Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@gucarslan Ben de ilave bir bilgi vereyim. Biz malum UK'da girdik mülakata ve sağlık muayenesine. Biz de sağlık muayenesinin yapan kuruluş konsolosluğa zarfları gönderiyor. Biz zamanında konsolosluğa ulaşsın diye tam bir hafta öncesinden muayeneye girdik ama buna rağmen yetişmesi. Bizim yaşadığımız tecrübeyi aynen Ağustos ayında mülakatta giren birisi daha yaşamış. (vizeyi aldıktan sonra bizzat kendisinden öğrendim) Bu yüzden UK'da mülakata girecek olanların mülakata en az 10 gün kala sağlık muayenesi randevusu ayarlayabilmelerini tavsiye etmekteyim. Eğer benim için "no problem" sonra konsolosluğa ulaşsa da, vizem biraz daha geç basılmış olsa da olur diyenler varsa tavsiyemi dikkate almayabilirler.
Sayın Dv22 talihlileri ve diğer okuyan arkadaşlarımız:
Bu sayfayı takip eder misiniz ? https://twitter.com/sDiversityVisa
Sonrasında Konsolosluğuda etiketler misiniz ? https://twitter.com/USEmbassyTurkey
Sizin için linkleri de bıraktım.
Sosyal medyadan sesimizi duyurmamız lazım.
Gerekirse 10 15 hesap açıp etiketleyelim.
@elif-başargil @gucarslan Tavsiyeler için teşekkürler..
Greencard süreci için yorum & etiket olarak desteklerinizi bekliyoruz.
Büyükelçilik Hızlı bağlantı :
@elif-başargil Merhaba. Bizde UK de randevuya girmek için ds-260 formunda belirttik. Normalde Türkiyede başvurduk ama UK de GC çıktığını öğrendik. Bize deneyimlerinizden bahsederseniz çok memnun oluruz. Normalde numaramız küçük olmasına rağmen hala randevu talebi alamadık.
Merhabalar,
Sizinle 11 Ocak 2022 tarihinde, Prag ABD Büyükelçiliği’nde gerçekleştirdiğimiz mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Forumda/Telegram’da Prag’da mülakatı olan tek dosya olduğumuzu düşündüğüm için bu deneyimi girmeyecektim aslında. Fakat geçenlerde Telegram’da bir arkadaşımız Prag’a taşınacağını ve dosyasını aldırabileceğini söyledi. Bunun üzerine hem kendisine yardımcı olmak, hem de sonrasında başkalarının işine yarayabileceğini düşünerek yazma kararı verdim. Maalesef internette Prag’da DV mülakat süreci hakkında hiçbir deneyim bulunmamakta (Ne Çekçe, ne İngilizce ne de Türkçe detaylı bilgi bulabildim).
Bu paragrafı yazıyı bitirdikten sonra ekliyorum. Bu deneyim tahminimden çoook daha uzun sürdü. Bunun sebebi de Prag’da mülakatla ilgili elimden geldiğince fazla bilgi paylaşmaya çalıştım. Prag’da mülakata girmeyecek arkadaşlar bunu okumazsa bir şey kaybetmez :). Lakin Prag’da mülakatınız olacaksa mutlaka dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
Öncelikle sağlık muayenesinden bahsedeceğim. Prag ABD Büyükeçliliği yalnızca tek bir yerde yapılan muayeneyi kabul etmekte (Ankara’da Unganlar’ın kabul edilmesi gibi). Muayenehanenin ismi “Health Centre Prague” ve http://doctor-prague.cz/ bu web sitesinde adres ve iletişim bilgileri bulunabilir. Konum olarak şehrin olabilecek en merkezi noktasında (Václavské Náměstí) olduğu için ulaşımı çok kolay. Personel Çekçe ve iyi seviyede İngilizce konuşabiliyor. Konumundan dolayı şehir merkezinde olduğumuz bir anda muayenehaneye uğrayarak göçmen vizesi muayenesi ile ilgili bilgi aldık (içeride sıra bekleyen kimse yoktu). Burada ilk dikkat edilmesi gereken nokta sağlık raporunun 5 iş günü sonra teslim alındığı. Muayene randevusu ve mülakat arasına 7-10 gün koymak bu açıdan sağlıklı olacaktır. Aldığımız bilgiler sonrasında bize kartlarını verdiler ve daha sonraki bir gün telefonla randevu almamızı istediler. Ertesi haftaya randevumuzu aldık ve telefonda gerekli tüm belgeleri tek tek saydılar.
Gerekli evraklar içinde en önemlisi tıbbi geçmişinizi gösteren evrak. Bunun için Çek Cumhuriyeti’ndeki aile hekiminizden tıbbi geçmiş (medical history) evrakı almanız gerekmekte. Eğer aile doktorunda kaydınız yoksa muayeneden 2-3 gün önce bir doktora kayıt yaptırıp, gerekli kontrolleri tamamlayarak rapor alabilirsiniz. Bunun için de kendi aile hekimimizi tavsiye edebilirim (http://medicare4u.cz/). Prag 4’teki muayenehanede kendisiyle randevusuz görüşebilirsiniz. Göçmen vizeleri için hangi tetkikleri yapması gerektiğini biliyor ve yardımcı oluyor. Bu işlem için aile hekimine (eğer sigortalı değilseniz veya özel sigortanız karşılamıyorsa) kişi başı 2000-CZK (≈95-USD) gibi bir ücret ödeniyor.
Sağlık raporu için 4 adet pasaport ebatında (35x45mm) fotoğraf isteniyor. Bunu da vize muayenesi olacağınız yerin çok yakınında “Foto Škoda” adlı fotoğrafçıda çektirebilirsiniz. Çekildiğiniz fotoğrafı ABD standart ebatında da (51x51mm) bastırabilirsiniz ve hatta cüzi bir ücret karşılığında yüksek çözünürlükte kendinize mail olarak yollatabilirsiniz.
Muayene günü Unganlar’daki deneyimlerle hemen hemen aynı diyebilirim. Öncelikle göçmen vizesi muayenesi için form dolduruluyor ve işlemler başlıyor. Bu noktada Covid-19 aşı kartımızı da görmek istiyorlar. Biz gittiğimizde muayenehanede yalnıca 1 kişi vardı ve biz formları doldurana kadar işi bitti. Hemşire isminizi çağırıyor ve 1 tüp kan ve 1 kap idrar numunesi alınıyor. Boy, kilo, alerji vb. standart sorularla form dolduruluyor. Ardından doktorla görüşerek form dolduruluyor ve standart muayene yapılıyor. Bize çocukluk aşılarıyla ilgili bir şey sorulmadı ve ekstra bir aşı yapılmadı. Doktor görüşmesinden sonra kişi başı 14,900-CZK (≈700-USD) ödeme yaparak buradaki iş bitiyor ve sıra göğüs röntgenine geliyor. Röntgen cihazı kendilerinde olmadığı için hemşire sizi karşı binadaki bir başka muayenehaneye götürüyor, şaşırmayın :). Burada da röntgeniniz çekiliyor ve işlemler tamamlanıyor. İki kişi olarak kapıdan girmemiz ve işlemleri tamamen bitirmemiz arasındaki süre 1 saatti.
Ve gelelim o malum güne... Mülakat hakkında yazılacak şeyler muayeneden daha az aslında. En çok çekinip heyecan yaptığımız kısım en kolay geçen kısım oldu. Bize gelen 2NL yazısında mülakatımız 6 Ocak 2022 olarak yazılmıştı. Mülakatımıza 2 gün kala (4 Ocak sabah saat 9’da) telefonla arandık ve 6 Ocak’ta konsolosluğun çalışmayacağını, mülakatın bir sonraki haftaya ertelenmesi gerektiğini bildirdiler. Kabul ettik ve sizi yeni tarih ve saat için gün içinde bilgilendireceğiz diyerek görüşmeyi sonlandırdılar. Bütün gün bir bilgi gelmedi, bizi arayan numara geri aranmıyordu ve konsolosluğa telefonla ulaşılamıyordu. Ertesi gün de aynı şekilde geçti. Eşimle konuşarak bir bilgi gelmezse her ihtimale karşı 6 Ocak’ta konsolosluğa gitmeye karar verdik. 6 Ocak günü orijinal mülakat saatinden 1 saat önce e-posta yolladılar ve 11 Ocak tarihini önerdiler, kabul ettik. Tam evden çıkmak üzereyken e-postayı aldık ve bayağı bir rahatladık açıkçası :).
Mülakata dair tüm belgelerimizi Ağustos ayında KCC’ye yollamak için hazırlamıştık. Standart evraklara ek olarak, 6 aydan uzun süredir burada olduğumuz Çek Cumhuriyeti’nden alınan sabıka kaydımız vardı. Burada sabıka kaydı almak çok kolay, günlerce haftalarca beklenmiyor. Tek yapmanız gereken Soudní 988/1, 140 66 Praha 4 (https://goo.gl/maps/U9knk3HJEvzNEoeN7) adresindeki ofise giderek sabıka kaydı (Rejstřík trestů) almak istediğinizi söylemeniz, 5 dakikada hallediyorsunuz. Konsolosluk tarafından evraklar yalnızca İngilizce veya Çekçe olarak kabul ediliyor. Bu yüzden Türkçe olan tüm evrakların İngilizce’ye çevirisini yaptırdık https://www.protranslate.net/tr/ üzerinden.
Son gece tüm evrakları baştan sonra kontrol edip çantama koydum ve ertesi gün mülakata gitmek üzere, mülakat saatinden 1.5 saat önce evden çıktık. Konsoloslukta vize ödemesi kartla yapılabiliyor mu bilemedik. Bu yüzden öncelikle 660-USD almaya, şehir merkezindeki en iyi fiyata çeviren döviz bürosuna uğradık (https://www.prahaexchange.cz/kontakty/). Mülakatımıza hala 1 saatten fazla süre olduğunu gördük ve bulunduğumuz yerden yürüyerek gitmeye karar verdik. Konsolosluk şehrin en turistik noktasına (Charles Köprüsü) çok yakın olduğu için etrafında onlarca kafe, pub, restoran var mülakar saatine kadar bekleyebileceğiniz. Bunlardan sürekli gittiğimiz bir tanesine oturduk ve heyecanımızı bir bardak bira ve yeşil çayla yatıştırmaya çalıştık 
Mülakat saatimizden 15 dakika kadar önce konsolosluğun kapısına gittik. Kapıda 5-6 kişi vardı, bir hanımefendi hemen yanımıza geldi ve ne için geldiğimizi sordu. Göçmen vizesi dediğimizde beni takip edin dedi ve bizi binanın 20 metre ötesindeki bir başka kapısına götürdü. Kimliklerimizi kontrol ettikten sonra bizi içeri aldı ve güvenlik görevlisine teslim etti. Güvenlik kontrolünden geçerek yaka kartımızı aldık ve elektronik eşyalarımızı (telefon ve kulaklık) güvenliğe teslim ettik.
Daha sonra üst kata, vize bankolarının olduğu yere çıktık. Merdiven başında bir numeratör vardı fakat bir türlü numara alamadık. İçeride bizden başka yalnızca iki kişi vardı ve numeratörün çalışmadığını söylediler. 20 dakika kadar bekledikten sonra sıra bize geldi. Öncelikle evraklarımızı tek tek aldılar ve dosyaya koydular. Üniversite diplomamı kabul ettiler ve lise diploması sormadılar. Ardından yan bankoda vize ücreti ödemesini yaptık ve ismimizin çağırılmasını beklememiz söylendi. Yaklaşık 25-30 dakika sonra ismimiz anons edildi ve bir başka bankoda konsolosluk görevlisiyle görüşmeye gittik. Kendisi bizi aşırı bir güler yüzle selamladı ve buzları eritmek için ufak birkaç cümle kurdu. Ardından yemin ettirdi ve parmak izlerimizi aldı. Son olarak diploma, aile cüzdanı vb. kopyasını aldıkları evrakların aslını geri vererek mülakatımıza başladı. Görevlinin tavırları o kadar pozitif ve enerjikti ki sanki vizemiz zaten verilmiş de, formaliteden sorular soruyormuş gibi hissettik 
Öncelikle neden ve ne kadar süredir Çek Cumhuriyeti’nde olduğumuzu sordu. Ardından geleceğe dair planlarınız nedir dedi, biz de ABD’ye taşınarak orada bir hayat kurmak istediğimizi söyledik. Eşim herkesin adını bildiği uluslararası bir firmada çalıştığı için, şirketin ABD’deki lokasyonlarından birine mi transfer olacaksınız diye sordu. Bunun pek mümkün olmadığını, yeni bir iş arayacağımızı ve bu süreçte hizmet sektöründe çalışacağımızı beyan ettik. Gayet mantıklı dedi ve nereye yerleşmek istediğimizi sordu. Yaşam maliyetleri ve iş olanaklarını değerlendirdiğimizde Houston/Texas’a yerleşmeye karar verdiğimizi söyledik. Burada yaşayan bir arkadaşımız olduğunu ve kendisinin ilk etapta bize destek olacağını beyan ettik. Houston güzel ama dikkat edin sıcak ve nemlidir dedi. E o zaman Türkiye gibiymiş diyince, gülerek evet sizin için uygun aslında dedi. Son olarak pasaportlarınızda geçerli turist vizeleriniz var, bunları iptal etmemiz gerekiyor dedi ve güler yüzle özür dileyerek ikimizin de vizelerine iptal damgası bastı. Evrak işlemlerini tamamladıktan sonra haftanın sonuna kadar sizi arayacağız, ardından gelip vize basılı pasaportlarınızı ve ABD’ye girerken gerekli olacak zarfları bizden teslim alacaksınız dedi. Bu noktada DS-260 formundaki adresi değiştirmek istediğimizi bildirdik. Bize sorulmasını beklemiştik fakat sorulmayınca en son söyledik. Elimizde yeni adresin çıktısı vardı ve bunu kendisine verdik. Adresin bu şekilde değiştirilmesi için arkadaşlarıma talimat vereceğim dedi. Bunun ardından tebrik etti ve vedalaşarak bankodan ayrıldık. Sevincimizi çıkışa kadar içimizde tutarak binadan büyük bir rahatlamayla ayrıldık.
Darısı tüm bekleyenlerin başına umuyorum ki tez zamanda.
sn. @e161564
Amerika'daki yeni hayatınızda şans ve mutluluklar hep sizinle olsun. Deneyimlerinizi foruma aktardığınız için teşekkür ederiz.
@e161564 tebrikler, gözünüz aydın. deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
abd'deki hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.
umarım beklediğinizden daha güzel bir hayatınız olur.
*imzanızdaki DV2020 ifadesini de, 2022 olarak güncellemenizi rica ederim 
@e161564 Tebrik ederim, yeni hayatınızda başarılar.
@e161564, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar,
Sizinle 11 Ocak 2022 tarihinde, Prag ABD Büyükelçiliği’nde gerçekleştirdiğimiz mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. >pasaportlarınızda geçerli turist vizeleriniz var, bunları iptal etmemiz gerekiyor dedi ve güler yüzele özür dileyerek ikimizin de vizelerine iptal damgası bastı. Evrak işlemlerini tamamladıktan sonra haftanın sonuna kadar sizi arayacağız. Ardından gelip vize basılı pasaportlarınızı ve ABD’ye girerken gerekli olacak zarfları bizden teslim alacaksınız dedi.
Darısı tüm bekleyenlerin başına umuyorum ki tez zamanda.
Hayırlı olsun. ABD'deki yeni yaşamınızda bol şans ve mutluluklar.
@e161564 tebrikler güzel günler sizin ve sevdiklerinizle olsun
Herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim. Bir an önce hepinizin vizelerinin basılmasını temenni ediyorum.
@gucarslan Düzeltmeyi yaptım, başkasından c/p yapınca öyle kalmış.
@e161564 Tebrik ederim, hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.
@emir23 yenisi çıkmış , ilgilenenlere duyurulur , bana çıkmadı ama sizlerle aynı heyecanı paylaşıyorum , umarım hepiniz vize alırsınız
13500 
yavaşlamış nedense...
Şubat Bülteninin de yayınlanmasıyla Cut-Off'larda son durum aşağıdaki gibidir.
.

@smartcells 500'lük artışı nasıl yorumluyorsunuz? Geçmiş senelerde böyle oluyor muydu? Hoş bir şey değişmiyor şu an süreç ilerlemediği için ama alışmışız 2000-3000 artışa, biraz garip geldi açıkçası.
@sfklkn34, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@smartcells 500'lük artışı nasıl yorumluyorsunuz? Geçmiş senelerde böyle oluyor muydu? Hoş bir şey değişmiyor şu an süreç ilerlemediği için ama alışmışız 2000-3000 artışa, biraz garip geldi açıkçası.
Evet, geçmiş yıllarda da bu tür artışlar oluyordu. 200, 400 şeklinde de oluyordu. Şahsen ben böyle bir ufak ilerlemeyi geçen bültende bekliyordum geçmiş yıllara benzerlik açısından, örneğin 10000'den 10500'e gibi bir artış bekliyordum geçen ay. kısmet bu ay içinmiş bu ufak artış.
Aslında bu biraz iyi oldu, çünkü konsoloslukların eşit hızda çalışmaması ülkeler arasında adaletsizliğe ve dengesizliğe yolaçabiliyordu.
Örneğin Varşova takır takır yüzlerce Rus'a vize basarken diğer ülkelerdeki konsolosluklar çok yavaş kaldığı için buradakilere haksızlık oluyordu. Ankara'da mülakata girecek bir Rus'a sıra gelene kadar Rusya'nın yıllık kotası olan 3850'ye ulaşılması nedeniyle mülakat alamayacaktı. Numarsı 0000010 olsa bile!
Varşovada 17XXX vize alırken Ankara'da mülakata girecek 1XX nolu bir Rus mülakat alamayacalktı. Şimdi Varşova elinde cut-off içinde olan Rus dosyası kalmadığı için durmak zorunda kalacak ve diğer ülkelerdeki düşk CN'li Rslar mülakat ve vize alacak.
Türkler için böyle bir sıkıntı yok çnkü tüm dünyadaki DV vize talep eden/kazanan sayısı 2526 olduğundan ülke kotasının yetmemesi diye bir şey söz konusu değil bu problem 5000-6000 kazanan ülke talihlilerini ilgilendiren bir durum.
Neyseki sonunda numaram current oldu. Simdi sabirla Vancouver konsolosluğundan mulakat emaili bekleme zamani. Sanirim en zor olan kısma geldik.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum