyorsunuz?

    Ardından sağlık raporumu vermediğim için şu an onaylayamıyorum dedi ve eksik evrak belgesi verdi.Bu belge ile birlikte sağlık raporu,foto,pasaportları posta yoluyla ulaştırmamızı söyledi.

    Bu arada CEAC Status sayfasında durumumuz REFUSED olarak güncellenmiş bu normal bir durum mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nihat26 gözünüz aydın tebrikler.
    ailenizle birlikte güzel, huzurlu ve sağlıklı bir hayatınız olsun.
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum..


  • @smartcells dv 22 de farklı ülke üzerinden kazanıp, vizesini alan oldu mu acaba bilginiz var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @Ege35, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells dv 22 de farklı ülke üzerinden kazanıp, vizesini alan oldu mu acaba bilginiz var mı?

    Hayır. Daha bu durumda olup da mülakata giren olmadı. Böyle durumda olan 2-3 kişi var. Onların deneyimlerinden Ankara'nın tutumunda bir değişiklik var mı yok mu göreceğiz.


  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum.Uzun bir süreçin ardından nıhayet hayallerime kavuşmak için gereken vizeyi aldığım deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
    Sağlık Muayene Deneyimim
    28,02,2022 saat 10,45 olan mülakatıma 9,15 de gittim.Bekleme salonunda beklemeye başladım ve içerideki işlemlerin yapıldığı salona geçtim.Çok fazla kişi olmadığı için beni de saat 10,00 gibi çağırdılar.Kayıt işlemleri yapıldı ve önce 5. kat kan alma ve daha sonra 3. kat röntgen çektirip tekrar 4. kata geldim. Saat 13.00de doktor muayenesi için gelmemi söylediler. Orda tanıştığımız bir kardeşimle önce yemek yiyip sonra kahve içtik ve gelecek planlarımızdan konuştuk.Saat 12.30 gibi tekrar unganlara gittik. Ve saa 13.15 gibi sıram geldi.İçeri girdim ve sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyundum ve önlüğü giydim.MEhmet hoca geldi ve hızlı bir şekilde birkaç soru sordu.
    -Daha önce Amerikada bulundun mu?
    -Ne iş yapıyorsun?
    -Daha önce operasyon geçirdin mi?
    -Kullandığın bi ilaç var mı?
    -Gözlük kullanıyor musun? vs.
    2 aşı yapıp bitirdi muayeneyi.
    Salona çıkıp son işlemler için bir süre bekledim ve beni çağırdılar.Ücreti ödedim. 7 martta 9,45 de mülakat randevum vardı ve ben 7 mart sabah gelip sonuçlarımı alıp alamayacagımı sordum. burda bi problem olmaz o gun gelip alabiliriniz dediler. 7 mart sabah 8.45 de unganlara gittim ve 8.50 de gelen ilk hanımefendiye rica ettim hemen dosyamı verdi. bir problem çıkmadı.
    MÜLAKAT DENEYİMİ
    7 Mart saat 9.45 mülakatıma saat 9.15 de gittim.Dışarda bekleyen yoktu ve beni içeri aldılar.ilk girişte sıra numarasını verdiler. ilk numaram veznede yandı ve 330 dolar ödeme yaptım. daha sonra evrak teslimi için numaram yandı ve şu evrakları teslim ettim.
    -nüfus kayıt örneği
    -askerlik durum belgesi

    • adli sicil kaydı
      -diploma ve fotokopisi
      -iş teklifi mektubu
      -pasaport fotokopisi
      -mali evraklar
      evrak tesliminden sonra bana mülakatımı ingilizce mi türkçe mi yapmak istersiniz diye sordu. ben ingilizce bildiğimi ama hata yapmaktan korktuğum için türkçe yapmak istiyorum dedim. çok nazik olan hanımefendi hata yapacak bişey yok korkmayın dedi. ben de ingilizce yaparken hata yaparsam tekrar türkçeye dönebilir miyiz diye sordum ve tabiki dedi. ben de o halde ingilizce yapmak istiyorum dedim. sanırım bendekı stresin farkına varmıştı ve beni rahatlatmak için söylemişti. kendisine teşekkür edip heyecanla beklemeye başladım.3. ve son kez numaram yandı. beni gözlüklü sempatik bi hanımefendi karşıladı ve mülakat başladı. ilk olarak bana vereceğim bilgilerin doğru olduğuna dair söz verdirdi. daha sonra sorular sordu.
      -Türkiyede nerede yaşıyorsun?
      -Burda ne iş yapıyorsun?
      -Nerede çalışıyorsun?
      -Ne kadar süredir bu işyerinde çalışıyorsun?
      -Ne kadar süredir bu mesleği yapıyorsun?
      -Hiç tutuklandınız mı?
      -Evli misin?
      -Çocuğun var mı?
      -Amerikada ailen var mı?
      _Tanıdığın var mı?
      -Orada nerde yaşayacaksın?
      -Orada ne iş yapacaksın?
      ve sonunda sihirli cümle tebriklek vizeniz onaylandı dedi. teşekkür edip oradan ayrıldım.
      Salonda beklerken bir arkadaş ile tanıştım ve ona ret verdiler. nedeni ise suudi arabistanda doğmuş.1yaşındayken türkiyeye gelmişler ve türk vatandaşı. Arabistanda kimsesi yok. kimlikte doğum yeri suudi arabistan yazdığı için, doğdugunuz ülkeden başvuru yapmanız gerektiğini söylemişler ve ret verdiler. onun adına çok üzüldüm.
      SÜRECİN EN BAŞINDAN BERİ BİZE HER KONUDA YARDIMCI OLAN YEŞİLKARTFORUM AİLESİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER. İYİ Kİ VARSINIZ.

  • Mülakatta ne kadar maddi kaynak gösterdiniz yazar mısınız ?


  • @nazifeakyol Hocam geçmiş olsun, biraz gergin olmuş ama sonunda hallolmuş, Amerika'ya giriş sürecinizin rahat geçmesi dileğiyle...


  • @funnelweb İlk olarak ingilizce (ve türkçe açıklamalı) metin için Teşekkürler. İngilizce konusunda tedirgin olup en azından bir iki kalıp netleştirmek isteyenler için mükemmel bir sunuş olmuş (Özellikle K: Konsolos B: Ben çok hoş). Ayrıntılar için de Teşekkürler, 17 çok değil mi kur için. Genelde dışarısıyla pek fark yok deniyordu da...


  • @ahmetdacic Tebrikler Hocam, banko bilgileri içinde Teşekkürler. Acaba para olarak ne kadar göstermiştiniz, bir de orada yaşayan Ablam var falan deyince bunları not alıyorlar mı, yoksa sıkıntı çekmeyecekseniz bizim için sorun yok mu diyorlar...


  • @İsmail-Karakaya çok teşekkürler 👊 yollarımız artık abd'de kesişecek, inanıyorum 🙂


  • @melcem bence de çok ama öyle maalesef. verilen fişte de o şekilde yazıyor.


  • @melcem, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @ahmetdacic Tebrikler Hocam, banko bilgileri içinde Teşekkürler. Acaba para olarak ne kadar göstermiştiniz, bir de orada yaşayan Ablam var falan deyince bunları not alıyorlar mı, yoksa sıkıntı çekmeyecekseniz bizim için sorun yok mu diyorlar...

    Selamlar hocam, iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler. Söylediğim gibi, banko bilgileri gözleme dayalı. Kesin bir bilgi değil yani 🙂 2 farklı bankadan farklı mevduat hesaplarında yaklaşık 30k gösterdik.

    Son soru sonrasında 10-15 saniye kadar hiç soru sormadan bilgidayara notlar aldı. Orada detayları not almış olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca mülakatı yaparken görevlinin önünde herhangi bir fiziki evrak göremedim. Banka döküm evraklarına vs.. numaramız yanmadan önce mi bakıp inceliyorlar bilemiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @atahan Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Eksik evraktan dolayı süreciniz AP'de olduğundan Refused görüyorsunuz. Evrağınızı ulaştırınca önce AP, sonra da Issued olarak değişecek o durum bilgileri.


  • @Megatron bana dusmez ama oncelikli olarak bi tebrik etsen! Herkeze benzer sorular yoneltiyorsun.Artik yapilan paylasimlardan su cikarima varman,varmamiz gerekiyor ki hesapta en az 10K$ olmasi sart gibi bir durum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum