Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba vizelerini almış olan tüm arkadaşları tebrik eder, benim gibi mülakat bekleyenlere de sabır dilerim. Benim sormak istediğim soru şu mülakat deneyimlerini okurken bir çok kişinin vizesini aldıktan kısa süre sonra amerikaya 2-3 günlük giriş çıkış yapmasının nedeni nedir? Sağlık raporu alındıktan sonra 5-6 ay geçerlilik süresi var ve vizemiz de o süre içinde geçerli diye biliyorum. Vizemiz basılmışken amerikaya girememe gibi bir nedenimiz ne olabilir ? (Covid'in aşırı artması ve abd'nin amerika vatandaşları dahil kimseyi kabul etmemesi, 3. dünya savaşı vb. mi?) Herkese teşekkürler. @gucarslan @crazycells @smartcells


  • @güler-özçelik CEAC'a baktığımda ne yazık ki hala AP'de. Mülakat alan bir çok arkadaş pasaportlarına kavuştular. Duruma ilişkin elbette sabredemedim ve Konsolosluk'a yazdım.
    Cevaben,
    COVID kaynaklı backloglar sebebiyle aşırı yoğun olduklarını,
    Yine de şu an bir konsolosluk görevlisinin dosyam ile ilgilendiğini,
    CEAC kayıtlarını kontrol etmemin şu an için çok anlamlı olmadığını çünkü yoğunluk sebebiyle o sayfanın sağlıklı bir şekilde güncellenemediğini ve kafa karışıklığına neden olabileceğini,
    Bu aşamada önümde iki ihtimal olduğunu anlatan bir cevap aldım:
    Ya ilk fırsatta vize basılmış olan pasaport tarafıma ulaştırılacak ya da pasaportum bana geri gönderilecek ve ek doküman talebinde bulunulacaktı.

    Normalde kaygılı biriyim ancak bu konuyla ilgili olumlu düşünüyorum, umarım en kısa sürede vizemi alabilirim. Sizler için de aynısını diliyorum.


  • @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba vizelerini almış olan tüm arkadaşları tebrik eder, benim gibi mülakat bekleyenlere de sabır dilerim. Benim sormak istediğim soru şu mülakat deneyimlerini okurken bir çok kişinin vizesini aldıktan kısa süre sonra amerikaya 2-3 günlük giriş çıkış yapmasının nedeni nedir? Sağlık raporu alındıktan sonra 5-6 ay geçerlilik süresi var ve vizemiz de o süre içinde geçerli diye biliyorum. Vizemiz basılmışken amerikaya girememe gibi bir nedenimiz ne olabilir ? (Covid'in aşırı artması ve abd'nin amerika vatandaşları dahil kimseyi kabul etmemesi, 3. dünya savaşı vb. mi?) Herkese teşekkürler. @gucarslan @crazycells @smartcells

    2020 ve 2021 de bir sürü insan kazandığı halde gidemedi. Benim sana tavsiyem, pasaportuna vize basılır basılmaz git yada giriş çıkış yap Amerika'ya


  • @orlandogücü Vizeleri basıldığı halde o süre dolmadan (5-6 ay) mı gidemediler yoksa green card kazanıp coronadan dolayı mülakat vs yetişmediği için mi ? Bunu öğrenmeye çalışmamın nedeni de yazları otellerde çalışıyorum biraz daha para biriktirip öyle gitmek istiyorum ama hayallerimi de tehlikeye atmak istemiyorum


  • merhaba. mülakata götürülecek diplpma bir tane o da en son alınan. Doktora yapan var aile bireylerinde. sadece doktorayı mı götürmeliyiz yoksa üniversite diplomasınıda mı. teşekkür ederim


  • @ggulduk mulakatta verilen vize saglik raporunuzun tarihinden itibaren 6 ay gecerli, bu surede giris yapmazsaniz / yapamazsaniz greencard hakkinizi kaybedersiniz. ilk giriste pasaportunuza 1 yillik giris icin damga vurulacak ve greencard + snn basim islemleriniz baslayacak. ilk giris bu nedenle onemli, olumsuz bir durum nedeniyle girisler yasaklanirsa hak kaybina ugramamaniz icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mirali-doğan merhaba. son mezun olduğunuz okulun diplomasını götürmeniz yeterli.
    ayrıca sorularını tek bir başlıkta sorup cevap bekleyin lütfen..


  • Vukuatlı nüfus kaydı örneğini kişi olarak mı yoksa aile olarak mı almamız gerekiyor? Tek talihli benim.


  • @caganpaker, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Vukuatlı nüfus kaydı örneğini kişi olarak mı yoksa aile olarak mı almamız gerekiyor? Tek talihli benim.

    Evliyseniz veya çocuğunuz varsa (gitmeyeceklerse bile) aile olarak alınız. Bekarsanız kişi olarak alınız (aile de alabilirsiniz zira aile seçeneğinde de sadece siz görüneceksiniz).

    Not: Bekarsanız şu postu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/94173


  • Mülakat için e-devletten indirdiğimiz belgelere kurum olarak U.S. EMBASSY ANKARA mi yazmak daha doğru olur yoksa Kentucky Consular Center mı?


  • Merhabalar hesap döküm belgesinin tarihi .mulakat tarihinden kac gün once olmalı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mia mümkün olan en güncel tarihli olmasını tavsiye ediyoruz.
    ama 10-15 günlük süreler sorun olmadı şuana kadar.


  • Oncelikle sorularima bu sayfa sayesinde cevap bulabildigim için herkese cok tesekkur ediyorum.1 sorum daha var.hesap dökümünü bankam islak imzali olarak mail adresime gonderdi.renkli ciktisini alip götürmem sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mia elden, ıslak imzalı olarak teslim alın.
    diğer türlü kabul edilmeme ihtimali yüksek.


  • @kryptonite Hadi gözünüz aydın. Sabrınızın sonu güzel bitti 🙂

    Sonraki süreçteki deneyimlerinizi de forumda paylaşırsanız mutlu oluruz. Yolunuz açık olsun şimdiden.


  • Adli sicil kaydi ve nufus kayit ornegini e devletten cikartsak sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mia zaten oradan çıkartacaksınız, karekodlu olarak.
    nüfus müdürlüğüne ya da adliyeye gitmenize gerek yok.


  • @gucarslan teşekkür ederim


  • @eynar teşekkürler


  • Unganlar Sağlık Muayenesi
    Merhaba 24.02.2022 (bugün) 10.45 unganlar randevum vardı. 10.30’da ordaydım. 4.katta kayıt bölümüne evraklarımı (pasaport, DS260 confirmation, covid aşı belgesi, pcr test sonucu) verdim. Fotoğrafımı çekip 5.kata kan tahlili için yönlendirdiler. 5.katta 47.5 dolar ve kanı aldıktan sonra onlar da 3.kata akciğer röntgeni için yönlendirdiler. 3. katta da işim bittikten sonra tekrar 4.kata yönlendirdiler. 10 dk bekletip odaya aldılar. Kilo ve boydan sonra üstümü çıkarıp önlük giyip beklememi söylediler. 2-3 dakıka sonra bayan ungan gelip muayene edip aşıları yaptı ve çıkışta 10 dk daha bekledikten sonra 280 dolar (TL mi USD mi ödemek istediğinizi soruyorlar) daha ödedim. Toplamda 327.5 dolar ödemiş oldum. Bugün saat 17.00’ye kadar aramazsak her şey yolundadır sonuçları yarın 15.00-18.00 arası alabilirsiniz dediler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum