ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@vartorian kotu dusunmeyin neyin nasil gelisegini bilemezsiniz ama boyle arkadaslarin yasadigi tecrubeler ile en azindan bir sure daha dogru sekilde nasil yasanir bunu tecrube etmis olursunuz.
Unutmayin hepimiz orada olabilmek icin bekliyoruz ve siz orada olucaksiniz😊
Simdiden size ve ailenize bol sans. -
@vartorian yoo sürünmezsiniz neden sürünesiniz. Biz çok şükür sürünmedik 🙂 Amerika’da iş çok 4000 ile de bir hayat yaşanır ama ben çok güzel yaşarsınız herşeyi tadınız çıkarırsınız anlamında dedim. Yoksa Amerika’da kimse aç kalmaz sürünmez.
-
@esranboylu Hangi eyalete taşınmayı düşünüyorsunuz hocam ? Yoksa yine texas'ın farklı bir şehrine mi taşınacaksınız ?
-
@gokhanbagatur Çok teşekkür ederim, şirket içi transfer ile gideceğiz, verecekleri maaşın neti 2.040 a denk geliyor 2 haftada bir, böyle birşey görünce Türkiyedeki gibi sürekli ekonomik problem yaşayacağız gibi düşündüm bir an ama neyseki güzel bir cevap gelmiş sonradan :)
@esranboylu umarım öyle olur, içimize su serptiniz teşekkür ederiz :)
-
@vartorian gecen gun dayimla konustum 15 yildir oralarda 0 dan gitti simdi vatandaslik vs neyse hikayesi cok uzun.. dedigi tek kelime caliskansan ne issiz kalirsin nede maddi problem yasarsin oldu . O yuzden iciniz ferah olsun hersey guzel olur insallah.
-
@gokhanbagatur Böyle mesajlar gerçekten çok moral verici oluyor.
-
@orhan-cabarov abarti bisey yok ki hepsi yasanmisliklara dayali tecrube ile sabit gercekler.. size yasal olarak gelin yasayin ve calisin bu hakki kazandiniz diolar. Sizde oradaki devlet yardimlari ile hayatini daim ettiren bireyleri goz ardi edip caliskan bireyler olarak orda bulunursaniz butun zorluklari asarsiniz.
Gun gelir dili konusur gun gelir bazen bikac iste calisirsiniz ama ayin sonunda mutlu olanda siz olursunuz.
Ben akil vermiyorum asla nacizane dusundugum zaman zorluklarin asilamicak boyutta olduklarina katilmiyorum.
Hemen hemen hepimizin ailesinde var
Unutmayin basarisiz olmanizi isteyen herkez yapamazsin o is cok zor vb. Vesveseleri vericektir😉😊 -
@gokhanbagatur Teşekkür ederim güzel yazınız için.
-
@orhan-cabarov henüz karar vermedik. Texas da var farklı yerler de var düşüncelerimiz arasında. Araştırma aşamasındayız.
-
Aynen Amerika’da kimse işsiz kalmaz arkadaşlar. Yorulursunuz, çok çalışırsınız ama günün sonunda Hep iyi ki dersiniz. Bana keşke diyenler inandırıcı gelmiyor. Ben eminim ki herkes zorluklar yaşadı. Yaşıyor. Yaşayacak. Ama inanın her defasında iyi ki dersiniz. Gelmem için elinizden geleni yapın. Ve gelin. Olumsuz yorumlara takılmayın.
-
@esranboylu Hocam hem tecrübeler için, hem de pozitif düşünceleriniz için Teşekkürler... Bizim gibi çocuklu aileler için çok çok önemli oluyor bu bilgiler..
-
@vartorian selamlar, baska bir baslikta brut 68k yazmissiniz. Net maasi dogru hesapladiginiza emin misiniz 2040 tan daha yuksek olmasi lazim
-
@coinlocker Netten tam emin değilim doğrudur, internetten hesaplıyorum, sizin bildiğiniz bir hesap yöntemimi var?
-
@vartorian google paycheck calculator yazarsaniz smartasset ve paycheckcity gibi siteler var ben oradan hesaplamistim gelmeden cok dusuk farklarla dogru cikti aldigim net ucret. Eyalet ve es durumu vb. kosullari dogru isaretlerseniz sizin de cok yakin bi hesap yapabilirsiniz bu sitelerde.
-
@coinlocker Merhaba. Maaşlardan verdiğimiz gelir vergisi mi deniyor ? İncome tax olarak geçiyor değil mi? Ben de New york'taki maaşın % kaçı vergiye gidiyor onu hesaplıyorum. :)
Ortalama %20 çıktı yanlış hesaplamadıysam.
-
@coinlocker Merhaba, evet dediğim gibi 2 haftalık 2040 gibi çıkıyor, hesaplar doğru.
-
@orhan-cabarov Bu siteden aldığınız saatlik ücret yada yıllık toplam ücretinizi ve bulunduğunuz eyaleti seçerek kolaylıkla verginizi öğrenebilirsiniz.
-
@esranboylu Verdiğiniz bilgiler ailesi ile gidecekler için çok güzel bir klavuz olmuş teşekkürler biz bekar ve tek gidecekler için bir öneriniz var mıdır :)
-
@şahan-küçükbingöl hayat size güzel 😂 tadını çıkarın
-
@esranboylu Hayatın güzelleşeceği nokta 7 Mayıs itibari ile olacak :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
54
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum