[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@e161564 tebrikler güzel günler sizin ve sevdiklerinizle olsun
-
Herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim. Bir an önce hepinizin vizelerinin basılmasını temenni ediyorum.
@gucarslan Düzeltmeyi yaptım, başkasından c/p yapınca öyle kalmış.
-
@e161564 Tebrik ederim, hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.
-
-
@emir23 yenisi çıkmış , ilgilenenlere duyurulur , bana çıkmadı ama sizlerle aynı heyecanı paylaşıyorum , umarım hepiniz vize alırsınız
-
13500 :(
yavaşlamış nedense... -
Şubat Bülteninin de yayınlanmasıyla Cut-Off'larda son durum aşağıdaki gibidir.
.

-
@smartcells 500'lük artışı nasıl yorumluyorsunuz? Geçmiş senelerde böyle oluyor muydu? Hoş bir şey değişmiyor şu an süreç ilerlemediği için ama alışmışız 2000-3000 artışa, biraz garip geldi açıkçası.
-
@sfklkn34, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@smartcells 500'lük artışı nasıl yorumluyorsunuz? Geçmiş senelerde böyle oluyor muydu? Hoş bir şey değişmiyor şu an süreç ilerlemediği için ama alışmışız 2000-3000 artışa, biraz garip geldi açıkçası.
Evet, geçmiş yıllarda da bu tür artışlar oluyordu. 200, 400 şeklinde de oluyordu. Şahsen ben böyle bir ufak ilerlemeyi geçen bültende bekliyordum geçmiş yıllara benzerlik açısından, örneğin 10000'den 10500'e gibi bir artış bekliyordum geçen ay. kısmet bu ay içinmiş bu ufak artış.
Aslında bu biraz iyi oldu, çünkü konsoloslukların eşit hızda çalışmaması ülkeler arasında adaletsizliğe ve dengesizliğe yolaçabiliyordu.
Örneğin Varşova takır takır yüzlerce Rus'a vize basarken diğer ülkelerdeki konsolosluklar çok yavaş kaldığı için buradakilere haksızlık oluyordu. Ankara'da mülakata girecek bir Rus'a sıra gelene kadar Rusya'nın yıllık kotası olan 3850'ye ulaşılması nedeniyle mülakat alamayacaktı. Numarsı 0000010 olsa bile!
Varşovada 17XXX vize alırken Ankara'da mülakata girecek 1XX nolu bir Rus mülakat alamayacalktı. Şimdi Varşova elinde cut-off içinde olan Rus dosyası kalmadığı için durmak zorunda kalacak ve diğer ülkelerdeki düşk CN'li Rslar mülakat ve vize alacak.Türkler için böyle bir sıkıntı yok çnkü tüm dünyadaki DV vize talep eden/kazanan sayısı 2526 olduğundan ülke kotasının yetmemesi diye bir şey söz konusu değil bu problem 5000-6000 kazanan ülke talihlilerini ilgilendiren bir durum.
-
Neyseki sonunda numaram current oldu. Simdi sabirla Vancouver konsolosluğundan mulakat emaili bekleme zamani. Sanirim en zor olan kısma geldik.
-
@mstktlb 3 aydır current olan benden daha önce alacağınız kesin :D :D
-
@beyc valla keske 3 ay icinde alabilsem. Vancouver Konsolosluğu nun green card onay süreci malesef cok iyi degil. Umarim en kisa zamanda hayirlisi ile hepimiz mutlu sona ulasiriz
-
@mstktlb inşallah hocam darısı hepimizin başına
-
Cnleri ilk 3 bin olanlar mail atsın acil olarak.
Mülakat aldığını bilmiyor olabilirler.
-
@megatron dosya ready olmayanlar için de geçerli mi?
-
Merhaba, mülakatta bankada ki parayı gösterirken anlık varlıklarım belgesinimi yoksa 3 aylık hesap dökümünü mü almamız gerekir sizce?
-
@emircav 6 aylık hesap geçmişini ve çift imzalı alman gerekiyor. Dv2021 için böyleydi eğer değişmediyse.
-
@emircav merhaba.
sn. @Orhan-Cabarov 'un dediği gibi iki banka çalışanından imzalı 6 aylık hesap dökümü ve bu çalışanların imza sirkülerini almanız gerek. -
Günaydın,
Hesapta göstermemiz gereken tutarı, mülakat tarihinden 1-2 hafta öncesinde hesaba yatırmamız bir problem yaratır mı? Paranın 6 aydır hesapta olmaması ve hesaba sadece 2 hafta önceden giriş yapması sorgulanır mı? (Paranın kaynağının belgelendirmemde herhangi bir problem yok). DV2021 kazananlarından bildiğiniz örnekler var mı?
İyi haftalar
-
@uaa491 büyük ihtimalle sorun yaratmaz. Ama eski mülakat deneyimlerine bakarsanız sorulduğu da olabiliyor. Örneğin ailenizin verdiğini söylediniz, borç mu yoksa kalıcı olarak mı verildiği sorulabiliyor. Paranın kaynağını belgelendirmekte sıkıntı yoksa çok da dert edilecek bir konu değil :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum