Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 83.3k 213
  • ⭐⭐⭐

    Merhaba,

    Yıllardır ABD'de yaşayan değerli üyelerimize sormak istediğim bir sorum var. Geçenlerde bir Türk arkadaş "Burada çok sık iş değiştirme, sicilin kötü gözükür." diye bir şey söyledi. Bunun geçerli bir tarafı var mı yoksa, tamamen bir şehir efsanesi mi? Özellikle bizim gibiler geldikten sonra bir süre geçici işlerde çalışmak zorunda kalabiliyor; bu durum sicil açısından problem mi?


  • @Sono

    Bence bahsettiği şey daha çok kalifiye personel isteyen iş dalları ile ilgilidir . Fazla beceri ve birikim istemeyen işlerde geçerli olacağını sanmıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Merhaba,

    Yıllardır ABD'de yaşayan değerli üyelerimize sormak istediğim bir sorum var. Geçenlerde bir Türk arkadaş "Burada çok sık iş değiştirme, sicilin kötü gözükür." diye bir şey söyledi. Bunun geçerli bir tarafı var mı yoksa, tamamen bir şehir efsanesi mi? Özellikle bizim gibiler geldikten sonra bir süre geçici işlerde çalışmak zorunda kalabiliyor; bu durum sicil açısından problem mi?

    CV'de sık aralıklarla iş değiştirildiğinin görülmesi her zaman ve her ülkede işverenleri işkillendirir. Özellikle orta ve büyük çaplı işletmelerde, büyük şirketlerde. Bu adam girdiği her işte 1 yıl bilemedinl 2 yıl çalışıp başka yere geçiyor izlenimi bırakan birini alırken ekstradan değerlendirme yapıp tercih etmeyebilirler.


  • @Sono Her birkac yilda bir degistirirseniz ve ozellikle kariyerde yukari dogru bir hareket varsa, oldukca normal ve hatta ideal olanidir.

    Eger her 2-3 ayda bir is degistiriyorsaniz, bu cok olumlu etki birakmaz. Is yerinde tutunamiyor, calismaya uyum saglayamiyor, ustleriyle iyi gecinemiyor gibi cikarimlara yol acabilir.


  • @Sono, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

    Merhaba,

    Yıllardır ABD'de yaşayan değerli üyelerimize sormak istediğim bir sorum var. Geçenlerde bir Türk arkadaş "Burada çok sık iş değiştirme, sicilin kötü gözükür." diye bir şey söyledi. Bunun geçerli bir tarafı var mı yoksa, tamamen bir şehir efsanesi mi? Özellikle bizim gibiler geldikten sonra bir süre geçici işlerde çalışmak zorunda kalabiliyor; bu durum sicil açısından problem mi?

    Ilk birkac yili bu durumdan muaf tutabilirsiniz. Ama sonrasinda genel kani icin ben de arkadaslarin dedigine katiliyorum. Her birkac yilda bir daha ust bir pozisyon icin baska bir sirkete transfer olmak genelde iyi degerlendirilir; fakat her ay is degistiriyorsaniz sizde bir problem oldugunu dusunebilirler... Ama ilk birkac yilda alaniniz olmayan mesleklerde calismaniz ve hizli is degisiklikleri yapmaniz gerekebilir, bunlarin bir sikinti yaratacagini sanmam. Ayrica sizin alaninizla ilgili olmayan ve cok kisa sureli calistiginiz yerleri CV'nizde veya Resume'nizde atlayabilirsiniz, bilginize...


  • Ben 23 sene aynı bankada çalıştım. Son dönemde işe alım müdürlüğü yapıp mülakatlarla adamlar aldım. Benim yaptığım bence yanlıştı. Ama şartlar öyle gerektirmişti. Bir gün işe aldığım 5 kez iş değiştirmiş bir yazılımcı ile bu konuyu konuştum. Dedi ki sizi 1 yer beğenmiş. Beni en azından 5 yer beğenmiş dedi.
    Tam kapak :)
    Özellikle yazılım alanında çalışıyorsanız 3-4 sene de bir iş değiştirmek normal karşılanabilir.

    Selemlar,


  • ⭐⭐

    Merhabalar, Türkiye de şu an hali hazırda bir bankada çalışmaktayım bundan önce de (askere gitmeden önce) farklı bir bankada çalışıyordum yani prof. meslek hayatıma başladığımdan beri bankacı olarak çalışıyorum. Amerika'da bankada çalışabilmek için herhangi bir eğitim durumu vs. isteniyor mu? İstenmiyorsa Türkiye'de ki tecrübe orada geçerli olur mu? Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

    Merhaba,

    Yıllardır ABD'de yaşayan değerli üyelerimize sormak istediğim bir sorum var. Geçenlerde bir Türk arkadaş "Burada çok sık iş değiştirme, sicilin kötü gözükür." diye bir şey söyledi. Bunun geçerli bir tarafı var mı yoksa, tamamen bir şehir efsanesi mi? Özellikle bizim gibiler geldikten sonra bir süre geçici işlerde çalışmak zorunda kalabiliyor; bu durum sicil açısından problem mi?

    Belki biraz abarti fakat kismi olarak dogru oldugunu dusunuyorum, en azindan kendi tecrubelerime gore.

    Ilk etapta kariyer olusturma acisindan sik degistirilen bir kac isin kesinlikle bir zarari olmayacagi dusuncesindeyim. Bence bu konuda iciniz rahat olsun. Bu varsayimin sanirim daha dogrusu: tum kariyer hayati boyunca benzer gorevlerde, kisa sureli ve farkli sirketlerde calisilmis olmasi belki soru isareti olusturacaktir.

    Turkiye'de bir cok is gorusmesine dahil olmustum. Burada da calistigim sirkette bir suredir is gorusmelerine dahil oluyorum ve gecen hafta ornek bir basvuran, bu neden ile elenmek durumunda kaldi. Basvuran kisinin toplam 7 veya daha fazla is deneyimi ve her sirkette ortalama 1 sene gibi bir calisma suresi vardi. Gorusme iyi gecmis olmasina ragmen, secilmesine engel olan konu bu idi.

    Benzer bir kac ornege, yine ayni sirket gorusmelerinde sahit olmustum.


  • 4 aydir is arayan birisi olarak yaziyorum, Linkedin de dahil olmak uzere tum is ilani sayfalari olmayan ilanlari basiyor ellerinde icerik varmis gibi gostermek icin. Benim tavsiyem, Linkedin ve Indeed gibi bir yerden ulasmak istediginiz is icin arama yapin, cikan. ilanlarda platform uzerinden degilde sirketin sayfasina gidip oradan yapin basvurunuzu. Cogu kosulda da o ilanin sayfada olmadigini goreceksiniz.



  • ⭐⭐⭐

    Sn @tmg Bahsettiğim arkadaşın bize belirttiği nedeni eski işlerinde terfi alamamasıydı. Yine de sanırım pek tatmin etmedi esas işe alım yapan departmanı.


  • Kullandigim ve faydali buldugum bir site: https://www.mockquestions.com/
    Hangi sirketin, hangi is icin ne tur sorular sordugunu gorebilirsiniz. Ucretsiz deneme imkani var, ben bir aylik $12 verip limitsiz kullandim. Ozellikle faydali buldugum, sorulara ornek cevaplarin da verilmis olmasiydi. Internette glassdoor ve indeed gibi sitelerde de ornek mulakat sorulari var ama mockquestions tamamen bu konuya odaklandigi icin daha profesyonel. Toplamda binlerce soru ve her soruya ornek cevaplar var. Is gorusmelerine hazirlananlara tavsiye ederim.


  • @sorusuvar Ben de tr den başvuru yapıyorum ancak telefon numarasını çözsek bile ödeme nasıl yapabiliyorlar? Şirkete kayıt yapılırken çalışma izninizin olmadığı görülmüyor mu peki?


  • Merhaba arkadaslar,

    4 ay once Amerikaya geldim ve bu sitedeki bilgilerden oldukça faydalandım. Ornegin Upwardly Global ile bu sitede tanistim ve iyi ki de tenistim.
    Herkese muhakkak tavsiye ediyorum. Bu kurulusdan aldiginiz yardimi Turkiye'de babanizin oglundan alamazsınız. Herseyinizle detaylıca ilgileniyorlar ve is bulma surecinde size çok şey katıyorlar. Ücretsiz olarak verdikleri bir çok eğitim de cabası. Bu siteyi keşfetmeme yardimci olan forum arkadaslarımızdan da allah bin kere razı olsun. Belki hala is bulamadım ama çok kez interview yaptım ve is bulmaya her gecen gun daha da yaklastigimi hissediyorum.


  • Suraya tekrar linkini koyalım;
    https://www.upwardlyglobal.org


  • Cafer Bey bu organizasyonun süreçlerini bayağı okudum. Ancak sizin tecrübeniz önemli. Bu konuda neler yapıyorlar pratikte. Anladığım kadarıyla yardım edecekleri kişiyi de seçiyorlar ve önce mülakat yapıyorlar. Başka bir deyişle her gidene yardımcı olamıyorlar diye biliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.


  • @Mr-Planner, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

    Cafer Bey bu organizasyonun süreçlerini bayağı okudum. Ancak sizin tecrübeniz önemli. Bu konuda neler yapıyorlar pratikte. Anladığım kadarıyla yardım edecekleri kişiyi de seçiyorlar ve önce mülakat yapıyorlar. Başka bir deyişle her gidene yardımcı olamıyorlar diye biliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

    Bu konuda ben aciklama yapayim isterseniz. Upwadly Global yabanci ulkelerde yetismis is gucunu ABD sektorune adapte etmeye calisan bir kurulus. ABD disinda yetismis. egitim gormus ve calismis olan nitelikli is gucunu ABD standartlarinda islere yerlestirmeye calisiyorlar.
    Bunun icin resume danismanligi, job coaching, networking eventleri ve bir suru egitim duzenleniyor. Ayrica sektorel olarak bir suru firma ile ortakliklari var. Kisacasi is arama surecinde size destek oluyorlar.


  • @Mr-Planner ,
    @sigmoidalmammal arkadaşımız gerçekten çok güzel özetlemiş. Ne bir eksik ne bir fazla.
    Size atadıkları danışmanlar, -miş gibi değil gerçekten size yardımcı oluyorlar.
    Ve tüm bunlar olurken tek kuruş para ödemiyorsunuz.
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım herkesin gönlünce olur.

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar.Turkiye den indeed uzerinden is basurusu yaparken telefon numarası olarak kendi numaramizi mi verdigimizde Turkiye olunca geri donmeyebiliyorlar.bu sorunu nasil cozebiliriz.


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da HVAC Teknikerligi-Teknisyenligi

    İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    285 Bakış
    ozz.yigitO
    Merhaba Arkadaşlar, Herkese selamlar! Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı. Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım. Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz. Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim. İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım. Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum. Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim. Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum. Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
  • Amerika'da tasarımcı olmak...

    İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    182 Bakış
    H
    Herkese merhaba bu sitedeyeniyim. Amerika ile ilgili sormak istediğim çok şey var. Şimdilik aklıma gelenleri sıra ile sormak istiyorum: 1- 2 üniversite diplomam var. Hem matematikçiyim hem de yat tasarımcısıyım. Diplomalarımın orada geçerli olması için nasıl bir yol izlemme gerekir. Girmem gereken sınavlar, denklik için dersler nelerdir? 2- Sizce matematikden mi ilerlemek daha mantıklı olur yoksa yat sektöründen mi?
  • Amerika'da Şirket Kurmak

    Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    34
    0 Oy
    34 İleti
    5k Bakış
    Emin KarakayaE
    H1b vizesi ile aktif calisma olarak ek gelir elde edilmiyor. Benim de online satis ve danismanlik islerine ilgim var. Passive investor olarak LLC sahibi olabilirsiniz ya da partnership ile falan denmis. Bu sekilde kar elde edebilirsiniz diye yaziyor. Nette gordugum kadariyla TR'deki birisi llc kurabiliyor. Bende arkadasimla %90 ben %10 ortaklik kurup llc acmak istesem sizce boyle bir sey mumkun mu? Ben passive investor olarak kalirim o da online operasyonlari yonetibilir. Fakat oradan da gelirim olur. Ne dusunuyorsunuz? Tecrubesi olan, fikir sahibi olanlar donerse sevinirim
  • Amerika'ya gitmeden önce iş bulan arkadaşlar var mı?

    Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    34
    0 Oy
    34 İleti
    9k Bakış
    TuttoSPORTT
    İnanılmaz iş portföyü var ihtiyaç mı fazla yoksa zor mu seçiyorlar bilemedim açıkçası
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum