Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'daki Homeless (Evsiz) Kavrami

Kültür ve Hobi
15 8 4.6k 4

• @FreeWoRLD, içinde söyledi: Amerika'daki Homeless (Evsiz) Kavrami

New York'ta Los Angeles'a gore cok daha fazla evsiz olmasina ragmen bu konunun Los Angeles icin daha buyuk problem olmasi ilginc... Ama iklimden dolayi anlasilabilir.

Evet, yukarida da bilgiler var, New York en fazla evsizin yasadigi sehir, Los Angeles'a gore bile %60 daha fazla evsiz yasiyor; fakat su grafikler sanirim durumu net bir sekilde acikliyor.

New York'taki evsizlerin %95'i barinaklarda yasiyor, ama California'daki evsizlerin %70'i sokaklarda yasiyor. Dediginiz gibi buyuk ihtimal bunun en onemli nedenlerinden biri California'nin iklim sartlarinin buna izin vermesi sanirim.

Barinaklarda ve sokaklarda yasayan evsizlerin arasindaki oran farkindan dolayi evsizlik Los Angeles gibi bir sehir icin daha buyuk bir problem olarak gorunuyor.

alt metni

alt metni

• Hep merak ettiğim bir konuydu teşekkürler hepsini okudum elinize sağlık

• Anlam veremediğim insan grubu evsizler.

Elbette zorunluluktan düşen yüzbinler vardır ancak tamamıyla üşengeçlikten tembellikten evsiz kalan evsizlerde var.

Yahu yer yıl 55 bin kişi ülkenize yeni umutlarla geliyor , fırsatlar ülkesinde , anadiliniz ingilizce ile nasıl oluyorda evsiz kalıyorsunuz hiç anlamıyorum.

Hiç mi bişey yapamadın , orduya katıl ,asgaride olsa bir para alıyorsun , ki amerikan ordusu sokakta adam arıyor orduya katılsınlar diye , dünyada vatandaş olmadan girilebilinen nadir ordulardan biri abd ordusu. Ordu tam anlamıyla insana aç , air force arkadaşını getir terfi al gibi kampanya başlatmış.

Kimse yanlış anlamasın , ben bu evsizlerin çoğunun tembellikten evsiz kaldıklarını düşünüyorum, Evet insan hayatı iniş çıkışlı yarın bende düşebilirim ancak bu insanların youtube da videolarına baktıkça sanki hallerinden memnunmuş gibi davranıyolar , ayağa kalkmak için bir çaba sarf ettiklerini zannetmiyorum , en azınzan bir çoğunun

• @AgeGuns dediginiz sekilde insanlar kesin vardir 🙂 ama cogunlugun boyle olmadigini hatirlatmak isterim. Bir yerden sonra kendi hayati kendi kararina donusuyor is...

• Homeless deyip gecmeyin, ortalama olarak saatte $15 ile $20 arasi yapiyorlar, ozellikle sectikleri location kalabalik bir yer ise...

• ⭐⭐⭐

Evsizler ve onlarin hikayelerine tanik olabilmek adina "Invisible People" organizasyonu medya kanallarina da goz atabilirsiniz.

Milyonlarca dolar birikim sahibi olarak, bir gecede birikiminin bulundugu finansal kurulusun batmasi ile evsiz kalan kisiler gibi bir cok ornek mevcut. Enteresan hikayeleri var insanlarin.

https://invisiblepeople.tv

Screen Shot 2020-05-26 at 4.24.18 PM.png

• @FreeWoRLD Iste tamda bu gibi nedenlerden dolayi asla tek bir banka hesabina veya kredi kartina veya tasarruf, yatirim aracina guvenip, herseyinizi orada tutmayin. Degisik kurum ve yatirim araclarini kullanarak, kendi tercihleriniz dogrultusunda bir diversified portfolio olusturun.

Boyle parasini kaybedip, homeless olanlar genelde kotu yonlendirilmislerdir. Finans uzmanlarinin onemi ve gorevi burada ortaya cikiyor.

• Invisible people kanalina bende yeni rastgeldim ve bayagi bir videosunu izledim. Egitimliden milyonerine, 9 yasinda ailesi manyak diye kacmak zorunda kalanindan asker emeklisine cok degisik profilde insanlar var. herkes bir homeless adayi aslinda amerikada.

https://www.youtube.com/watch?v=nT3VGI0V5Rs

• ⭐⭐⭐

@doncarleone Ilginizi cektiyse, su kanali da onerebilirim (direkt homeless insanlar ile ilgili olmasa bile). Insanlar ve turlu turlu hayatlar;

https://www.youtube.com/channel/UCCvcd0FYi58LwyTQP9LITpA

• @freeworld
    acikcasi konu biraz ilgimi cekti uzun vadede burslu doktora yapma sansim olursa bu konuda da arastirma yapmak isterim.
    gelir adaletsizligi, kadinlarin maruz kaldigi haksizliklar ve bu konu bence uzerine calismaya ve farkindalok yaratmaya deger. amerikada da ciddi problemler var. birde union rescue mission kanali var guzel.

• Merhaba,
    DV2024 talihlisiyim. Affınıza sığınarak kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum. Sonuçlar açıklandığından beri net üzerinde Amerika'da yaşam kurma, para kazanma, v.s konular hakkında kendi çapımda araştırma yapıyorum. Amerika'da para kazanmak konusunda o kadar çok video izledim ki, Amerika'da para kazanmanın o kadar zor bir şey olmadığına ikna oldum. Lakin şöyle bir şey aklıma takıldı; Amerika'da binlerce "EVSİZ" var, bu kişiler sefalet içinde sokaklarda yaşıyorlar, çok çok merak ediyorum, bizlerin Amerikaya gidip hemen "Doordash, Amazon Flex, Uber v.s gibi işlerde çalışarak hemen 2-3 ay içinde para kazanmaya başlıyabiliyormuşuz...peki bu "EVSİZ" ler niye bu işleri yapmıyorlar da sefil yaşıyorlar, onların bildiği ve bizim bilmediğimiz veya bizim bildiğimiz ve onların bilmediği nedir?
    Teşekkürler.
    Saygılarımla.

• @Erhan-2 Evsizlerin (homeless) buyuk bir bolumu uyusturucu, alkol veya madde bagimlisi. Yine cogunlugu calismak isteyenlerden olusuyor. Geriye kalanlar ise ya herseyini kaybetmis ve sokaga dusmus olanlar veya bir sekilde hayata uyum saglayamayanlar.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da NBA Kültürü

Kültür ve Hobi
    1
    4 Oy
    1 İleti
    118 Bakış
    smkS
    Merhabalar, NBA ile ilgili hiçbir ileti ve başlık göremedim yenisini açayım istedim. Dün hem Alperen Şengün'ü izlemek için hem de yapılacaklar listemden NBA maçı ortamını görmeyi silmek için Orlando Kia Center'daki Orlando Magic-Houston Rockets maçına gittim. İlk izlenimlerim, herkesin keyfi yerinde alkol satışı ve yeme içme opsiyonlarının olduğu, insanların aileleriyle geldiği ve eğlendiği bir yermiş Salonlar. Beklediğimden daha kalabalıktı ama insanlar genel olarak saygılı ve kibar. Gelelim maaliyete 2 kişi otopark ücreti dahil toplam vergi biletleme falan filan dahil $110 dolar ödedik. Bira $15, alkolsüzü $10. Ucuz diyemem ama pahalı da sayılmaz. Herkese şehrindeki takımın bir maçına gitmesini tavsiye derim. Son olarak Alperen fena iyi bir oyuncu, başarılarının devamını dilerim.
  • Amerika'da Tiyatro, Konser & Etkinlikler (Turk)

Kültür ve Hobi
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    F
    Amerika’da olmasa da Amerika’dan da gitmek isteyenler olabileceği için paylaşıyorum. Kıraç’ın 23 Kasım 2024 tarihinde Toronto’da bir konser vereceği paylaşıldı. Detayları linkte bulabilirsiniz. Thanksgiving haftası bir Kanada gezisi planlamak isteyenler düşünebilir. https://www.eventbrite.ca/e/taksim-production-tickets-947542855187?utm_experiment=test_share_listing&aff=ebdsshios
  • Amerika'da kadinlarin evlilik tercih ettigi yas

Kültür ve Hobi
    6
    0 Oy
    6 İleti
    965 Bakış
    NewyorkNewyorkN
    Burada aile kavrami tabiki oldukca onemli ve kadinlara ,ozellikle annelere oldukca deger veriliyor ve saygi duyuluyor geneli boyle.Bekar bir anne iseniz devletten de bir takim desteklerde alabiliyorsunuz hatta vs. buna bagli olarak ozellikle son yillarda en cok dikkatimi ceken sey su oldu ; genelde kadinlar evlenmek istiyor aslinda fakat erkek arkadaslari pek orali olmuyor eger evlenirlerse o zaman resmi olarak vergi araya gidiyor hala kazancli oluyorlar cocuklardan oturu ama evlenmeyip birlikte yasarlarsa devletten ve vergi acisindan daha karli oldugu icin bu erkegin isine daha cok geliyor bence sirf bu nedenle ozellikle evlilikten biraz uzak kaliyor insanlar....Ayrica bence bunun yeteri kadar olgun bir yasa geldikten sonra gibi bir sinirlamasi,kalibi yok ,aksine bu hem kisinin kendisi ile hemde sistemin sartlari ile alakali bir durum..****Sana deli gibi asigim ama 28.5 bucuka basacagim yasimi bekliyorum?Yani birine cilginlar gibi asik olmussaniz kim sizi durdurabilir ki?****bu durumda evlilikte tercih edilen bir yas sorusu bana hic mantikli gelmiyor.
  • Amerika'da bulunan müzeler

Kültür ve Hobi müze amerika kültür sanat
    10
    1 Oy
    10 İleti
    710 Bakış
    ayvalik10A
    @paşa videoları seyrederken aynı zamanda 360 derece etrafa bakabilirsin biraz olsun keyfini alırsın https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project https://www.youvisit.com/tour/themet
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k