Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells , @Sharm Teşekkür ederim.


  • Green Card sahibi olarak;

    1. Tatilleri TR'de geçirmek üzere ABD'de 4 yıl Üniversite okuyup 5. yılda da 6 ay kadar ABD de kalsak (toplam 40-42 aya tekabül ediyor) vatandaşlık alabilir miyiz?
    2. ABD'de çalışmayıp sadece TR'den gelen gelirimiz ile otursak vatandaşlık alabilir miyiz?
    3. ABD'ye ilk girişte nakit olarak bir ev alsak bunun ileride vatandaşlık alma sürecinde bir etkisi olur mu?
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burakdal ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:

    Green Card sahibi olarak;

    1. Tatilleri TR'de geçirmek üzere ABD'de 4 yıl Üniversite okuyup 5. yılda da 6 ay kadar ABD de kalsak (toplam 40-42 aya tekabül ediyor) vatandaşlık alabilir miyiz?
    2. ABD'de çalışmayıp sadece TR'den gelen gelirimiz ile otursak vatandaşlık alabilir miyiz?
    3. ABD'ye ilk girişte nakit olarak bir ev alsak bunun ileride vatandaşlık alma sürecinde bir etkisi olur mu?
    1. 6 ay "continuity of residence"i bozmadiginiz surece bir sorun yasamazsiniz. Ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

    2. Eger bu gelir yetiyorsa ve vergilerinizi duzenli oduyorsaniz bir sorun yasamazsiniz gibi geliyor. ABD'de bir eviniz, banka hesabiniz vs. varsa, yasama ayak uydurmussaniz USCIS gorevlisini ikna edebilirsiniz kanimca.

    3. ABD'de kalmaya niyetli oldugunuzu gosterir, o nedenle olumlu bir etkisi olabilir. Ama evin parasinin nakit ya da taksitle odenmis olmasi bir fark yaratmayabilir, sizin niyetinize bakiyorlar daha cok.


  • @crazycells Yanıtınız için teşekkürler. 🙂


  • Benim bu konuda bir sorum olacak ben gc yi dv2018 den aldım ve eşim de amerikan vatandaşı. 3 sene içerisinde vatandaşlığa geçebilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maranty ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:

    Benim bu konuda bir sorum olacak ben gc yi dv2018 den aldım ve eşim de amerikan vatandaşı. 3 sene içerisinde vatandaşlığa geçebilir miyim?

    Hayir, sadece evlilik uzerinden alinan Green Card'lar 3 yil sonra vatandaslik basvurusu hakki doguruyor. Siz DV vizesi almissiniz, oysaki vizenin IR1 ya da CR1 olmasi gerekiyor.


  • Merhaba, Amerika vatandaşı ile Türkiye'de evlenip CR1 vizesi ile Amerika'ya giriş yaptım. 2 yıl koşullu Green Kart'ım var var. Bu durumda 3 yıl sonra mı vatandaşlığa başvurabiliyorum yoksa 5 sene sonra mı? Koşullu süreç de bu yukarıda yazdığınız Green Kart sürecinden sayılıyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @puer-corde ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:

    Merhaba, Amerika vatandaşı ile Türkiye'de evlenip CR1 vizesi ile Amerika'ya giriş yaptım. 2 yıl koşullu Green Kart'ım var var. Bu durumda 3 yıl sonra mı vatandaşlığa başvurabiliyorum yoksa 5 sene sonra mı? Koşullu süreç de bu yukarıda yazdığınız Green Kart sürecinden sayılıyor mu?

    Evet, kosullu olan surec de sayiliyor. 3 yil sonra basvuru yapabilirsiniz. Kosulu kaldirmak icin 90 gun oncesinden basvuru yapabilirsiniz, zamaninda basvuru yapmazsaniz Green Card statunuzu kaybedebilirsiniz. I-751 kosul kaldirma basvurusu icin su konuyu incelemelisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma


  • @crazycells Yanıtınız için çok teşekkür ederim. 2 yıla 90 gün kala başvurumu avukat aracılığıyla yapacağım, sadece vatandaşlık için süre kısmından emin olmak istemiştim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @puer-corde ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:

    @crazycells Yanıtınız için çok teşekkür ederim. 2 yıla 90 gün kala başvurumu avukat aracılığıyla yapacağım, sadece vatandaşlık için süre kısmından emin olmak istemiştim.

    Eger durumunuzda herhangi bir puruz yoksa, avukatla basvuru yapmaniza gerek yok.


  • Benim baştan sona tüm başvurumu onlar yönetiyor, bir sıkıntı yoktu ama eşimle çok meşgul olduğumuzdan uğraşmak istemedik.


  • @crazycells "yurtdisina gecici olarak ciktiginizi ama istemediginiz nedenlerden dolayi 6 ay'dan fazla kalmak zorunda kaldiginizi vs. vatandaslik surecini olumlu atlatabilirsiniz."
    Demişsiniz. Bu durumda, hastalık nedeniyle 5 yıl ABD dışında yaşamış, sonra da SB-1 ile dönen kişi 30 ay sonra vatandaşlığa başvurabilir. Doğru mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:

    @crazycells "yurtdisina gecici olarak ciktiginizi ama istemediginiz nedenlerden dolayi 6 ay'dan fazla kalmak zorunda kaldiginizi vs. vatandaslik surecini olumlu atlatabilirsiniz."
    Demişsiniz. Bu durumda, hastalık nedeniyle 5 yıl ABD dışında yaşamış, sonra da SB-1 ile dönen kişi 30 ay sonra vatandaşlığa başvurabilir. Doğru mu?

    5 yil oldukca uzun bir sure, ayrica 1 yildan uzun ABD disinda kalinca LPR statunuzu "abandon" etmis -yani terk etmis- kabul ediliyorsunuz. O nedenle bu dedigimi sadece 6 ay 1 yil arasinda ABD disinda kaldiginiz zamanlar icin dusunebilirsiniz. Dediginiz sekilde USCIS memurunu ikna edebileceginizi zannetmiyorum maalesef.

    Ayrica bu kadar uzun bir sure ABD disinda kalmisken, USCIS gorevlisini ikna etmek icin 5 yildan fazla surekli olarak ABD icinde yasadiktan sonra vatandasliga basvurmanizi tavsiye ederim. USCIS gorevlileri, konsolosluklardaki konsoloslar kadar anlayisli degiller; bir de uzun sure ABD disinda kalmaniz -ozellikle Trump'in GC ya da vatandaslik sureclerini zorlastirmak icin getirdigi uygulamalardan dolayi- kotu bir sureci de tetikleyebilir.

    Korkutmak icin soylemiyorum tabii ama soyle bir haber okumustum, USCIS'in daha onceki belge sahteciligi sucu dolayisiyla waiver verdigi ve GC alan bir kisi vatandaslik zamani geldiginde basvurusu reddedilmis ve sonrasinda gecmisteki bu USCIS waiver kararinin bir daha gozden gecirilecegine dair bilgilendirilmis. Illaki size de olacak diye bir durum yok tabii, siz suc da islemediniz ama o kadar uzun sure ABD disinda olmaniz vatandaslik surecinde tekrar degerlendirilebilir, ben yerinizde olsam gocmenlige bakis tekrar eski haline gelene kadar sureci puruzsuz atlatmak icin 5 yil x 12 ay = 60 ay ABD'de yasadiktan sonra vatandaslik basvurumu yapardim. Tabii karar size kalmis, ben hicbir sorun yasamayacaginiza emin olmak icin bu sekilde yonlendirme yapiyorum.


  • @crazycells Çok haklısınız tamamiyle katılıyorum. Geçmişi böyle olumsuz olan bir kişiye (5 yıl boyunca yine 6-7 şer aylık sürelerle ABD'de yaşarsa) vatandaşlık müracaatında ne gözle bakarlar acaba? Her ne kadar yasal hakkı olsa da normal birisi gibi değerlendireceklerini düşünmüyorum şahsen...

  • ⭐⭐

    İlk 2 yıl 6 ayda bir giriş çıkış yaparsak daha sonra 3 sene abd de kalırsak şartları sağlamış oluyormuyuz. Bir arkadaşıma geçen ay memur, böyle gir çık yaparak olmaz yılın 6 ayı burada yaşamalısınız gibi bir şey demiş.


  • Sanıyorum GC ile turist vizesi veya iş vizelerinin farklı olduğunun altını çizmek istiyorlar. GC'nin "sizin vatandaşınız olup, sizin şartlarınızla, US de YAŞAMAYA geldim" anlamına geldiğini tartışmaya yer bırakmaksızın kabul etmeli artık!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:

    @crazycells Çok haklısınız tamamiyle katılıyorum. Geçmişi böyle olumsuz olan bir kişiye (5 yıl boyunca yine 6-7 şer aylık sürelerle ABD'de yaşarsa) vatandaşlık müracaatında ne gözle bakarlar acaba? Her ne kadar yasal hakkı olsa da normal birisi gibi değerlendireceklerini düşünmüyorum şahsen...

    ABD'de vatandas olabilmek icin ABD'de yasayip calismaniz gerekiyor.
    Siz orneklerinizde hep yasamaktan bahsediyorsunuz ama ABD'de bir isinizin, maasinizin, evinizin, banka hesaplarinizin vs. de olmasi gerekiyor ki ABD'de yasadiginiza ikna olsunlar. Cunku surekli minimum duzeyde yasamaniz suphe uyandirabilir ve pek cok soru sorabilirler bahsettigim konularda.

    Yeni bir ulkenin vatandasi oluyorsunuz ve o ulkeye baglilik yemini ediyorsunuz, bu sadece sayilara ya da ay hesaplarina indirebilecek bir konu degil. O nedenle sizin de dediginiz gibi bu kadar uzun sure ABD disinda kalmaniza izin vermelerine ragmen, bu tek basina yeterli olmaz. Gercekten de ABD "vatandasi" oldugunuza emin olmalilar. Bir de ben 6-7 ay calisma kismini tam anlayamadim, bana bir ornek verirseniz belki daha iyi olur. Freelance mi calisiyorsunuz? O nedenle mi bu kadar rahat yurtdisina cikabiliyorsunuz? Eger Turkiye'de calistiginiz icin ABD'de bu kadar az kaliyorsaniz bu senaryo o kadar iyi olmaz, cunku asil isiniz Turkiye'deyse ABD'de yasadiginiza pek de ikna olmazlar diye dusunuyorum. ABD vatandasligi sirasinda sadece ve sadece bu ulkeye bagli olacaginiza dair yemin ediyorsunuz. ABD cifte vatandasliga laf etmiyor ama unutmayin ki boyle bir durum hicbir ulkenin severek tercih ettigi bir durum degil, sadece birtakim isleri kolaylastirdigi icin sorun etmiyorlar. Ama kagit ustunde iki ulkeye ayni anda bagli olmak basli basina bir celiski.


  • Emekli olan ve herhangi bir işte çalışmadan, gelir elde etmeden, mevcut birikimi ve kendi imkanlarıyla ABD'de yaşayan birisi vatandaş olmakta bir güçlükle karşılaşır mı? Benzer durumda olup vatandaş olan tanıdığınız kimse var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:

    Emekli olan ve herhangi bir işte çalışmadan, gelir elde etmeden, mevcut birikimi ve kendi imkanlarıyla ABD'de yaşayan birisi vatandaş olmakta bir güçlükle karşılaşır mı?

    eger ABD'de fiziksel olarak yasadiysaniz bir sorun yasamamaniz lazim ama ABD'deki topluma ne kadar cok adapte oldugunuzu gosterebilirseniz o kadar iyi olur tabii, sadece surec icin degil 🙂 sizin icin de...

    https://www.uscis.gov/citizenship/educators/naturalization-information

    bu arada yurtdisindan elde ettiginiz gelirleri de beyan etmelisiniz her yilin vergi bildiriminde.


  • Üstadım benim sorum kulaktan dolma bir bilgi için, "ABD'de son 5 yilin en az 30 ayini (ya da 3 yilin en az 18 ayini) gecirmis olmaniz" denmekte ya, eğer aralıksız 30 ay Amerika'da kalırsak bu süreç yinede aynı mı işler. Ya da 5 sene beklemeye gerek kalmaz mı? Teşekkürler...


Benzer Başlıklar

  • 81
  • 80
  • 99
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum