Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @funnelweb Detaylı paylaşım için teşekkürler! Darısı mülakata 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   boraozc boraozc 

  • @funnelweb Hayırlı uğurlu olsun 🙂 . Güzel bir mülakattan sonra tez zamanda sağ salim gitmek nasip olsun. Yolunuz açık olsun


  • @funnelweb ALLAH utandirmasin ustadim cok sevindim adiniza,darisi basimiza😊
    Gerci belirtmissiniz ama emin olmak adina soruyorum bu odediginiz tutarlar tek bir kisi (siz) icin degilmi?


  • @funnelweb geçmiş olsun. Mülakatınızda kolaylıklar dilerim.


  • Herkese selamlar,

    10 Şubat perşembe günü Unganlar sağlık muayenesi deneyimim;

    10.30’daki randevum için 10.25 gibi unganlardaydım(4.kat). İçerisi fazla kalabalık değildi, çoğunluk yabancıydı. Girdiğimde evrakları hazırlamamı ve beklememi söylediler. 5-10 dk içinde bankoya çağırdılar. Sırayla pasaportumu, covid aşı belgemi, PCR test sonucumu ve ds-260 onay sayfasını istediler tekrar beklememi söylediler. Biraz bekledikten sonra çağırdılar, webcam ile fotoğrafımı çekip imza aldıktan sonra pasaportumu ve arasına sıkıştırdıkları muayene formunu verdiler, düzen lab’a(3.kat) inip kan,idrar örneği vermemi ve akciğer röntgeni çektirmemi söylediler. Düzen lab’ta 117.5 doları o günün kuru üzerinden kart ile TL olarak ödedim ve işlemleri yaptım. Sonra tekrar pasaportum ve form ile unganlara çıktım. Formu ve pasaportumu aldılar ve 14.15 de fiziksel muayene için tekrar gelmemi söylediler. Bu işlemler yaklaşık 1 saat sürdü.

    14.10 da tekrar unganlardaydım, biraz sıra vardı, 15 dakika bekledikten sonra içeri çağrıldım. Hemşire boy, kilo ölçümü yaptı ve kıyafetlerimi çıkarıp(sadece iç çamaşır kalıcak şekilde) önlüğü giymemi ve doktoru beklememi söyledi. Biraz bekledikten sonra doktor geldi (Handan hanım), direk merhaba diyip muayeneye başladı. Tansiyonumu ölçtü ve sırtüstü uzanmamı söyledi bu arada sorulara başladı. Göğsümü dinledi sonra oturmamı istedi. Sorular devam ederken sağdan ve soldan toplamda ya 2 yada 3 aşı yaptı(sorulara odaklanmıştım dikkat edemedim). Sonrasında geçmiş olsun giyinebilirsin diyip odadan ayrıldı. Muayene yaklaşık 3-4 dakika arası sürdü ve tüm muayene süresi boyunca durmadan sorular sordu, Ben kısa ve net cevaplar verdim, genelde çoğu cevabım “hayır” dı. Yada evet diyip açıklama yaptım. Sonrasında giyinip geri salona çıktım. Bankoda 250 doların TL karşılığını yine kart ile ödedim. İmza aldılar ve başta verdiğim belgelerin hepsini geri verdiler. Yarın 3 ila 5 arasında gelip pasaportunuz ile raporunuz teslim alabilirsiniz dediler. Saat 3 civarı unganlardan ayrıldım.

    Doktorun sorduğu soruların bazılar;

    -Hastanede yattın mı?
    -Hiç ameliyat oldun mu?
    -Uyuşturucu kullanıyor musun?
    -Sigara?
    -Dövme piercing?
    -Spesifik hastalık söyleyip var mı? (Şeker hastalığın, tansiyon, kalp krizi, verem, cinsel yolla bulaşan herhangi bir hastalık, akciğer, karaciğer, böbrek rahatsızlığı)
    -Psikolojik bir rahatsızlık geçirdin mi?
    -İlaç kullanıyor musun?
    -Hiç intihar etmeyi düşündün mü?
    -Kendine zarar verdin mi yada zarar vermeyi düşündün mü?
    (Aklıma gelenler bunlar)

    Genel olarak çok sıkıntılı geçmedi, tüm randevu süreci beklediğimden daha rahattı. Sakin bir şekilde sorulan sorulara kısa ve net cevaplar verip doğruyu söylediğiniz sürece bir problem olacağını sanmıyorum.

    11 Şubat cuma günü saat 3 de tekrar unganlardaydım. Vardığımda dosyam hazırdı. Kapalı zarfı açmadan konsolosluğa götürmemi ve yanındaki aşı belgesi ile CD’yi açmadan saklamamı söylediler. Amerikaya girişte CD ile aşı belgesi yanımızda olması gerekiyormuş. Dosyamı teslim aldıktan sonra unganlardan ayrıldım.


  • @tolgahansayan tebrik ederim, darısı mülakatınıza, şimdiden bol şanslar 🙂


  • @tolgahansayan Tebrikler. Mülakatınızın da başarıyla geçmesini temenni ediyorum.

    İlk mülakatı olan Yekta bey; 18-24 yaş arası, 25-44 yaş arası, 45 yaş ve üstü olmak üzere yapılan testlerin farklı olduğunu, dolayısıyla Düzen lab ücretinde farklılık olacağını yazmıştı bir kaç ay önce.

    Galiba 25 yaş altı olduğunuz için ve size tüm testler (idrar, kan ve röntgen) yapıldığı için 117.5 USD ödediniz. 25-44 arası için de bu tutar önceki sayfadaki muayene deneyim yazılarından anladığım kadarıyla 47.5 USD.


  • Merhabalar sn @crazycells mülakatla ilgili sizlere bir sorum olacak. Mülakat için aldığımız banka hesap dönümünde kredi borcu görünür mü ve görünürse bu bizim için bir sorun yaratır mı?


  • @dytmelek Çok teşekkürler 🙂


  • @eynar iyi dilekleriniz için teşekkürler.
    Evet 25 yaş altı olduğum için tüm testleri yaptılar.


  • @tolgahansayan geçmiş olsun, mülakatınızda sıkıntısız geçsin


  • @tolgahansayan adiniza cok sevindim bir an once o sari zarfi teslim edip oralara ayak basmaniz temennisi ile 😊

  • ⭐⭐

    @funnelweb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba,

    Bugün Unganlar'daki muayenemi tamamladım. Deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

    11:10'daki randevum için 10:45'te Unganlardaydım. 4. Katta yer alıyor. İçerisi biraz kalabalıktı, İranlılar çoğunluktu ama Arapça konuşan insanlar da vardı.
    Girer girmez dosyalarımı verdim, 2 dk oturduktan sonra fotoğraf çekmek için çağırdılar, bu esnada ateş ölçümü de yapıldı. Tekrar 2 dk oturduktan sonra muayeneye aldılar.

    Doktor Mehmet Bey geldi, kilo ve boy ölçümü yapıldı. Sonrasında sadece alt iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup önlük giyip uzandım. Tansiyonumu ölçtü, karnımı kontrol etti, boğazımı kontrol etti, derin nefes almamı söyleyip sırtımı dinledi.

    Sorduğu sorular ve cevaplarım:

    • Herhangi bir ameliyat geçirdin mi? (Evet 9 yıl önce septum deviasyonu ve 19 yıl önce diz kapağımda meydana gelen septik artrit dolayısıyla ameliyat oldum.)
    • Bunlarla ilgili şu anda bir şikayetin var mı? (Hayır)
    • Uyuşturucu kullanıyor musun? (Hayır)
    • Depresyon tedavisi gördün mü, psikolojik ilaçlar kullandın mı? (Hayır)
    • Daha önce ABD'de bulundun mu? (2009 yılında 3 ay kaldım)
    • ABD'de herhangi bir olaya karıştın mı, DUI(Driving Under Influence - Etki altında araç kullanmak) yaşadın mı vb? (Hayır)
    • ABD'ye girip çıkarken herhangi bir problem yaşadın mı? (Hayır yaşamadım)
    • 3 doz aşı olmuşsun, hiç COVID geçirdin mi? (Hayır geçirmedim)
    • Zatürre geçirdin mi? (Hayır geçirmedim)
    • Amerika'ya ne zaman gitmeyi planlıyorsun? (Nisan ayı içinde gitmeyi umut ediyorum.)
    • Mülakatın ne zaman? (7 Mart'ta)
    • Daha varmış 🙂

    Daha sonra doktorun elinde 2 şırınga gördüm, ancak bana verilen faturada aşılama x3 yazdığı için 3 farklı etken madde ile aşılandım diye düşünüyorum.

    Bunun için 250 USD karşılığı 3.395 TL kredi kartı ile ödeme yaptım.

    Daha sonra Düzen Labaratuvarı için bir üst kata çıktım (5.kat), burada 47,5 USD karşılığı 643 TL kredi kartı ile ödeme yaptım. Biraz bekledikten sonra kan alımı için içeriye çağrıldım. Kan verdikten sonra bu katta göğüs röntgeniniz çekilecek denildi, ancak biraz bekledikten sonra görevli geldi ve 3. katta çekeceğiz diyip 3. kata indirildik.
    Sadece üzerimdeki tshirt'ü çıkardım. Derin nefes alarak bir çekim gerçekleştirildi, sonrasında normal nefes pozisyonunda bir çekim daha gerçekleştirildi.

    Tüm işlemler tamamlanınca Unganlar'ın ofisine tekrar çıktım. Bir problem olursa arayacaklarını, yoksa ertesi gün 11-12 arası gelip dosyamı almamı söylediler. Teşekkür edip çıktım. Saat tam 12'de işlemlerim bitmiş oldu. Aklıma gelen ek bir şey olursa editleyeceğim.

    Hayırlı uğurlu olsun, konsolosluk mülakatınızı dinlemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.. 🙏


  • merhabalar
    ds 260 formunu doldurduktan birkaç ay sonra yeşil pasaport aldık. vizenin basılacağı pasaporttunda sonradan çıkardığım pasaport olmasını istiyorum.şimdi ais formu doldururken sorun teşkil eder mi bu ?


  • @levent-akay, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar sn @crazycells mülakatla ilgili sizlere bir sorum olacak. Mülakat için aldığımız banka hesap dönümünde kredi borcu görünür mü ve görünürse bu bizim için bir sorun yaratır mı?

    Hesap dökümünde banka kredi/kart borcunuz gözükmez. Tüm hareketler ve en sonda bakiyeniz yazar.


  • @erkand sağlık muayenesi sonucu bir gün sonra mı çıkıyor , sonuçları bizim yerimize başkası alabilir mi ?


  • @funnelweb Çok güzel okurken yüzümde gülümseme oldu ve her derin nefes aldım dediğiniz yerde istemsizce derin bir nefes çektim içime bundan sonraki sürecin pürüzsüz ve sizin için mutlu geçmesini diler mülakat deneyimlerinizi beklemekteyiz , bu arada ne kadar bir miktar göstereceksiniz bankada aşağı yukarı?

  • ⭐⭐

    @nihat26, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @erkand sağlık muayenesi sonucu bir gün sonra mı çıkıyor , sonuçları bizim yerimize başkası alabilir mi ?

    Evet size söylüyorlar ertesi gün gidip alabiliyorsunuz eğer başkası alacaksa onu da bildirmeniz gerekiyor

  • Yasaklı

    @tolgahansayan Hayırlı olsun, bol şans.


  • @smartcells Merhabalar - Bu noktada bir şey sormak istiyorum. Sağlık muayenesi olmadan (gerçi yazdığınızdan bu anlaşılıyor ama) mulakatta vizenizi onaylayabiliyorlar mı? Yani sağlık raporunu beklemeden vizeniz ok, ama pasaporta basılması için sağlık raporunu bekliyoruz manasında mı bir onay?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum