Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @gokhanbagatur Teşekkür ederim.

• @smartcells Çok teşekkürler, umarım siz de en kısa zamanda vizenizi alırsınız.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim.

• Merhaba,
    Gönderide yazdıgınız Arşivli adli sicil belgesi, Nüfus kayıt örneği ve asker durum belgesini e-devlet üzerinen alıp mülakata götürebiliyor muyuz?
    Cunku Instructions pdfinde (https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf) nüfus mudurugunden alınması gerekiyor diyor. Eğer alabiliyor isek, arşivli olarak nasıl alınıyor adli sicil belgesi edevlet üzerinden arşivli seceneği yok.
    Ailemiz bize sponsor olucak diyip onların hesap dökümünü gösterebiliyor muyuz mulakatta?
    Teşekkürler

• Merhaba,
    Gonderinizde belirttiğiniz Arşivli Adli Sicil Belgesi, Nüfus Kayıt Örneği ve Askerlik durum Belgesini e-devlet üzerinen yazdırıp verebiliyor muyuz mülakatta? Çünkü Instructions pdfinde nüfus müdürlüğünden alınması gerektiği yazıyor. Orjinali olarak sayılıyor mu yani?
    Eğer e-devlet üzerinden alabiliyor isek arşivli bir sekilde nasıl alınabiliyor acaba adli sicil belgesi, e devlet üzerinde öyle bir seçenek yok çünkü.
    Bir de ailemizi sponsor olarak gösterip onarın hesap dökümünü gösterebiliyor muyuz mülakat için?
    Teşekkürler

• @şeyma-yildirim selam, teşekkürler.
    https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Pre-appointment-Regulations.pdf
    Bu linkteki sorular var, bunları evet hayır olarak işaretliyorsunuz. PCR veya HES kodu talepleri olmadı. Herhangi bir soru da sormadılar covid ile ilgili.

• @boraozc
    @Kitapsever
    @OrlandoGücü
    @melcem
    @axlgnr
    @Orhan-Cabarov
    İyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkürler.

• @kryptonite merhaba, durumunuzda değişme var mı? Hala AP mu görünüyorsunuz?

• ⭐⭐

@tolgahansayan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Herkese tekrardan selamlar,

16 Şubat çarşamba günü konsolosluk randevu deneyimim;

8.45 randevum için saat 8.15 de konsolosluğun kapısındaydım. Konsolosluk girişinin hemen karşısındaki kaktüs kafeye eşyalarımı emanet bıraktıktan sonra sıraya girdim. 8.30 gibi kapıdaki görevli randevu saatimi sordu ve beni içeri aldı. İlk girişte pasaportumu kontrol etti ve covid-19 formunu doldurmamı istedi. Sonrasında x-ray'den geçtim ve içeri alındım. İçerisi banka gibi geniş bir alan, ortada oturma yerleri var, kenarda ise sizi çağırdıkları vezneler(banko) var. Girişte soldaki görevli pasaportumu istedi ve üzerine etiket yapıştırıp sıra numarası ile birlikte bana geri verdi ve salonda beklememi sıra numaram yandığında vezneye geçmemi söyledi. Biraz bekledikten sonra sıra numaram yandı. Veznedeki görevli pasaportum ile sıra numaramı istedi (Pasaport ile sıra numaram görevlide kaldı). Ardından 330 doları nakit olarak ödedikten sonra tekrar beklememi ve sıra numaram bir daha yandığında evraklarımı teslim etmemi söyledi. Sıra numaram 2. kez yandı ve vezneye geçtim.

Görevli sırasıyla;

• Üniversite diplomamı ve fotokopisi,
    • Arşivli adli sicil belgesini,
    • Nüfus kayıt belgesini,
    • Sağlık raporunu,
    • Hesap dökümlerini,
    • 2x fotoğrafı,

istedi, ben diğer belgelerimin de yanımda olduğu söyledim fakat onları istemedi bunlar yeterli dedi. Mülakatı ingilizce'mi türkçe'mi yapmak istediğimi sordu. Türkçe yapmak istediğimi söyledim, tamam bekleyebilirsiniz dedi. (Normalde ingilizce yapmak istediğimi söyleyecektim ama biraz heyecanlı ve gergin olduğum için türkçe istedim.)

Tekrar salona geçtim, oturup beklemeye başladım. 10 dakika kadar bekledikten sonra numaram 3. ve son kez 7 numaralı veznede yandı. Veznede sarışın kadın görevli vardı. Vezneye geldiğimde bana direk ingilizce günaydın, hoşgeldin dedi bende ingilizce olarak karşılık verdim ve mülakat ingilizce başlamış oldu. Önce sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi ardından parmak izlerimi aldı. Ve sorulara başladı;

• Evli misin? (Hayır)
    • Çocuğun var mı? (Hayır)
    • Öğrenci misin? (Evet)
    • Hangi Bölüm? (Enerji Mühendisliği)
    • Master mı yapıyorsun? (Aynı zamanda açıköğretimden mezun olduğum için diplomamı göstererek master mı yaptığımı sordu bende hayır lisans okuyorum dedim.)
    • Nereye gideceksin? (Florida)
    • Neden oraya gideceksin? (İklim koşullarının iyi olduğunu soğuk havayı pek sevmediğimi söyledim, ayrıca yaşam maaliyetleri uygun olduğunu ve turizm bölgesi olduğu için iş bulma konusunda sorun yaşamayacağımı düşündüğümü söyledim.)
    • Amerika'ya ilk gittiğinde ne iş yapmayı planlıyorsun? (İlk etapta yaşam masraflarımı karşılamak için bulabileceğim her türlü vasıfsız işte çalışabileceğimi söyledim. İş seçme lüksüm yok dedim.)

Ardından her şey güzel dedi ve önünde duran diplomamı uzatarak tebrikler vizeniz onaylandı, 5 iş günü içerisinde pasaportunuz gönderilecek dedi. Çok teşekkür ederim, iyi günler dedim ve ayrıldım.

(Not: Bankada 11.000 dolar ve 4.500 euro gösterdim. Doları eylülde, euroyu şubat başında hesaba yatırmıştım. Hesap dökümlerim ve para hakkında bir şey sormadı.)

Umarım isteyen ve çabalayan herkes sorunsuz bir şekilde vizelerine kavuşurlar.
    Sıkıntısız süreçleriniz olması dileğiyle. Herkese bol şanslar.

Merhaba hayırlı olsun. Yeni hayatinizda başarilar dilerim..

• Herkese merhaba vizelerini almış olan tüm arkadaşları tebrik eder, benim gibi mülakat bekleyenlere de sabır dilerim. Benim sormak istediğim soru şu mülakat deneyimlerini okurken bir çok kişinin vizesini aldıktan kısa süre sonra amerikaya 2-3 günlük giriş çıkış yapmasının nedeni nedir? Sağlık raporu alındıktan sonra 5-6 ay geçerlilik süresi var ve vizemiz de o süre içinde geçerli diye biliyorum. Vizemiz basılmışken amerikaya girememe gibi bir nedenimiz ne olabilir ? (Covid'in aşırı artması ve abd'nin amerika vatandaşları dahil kimseyi kabul etmemesi, 3. dünya savaşı vb. mi?) Herkese teşekkürler. @gucarslan @crazycells @smartcells

• @güler-özçelik CEAC'a baktığımda ne yazık ki hala AP'de. Mülakat alan bir çok arkadaş pasaportlarına kavuştular. Duruma ilişkin elbette sabredemedim ve Konsolosluk'a yazdım.
    Cevaben,
    COVID kaynaklı backloglar sebebiyle aşırı yoğun olduklarını,
    Yine de şu an bir konsolosluk görevlisinin dosyam ile ilgilendiğini,
    CEAC kayıtlarını kontrol etmemin şu an için çok anlamlı olmadığını çünkü yoğunluk sebebiyle o sayfanın sağlıklı bir şekilde güncellenemediğini ve kafa karışıklığına neden olabileceğini,
    Bu aşamada önümde iki ihtimal olduğunu anlatan bir cevap aldım:
    Ya ilk fırsatta vize basılmış olan pasaport tarafıma ulaştırılacak ya da pasaportum bana geri gönderilecek ve ek doküman talebinde bulunulacaktı.

Normalde kaygılı biriyim ancak bu konuyla ilgili olumlu düşünüyorum, umarım en kısa sürede vizemi alabilirim. Sizler için de aynısını diliyorum.

• @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba vizelerini almış olan tüm arkadaşları tebrik eder, benim gibi mülakat bekleyenlere de sabır dilerim. Benim sormak istediğim soru şu mülakat deneyimlerini okurken bir çok kişinin vizesini aldıktan kısa süre sonra amerikaya 2-3 günlük giriş çıkış yapmasının nedeni nedir? Sağlık raporu alındıktan sonra 5-6 ay geçerlilik süresi var ve vizemiz de o süre içinde geçerli diye biliyorum. Vizemiz basılmışken amerikaya girememe gibi bir nedenimiz ne olabilir ? (Covid'in aşırı artması ve abd'nin amerika vatandaşları dahil kimseyi kabul etmemesi, 3. dünya savaşı vb. mi?) Herkese teşekkürler. @gucarslan @crazycells @smartcells

2020 ve 2021 de bir sürü insan kazandığı halde gidemedi. Benim sana tavsiyem, pasaportuna vize basılır basılmaz git yada giriş çıkış yap Amerika'ya

• @orlandogücü Vizeleri basıldığı halde o süre dolmadan (5-6 ay) mı gidemediler yoksa green card kazanıp coronadan dolayı mülakat vs yetişmediği için mi ? Bunu öğrenmeye çalışmamın nedeni de yazları otellerde çalışıyorum biraz daha para biriktirip öyle gitmek istiyorum ama hayallerimi de tehlikeye atmak istemiyorum

• merhaba. mülakata götürülecek diplpma bir tane o da en son alınan. Doktora yapan var aile bireylerinde. sadece doktorayı mı götürmeliyiz yoksa üniversite diplomasınıda mı. teşekkür ederim

• @ggulduk mulakatta verilen vize saglik raporunuzun tarihinden itibaren 6 ay gecerli, bu surede giris yapmazsaniz / yapamazsaniz greencard hakkinizi kaybedersiniz. ilk giriste pasaportunuza 1 yillik giris icin damga vurulacak ve greencard + snn basim islemleriniz baslayacak. ilk giris bu nedenle onemli, olumsuz bir durum nedeniyle girisler yasaklanirsa hak kaybina ugramamaniz icin.

• @mirali-doğan merhaba. son mezun olduğunuz okulun diplomasını götürmeniz yeterli.
    ayrıca sorularını tek bir başlıkta sorup cevap bekleyin lütfen..

• Vukuatlı nüfus kaydı örneğini kişi olarak mı yoksa aile olarak mı almamız gerekiyor? Tek talihli benim.

• @caganpaker, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Vukuatlı nüfus kaydı örneğini kişi olarak mı yoksa aile olarak mı almamız gerekiyor? Tek talihli benim.

Evliyseniz veya çocuğunuz varsa (gitmeyeceklerse bile) aile olarak alınız. Bekarsanız kişi olarak alınız (aile de alabilirsiniz zira aile seçeneğinde de sadece siz görüneceksiniz).

Not: Bekarsanız şu postu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/94173

• Mülakat için e-devletten indirdiğimiz belgelere kurum olarak U.S. EMBASSY ANKARA mi yazmak daha doğru olur yoksa Kentucky Consular Center mı?

• Merhabalar hesap döküm belgesinin tarihi .mulakat tarihinden kac gün once olmalı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k