Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 82.9k 213

• @Sono Her birkac yilda bir degistirirseniz ve ozellikle kariyerde yukari dogru bir hareket varsa, oldukca normal ve hatta ideal olanidir.

Eger her 2-3 ayda bir is degistiriyorsaniz, bu cok olumlu etki birakmaz. Is yerinde tutunamiyor, calismaya uyum saglayamiyor, ustleriyle iyi gecinemiyor gibi cikarimlara yol acabilir.

• @Sono, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Merhaba,

Yıllardır ABD'de yaşayan değerli üyelerimize sormak istediğim bir sorum var. Geçenlerde bir Türk arkadaş "Burada çok sık iş değiştirme, sicilin kötü gözükür." diye bir şey söyledi. Bunun geçerli bir tarafı var mı yoksa, tamamen bir şehir efsanesi mi? Özellikle bizim gibiler geldikten sonra bir süre geçici işlerde çalışmak zorunda kalabiliyor; bu durum sicil açısından problem mi?

Ilk birkac yili bu durumdan muaf tutabilirsiniz. Ama sonrasinda genel kani icin ben de arkadaslarin dedigine katiliyorum. Her birkac yilda bir daha ust bir pozisyon icin baska bir sirkete transfer olmak genelde iyi degerlendirilir; fakat her ay is degistiriyorsaniz sizde bir problem oldugunu dusunebilirler... Ama ilk birkac yilda alaniniz olmayan mesleklerde calismaniz ve hizli is degisiklikleri yapmaniz gerekebilir, bunlarin bir sikinti yaratacagini sanmam. Ayrica sizin alaninizla ilgili olmayan ve cok kisa sureli calistiginiz yerleri CV'nizde veya Resume'nizde atlayabilirsiniz, bilginize...

• Ben 23 sene aynı bankada çalıştım. Son dönemde işe alım müdürlüğü yapıp mülakatlarla adamlar aldım. Benim yaptığım bence yanlıştı. Ama şartlar öyle gerektirmişti. Bir gün işe aldığım 5 kez iş değiştirmiş bir yazılımcı ile bu konuyu konuştum. Dedi ki sizi 1 yer beğenmiş. Beni en azından 5 yer beğenmiş dedi.
    Tam kapak :)
    Özellikle yazılım alanında çalışıyorsanız 3-4 sene de bir iş değiştirmek normal karşılanabilir.

Selemlar,

• ⭐⭐

Merhabalar, Türkiye de şu an hali hazırda bir bankada çalışmaktayım bundan önce de (askere gitmeden önce) farklı bir bankada çalışıyordum yani prof. meslek hayatıma başladığımdan beri bankacı olarak çalışıyorum. Amerika'da bankada çalışabilmek için herhangi bir eğitim durumu vs. isteniyor mu? İstenmiyorsa Türkiye'de ki tecrübe orada geçerli olur mu? Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐

@Sono, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Merhaba,

Yıllardır ABD'de yaşayan değerli üyelerimize sormak istediğim bir sorum var. Geçenlerde bir Türk arkadaş "Burada çok sık iş değiştirme, sicilin kötü gözükür." diye bir şey söyledi. Bunun geçerli bir tarafı var mı yoksa, tamamen bir şehir efsanesi mi? Özellikle bizim gibiler geldikten sonra bir süre geçici işlerde çalışmak zorunda kalabiliyor; bu durum sicil açısından problem mi?

Belki biraz abarti fakat kismi olarak dogru oldugunu dusunuyorum, en azindan kendi tecrubelerime gore.

Ilk etapta kariyer olusturma acisindan sik degistirilen bir kac isin kesinlikle bir zarari olmayacagi dusuncesindeyim. Bence bu konuda iciniz rahat olsun. Bu varsayimin sanirim daha dogrusu: tum kariyer hayati boyunca benzer gorevlerde, kisa sureli ve farkli sirketlerde calisilmis olmasi belki soru isareti olusturacaktir.

Turkiye'de bir cok is gorusmesine dahil olmustum. Burada da calistigim sirkette bir suredir is gorusmelerine dahil oluyorum ve gecen hafta ornek bir basvuran, bu neden ile elenmek durumunda kaldi. Basvuran kisinin toplam 7 veya daha fazla is deneyimi ve her sirkette ortalama 1 sene gibi bir calisma suresi vardi. Gorusme iyi gecmis olmasina ragmen, secilmesine engel olan konu bu idi.

Benzer bir kac ornege, yine ayni sirket gorusmelerinde sahit olmustum.

• 4 aydir is arayan birisi olarak yaziyorum, Linkedin de dahil olmak uzere tum is ilani sayfalari olmayan ilanlari basiyor ellerinde icerik varmis gibi gostermek icin. Benim tavsiyem, Linkedin ve Indeed gibi bir yerden ulasmak istediginiz is icin arama yapin, cikan. ilanlarda platform uzerinden degilde sirketin sayfasina gidip oradan yapin basvurunuzu. Cogu kosulda da o ilanin sayfada olmadigini goreceksiniz.

• ⭐⭐⭐

Sn @tmg Bahsettiğim arkadaşın bize belirttiği nedeni eski işlerinde terfi alamamasıydı. Yine de sanırım pek tatmin etmedi esas işe alım yapan departmanı.

• Kullandigim ve faydali buldugum bir site: https://www.mockquestions.com/
    Hangi sirketin, hangi is icin ne tur sorular sordugunu gorebilirsiniz. Ucretsiz deneme imkani var, ben bir aylik $12 verip limitsiz kullandim. Ozellikle faydali buldugum, sorulara ornek cevaplarin da verilmis olmasiydi. Internette glassdoor ve indeed gibi sitelerde de ornek mulakat sorulari var ama mockquestions tamamen bu konuya odaklandigi icin daha profesyonel. Toplamda binlerce soru ve her soruya ornek cevaplar var. Is gorusmelerine hazirlananlara tavsiye ederim.

• @sorusuvar Ben de tr den başvuru yapıyorum ancak telefon numarasını çözsek bile ödeme nasıl yapabiliyorlar? Şirkete kayıt yapılırken çalışma izninizin olmadığı görülmüyor mu peki?

• Merhaba arkadaslar,

4 ay once Amerikaya geldim ve bu sitedeki bilgilerden oldukça faydalandım. Ornegin Upwardly Global ile bu sitede tanistim ve iyi ki de tenistim.
    Herkese muhakkak tavsiye ediyorum. Bu kurulusdan aldiginiz yardimi Turkiye'de babanizin oglundan alamazsınız. Herseyinizle detaylıca ilgileniyorlar ve is bulma surecinde size çok şey katıyorlar. Ücretsiz olarak verdikleri bir çok eğitim de cabası. Bu siteyi keşfetmeme yardimci olan forum arkadaslarımızdan da allah bin kere razı olsun. Belki hala is bulamadım ama çok kez interview yaptım ve is bulmaya her gecen gun daha da yaklastigimi hissediyorum.

• Suraya tekrar linkini koyalım;
    https://www.upwardlyglobal.org

• Cafer Bey bu organizasyonun süreçlerini bayağı okudum. Ancak sizin tecrübeniz önemli. Bu konuda neler yapıyorlar pratikte. Anladığım kadarıyla yardım edecekleri kişiyi de seçiyorlar ve önce mülakat yapıyorlar. Başka bir deyişle her gidene yardımcı olamıyorlar diye biliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

• @Mr-Planner, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Cafer Bey bu organizasyonun süreçlerini bayağı okudum. Ancak sizin tecrübeniz önemli. Bu konuda neler yapıyorlar pratikte. Anladığım kadarıyla yardım edecekleri kişiyi de seçiyorlar ve önce mülakat yapıyorlar. Başka bir deyişle her gidene yardımcı olamıyorlar diye biliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

Bu konuda ben aciklama yapayim isterseniz. Upwadly Global yabanci ulkelerde yetismis is gucunu ABD sektorune adapte etmeye calisan bir kurulus. ABD disinda yetismis. egitim gormus ve calismis olan nitelikli is gucunu ABD standartlarinda islere yerlestirmeye calisiyorlar.
    Bunun icin resume danismanligi, job coaching, networking eventleri ve bir suru egitim duzenleniyor. Ayrica sektorel olarak bir suru firma ile ortakliklari var. Kisacasi is arama surecinde size destek oluyorlar.

• @Mr-Planner ,
    @sigmoidalmammal arkadaşımız gerçekten çok güzel özetlemiş. Ne bir eksik ne bir fazla.
    Size atadıkları danışmanlar, -miş gibi değil gerçekten size yardımcı oluyorlar.
    Ve tüm bunlar olurken tek kuruş para ödemiyorsunuz.
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım herkesin gönlünce olur.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar.Turkiye den indeed uzerinden is basurusu yaparken telefon numarası olarak kendi numaramizi mi verdigimizde Turkiye olunca geri donmeyebiliyorlar.bu sorunu nasil cozebiliriz.

• @mia skype uzerinden us based bir numara alabilirsiniz.

• @mia

https://secure.skype.com/en/skype-number/select/US
    Skype'tan US tabanlı bir numara almanız lazım aranabilmek için, istediğiniz eyaletten numara alabilirsiniz. Aramak için de plan satın almanız lazım: https://www.skype.com/en/international-calls/United States

Sms atmak için de hesaba kredi(usd) yükleyebilirsiniz.

• @haleluja çok tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Gayrimenkul Danışmanlığı/Emlakçılık

İş Alanları ve Meslekler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    725 Bakış
    travellethT
    @stiff, içinde söyledi: Amerika'da Gayrimenkul Danışmanlığı/Emlakçılık Şöyle güncel bir video var. https://www.youtube.com/watch?v=IpEwnm7F090 teşekkürler izliyorum..
  • Amerika'da Ressam Olmak

İş Alanları ve Meslekler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    675 Bakış
    crazycellsC
    @bykarakalem test icin su bolumu kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/92/mesaj-test-alanı
  • İşe gitme mesafeleri

İş Alanları ve Meslekler
    34
    3 Oy
    34 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @knnrn, içinde söyledi: İşe gitme mesafeleri 8.5 mil tek yön. Sabah 15 dakika, akşam 20 dakika. West University-Medical Center (Houston) Ekim ayından bu yana yine Texas Medical Center içinde farklı bir binada çalışıyorum. Mesafe 5.2 mil Gidiş (West University-Medical Center) sabah 6:30 civarında 15 dakika sabah 7:00 sonrasında 20-30 dakika Dönüş(Medical Center-West University) akşam 3:30'da 20 dakika akşam 4:30 sonrasında 20-30 dakika
  • Security Clearance Nedir ve Süreçler

İş Alanları ve Meslekler
    19
    13 Oy
    19 İleti
    9k Bakış
    arnbltA
    Özellikle DC etrafındaki IT alanındaki işlerin çoğunda Clearence isteniyor. Bu ABD vatandaşları içinde geçerli bir durum. En düşük düzeyi Public Trust Security Clearence. Son 5 yıl içinde ABD den 90 günden fazla ayrılmayacaksınız şart olarak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k