Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Tır Şoförlüğü?




  • @tmg Hocam anlıyorum uyarılarınızı en ufak hata da pahalıya mal olabileceğini anlatmaya çalışıyorsunuz. Çokta haklisiniz ama sürekli bu düşünce ile de hareket etmek psikolojik olarak yıpratır insanı. Sonuçta 1 saniyenin sonrasının garantisi yok. Hayatta risk her adamımız da var. Eğer o koltuğa oturduğumuzda ben bunu beceririm diyorsak gerisini kendimizi geliştirmeye bırakmalıyız. Eğitici videolar pratikte vb yaparak gelistirmeliyiz. Gerisi taktiri ilahi.


  • Bu arada ilgili birime mail attım ve dönüş aldim. Şubatta ki değişiklikten önce alınan permitlar güncellenecek kurallara tabi değilmiş. Almayı düşünen bunu göz önünde bulundursun.






  • @tmg, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    @ping-pong, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    @TMG
    Bizim işi bir çözemedin gitti. 😂

    Senin is yaş kardesim 🤣 Sen once turist vizesi almayi becer 🤣

    Ben direkt Canada PR ı alıcam. Sonra dur diyemeyecekler. Elimi kolumu sallayarak girip çıkıcam ömür boyu. 😉
    PNP de 3 eyalette in demand e döndü mesleğim. 😂


  • @tmg endişelerinizde haklısınız. Her işi yapabilen yapmalı. Lakin çok da gözü korkutmamak lazım. Böyle düşünür cesaretimiz kaybedersek, bizden ne uçak pilotu nede uber driver olur. Hiç bir fark yok bana göre.


  • @tmg 7şubattan sonra nelerin değiştiğini biliyormusunuz? Can kısaca bahsetmişti ama ayrıntı vermedi. Asıl merak ettiğim köklü değişikliklermi olacak, yoksa ufak makyajlarmı?


  • @beceke, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    @tmg endişelerinizde haklısınız. Her işi yapabilen yapmalı. Lakin çok da gözü korkutmamak lazım. Böyle düşünür cesaretimiz kaybedersek, bizden ne uçak pilotu nede uber driver olur. Hiç bir fark yok bana göre.

    Uber driver biraz abartı olmuş sanki 😂






  • @tmg, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    @adgercu, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    @tmg 7şubattan sonra nelerin değiştiğini biliyormusunuz? Can kısaca bahsetmişti ama ayrıntı vermedi. Asıl merak ettiğim köklü değişikliklermi olacak, yoksa ufak makyajlarmı?

    Su anda herhangi bir egitim de almadan CDL-A ehliyeti sahibi olabilirsiniz. Herhangi bir eyaletten ehliyet sahibi oldugunuzda, gecerli bir calisma izniniz ve ssn'iniz oldugunda Texas icin 3 sinavi alarak CLP (Commercial Learner Permit) alabilirsiniz. En erken 15 gun sonra da daha onceki sayfalarda anlattigim sekilde tekrar bir sinava girerek gecerli CDL (Commercial Driver License)'I alabilirsiniz. 7 Subat'tan sonra CLP kalkiyor yerine Entry Level Driver Training (ELDT) geliyor. Bu egitimi tamamlamadan CDL lisansini alinamayacak. Var olan lisansina Endorsement eklemek isteyenlerde egitime tutulacak.

    Daha uzun ve ayrıntılı bir eğitimmi olacak? Yani eski ehliyeti atıyorum 1 ayda alırken, yeni sistemde 3 ay a mı çıkacak?




  • Teşekkürler


  • 3 sinava ek olarak hazmat ve tank sınavlarına da girdim ve onlarida gectim. Simdi saglik raporu ile permit başvurmak kaldı. Daha sonrasında önerilen bir kursa gideceğim.

    Düşünen arkadaşlara tavsiyem şubattan önce sınavlara başvurmaları ve geçmeleri. Benim İngilizcem yeterli seviyede değil ama sınav sorularını ezberleyerek gectim. CDL Prep uygulaması üzerinden eyaleti seçerek çalıştım. Hazmat hariç hepsini 1 seferde geçtim. Şubattan önce alınan permitlar yeni düzenlemeden muaf olacakmış. Ayrıca permit süresi bittiğinde tekrar uzatmak istediğimizde yine muaf olunacakmış.


  • Merhaba arkadaşlar ; makine mühendisyim 5 yldır çalışıyorum- ingilizcem mevcut- sc1 -3 ve ce sınıfı ( tır ) ehliyetim var.
    Amerikaya gelip tır şoförü olmak istiyorum. Mevcut ehliyetimi denk sayıyorlar mı ?
    CLP ve CDL eğitimleri için süreç ne olur ? bu süreçte en ekonomik bir şekilde nerede kalabilirim ? eğitim sonrası yollara çıkıp- 5 yıl boyunca kesintisiz çalışmayı planlıyorum.
    Türkiyeden amerikaya gelip -belgeleri alıp işe koyulmak istiyorum. Süreç hakkında ve olası masraflarım için tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.


  • @truckernusret

    Türkiyede sahip olduğunuz ehliyetler amerikada geçersiz. Hatta çoğu üniversite diploması bile.

    Oraya gittiğinizde sanki 18ine yeni girmiş bir birey gibi herşeyi sıfırdan yapacaksınız.

    1. Önce normal ehliyetinizi alacaksınız
    2. Sonra cdl a ehliyetinizi alacaksınız.
      Eğitim süreçleri ve almayla ilgili YouTube da çokca video mevcut vakit ayırıp izlemenizi tavsiye ederim. (can harmansah ı izleyebilirsin bu konuda okul açıyor)

    Bu uzun ve detaylı bir konu önce YouTube u izleyin bence sonra kafanızda soru varsa tekrar buraya yazın bu sağlıklı olacaktır.


  • @truckernusret ABD'de tır şoförlüğü için Green Card veya vatandaşlığınız olması gerekiyor. İş mektubuyla filan olmadığının söylendiğini hatırlıyorum izlediğim videolardan. Birde kaçak yapanlar varmış tabi Meksikalılardı sanırım. Yani ilk olarak GC ile ABD'ye kapağı atmak gerekiyor, gerisi kolay bence...






Benzer Başlıklar

  • Amerika’da beyaz yaka iş bulmak

    İş Alanları ve Meslekler
    6
    20 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    B
    @begumm selamlar, ben de hep bunu merak ediyordum. Forumda genelde okuduğum tecrübeler hep uzun yıllar sektör tecrübesi olan kişilerdi. Kendi tecrübemle birlikte 30 yaşını geçmemiş, 2-3 senelik sektör tecrübesi ile de daha Amerika'ya gitmeden iş bulunabildiğini öğrendim. Tabi ki burada da bahsedildiği gibi SSN ve çalışma izni çok önemli :) Onun haricinde bana da diplomam vs. sorulmadı. Kendi iş tecrübemi karşı tarafa doğru bir şekilde aktararak Jr. pozisyonda kendi alanımda bir işe kabul aldım.
  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika'da Şirket Kurmak İçin En Uygun Eyalet

    Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    8
    0 Oy
    8 İleti
    905 Bakış
    S
    Sirket kurmak icin dogrudan yardimci olabilecek arkadaslar var mi? mesaj dan yazabilir misiniz?
  • Amerika'da bulunan müzeler

    Kültür ve Hobi müze amerika kültür sanat
    10
    1 Oy
    10 İleti
    708 Bakış
    ayvalik10A
    @paşa videoları seyrederken aynı zamanda 360 derece etrafa bakabilirsin biraz olsun keyfini alırsın https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project https://www.youvisit.com/tour/themet
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum