Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Taşındı Eyaletler
1.0k 270 153.9k 269

  • @sidubutt, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Illinois ya da Kansas Hakkında Bilgi

    Merhabalar arkadaşlar; Green card ile bir aksilik olmaz ise Amerika'ya yerleşeceğim. Aslında bir iki planım var ancak bu planlarım olmazsa yukarida belirttiğim bu iki eyaletten birine yerleşmeyi düşünüyorum.

    Yaşam koşulları hakkında ufak bir bilgi ya da öneri verirseniz mutlu olurum..

    Illinois icin su basligi:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/38/illinois

    Kansan icin ise su basligi:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/41/kansas

    inceleyebilirsiniz...


  • lowa gibi eyaletler nasildir? orta amerikada turk-gocmen irkciligi var midir?


  • ....amerika gocmenlere alisik bir ulkedir,dunyanin her ulkesinden insanlar yasar,siyahlar ve beyazlar arasinda irkcilik vardir ve asla bitmez.....2001 yilindaki ikiz kulelerin ucaklarla saldirilip yerle bir edilmesinden sonra, hristiyan dunyasinda muslumanlara karsi bir nefret dogmustur, bu sadece amerikada degil avrupada da olmustiur, el kaide orgutu fransada ,ispanyada ingilterede eylemler yapmistir ve muslumanlara olan kin daha coglamistir..amerikanin her eyaletinde yasiyabilirsiniz,normal giyinen kadin pek tepki cekmez,ama cok kapali giyinen musluman kadin irkciliga maruz kalabilir.

    .....diger bir topicde hemen amerikaya gidip amerikan ordusuna katilmayi dusunen arkadaslar var,kendi gorusum olarak yaziyorum, amerika ordusuna bir musluman alirken gorevliler bir kac defa dusunurler diye dusunuyorum/


  • Selam Amerika’da sıcak olan eyaletler hangileri ? kışlar fazla kar veya yağmur yağmasın sıcaklık fazla sorun değil yani hiç sorun değil(Urfa’da havalar 40-50 derce olduğu için 60 bulduğu bile oldu bir ara ister istemez alışıyorsun) dediğim gibi yılın çoğunluğu güneşli olan şehirler hangileri?


  • ...gunes isigindan en cok faydalanilan eyalet california,gunduzlerin daha uzun oldugunu dusunen film yapimcilari merkez olarak kalifornia eyaletini ve los angeles sehrini secmisler.....amerika kuzey amerika oldugu icin ekvatordan yukarda oldugu icin her bolgesinde kis aylari soguk gecer zannediyorum.enlem ve boylam cizgilerine bakmak lazim.


  • @sir-altan bu dogru degil. Amerikada her an 4 mevsim yasanir. Florida da mesela kis olmaz. Teksas'ta kis sert bir sonbahar gibidir.


  • @sabri-ft California, Guney Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Florida..size uyar!


  • @sabri-ft Kaliforniya yıl boyunca sıcak ve nispeten kurak bir iklime sahip. (dağları farklı olabilir)

    Florida sıcak ama yağışlı.

    Texas'ın iç kesimleri sıcak ve kurak ama sahil kesimleri sıcak ve yağışlı.

    Bildiklerim bunlar.

    Edit: Nevada ve Arizona gibi yerler bildiğim kadarıyla yarı çöl gibi kurak ama kışları soğuk olabiliyor karasal iklim olduğu için. Senin kriterlerine göre iklimi en uygunu Kaliforniya gibi gözüküyor.

    Ben de senin tam tersin olarak sıcak iklimi hiç sevmiyorum. Soğuk ve yağışlı eyaletleri seviyorum. 😃

    Sanırım middle west ya da Midwestern diye yazılıyor. Amerika'nın middle west bölgesi tam benim sevdiğim iklime sahip. 🙂


  • @sir-altan @yonca_2020 @Orhan-Cabarov cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim


  • ve Kaliforniya eyaleti başlangıç için biraz pahalı değil mi ?


  • @sabri-ft Ailece geliyorsaniz ve cocuklariniz iyi okullarin oldugu bolgelerde yasamak zorunda iseniz pahali gelebilir. Tabiki bazi seyler is tecrubenize ve mesleginize bagli. Eger bekarsaniz buyuk sehirler daha iyi olur. Bir oda kiralayabilirsiniz ilk etapta.


  • florida da ocak ayinda hava isisi 10 dereceye kadar dusermis, 10 derece soguk demektir.


  • @sabri-ft sadece Amerikada değil aslında, dünyanın heryerinde ekvatora yaklaştıkça yıllık sıcaklık ortalamaları artar, uzaklaştıkça düşer. Amerikadada ekvatora en yakın kısımlar sıcak, en uzak kısımlar soğuk olarak düşünülebilir. Aksi durum çok çok istisnadır.


  • @yonca_2020 tek başıma gelmeyi düşünüyorum yaşım da daha genç 18'im yer fark etmiyor şehirin içinde veya yakınında olursa iyi olur işi gidip gelmede kolay olsun diye ufak bir oda bana yeter herhalde fazla lüks olmasına da gerek yok başlangıç için işimi görsün yeter o yüzden fazla para harcamak istemiyorum


  • @sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası


  • @sabri-ft, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    @sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası

    @sabri-ft, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    @sir-altan epeyce soğuk yani benim için yaşadığım bölge nedeniyle vücudumuz sıcağa alışmış florida kışları benim için soğuk direk hasta olurum ister istemez ne kadar kalın giyinirsem giyinim:) ayriyeten orda ki hastane masraflarıda epeyce pahalı olunca başlamadan biter amerikan rüyası

    ..arkadasim florida eyaletinin bazi bolgelerinde ocak ayinda gunun isi derecesi 10 derece yani sifirin altinda eksi 10 degil...siz akdeniz iklimine yakin bir bolge seciniz..yillar icinde insan vucudu bolge iklimine alisiyor....ben hindistanlilarla calistim benim sicaktan terledigim anlarda onlar usuyorlardi.....yeni bir ulkede yeni bir kultur icine girip yeni bir hayata basliyorsunuz,ilk isiniz o ulkeye kapagi atmak olsun ondan sonra gunun sartlarina gore kendi yasaminiza yon verirsiniz.


  • Valla ben aşırı sıcakları sevmiyorum. Kesinlikle sıcak-soğuk 4 mevsimin yaşandığı yerleri seçmeden yanayım. Hava soğudukça da insan kalitesi artıyor hep olduğu gibi. "List of U.S. states and territories by Human Development Index" bana epey fikir vermişti. Ben uzun süredir Virginia için iyi bir başlangıç yeri olarak düşünüyorum. Teksas ucuz mantığını pek sağlıklı bulmuyorum. Orada yaşayanlar da bana pek olumlu konuşmadı.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._states_and_territories_by_Human_Development_Index


  • @sobrero Neden virginia artıları ve eksileri nelerdir araştırdığın kadar açıklar mısın ve teksas yani okuduğum kadarıyla insanlar iyi olduklarını söylemişelerdi ucuzluk bakımından başlangıç için güzel fln siz teksas ucuz ucuz mantığını neden sağlıklı bulmuyorsunuz ve orada yaşayanlar ne diyor bunu da açıklarsanız sevinirim GC çıkarsa gideceğim eyaletlerden 2 numaralı yer de teksas


  • @sobrero, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Hava soğudukça da insan kalitesi artıyor hep olduğu gibi.

    Ben bu kısmı hiç anlamadım açıkcası. Amerikada genel olarak böyle bi kabul mü var?


  • @avar bunu bende merak etim


Benzer Başlıklar

  • 18 Yaşında tek başına gelen biri için eyalet önerisi.

    Eyaletler
    38
    5 Oy
    38 İleti
    3k Bakış
    E
    @crazycells Hala bu şartlarda birisi için böyle mi düşünüyorsunuz?
  • Eyalet ve Bölgelere Göre Ortalama Yaşam Süresi

    Eyaletler
    3
    12 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @calibraturbo evet, sayin @oguzcan daha once bahsettiginiz bu korelasyonu baska bir konuda aktarmisti @oguzcan Amerika'nin Populer Restoranlari (Hangi bolgede hangi mutfak populer?) içinde söyledi: [image: hd_all.jpg] BBQ verilerini görünce hemen kalp hastalıkları verisine bakmak istedim. Sonuç, korelasyon baya yüksek.
  • Eyaletlerin Vergi Oranları

    Eyaletler
    122
    41 Oy
    122 İleti
    47k Bakış
    kemal85K
    @MySea, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranları @kemal85 Ben Delaware’deyim. Uste para vermiyorlar. Kesin bilgi! Peki orada yaşam nasıl? (ve üsteki verilere göre öyle gibi durmuyor mu 2. de New Hampshire)
  • New York Veya Maine Eyaletinde Yaşayan Var Mı?

    Taşındı Eyaletler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    sadriabiS
    Massachusetts'te kuzey dogu sinirinda yasiyorum dolayisiyla siksik Maine'e gidiyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum