Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Tır Şoförlüğü?

• 3 sinava ek olarak hazmat ve tank sınavlarına da girdim ve onlarida gectim. Simdi saglik raporu ile permit başvurmak kaldı. Daha sonrasında önerilen bir kursa gideceğim.

Düşünen arkadaşlara tavsiyem şubattan önce sınavlara başvurmaları ve geçmeleri. Benim İngilizcem yeterli seviyede değil ama sınav sorularını ezberleyerek gectim. CDL Prep uygulaması üzerinden eyaleti seçerek çalıştım. Hazmat hariç hepsini 1 seferde geçtim. Şubattan önce alınan permitlar yeni düzenlemeden muaf olacakmış. Ayrıca permit süresi bittiğinde tekrar uzatmak istediğimizde yine muaf olunacakmış.

• Merhaba arkadaşlar ; makine mühendisyim 5 yldır çalışıyorum- ingilizcem mevcut- sc1 -3 ve ce sınıfı ( tır ) ehliyetim var.
    Amerikaya gelip tır şoförü olmak istiyorum. Mevcut ehliyetimi denk sayıyorlar mı ?
    CLP ve CDL eğitimleri için süreç ne olur ? bu süreçte en ekonomik bir şekilde nerede kalabilirim ? eğitim sonrası yollara çıkıp- 5 yıl boyunca kesintisiz çalışmayı planlıyorum.
    Türkiyeden amerikaya gelip -belgeleri alıp işe koyulmak istiyorum. Süreç hakkında ve olası masraflarım için tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

• @truckernusret

Türkiyede sahip olduğunuz ehliyetler amerikada geçersiz. Hatta çoğu üniversite diploması bile.

Oraya gittiğinizde sanki 18ine yeni girmiş bir birey gibi herşeyi sıfırdan yapacaksınız.

1. Önce normal ehliyetinizi alacaksınız
    2. Sonra cdl a ehliyetinizi alacaksınız.
      Eğitim süreçleri ve almayla ilgili YouTube da çokca video mevcut vakit ayırıp izlemenizi tavsiye ederim. (can harmansah ı izleyebilirsin bu konuda okul açıyor)

Bu uzun ve detaylı bir konu önce YouTube u izleyin bence sonra kafanızda soru varsa tekrar buraya yazın bu sağlıklı olacaktır.

• @truckernusret ABD'de tır şoförlüğü için Green Card veya vatandaşlığınız olması gerekiyor. İş mektubuyla filan olmadığının söylendiğini hatırlıyorum izlediğim videolardan. Birde kaçak yapanlar varmış tabi Meksikalılardı sanırım. Yani ilk olarak GC ile ABD'ye kapağı atmak gerekiyor, gerisi kolay bence...

• @tmg hocam selamlar baya oldu gibi sanki 😊nasil gidiyor seferler evden ne sureli uzakta kaliyorsunuz?keyfiniz yerinizdemi mesela o meshur duslari kullandinizmi :) kisa bir ozet gecerseniz ben gibi konuyu yasayanlardan takip edenler adina sevindirici olucaktir.

• @tmg Allah kolayliklar versin,peki mahsuru yoksa eksisi artisi ni yazmak icin kisa bir surec olsada neler gozlemlediniz hem is verenler hem sektor hem kendiniz adiniza neler paylasabilirsiniz diye sorsam :)

• @tmg

Ben o akşam güneşinde komple kör oluyorum.
    Direkt maruz kalmakta sıkıntı yok. Gölgeye yansıma ile gelince kesinlikle kör ediyor. (Güneş gözlüğü takılı iken)

Güneş gözlüğü yokken de zaten bakamıyorsunuz.

Tipin gözümün önünde canlandı abi 😂

• @tmg merhaba, dediğiniz hesaba göre mil başına 0.38 e geliyor. Yazılanlara bakarsak 0.65 ler. 0,75ler konuşuluyor. Craiglist te bile yüzlerce bu fiyata ilanlar mevcut. Bir hesap hatası yada acemileri sömürme olayı mı var

Bu konudaki düşünceniz nedir?

• @tmg, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@ping-pong, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@tmg

Ben o akşam güneşinde komple kör oluyorum.
    Direkt maruz kalmakta sıkıntı yok. Gölgeye yansıma ile gelince kesinlikle kör ediyor. (Güneş gözlüğü takılı iken)

Güneş gözlüğü yokken de zaten bakamıyorsunuz.

Tipin gözümün önünde canlandı abi 😂

Louisiana'dan Texas'a girmek uzereydim agaclikli bir yolu gectikten sonra direkt gunes ile karsilastim. Gunes gozlukleri oldugu halde aracin sadece tam onunu gorebiliyordum. Yol cizgileri filan hak getire ve 1 mile sonra Work Zone'a girdim. Yol 2 seride dustu ve sag tarafimda hic bosluk yoktu. Sag tarafta direkt cizginin yanina beton bloklar koymuslar. Yol yilan gibi dolambacli hemen ilk cikistan ciktim. Durabilecegim bir yer bulup 20 dk kadar bekledim gunesin alcalmasini/batmasini. Ondan sonra tekrar yola ciktim. Bu surus suresi en fazla 5 dk idi 65 mile hiz ile gidiyordum ve trailerim bostu. Inan aklim cikti. Direksiyonu sikmaktan ellerim agridi. Onumu goremiyorum aynadan sol tarafimdaki boslugu ve araclari izliyorum. Work Zona'a girince aha simdi s.ct.m dedim :) Hizi 45 mile kadar dusurdum ama bu sefer tirlar sollamaya cikmaya basladi. Tir sollayinca aramizda neredeyse hic bosluk kalmiyor. Ilk firsatta attim kendimi yoldan disari. :)

Tahmin edebiliyorum abi. Tuzlu ayran içseydin, tansiyona iyi gelir. 😂

Benim büyük araç deneyimim var. Konuşmuştuk.
    Şans eseri bir kere itfaiye aracı kullanmıştım. Bu kadar keyifli olamaz. Keşke ingilizcen sağlam olsa da böyle bir iş bulabilsen. Acayip yakışır sana. 🙃

• @tmg anladigim kadari ile gercekten buzdaginin gozukmeyen kismida bir o kadar derin.. peki planlamaniz nedir sirketi degsitiriceksiniz bu asikar gozukuyor.ayrica belirtilen bu yukle indir bindir surelerinin surus suresinden dustugu hicbir direksiyon basindaki arkadas tarafindan paylasilmamisti,bu gercekten guzel bir detay.
    Sureci nasil yuruteceginizi ve aticaginiz adimlari merakla takip ediyor olacagim.

• @tmg guzel ve net ozetlemissiniz 🙃 takipte kalmaya devam.

• Merhabalar son değişiklikler ile cdl’e başvuran var mı?Süre ne kadar sürüyor ve kurslar ne kadar talep ediyor acaba?

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Oto galeri- dealership açmak

İş Alanları ve Meslekler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    205 Bakış
    ATS16A
    @Rizamrs Forum kullanıcısi @semavi’nin paylaşımlarına göz atabilir, kendisi profesyonel olarak bu meslek işle uğraşıyor. Kendisinin YouTube kanalı da mevcut. https://www.zoramotors.com https://youtube.com/@kadirzora
  • Amerika'da HVAC Teknikerligi-Teknisyenligi

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    266 Bakış
    ozz.yigitO
    Merhaba Arkadaşlar, Herkese selamlar! Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı. Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım. Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz. Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim. İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım. Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum. Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim. Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum. Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
  • 10 Oy
    29 İleti
    1k Bakış
    ridetowildR
    Bahsettiğiniz yerleri ailece gezip gördükten sonra öğrenciyken okuyup rotanın çıktısını kitabın arasında sakladığım Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı (Zen and the Art of Motorcycle Maintenance) kitabındaki Zen Route'u motorsikletle tek başıma tamamlamak, bucket-list'tekilerden bir tanesi. [image: 1692705105687-73bf643a-cdd5-4d57-ae29-c1214974c4b2-zen_route-1536x1079-resized.jpg]
  • Amerika'da aldığınız en yüksek bahşiş ne kadar?

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    18
    2 Oy
    18 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    Isyerimdeki gecen yil ise baslayan bir arkadas daha onceden barmenlik yapiyormus. Simdide haftasonlari bazen bir bazen iki gece barmenlik yapiyormus. Ustelik sadece 5 veya 6 saat calisiyormus gecede. Dun aksam calistigi bara gittim. Oldukca kalabalikti. Biraz takildim yaninda. Gecede ortalama $200-300 arasi yapiyormus.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k