Amerika'da Tır Şoförlüğü?
-
3 sinava ek olarak hazmat ve tank sınavlarına da girdim ve onlarida gectim. Simdi saglik raporu ile permit başvurmak kaldı. Daha sonrasında önerilen bir kursa gideceğim.
Düşünen arkadaşlara tavsiyem şubattan önce sınavlara başvurmaları ve geçmeleri. Benim İngilizcem yeterli seviyede değil ama sınav sorularını ezberleyerek gectim. CDL Prep uygulaması üzerinden eyaleti seçerek çalıştım. Hazmat hariç hepsini 1 seferde geçtim. Şubattan önce alınan permitlar yeni düzenlemeden muaf olacakmış. Ayrıca permit süresi bittiğinde tekrar uzatmak istediğimizde yine muaf olunacakmış.
-
Merhaba arkadaşlar ; makine mühendisyim 5 yldır çalışıyorum- ingilizcem mevcut- sc1 -3 ve ce sınıfı ( tır ) ehliyetim var.
Amerikaya gelip tır şoförü olmak istiyorum. Mevcut ehliyetimi denk sayıyorlar mı ?
CLP ve CDL eğitimleri için süreç ne olur ? bu süreçte en ekonomik bir şekilde nerede kalabilirim ? eğitim sonrası yollara çıkıp- 5 yıl boyunca kesintisiz çalışmayı planlıyorum.
Türkiyeden amerikaya gelip -belgeleri alıp işe koyulmak istiyorum. Süreç hakkında ve olası masraflarım için tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. -
Türkiyede sahip olduğunuz ehliyetler amerikada geçersiz. Hatta çoğu üniversite diploması bile.
Oraya gittiğinizde sanki 18ine yeni girmiş bir birey gibi herşeyi sıfırdan yapacaksınız.
- Önce normal ehliyetinizi alacaksınız
- Sonra cdl a ehliyetinizi alacaksınız.
Eğitim süreçleri ve almayla ilgili YouTube da çokca video mevcut vakit ayırıp izlemenizi tavsiye ederim. (can harmansah ı izleyebilirsin bu konuda okul açıyor)
Bu uzun ve detaylı bir konu önce YouTube u izleyin bence sonra kafanızda soru varsa tekrar buraya yazın bu sağlıklı olacaktır.
-
@truckernusret ABD'de tır şoförlüğü için Green Card veya vatandaşlığınız olması gerekiyor. İş mektubuyla filan olmadığının söylendiğini hatırlıyorum izlediğim videolardan. Birde kaçak yapanlar varmış tabi Meksikalılardı sanırım. Yani ilk olarak GC ile ABD'ye kapağı atmak gerekiyor, gerisi kolay bence...
-
-
-
@tmg hocam selamlar baya oldu gibi sanki 😊nasil gidiyor seferler evden ne sureli uzakta kaliyorsunuz?keyfiniz yerinizdemi mesela o meshur duslari kullandinizmi :) kisa bir ozet gecerseniz ben gibi konuyu yasayanlardan takip edenler adina sevindirici olucaktir.
-
-
@tmg Allah kolayliklar versin,peki mahsuru yoksa eksisi artisi ni yazmak icin kisa bir surec olsada neler gozlemlediniz hem is verenler hem sektor hem kendiniz adiniza neler paylasabilirsiniz diye sorsam :)
-
-
Ben o akşam güneşinde komple kör oluyorum.
Direkt maruz kalmakta sıkıntı yok. Gölgeye yansıma ile gelince kesinlikle kör ediyor. (Güneş gözlüğü takılı iken)Güneş gözlüğü yokken de zaten bakamıyorsunuz.
Tipin gözümün önünde canlandı abi 😂
-
@tmg merhaba, dediğiniz hesaba göre mil başına 0.38 e geliyor. Yazılanlara bakarsak 0.65 ler. 0,75ler konuşuluyor. Craiglist te bile yüzlerce bu fiyata ilanlar mevcut. Bir hesap hatası yada acemileri sömürme olayı mı var
Bu konudaki düşünceniz nedir?
-
-
-
@tmg, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?
@ping-pong, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?
Ben o akşam güneşinde komple kör oluyorum.
Direkt maruz kalmakta sıkıntı yok. Gölgeye yansıma ile gelince kesinlikle kör ediyor. (Güneş gözlüğü takılı iken)Güneş gözlüğü yokken de zaten bakamıyorsunuz.
Tipin gözümün önünde canlandı abi 😂
Louisiana'dan Texas'a girmek uzereydim agaclikli bir yolu gectikten sonra direkt gunes ile karsilastim. Gunes gozlukleri oldugu halde aracin sadece tam onunu gorebiliyordum. Yol cizgileri filan hak getire ve 1 mile sonra Work Zone'a girdim. Yol 2 seride dustu ve sag tarafimda hic bosluk yoktu. Sag tarafta direkt cizginin yanina beton bloklar koymuslar. Yol yilan gibi dolambacli hemen ilk cikistan ciktim. Durabilecegim bir yer bulup 20 dk kadar bekledim gunesin alcalmasini/batmasini. Ondan sonra tekrar yola ciktim. Bu surus suresi en fazla 5 dk idi 65 mile hiz ile gidiyordum ve trailerim bostu. Inan aklim cikti. Direksiyonu sikmaktan ellerim agridi. Onumu goremiyorum aynadan sol tarafimdaki boslugu ve araclari izliyorum. Work Zona'a girince aha simdi s.ct.m dedim :) Hizi 45 mile kadar dusurdum ama bu sefer tirlar sollamaya cikmaya basladi. Tir sollayinca aramizda neredeyse hic bosluk kalmiyor. Ilk firsatta attim kendimi yoldan disari. :)
Tahmin edebiliyorum abi. Tuzlu ayran içseydin, tansiyona iyi gelir. 😂
Benim büyük araç deneyimim var. Konuşmuştuk.
Şans eseri bir kere itfaiye aracı kullanmıştım. Bu kadar keyifli olamaz. Keşke ingilizcen sağlam olsa da böyle bir iş bulabilsen. Acayip yakışır sana. 🙃 -
@tmg anladigim kadari ile gercekten buzdaginin gozukmeyen kismida bir o kadar derin.. peki planlamaniz nedir sirketi degsitiriceksiniz bu asikar gozukuyor.ayrica belirtilen bu yukle indir bindir surelerinin surus suresinden dustugu hicbir direksiyon basindaki arkadas tarafindan paylasilmamisti,bu gercekten guzel bir detay.
Sureci nasil yuruteceginizi ve aticaginiz adimlari merakla takip ediyor olacagim. -
-
-
@tmg guzel ve net ozetlemissiniz 🙃 takipte kalmaya devam.
-
Merhabalar son değişiklikler ile cdl’e başvuran var mı?Süre ne kadar sürüyor ve kurslar ne kadar talep ediyor acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum