Amerika'da ikinci el araba almak
-
Honda Accord 2010 catalytic converter kodu gitmiyor bi türlü(P0420). Cataclean denedim, fuel system cleaner denedim, en son yarım tanka 3 litre tiner koymayı denedim. Yine de söndüremedim ışığı, yok mudur değişim harici başka çözümü bunun. Değişim fazla pahalı, yer Long Island
-
@candreva catalytic converter'i sokup calmis olmasinlar :anxious_face_with_sweat:
-
@candreva, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Honda Accord 2010 catalytic converter kodu gitmiyor bi türlü(P0420). Cataclean denedim, fuel system cleaner denedim, en son yarım tanka 3 litre tiner koymayı denedim. Yine de söndüremedim ışığı, yok mudur değişim harici başka çözümü bunun. Değişim fazla pahalı, yer Long Island
Bende 2011 Volvo XC-90 var. 1 senedir P0420 veriyor. Goturdugum tamirci tam bizden cikti. Aracin registration tarihi gelene kadar boyle git, o zaman yaptirirsin dedi :)
-
Amerika'da da Türkiye'deki gibi araç muayenesi olayı var mı ?
-
@orhan-cabarov Registration yenilemek icin aracin inspection yapilmasi gerekiyor. Bunun nerede ve nasil yapilacagi eyaletine gore degisiyor.
Delaware de DMV ofislerinde inspection bolumleri var. Orada state calisani olan gorevliler yapiyorlar.
Aracin camlarini, rengini, on/arka lambalarini, sinyallerini, silecegini falan gorsel olarak check yapiyorlar. Sonra fren testi yapiyorlar. En son olarak da araci bilgisayara baglayip, emissions testi yapiyorlar. Hepsini gecmesi gerekiyor.
Toplamda inspection en fazla 10 dakika suruyor. Sonrasinda ayni bankalardaki gibi drive thru giseler var. Oraya surup, ehliyet, arac sigorta kagidi, eski registration kagidini ve credit card veriyorsunuz, 5 dakika bekliyorsunuz aracinizda ve size kutudan yeni registration ile diger evraklarinizi gonderiyorlar. Plaka uzerine yapistirilmasi gereken registration expiration date gosteren pulu da gonderiyorlar.
Delaware de kural olarak eger bir arac aldiysaniz ve arac sizden once Delaware plakali ise, ve eger inspection date hala gecerli ise, inspection yaptirmadan registration yaptirabiliyorsunuz.
Eger araci baska bir eyaletten alip getirdiyseniz, o zaman mecburen inspectiondan gecmesi gerekiyor.
Sifir yeni arac alirsaniz, ilk bes yil icin inspection gerek yok. 5 yillik registration ve plaka alabiliyorsunuz. Bu islemleri de dealer hallediyor. Siz sadece parasini oduyorsunuz.
1 yillik registration fee Delaware de $40. Sifir arac haricindekilerde inspection 2 yil gecerli. Yani her iki yilda bir araci inspection yaptirip, registration yenilemeniz gerekiyor.
-
@mysea Çok bilgilendirici bir yazı. Teşekkür ederim.
-
@keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@candreva catalytic converter'i sokup calmis olmasinlar :anxious_face_with_sweat:
Hahah yok ya yerinde duruyor da, ne denediysem söndüremedim ışığı, inspection’dan geçirsem başka bişey istemiyorum ama olmadı bi türlü
-
@candreva Sorun O2 sensorleri de olabilir. Ikisini de degistirmek gerekir veya asagidaki urunu deneyin, belki testi gecmeye yarayabilir.
CRC Emissions Test Advance Formula Fuel System Treatment, 12 oz
-
Merhabalar,
Öncelikle forumda yazan herkese teşekkür ediyorum. Okurken hem çok şey öğrendim hem de çok eğlendim. Konudan bahsedilmiş ama kafam karıştığı için sizleri tekrar rahatsız ediyorum. Mart ayı başında Amerikaya taşınmayı planlıyorum. İlk hedeflerimden biri 10000 dolar altı bir araba almak. Anladığım kadarıyla sigorta yaptırmadan arabayı dealerdan çıkarma şansım yok. Bu noktada araba için anlaştıktan sonra mı sigortayı yaptırıyoruz. Ya da sahibinden alıyorsak yine anlaşmayı yaptıktan sonra hemen sigorta yaptırmamız mı gerekiyor? Yoksa başka bir metod mu var? Bu arada başta Türk ehliyetini kullanmayı planlıyorum (Böyle bir hakkım var mı henüz çözebilmiş değilim, eyalet Connecticut). Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla
-
Selam
ABD deki arabami Turkiye ye goturebilir miyim? -
@hasbelkader evet götürebiliyorsun bu konuda 3-4 tane video çektiler. 1-2 ay arasında sürüyor yolculuk. Maliyeti de 6 - 10k arasında çıkıyor. Aşağıdaki linkleri inceler misin
https://yesilkartforum.com/forum/topic/230/amerika-dan-türkiye-ye-araba-getirmek/6?page=1
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1614/amerika-dan-turkiye-ye-araba-gondermek
-
@ayvalik10 Ben arabami belli bir sure Turkiye de kullandiktan sonra babama devretmek gibi bir niyetim var. Kendim kesin donus yapmayi simdilik dusunmuyorum. Verdiginiz linklerde gecici olarak Turkiye ye sokulabilecek araclar icin bilgi verilmis. Ancak nakliye , vergi konusunda ve nakliye isini yapan firma konusunda yararli bilgiler verilmis. Cok tesekkurler bilgiler icin.
-
@hasbelkader devretme dediğin zaman işte ozaman işler değişiyor. Çünkü babana satmak için önce Türkiye plakasına çevirtmen gerekiyor. Yabancı plakalı bir aracı Türkiye sınırlarında sadece getiren kişi kullanabilir ondan dolayı babana devretmeyi unut sadece Türk plaka olursa ozaman noterden satarsın
-
@ayvalik10 Turk plakasina cevirmek icin yapilan masraflar hakkinda bilgin yada bildigin bigi kaynagi var mi? nereden ogrenebilirim?
-
Tasındıktan sonra arabanın plakası takılı olmadıgı icin cekmisler. Bu durumda muhtemelen private tow sirkerti ya da sehre ait yerde ne kadar tutuluyor? Belirli bir suresi var mı, gunluk uygulanan ucretler hakkında?
-
@hasbelkader herhangi bir gümrük müdürlüğüne aileden birisi giderse öğrenebilir. Çünkü girerken aracın vergisini senden alacaklar.
-
@ayvalik10 tesekkurler bilgiler icin.
-
Merhaba, biz yakın geçmişte NJ'e taşınan 30'lu yaşlarda bir çiftiz. Yaşadığımız tecrübeleri kendi kanalımızda aktarıyoruz. Çoğu zaman da bu köklü forumdan aldığımız bilgileri de yine takipçilerimize aktarıyoruz.
İkinci el araba almak ile ilgili çok kafa karışıklığı var. Bu bakımdan 2021 aralık Ayı itibari ile NJ'de yaşadığımız ve satın aldığımız arabaya ilişkin süreci videomuzda aktardık. Faydalı olacağı düşüncesi ile burada da paylaşıyoruz.
-
@seyahat-ruhu amanın sizler burda mısınız hemen türk youtuber kanalı olanlar sayfasına yazın bilgilerinizi
-
@seyahat-ruhu Sizler zaten burda popülersiniz merak etmeyin :))
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum