@crazycells yani sadece çalış babam çalış:) gerçi Amerika'da bir umut var Türkiye'de o umutta kayıp oldu ev almak için. Ev fiyatları günümüzde 15-20 yıllık bakımsız evler bile 250 bin ile 300 bin arasi
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet?
@Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin.
Teşekkür ederim bakıyorum.
-
@Ben-Batur Merhaba, NC eyaletine yerlestiniz mi? Guncellemenizi merakla bekliyorum.
-
California’nın ekonomisi dünyanın neredeyse tüm ülkelerinden daha büyük, Japonya’nın bile GDP’sini geçiyor. Türkiye 1.34 trilyon USD ile dünyada 17.sırada, Avustralya 1.80 trilyon USD ile 13.sırada.
Birleşik Devletler (ülke olarak) ~ $29 trilyon USD
2. Çin ~ $18 trilyon USD
3. Almanya ~ $4.6 trilyon USD
4. California (tek bir eyalet olarak) ~ $4.1 trilyon USD
5. Japonya (ülke olarak) ~ $4.0 trilyon USD -
@crazycells Hala bu şartlarda birisi için böyle mi düşünüyorsunuz?
-
@MySea, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranları
@kemal85 Ben Delaware’deyim. Uste para vermiyorlar. Kesin bilgi!
Peki orada yaşam nasıl? 😃 (ve üsteki verilere göre öyle gibi durmuyor mu 2. de New Hampshire)
-
@hDundar Texas da deniz var. Gulf of America!!
-
Best & Worst Places to Raise a Family (2025)
Best & Worst Places to Raise a Family in 2026 Best & Worst Places to Raise a Family in 2026
-
Merhaba, mesaji biraz gec gordum ama umarim faydasi olur.
Yaklasik 2 yildir NC'de yasiyorum. Istanbul'dan gelen biri olarak kalabaliktan sehir hayatindan trafikten bikmistim, burada tam aradigim huzuru buldum diyebilirim 🙂 Biz baskent Raleigh civarinda yasiyoruz ama Raleigh-downtown'da degiliz, 10 dk mesafedeyiz, sehrin gorece kesmekesinden uzaktayiz, hos Istanbul'dan gelen birine gore buranin en kesmekesli hali bile sakin sayilir 🙂
NC'nin en sevdigim tarafi yemyesil olusu. Evimiz ormanin icinde burada. Istanbul'da boyle bi yasam icin Zekeriyakoy veya Gokturk'te oturmak gerekirdi. Bunun yani sira lokasyon itibariyle NC beachlerine 2-3 saat mesafedeyiz bu da guzel. Dag selale filan oyle seyler isterseniz de Asheville var 3-4 saat mesafede orasi da tam bi doga harikasi.
Trafik is saatlerinde burada da yogun olabiliyor ama oyle Istanbul'daki gibi yarim saatlik mesafeyi 1,5 saatte gitmiyorsunuz trafik yuzunden. Evden calistigim icin arada sirada trafik saatine denk gelsem de o kadar batmiyo 🙂
Okul puanlarinin benim oturdugum lokasyonda iyi oldugu soyleniyor ama o konuda cok bilgim yok malesef yanlis yonlendirmek istemem sadece iyi oldugunu duydum.
Bocek yilan sormussunuz, orman olunca onlar var tabi, benim icin de burada yasamanin en zor tarafi bu olabilir ama her mevsim degil neyse ki Nisan-Eylul arasi gibi.
Cocuklar icin outdoor indoor mekanlar cok fazla var o konuda sikinti cekmezsiniz, esimin yegenleri var oradan biliyorum.
Ev kiralari gorece bazi eyaletlerden iyi bana gore. Cary, Apex, Morrisville, Garner ilk aklima gelen Raleigh'e en yakin duzgun yerlesim yerleri, Mesela Cary'de kiralar 2 bedroom ortalama bi townhome icin 2000-2500 civari, apartment'lar daha uygun olabilir muhtemelen onlara da bakmakta fayda var.
Uber, doordash, instacart filan her sey var. Havalimani yakin, Durham'da bize 20 dk mesafede mesela.
Ozetle ben cok tavsiye ederim. Ama tasinmadan mutlaka bi gelip gezin gorun bence 🙂Baska sorunuz olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Kolay gelsin.
-
MA eyaletinde bir guvercini korkutmanin bile cezasi var, $20 veya 1 ay'a varan hapis. Burada 2 yilimi doldurmak uzereyim ve simdiye kadar hicbir ciddi sucla karsilasmadim. Burasi belki de Amerika'nin en liberal eyaletlerinden birisi fakat kurallar bakimindan cok muhafazakar. California'daki gibi markete girip istediginizi calip elinizi kolunuzu sallayarak cikamazsiniz, veya New York'daki gibi insanlarin evine cokemezsiniz (squatting). Birkac sikintili town disinda islenen suclardan haberim bile olmuyor, oldugunda da zaten polis geregini yapiyor. Buna ek polisler burada yillik asagi yukari $150-450k arasi kazaniyor (evet, saka degil) ve buyuk bir cogunlugu Veteran, cunku burada kamu hizmetlerinde veteranlara direkt oncelik veriliyor.
-
Eyaletlere gore 2023 kisi basi ortalama yillik gelirleri gosteren bir site:
https://fred.stlouisfed.org/release/tables?eid=257197&rid=110
-
@OrlandoGücü bilgilendirici sunumunuz için çok teşekkürler.
-
Sayın @bhdrergvn Çok teşekkürler, yapılan işin takdir edilmesi bir özgüven ve kişisel gelişmişlik göstergesidir, tekrar teşekkürler.
William James der ki " İnsan doğasının en derin özlemi takdir edilmektir "
Takdir en önemli motivasyon kaynağıdır, motivasyon da bir hedefe ulaşmak için gereken en temel gereksinimdir.
Maalesef toplum olarak bu konuda cimri demeyeyim de çok tutumluyuz diyeyim.
Uluslararası şirketlerde takdir etme ile ilgili çok araştırmalar yapılmakta bu becerinin olumlu dönüşler için mutlaka geliştirilmesi için yapılacaklar belirlenmektedir.
Bilgiye değer verilmeyen toplumumuzda çoğunluk "niye takdir edeyim ki" diyecektir. Bu bir şahsi talep yada sitem değil doğrudan gelişmişlik meselesidir. -
@vecihi hayırlı olsun, başlıktaki yerler değil de bulunduğunuz yeri seçme sebebiniz ne oldu?
-
@Rüzgar Biz de eşimle gidince nereleri görmek istediğimizi planlıyorduk, teşekkür ederiz. DV2023'ten selamlar:)
-
@MySea, içinde söyledi: Elliott Kış Fırtınası (Elliott Winter Storm)
Delaware su anda -13 C derece. Gunes var bu sabah ama etkisiz eleman! 🥺
ayni sekilde NYC su an gunun en sicak saatlerini -9 C ile yasiyor ama hissedilen sicaklik -17 C... Neyseki dunku kar cok kisaydi ve tutmadi, en azindan sokaklarda yurunebiliyor. Hava gunesli ama soguk ruzgar gunesten daha etkili.
-
@Gökhan-Gülen, içinde söyledi: ABD'deki Doğal Afet Bölgeleri ve Doğal Afetlere Hazırlık
Merhabalar. Ben green card ile ABD'ye yerleşmeyi düşünüyorum. Ama orada hortumların, kasırgaların olması beni korkutuyor. Bir hortum veya kasırga sonucu ölmek, yaralanıp sakat kalmak ya da evimin parçalanması sonucu evsiz kalmak istemem. Bana green card çıksa sırf bu sebepten dolayı Vermont gibi, New Hampshire gibi, Rhode Island gibi, Delaware gibi, Massachusetts gibi, Connecticut gibi, Nevada gibi, New Jersey gibi hortumların ve kasırgaların çok az görüldüğü eyaletlere yerleşmek isterim. Bu doğa olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana ne söyleyebilirsiniz? Sizce abartıyor muyum?
@Gökhan Gülen merhaba, umarım hiçbir canlı yukarıda belirtilen doğal afetlerden kaynaklı zarar görmez. Kabul etsek de etmesek de bu olaylar yaşadığımız dünyanın bir gerçeği. Bu afetleri doğrudan engelleme imkanına sahip olamadığımıza göre bu durumdan en az zararla veya mümkünse zarar görmeden nasıl tedbirler alabiliriz, nasıl kurtulabiliriz ona bakmamızın daha uygun olacağı kanaatindeyim. Siz de takdir edersiniz ki başımıza bir şey gelecekse her yerde gelebilir bu durumu ön kabul ile Amerika'ya gelmeniz sizin için daha faydalı olur.
-
Şu şekilde kısmi bir karşılaştırma yapabilirsiniz;
Ayrıca forumda zaten eyaletler ile ilgili genel bilgi ve yaşayanların tecrübeleri var;
Colorado: https://yesilkartforum.com/forum/topic/68/colorado?=1655565575147
Florida: https://yesilkartforum.com/forum/topic/65/florida?=1655565575149 -
@feyzanur6, içinde söyledi: Para biriktirmek için en uygun eyalet
merhaba 3 kız arkadaş j1 vizesi ile pensilvanya-pocono da çalışmaktayız. bu süreç 2022 eylül ayında bitecek. Sonrasında ise de 2 sene daha para biriktirmek için kalmayı düşünüyoruz. Fakat hangi eyalette kalmak para biriktirmek açısından kolay olur bilmiyoruz. yüksek bir beklentimiz yok fakat şu anda kaldığımız yer tamamen köy gibi olduğu için biraz canlı ve sıcak bir yer önceliğimiz olabilir. Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 Çok teşekkürler , ancak genel olarak çok uzak her yere uzak belki Hawaii Hawaii'ye bile uzak olabilir.
-
@crazycells yani sadece çalış babam çalış:) gerçi Amerika'da bir umut var Türkiye'de o umutta kayıp oldu ev almak için. Ev fiyatları günümüzde 15-20 yıllık bakımsız evler bile 250 bin ile 300 bin arasi
Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
-
@semihkomuscu Austin, TX Tesla seni bekliyor zaman kaybetmeden basvur
-
@semihkomuscu @FreeWoRLD irtibata geçersen sana yardımcı olur
-
Selamlar herkese.2 aydir Chicago’da yasiyorum buraya es durumu vizesi ile geldim.Ilk olarak dilimi gelistirmek ve daha rahat hareket etmek icin yalniz geldim.Bir restaurantta calisiyorum yaklasik 2 aydir isten memnunum fakat Chicago hakkinda soru isaretleri olusmaya basladi,su sebeplerle; burayi tercih etmemdeki ilk sebep toplu tasima idi ehliyetim olmadigi icin.Bu dogru Bir karardi fakat burada yasadikca minimumda calisirken sehrin inanilmaz pahali olmasi beni supheye dusurdu ve aylarimi bosuna gecirecegimi dusundum.Ayrica kis aylari burasi sibirya gibi oluyormus nasil ise gidip gelicegimi ve calisacagimi anlayamadim.Evet cok guzel bir sehir ama bir cok acidan benim aradigim seylere hitap etmiyor.Ben daha yavas ve standartlarimin oldugu sekilde dil ve deneyimlerimi gelistirmek istiyorum.Aklimda Florida,N Carolina,Virginia gibi yerler var fakat tanidigim ya da biraz bana yol gosterebilecek birilerine ihtiyacim var.Is ve kalacak yer konularini halletmek istiyorum biri yardimci olur ise cok sevinirim.Adim Erdem 31 yasindayim.Herkese iyi gunler dilerim
-
bu video sizlere bir fikir verebilir
-
@erdemgui Erdem Selam, North Carolina da raleigh ve kesin çözüm istiyorsan Dallas, TX a gidebilrsin. Araba kullanmamak diye bir sey yok burada onu unut
-
Illinois ya da Kansas Hakkında Bilgi
Merhabalar arkadaşlar; Green card ile bir aksilik olmaz ise Amerika'ya yerleşeceğim. Aslında bir iki planım var ancak bu planlarım olmazsa yukarida belirttiğim bu iki eyaletten birine yerleşmeyi düşünüyorum.
Yaşam koşulları hakkında ufak bir bilgi ya da öneri verirseniz mutlu olurum..
-
bugün yayınlanan bir video eyalet seçiminde bazı kişilerin en çok sordukları soru olan ırkçılık ile ilgili olarak seçme de yardımcı olabilir
-
@sidubutt, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
Illinois ya da Kansas Hakkında Bilgi
Merhabalar arkadaşlar; Green card ile bir aksilik olmaz ise Amerika'ya yerleşeceğim. Aslında bir iki planım var ancak bu planlarım olmazsa yukarida belirttiğim bu iki eyaletten birine yerleşmeyi düşünüyorum.
Yaşam koşulları hakkında ufak bir bilgi ya da öneri verirseniz mutlu olurum..
Illinois icin su basligi:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/38/illinois
Kansan icin ise su basligi:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/41/kansas
inceleyebilirsiniz...
-
lowa gibi eyaletler nasildir? orta amerikada turk-gocmen irkciligi var midir?
-
....amerika gocmenlere alisik bir ulkedir,dunyanin her ulkesinden insanlar yasar,siyahlar ve beyazlar arasinda irkcilik vardir ve asla bitmez.....2001 yilindaki ikiz kulelerin ucaklarla saldirilip yerle bir edilmesinden sonra, hristiyan dunyasinda muslumanlara karsi bir nefret dogmustur, bu sadece amerikada degil avrupada da olmustiur, el kaide orgutu fransada ,ispanyada ingilterede eylemler yapmistir ve muslumanlara olan kin daha coglamistir..amerikanin her eyaletinde yasiyabilirsiniz,normal giyinen kadin pek tepki cekmez,ama cok kapali giyinen musluman kadin irkciliga maruz kalabilir.
.....diger bir topicde hemen amerikaya gidip amerikan ordusuna katilmayi dusunen arkadaslar var,kendi gorusum olarak yaziyorum, amerika ordusuna bir musluman alirken gorevliler bir kac defa dusunurler diye dusunuyorum/
-
Selam Amerika’da sıcak olan eyaletler hangileri ? kışlar fazla kar veya yağmur yağmasın sıcaklık fazla sorun değil yani hiç sorun değil(Urfa’da havalar 40-50 derce olduğu için 60 bulduğu bile oldu bir ara ister istemez alışıyorsun) dediğim gibi yılın çoğunluğu güneşli olan şehirler hangileri?
-
...gunes isigindan en cok faydalanilan eyalet california,gunduzlerin daha uzun oldugunu dusunen film yapimcilari merkez olarak kalifornia eyaletini ve los angeles sehrini secmisler.....amerika kuzey amerika oldugu icin ekvatordan yukarda oldugu icin her bolgesinde kis aylari soguk gecer zannediyorum.enlem ve boylam cizgilerine bakmak lazim.
-
@sir-altan bu dogru degil. Amerikada her an 4 mevsim yasanir. Florida da mesela kis olmaz. Teksas'ta kis sert bir sonbahar gibidir.
-
@sabri-ft California, Guney Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Florida..size uyar!
-
@sabri-ft Kaliforniya yıl boyunca sıcak ve nispeten kurak bir iklime sahip. (dağları farklı olabilir)
Florida sıcak ama yağışlı.
Texas'ın iç kesimleri sıcak ve kurak ama sahil kesimleri sıcak ve yağışlı.
Bildiklerim bunlar.
Edit: Nevada ve Arizona gibi yerler bildiğim kadarıyla yarı çöl gibi kurak ama kışları soğuk olabiliyor karasal iklim olduğu için. Senin kriterlerine göre iklimi en uygunu Kaliforniya gibi gözüküyor.
Ben de senin tam tersin olarak sıcak iklimi hiç sevmiyorum. Soğuk ve yağışlı eyaletleri seviyorum.

Sanırım middle west ya da Midwestern diye yazılıyor. Amerika'nın middle west bölgesi tam benim sevdiğim iklime sahip.

-
@sir-altan @yonca_2020 @Orhan-Cabarov cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim
-
ve Kaliforniya eyaleti başlangıç için biraz pahalı değil mi ?
-
@sabri-ft Ailece geliyorsaniz ve cocuklariniz iyi okullarin oldugu bolgelerde yasamak zorunda iseniz pahali gelebilir. Tabiki bazi seyler is tecrubenize ve mesleginize bagli. Eger bekarsaniz buyuk sehirler daha iyi olur. Bir oda kiralayabilirsiniz ilk etapta.
-
florida da ocak ayinda hava isisi 10 dereceye kadar dusermis, 10 derece soguk demektir.
-
@sabri-ft sadece Amerikada değil aslında, dünyanın heryerinde ekvatora yaklaştıkça yıllık sıcaklık ortalamaları artar, uzaklaştıkça düşer. Amerikadada ekvatora en yakın kısımlar sıcak, en uzak kısımlar soğuk olarak düşünülebilir. Aksi durum çok çok istisnadır.
Benzer Başlıklar
125
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum