Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐


  • @mysea tekerlek degistiriken flat olanin bijon u olmadigini farkettim, normalde bosluk sayesinde kaldirilir. Bu tarz tekerleklerde ne yapilmasi gerekli?


  • @portl Malesef bilmiyorum. Normalde aracta olmasi lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ygunes
    nasıl bir içten talep yazdın ki senin için video yayınladılar

  • ⭐⭐

    @ygunes, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Merhaba, 15 günlüğüne FL ye geleceğim. Araç kiralama oluyor mu , ortalama bir araç için günlük ücreti nedir .

    ..hangi sehirde kalmak istediginizi yazarsaniz sizin icin arastirma yapabilirim..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 hocam bişey diyeceğim ama yanlış anlama... youtube un hafızasını sana mı kopyaladılar... maşallah her konu ile ilgili en güzel videoları hemen bizlere sunuyorsun... helal olsun demek istiyorum gerçekten ve teşekkür etmek istiyorum emek ve desteklerin için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 günaydın biz aileyiz birbirimize yanlış anlaşılacak şeyler yazmayız. Mesleğimden dolayı youtube listesinde çok farklı insandan kişiler var bir de ana sayfa kısmında sürekli güncelliyor orada görüyorum. Eskilerin yaptıkları gibi birbirimize yardımcı olucaz tabiki de fakat yeni nesil böyle yaşamadığı için ilginç geliyor yada anlama da sıkıntı çekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 hocam ne olursa olsun Hızır gibisin maşallah... inşallah her şey gönlünce olur en kısa zamanda...


  • Arabayi jump starter la baslatamiyorum. Starter la normalde yanan yesil isik dead battery de yanmiyor. Sorunun battery nin disinda altarnatorde de oldugunu nasil anlayabiliriz? Tesekkurler

  • ⭐⭐

    @portl, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Arabayi jump starter la baslatamiyorum. Starter la normalde yanan yesil isik dead battery de yanmiyor. Sorunun battery nin disinda altarnatorde de oldugunu nasil anlayabiliriz? Tesekkurler

    oto elektrikcisinin altarnotor check up yapmasi lazim,,,, battery devamli bosaliyorsa bir yerde elektrik kacagi olabilir. iki kablo bir birine deyebilir yalnis baglanti olabilir.


  • Honda Accord 2010 catalytic converter kodu gitmiyor bi türlü(P0420). Cataclean denedim, fuel system cleaner denedim, en son yarım tanka 3 litre tiner koymayı denedim. Yine de söndüremedim ışığı, yok mudur değişim harici başka çözümü bunun. Değişim fazla pahalı, yer Long Island

  • ⭐⭐⭐

    @candreva catalytic converter'i sokup calmis olmasinlar 😰


  • @candreva, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Honda Accord 2010 catalytic converter kodu gitmiyor bi türlü(P0420). Cataclean denedim, fuel system cleaner denedim, en son yarım tanka 3 litre tiner koymayı denedim. Yine de söndüremedim ışığı, yok mudur değişim harici başka çözümü bunun. Değişim fazla pahalı, yer Long Island

    Bende 2011 Volvo XC-90 var. 1 senedir P0420 veriyor. Goturdugum tamirci tam bizden cikti. Aracin registration tarihi gelene kadar boyle git, o zaman yaptirirsin dedi 🙂


  • Amerika'da da Türkiye'deki gibi araç muayenesi olayı var mı ?


  • @orhan-cabarov Registration yenilemek icin aracin inspection yapilmasi gerekiyor. Bunun nerede ve nasil yapilacagi eyaletine gore degisiyor.

    Delaware de DMV ofislerinde inspection bolumleri var. Orada state calisani olan gorevliler yapiyorlar.

    Aracin camlarini, rengini, on/arka lambalarini, sinyallerini, silecegini falan gorsel olarak check yapiyorlar. Sonra fren testi yapiyorlar. En son olarak da araci bilgisayara baglayip, emissions testi yapiyorlar. Hepsini gecmesi gerekiyor.

    Toplamda inspection en fazla 10 dakika suruyor. Sonrasinda ayni bankalardaki gibi drive thru giseler var. Oraya surup, ehliyet, arac sigorta kagidi, eski registration kagidini ve credit card veriyorsunuz, 5 dakika bekliyorsunuz aracinizda ve size kutudan yeni registration ile diger evraklarinizi gonderiyorlar. Plaka uzerine yapistirilmasi gereken registration expiration date gosteren pulu da gonderiyorlar.

    Delaware de kural olarak eger bir arac aldiysaniz ve arac sizden once Delaware plakali ise, ve eger inspection date hala gecerli ise, inspection yaptirmadan registration yaptirabiliyorsunuz.

    Eger araci baska bir eyaletten alip getirdiyseniz, o zaman mecburen inspectiondan gecmesi gerekiyor.

    Sifir yeni arac alirsaniz, ilk bes yil icin inspection gerek yok. 5 yillik registration ve plaka alabiliyorsunuz. Bu islemleri de dealer hallediyor. Siz sadece parasini oduyorsunuz.

    1 yillik registration fee Delaware de $40. Sifir arac haricindekilerde inspection 2 yil gecerli. Yani her iki yilda bir araci inspection yaptirip, registration yenilemeniz gerekiyor.


  • @mysea Çok bilgilendirici bir yazı. Teşekkür ederim.


  • @keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @candreva catalytic converter'i sokup calmis olmasinlar 😰

    Hahah yok ya yerinde duruyor da, ne denediysem söndüremedim ışığı, inspection’dan geçirsem başka bişey istemiyorum ama olmadı bi türlü

  • ⭐⭐⭐

    @candreva Sorun O2 sensorleri de olabilir. Ikisini de degistirmek gerekir veya asagidaki urunu deneyin, belki testi gecmeye yarayabilir.

    CRC Emissions Test Advance Formula Fuel System Treatment, 12 oz


  • Merhabalar,

    Öncelikle forumda yazan herkese teşekkür ediyorum. Okurken hem çok şey öğrendim hem de çok eğlendim. Konudan bahsedilmiş ama kafam karıştığı için sizleri tekrar rahatsız ediyorum. Mart ayı başında Amerikaya taşınmayı planlıyorum. İlk hedeflerimden biri 10000 dolar altı bir araba almak. Anladığım kadarıyla sigorta yaptırmadan arabayı dealerdan çıkarma şansım yok. Bu noktada araba için anlaştıktan sonra mı sigortayı yaptırıyoruz. Ya da sahibinden alıyorsak yine anlaşmayı yaptıktan sonra hemen sigorta yaptırmamız mı gerekiyor? Yoksa başka bir metod mu var? Bu arada başta Türk ehliyetini kullanmayı planlıyorum (Böyle bir hakkım var mı henüz çözebilmiş değilim, eyalet Connecticut). Şimdiden teşekkürler.

    Saygılarımla


  • Selam
    ABD deki arabami Turkiye ye goturebilir miyim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum