@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

Kan ve röntgene indim bi alt kata. Orada 48 $ ödedim. Yukarı çıktım 1 saat sonra gel dediler. Tekrar gittiğimde biraz sıra vardı 2 saat bekledim. Fiziki muayenemi oldum. Aşı yaptılar 2 adet (tetanoz ve su çiçeği). Muayene de 250 $ ödedim. Endişe edecek bi şey yokmuş riayet etmemiz yeterli. Gayet güzel yönlendiriyorlar açıklıyorlar her şeyi. Ertesi gün 15.00 ten sonra konsolosluğa elektronik ortamda sonuçlar ulaşmıştır buraya gelmenize gerek yoktur ve sağlık raporunuzun bitiş tarihi 9 Mayıs 2022 dir diye mail geldi. Zaten bir problem olursa ararız aramazsak iletildi maili gelir demişlerdi. Şükür bi sıkıntı olmadı. İşin koyusu geride. Pazartesi mülakat. Eşim 10 gündür uyumuyor. Bakalım ne olacak?

excpedite isteği yaptıniz mı ve F2a mısıniz