Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Sevgili @Sono , her detayı içeren harika bir deneyim paylaşımı.
    State ID (ehliyet)'yi de halletiğine göre sırada ne var? İş bulma konusu nasıl gidiyor?

  • ⭐⭐⭐

    AOS islemleri konusunda belki yazmis olabilirim, fakat buraya da mutlaka not geceyim;

    Eger AOS islemleriniz devam ediyorsa, DMV elinizdeki I-485 basvuru kabul dokumani ile ehliyet veriyor. Ben NC eyaletinde ehliyetimi sorunsuz bu sekilde yeniletmistim ve diger bir cok eyalette de ayni sekilde isledigini diger yabanci forumlarda okudum. Elbette EAD karti ile de alabiliyorsunuz.


  • @Sono Hayırlı olsun. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sono elinize saglik. 👍


  • Merhaba Chicago’da Türkçe araba ehliyetine görebileceğim bir yer var mı acaba


  • Hali hazırda Türk ehliyeti olup New Jersey'de ehliyet alacakların geçeceği süreci anlatmak istiyorum.

    Ne yazık ki yapılacak işlemlerin %90'i randevu alınmadan olmuyor. Ortalama 1.5-2 ay sonrasına en yakın randevu alacağınız düşünüldüğünde biraz sıkıcı bir süreç bekliyor diye düşünebilirsiniz, fakat çözümleri var.

    Yakın zamanda NJ'ye gelenlerin tecrübelerinden bildiğim kadarıyla SSN kartı 7-10 gun içinde adresinize geliyor. SSN olmazsa olmaz evraklardan bir tanesi. Bununla birlikte 6 point of id proof diye geçen evrakların toplanması gerekiyor. Bunların detayları şu linkte mevcut : https://www.state.nj.us/mvc/pdf/license/Standard_License_Sheet_Engl.pdf

    Tüm bu evrakları toparladıktan sonra ilk adım olan evrakların ibraz edilip, Permit alınması oluyor. Şu linkteki ilk sırada yer alan Initial Permit yazılı kutudan randevu alıyoruz : https://telegov.njportal.com/njmvc/AppointmentWizard

    Permit randevusunda girişte bize bir form veriyorlar kayıt açtırmadan önce bunu doldurmanız isteniyor. (Aynı formu daha sonra bilgi testini geçtikten sonra da dolduracağız.)
    Doldurduğumuz form ve istenilen evraklarla birlikte kontrol ve kayıt açma işlemini yapıyoruz. Burada bize verdikleri sıra numarasını takip etmeye başlıyoruz. Yoğunluğa göre 10dk sonrasında numaranın yandığı bankoya geçip evrakları teslim ediyoruz. Varsa Türk Ehliyetimizide verip çalışanın yönlendirmesi ile ödeme ve imza atıyoruz ve 10 dolarlık bir ödeme alınıyor (Kredi kartı geçerli) .

    Tüm işlemler bitince bize Permit kağıdını ve ibraz ettiğimiz tüm evrakları teslim ediyorlar ve buradaki işimiz bitiyor.

    1. Aşamada da ilk önce, Permit’te olduğu gibi aynı siteden Non-CDL Knowledge Exam yazılı kutucuktan sınav için randevu alıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta Permit / Driver License numarası istenile. Buraya verilen Permit kağıdında soyadınızın üstünde yer alan ve bir harf 14 sayıdan oluşan numarayı yazmalısınız.

    Burada dikkat etmeniz gereken husus sürekli iptal edilen randevuların olması. Eğer sabrederseniz bir kaç gün sonraya bile randevu alabilirsiniz. Baştan söyliyeyim epeyce bir saat ekranı yenilemeniz gerekecek.

    Sınava çalışmak için şu siteyi tavsiye ederim : https://www.primodrivingschool.com/nj-permit-practice-test/

    Online testi heralde 150 defa çözmüşümdür. Neredeyse hepsi aynı çıktı diyebilirim.

    Sınav için Dmv’ye geldiğinizde, ilk önce evrak kontrolü yapıp sıra numarası veriyorlar. Sıra size geldiğinde Permit alırken verdiğiniz evrakları ve permit kağıdını ve varsa Türk ehliyetini veriyorsunuz.

    Önemli husus: Yeni tip dahi olsa Türk Ehliyetini çoğu çalışan bilmiyor. Eğer böyle bir sorun ile karşılaşırsanız kibarca müdürü ile görüşüp sormasını talep edin.

    Göz testini bankonun yanındaki bir cihaz ile birkaç saniyede tamamlıyorlar.

    Kayıt işlemleri bittikten sonra hangi dilde sınavı yapmak istediğiniz soruluyor. Türkçe dil seçeneği var, ama tercümesi çok iyi değil diye duymuştum. Ben ingilizce tercih ettim.

    Hemen bankonun yakınındaki bilgisayar başına oturup, dokunmatik ekrandan sınav oluyorsunuz. 50 sorudan 40 tane bilmeniz durumunda sınav bitiyor ve başarılı bir şekilde tamamlamış oluyorsunuz.

    Sonrasında bankoya geri dönüp Permit üzerinde kalan alanları dolduruyorlar. Tüm evraklarınız yanınızda ise (ilk permit alırken götürülen 6 point ID proof) aynı sıra numarasını işleme alıyorlar ve tekrar permit alırken gibi kişisel bilgileri dolduracağınız formdan verip sıra numarasını takip etmeniz isteniyor. Sıra yeniden size geldiğinde tüm evrakları verip işlemleri tamamlıyorsunuz. Ödeme (kredi kartı geçiyor) alındıktan sonra kısa bir kaç soru sorulan bir tabletten işlem yapılıp imza alınıyor.

    Burada çok önemli bir husus var. Tablette işlemler başlamadan önce ilk soru Voters registration yapmak isteyip istemediğinizin sorulması. Buna kesinlikle ve kesinlikle HAYIR demeniz gerekli, ileride vatandaşlık işlemleri sırasında sorun yaşamamak için bu konuya özen gösterin.

    Tüm işlemler bittiğinde a4 kağıdına yaklaşık 1 ay geçerli olan geçici ehliyetiniz veriliyor. Beyan ettiğiniz adrese bir haftada ehliyetin kendisi postalanıyor ( benim 8 günde geldi).

    Benim New Jersey için tecrübem bu şekilde. Umarım yardımı dokunur. Yazdıklarım Kasım 2021 için geçerli olup değişiklik gösterebilir. Bu sebeple lütfen DMV’nin sitedinden güncel bilgilere bakıp süreci tamamlamanızı tavsiye ederim.


  • @Meco Bilgilendirme için teşekkür ederim. Voters registration ne anlama geliyor ? Neden hayır dememiz vatandaşlık için bu kadar önemli ?


  • @Orhan-Cabarov detaylı bilmemekle birlikte şuradaki konuda okumuştum, aklımda kalmış o yüzden dikkat etmiştim ; bağlantı metni
    Greencard statüsü ile oy kullanma hakkımız yok. Kalkıp oy kullanma başvurusu yapmak, vatandaşmış gibi bir konuma koyup yanlış beyan gibi bişey ile sonuçlanıyordur diye mantık yürütüyorum. Bilenler yazacaktır.


  • @ugr2021, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    New Jersey eyaletinde ehliyetimi hızlı bir şekilde alabildim. İlk etapta en yakın randevunun 2.5 ay sonrasına verilmesi nedeniyle umutsuzluğa kapılsam da inat ettim ve sonuca ulaşabildim. Bunun da tek bir yolu var; randevu sayfasını açıp saatlerce başında bekleyerek randevusunu iptal edenlerin randevularını kapmak. Bunun kolay olacağını düşünenler olabilir ancak o kadar da kolay değil, yeri geldi 5 saat sayfayı yenilememe rağmen yakalayamadım Neticeten 1 hafta içinde hem permit hem de knowledge exami hallederek geçiçi ehliyetimi teslim aldım. Deneyim ise şu şekilde;

    Permit

    New Jersey eyaletinde ehliyet alabilmeniz için ilk koşul permit almak. Permite giderken dmv sitesinde mevcut bulunan 6 puan olayini karşılamanız gerekiyor. Ben Rahway Dmv'de randevu bulabildim ve 6 points id için pasaport, SSN (ssn zorunlu), debit card, bank statement, kira sözleşmesi teslim ettim. Bu evraklarla hiçbir problem yaşamadan 28.09.2021 tarihinde permiti işini hallettim. Permitte yalnızca gidip evrakları teslim ediyorsunuz, başka hiçbir işlem yok. 10$ dolarlık bir ödeme yaptıktan sonra sonra size permit kağıdı veriyorlar, üzerindeki numara ile knowledge exam randevusu alınabiliyor.

    Knowledge Exam

    50 sorudan oluşan ve 40 doğruya ulaştığınızda geçtiğiniz bir sınav. Benim randevum Lodi Dmv'de 02.10.2021 tarihinde olması nedeniyle çok çalışabilme fırsatım olmadı. Dmv'nin sitesinde 240 sayfalık bir kitapçık var, sınav için bu kitapçıktan çalışmanızı tavsiye ederim. Ben bu kitapçığı bir kere okudum, son gece de yukarıda arkadaşların bahsetmiş olduğu 2.5 saatlik soru cevap videosunu izleyerek sınava girdim ve geçtim. Hiç çalışmadan geçmek pek mümkün değil çünkü 50 sorunun en az 20 sorusu doğrudan kanun/bilgi sorusu. Sınav bilgisayar üzerinden yapılıyor, mouse vs yok dokunmatik ekran üzerinden soruları cevaplıyorsunuz. Sınava giderken 6 points id ve permit kağıdını götürmeniz gerekiyor. Permiti götürmezseniz sınava giremezsiniz. 6 points id yi götürmezseniz sınavı geçtikten sonraki işlemleri gerçekleştiremezsiniz.
    Sınavı hallettikten sonra permit kagidiniza sınavı geçtiğinize dair mühür basılıyor ve sticker yapıştırılıyor. Bir sonraki aşamaya geçmek için aynı bina içerisinde bulunan permit bölümüne geçiyorsunuz. (6 points id yaninizda ise) Burada yine evrakları teslim ediyorsunuz ve 24$ dolarlık ödemenin ardından gerekli kontroller yapılıp size geçici ehliyetiniz olarak bir sayfa veriliyor. Görüştüğüm memur 1 hafta içerisinde ehliyet aslının gönderileceğini iletti.
    Benim ehliyet sürecim bu şekilde gerçekleşti. Yukarıda da bahsettiğim gibi randevu sistemi en sıkıntılı olan eyaletlerden biri muhtemelen New Jerseydir fakat randevuları alabildikten sonra tüm işlemler gayet pratik ve rahat. Herkese bol şans dilerim.

    Merhaba tam olarak randevu alacagımız sitenın lınkını verırmısınız acaba ?


  • @Meco Emeginize saglik, ben de neden knowledge test icin randevu alamiyorum diyordum, permit testte verilen no yazmak gerekiyormus.
    Subat ortasina ancak randevu alabildim 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @Meco Bilgilendirme için teşekkür ederim. Voters registration ne anlama geliyor ? Neden hayır dememiz vatandaşlık için bu kadar önemli ?

    Green Card'liyken oy kullanamazsiniz, boyle bir hakkiniz yok; o nedenle ne yanlislikla kayit yaptirin, ne de gidip oy kullanin. yoksa vatandaslik surecinizde problem yasarsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meco elinize saglik, hayirli olsun... kazasiz belasiz surusler 🙂


  • Merhaba arkadaşlar New yorkta ehliyet sınavını geçtim. Direksiyon sınavı için tarih aldım. Gittim ama beni almadılar. 5 saatlik kurs vardı. Onuda bitirdim ama sistemde görünmüyor dediler. Kursu ben online olarak bitirdim ve sertifika vermediler. Onlar ny DMV ye göndermişler geçtiğimi. Şimdi 14 ocak için tekrar randevu aldım. Sonra randevuyu daha erken alabilirmiyim diye baktım. 6 ay bekleme falan yazıyordu. Bu konu 18 yaşından küçükler için diye biliyordum. Şimdi ne yapabilirim. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    new jerseyde green kart bırak turist vizesi ile ehliyet alan var. Buyrun videosu


  • Merhaba ehliyet almak hakkında birkaç sorum olacaktı.

    Yazıda şöyle bir ifade geçiyor; Bazi eyaletlerde Turk ehliyetinizi kullanarak yeni ehliyet alabilirsiniz

    Ben New York eyaletine taşınacağım ama ehliyeti başka bir eyaletten alıp, daha sonra New York ehliyetiyle sınava girmeden değiştirebilir miyim? Yoksa yaşadığım eyaletten almam şart mı ? Adres soruyorlar mı ? (Henüz detaylı inceleyemedim.)

    Eğer adres şart ise örneğin New jersey de yaşayan birinin ev adresini verip sınava oradan girebilir miyim ? New jersey'de direksiyon sınavı yokmuş okuduğum kadarıyla.

    Bir de New York için böyle bir şart var yazıda; + 5 saatlik trafik egitimi + direksiyon sinavi surecinden geciyorsunuz.

    Türk ehliyeti olan birinin de Trafik eğitimi ve direksiyon sınavı almak zorunlu mu ?

    Teşekkür ederim.


  • @orhan-cabarov Merhaba. Verdiginiz adreste yasadiginizi ispat etmek adina, o adrese sizin adiniza gelmis bir posta goturmeniz gerekiyor. Fatura, banka gonderisi vb.


  • @cleo Teşekkür ederim. Bu sorum belki konu dışı olabilir. Ben oda kiralayacağım, parayı elden vereceğim. Adıma nasıl fatura gösterebilirim? Banka hesabı açınca nyc de yaşadığıma dair bir kanıt olur mu?

    Adıma amazondan gelmiş bir kargo adres kanıtı olarak geçer mi ?

    Bu konuyu forumdan detaylı araştırıp öğrenmeye çalışacağım. Yine de buradan cevap vermek isteyen olursa çok sevinirim.


  • @orhan-cabarov Bankadan gelmis bir postayi adres kaniti olarak kullanabililirsiniz. Ayrica kira sozlesmenizi de kabul ediyor olabilirler.


  • @cleo Teşekkür ederim. Oraya gidince bir şekilde adres işini halletmeye çalışacağım. Nyc de ehliyet almak daha zor gözüküyor ama bir şekilde alacağım. 🙂


  • @orhan-cabarov Ben New york tayım. Ehliyetin ilk aşamasını geçtim. Aslında zor değil. Pandemiden dolayı test sınavını online olarak yapıyorsun daha da kolaylaşmış.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum