Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Taşındı Eyaletler
1.0k 270 153.9k 269

• @sir-altan bu dogru degil. Amerikada her an 4 mevsim yasanir. Florida da mesela kis olmaz. Teksas'ta kis sert bir sonbahar gibidir.

• @sabri-ft California, Guney Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Florida..size uyar!

• @sabri-ft Kaliforniya yıl boyunca sıcak ve nispeten kurak bir iklime sahip. (dağları farklı olabilir)

Florida sıcak ama yağışlı.

Texas'ın iç kesimleri sıcak ve kurak ama sahil kesimleri sıcak ve yağışlı.

Bildiklerim bunlar.

Edit: Nevada ve Arizona gibi yerler bildiğim kadarıyla yarı çöl gibi kurak ama kışları soğuk olabiliyor karasal iklim olduğu için. Senin kriterlerine göre iklimi en uygunu Kaliforniya gibi gözüküyor.

Ben de senin tam tersin olarak sıcak iklimi hiç sevmiyorum. Soğuk ve yağışlı eyaletleri seviyorum. :D

Sanırım middle west ya da Midwestern diye yazılıyor. Amerika'nın middle west bölgesi tam benim sevdiğim iklime sahip. :)

• @sir-altan @yonca_2020 @Orhan-Cabarov cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim

• ve Kaliforniya eyaleti başlangıç için biraz pahalı değil mi ?

• @sabri-ft Ailece geliyorsaniz ve cocuklariniz iyi okullarin oldugu bolgelerde yasamak zorunda iseniz pahali gelebilir. Tabiki bazi seyler is tecrubenize ve mesleginize bagli. Eger bekarsaniz buyuk sehirler daha iyi olur. Bir oda kiralayabilirsiniz ilk etapta.

• florida da ocak ayinda hava isisi 10 dereceye kadar dusermis, 10 derece soguk demektir.

• @sabri-ft sadece Amerikada değil aslında, dünyanın heryerinde ekvatora yaklaştıkça yıllık sıcaklık ortalamaları artar, uzaklaştıkça düşer. Amerikadada ekvatora en yakın kısımlar sıcak, en uzak kısımlar soğuk olarak düşünülebilir. Aksi durum çok çok istisnadır.

• @yonca_2020 tek başıma gelmeyi düşünüyorum yaşım da daha genç 18'im yer fark etmiyor şehirin içinde veya yakınında olursa iyi olur işi gidip gelmede kolay olsun diye ufak bir oda bana yeter herhalde fazla lüks olmasına da gerek yok başlangıç için işimi görsün yeter o yüzden fazla para harcamak istemiyorum

• @sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası

• @sabri-ft, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası

@sabri-ft, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası

..arkadasim florida eyaletinin bazi bolgelerinde ocak ayinda gunun isi derecesi 10 derece yani sifirin altinda eksi 10 degil...siz akdeniz iklimine yakin bir bolge seciniz..yillar icinde insan vucudu bolge iklimine alisiyor....ben hindistanlilarla calistim benim sicaktan terledigim anlarda onlar usuyorlardi.....yeni bir ulkede yeni bir kultur icine girip yeni bir hayata basliyorsunuz,ilk isiniz o ulkeye kapagi atmak olsun ondan sonra gunun sartlarina gore kendi yasaminiza yon verirsiniz.

• Valla ben aşırı sıcakları sevmiyorum. Kesinlikle sıcak-soğuk 4 mevsimin yaşandığı yerleri seçmeden yanayım. Hava soğudukça da insan kalitesi artıyor hep olduğu gibi. "List of U.S. states and territories by Human Development Index" bana epey fikir vermişti. Ben uzun süredir Virginia için iyi bir başlangıç yeri olarak düşünüyorum. Teksas ucuz mantığını pek sağlıklı bulmuyorum. Orada yaşayanlar da bana pek olumlu konuşmadı.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._states_and_territories_by_Human_Development_Index

• @sobrero Neden virginia artıları ve eksileri nelerdir araştırdığın kadar açıklar mısın ve teksas yani okuduğum kadarıyla insanlar iyi olduklarını söylemişelerdi ucuzluk bakımından başlangıç için güzel fln siz teksas ucuz ucuz mantığını neden sağlıklı bulmuyorsunuz ve orada yaşayanlar ne diyor bunu da açıklarsanız sevinirim GC çıkarsa gideceğim eyaletlerden 2 numaralı yer de teksas

• @sobrero, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Hava soğudukça da insan kalitesi artıyor hep olduğu gibi.

Ben bu kısmı hiç anlamadım açıkcası. Amerikada genel olarak böyle bi kabul mü var?

• @avar bunu bende merak etim

• @avar Havaların yıl içinde en soğuk olan eyaletlerde beyaz Amerikalılar büyük çoğunlukta oluyor. Siyahi ya da Meksikalı görme şansın çok düşük. Suç oranları da çok düşük oluyor. Bunu kastetmiş sanırım.

• ⭐⭐⭐

@avar böyle bir genelleme tabi ki olamaz. Örneğin günümüz dünyasının en büyük katma değerli hizmetlerini üreten, GPD'siyle ABD'nin en büyük eyaleti ve iklim olarak 4 mevsimi yaşamayan eyalet örneğin California. Onu takip eden 2. eyalet de Texas. 3. sırada New York geliyor ama onun arkasından da gelen eyalet Florida. Yani GDP açısından, ekonomik gelişmişlik açısından ilk 4 eyaletin yalnızca 1 tanesi kuzeyde, diğerleri sıcak iklim bölgesindekiler.

Sadece söylenebilecek şey, ABD'nin kuzey doğusunda yer alan eyaletler yaygın şekilde İngilizlerin egemenliği altında kaldığı için, o eyaletlerin yaşam tarzı biraz daha Avrupai olduğu ve bu yüzden yaşam tarzı açısından sıcak iklimdeki eyaletlerden ayrıldığı. Sıcak iklimin söz konusu olduğu eyaletlerde insanlar biraz daha sıcak, cana yakın, biraz daha keyif düşkünü olabiliyor. Bu farklılık Avrupa'da da vardır örneğin, ve bu farklılık bu ekonomiye de yansır; Almanya daha çok değer üretir, İtalya daha az. Ama Amerika'da tam aksine, bu sıcak iklimdekilerin ekonomik gelişmişliği daha yüksektir.

• Pacific West Cost'tan selamlar. Amerikada beyaz amerikali kalmadi :smiling_face: kafanizi nereye cevirseniz hispanikler var. Nufus oranlari bayagi bir yuksek. Teknoloji sehirleri de hintli ve cinli istilasi altinda.
    Gdpa ile egitim seviyesi arasinda dogru oranti yok maalesef. Texas ve California nin gelurinin buyuk kiami petrolden. Sonra tarim ve teknoloji geliyor.

• @sadıkkurtoglu
    @sono
    bilgilendirme için teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@avar, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@sobrero, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Hava soğudukça da insan kalitesi artıyor hep olduğu gibi.

Ben bu kısmı hiç anlamadım açıkcası. Amerikada genel olarak böyle bi kabul mü var?

Amerika içi eyaletler için bir şey söyleyemem ama genel olarak dünyada (istisnalar olsa da) bir "soğuk iklim=gelişmişlik" ilişkisi vardır. Dünyadaki en gelişmiş ülkeler hem güney yarım kürede hem kuzey yarım kürede kutuplara en yakın veya soğuk iklim kuşağında olan ülkelerdir. Dünya haritasını açıp gelişmiş diyeceğiniz veya burada yaşanabilir, ben buraya göç etmek istiyorum diyeceğiniz ülkelerin hemen hepsi soğuk kuşaktadır. Kuzeyde ABD-Kanada, Avrupa kıtasında İngiltere, Hollanda, Almanya, İskandinav ülkeleri. Avrupa'nın kuzeyi güneyine göre çok daha gelişmiştir. Güney yarım kürede Yeni Zellanda, Avustralya. Afrika kıtasının en gelişmiş ülkesi ise en güneyde, yani kutuba en yakın ülke olan Güney Afrika Cumhuriyetidir. Güney Amerika'nın en gelişmiş ülkeleri ise nerdeyse İsviçre standartında olan Uruguay ve ekonomik sorunlar yaşamasına rağmen kültür ve uygarlık açısından en Avrupai ülke olan Arjantin de bu bölgede kutuba en yakın ülkelerdir.

Ekvator kuşağı veya ekvatora yakın sıcak bölgeler dünyanın en geri kalmış bölgeleridir. Tekrar ediyorum, bunun istisnaları vardır: soğuk kuşakta olmasına rağmen gelişmesi düşük veya sıcak kuşakta olmasına rağmen gelişmiş ülkeler de olabiliyor, ender de olsa. Sıcak havaların insanları, sıcaktan mıdır nedir, biraz tembel veya üşengeç oluyorlar, bir boşvermişlik ve lakayıtlık oluyor :)

Benzer Başlıklar

• Amerika MA'de 5 Aylık Tecrübe

Taşındı Eyaletler
    6
    3 Oy
    6 İleti
    728 Bakış
    likableL
    @Özgür-Dinç UBER Eats, Uber drive, Doordash, Grubhub, Lyft gibi uygulamalarla para kazanılabilir. Evet Boston’ın popülasyonu yüksek. MIT, Harvard gibi üniversiteler orada neticede. Boston’da trafik ve park sorunu var bunu belirtmekte fayda var.
  • Amerika'daki Türk Konsoloslukları

Eyaletler
    13
    5 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @MySea, içinde söyledi: Amerika'daki Türk Konsoloslukları Bize gecen yil karayolu ile giderken sormuslardi. Aractan hic cikmadan, sadece passportlara bakip geri vermislerdi. Burada pasaport bazı durumlarda gerekebilir diyor. https://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/ivc-rnc-eng.html Bizim girişimizde sorulmamıştı. Görevli memurun yaklaşımına göre de değişiyor olabilir.
  • Amerika'da Eyalet ve Bolgelere Gore Suc Oranlari

Taşındı Eyaletler
    17
    6 Oy
    17 İleti
    25k Bakış
    ?
    MA eyaletinde bir guvercini korkutmanin bile cezasi var, $20 veya 1 ay'a varan hapis. Burada 2 yilimi doldurmak uzereyim ve simdiye kadar hicbir ciddi sucla karsilasmadim. Burasi belki de Amerika'nin en liberal eyaletlerinden birisi fakat kurallar bakimindan cok muhafazakar. California'daki gibi markete girip istediginizi calip elinizi kolunuzu sallayarak cikamazsiniz, veya New York'daki gibi insanlarin evine cokemezsiniz (squatting). Birkac sikintili town disinda islenen suclardan haberim bile olmuyor, oldugunda da zaten polis geregini yapiyor. Buna ek polisler burada yillik asagi yukari $150-450k arasi kazaniyor (evet, saka degil) ve buyuk bir cogunlugu Veteran, cunku burada kamu hizmetlerinde veteranlara direkt oncelik veriliyor.
  • Hangi eyalet?

Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k