F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@shakh takib ede bileceyimiz bir yer varmı?
Daha vize süresine bizde gelmemiş ödeme adimina geçmeyi bekliyoruz -
Esimin ve benim B1/B2 vizemiz vardi. Ben Mayis ayinda Green Card alip ABD'ye gittim ve Haziran ayinda I-130 formunu doldurup esim icin Green Card basvurusunda bulundum. Ekim ayinda geri dondum ve esimle beraber 5 Kasim tarihinde hic bir sorun yasamadan beraberce ABD'ye giris yaptik. Kac yillik evli oldugumuzu, daha once ABD'ye giris yapip yapmadigimizi, benim ABD'de ne is yaptigimi ve nerede yasadigimi ve esimin ABD'de ne kadar kalacagini sordu. Daha once 2012 yilinda beraber giris yaptigimizi ve bu kez 3-4 ay kalacagini soyledim. Standart 6 aylik izni verdiler. Bizim durumda olup ABD'ye girmede zorluk yasayabileceklerini dusunenler icin yazayim dedim.
-
@nargiz94 merhaba nergiz hanım sorununuz çözüldümü merak ettim.
-
@ecom merhabalar,
Yok bekliyoruz ücretleri ödeme aşamasına geçemedik ne yazık ki daha, 3 haftaya kadar süre bilir diye okudum olmazsa iletişime geçmeye çalışicaz -
Selam herkese ,
Ekim ayi basinda expedite istemistim dosyam icin konsolosluk dosyayi kabul etmis sanirim 2 hafta icinde dosya konsolosluga iletilip tarih vereceklermis :) . Ceac ta dosya IN TRANSIT oldu .
Umarim hersey yolunda gider. -
California da I-130 processing time i 26.5-34.5 ay olarak guncellemis. Her ay bir ay ustune koyarak guncellemeye devam ediyorlar. Bakalim ne zamana kadar bu sekilde devam edecek.
-
@chemist artık bakmıyorum bile umudu kestim. californiadakiler tatilde sadece 1 kişi falan çalışıyor herhalde şaka gibi insanlar 2.5 senede green card alırken biz no2 için 2.5 sene bekliyoruz trajikomik
-
@nargiz94 umarım biran önce çözülür🙏
-
@chemist gerçekten şaka gibi ilerlemek yerine gerileyen bir zaman çizelgesi.
-
@itsmebb insan ister istemez bakıyor bir umut ama böyle giderse beş yıla çıkaracaklar işlemleri. California gayette çalışıyor aslında vatandaşlarin dosyalarını gayet hızlı işliyor. Bizimkiler biraz üvey evlat muamelesi görüyor sanki.
-
@ecom Inshallah 🙏 haber olunca bilgilendiririm bende
-
Merhabalar.
I130 dosyasından ayrı olarak, I129 F dosyasını eş için doldurup erken NOA2 onayı alma gibi bir durum söz konusu mu? Bu şekilde yapıp I130 dosyasının erken onaylandığını söylüyorlar. Doğru olabilir mi? Bunu uygulayan oldu mu? -
@ecom anlamadigim sey dosyamiz ne guzel nebraskada idi california da bu kadar dosya birikmisken neden hala california ya dosya transfer ediliyor keske bir muhattap bulabilsek kendimize …
-
@nevermore sizin için çok sevindim. çok beklediniz gerçekten. Hayırlı olsun hızlı olsun diyelim
-
@MYusuf hiç duymadım ama denenebilirse neden olmasın
-
Merhaba herkese, Salı günü sağlık muayenemi oldum. 10.30 da idi. Binanın 4.katı. Ben biraz erken gittim ama sıra yoktu başlattılar işlemlerimi. Giresunlu olduğum için "orada hala Türk kaldı mı ya?" gibi bi laf yesemde olsun gülerek söylediler genel olarak güler yüzlü hanımlardı ki haklılardı😀 Kan ve röntgene indim bi alt kata. Orada 48 $ ödedim. Yukarı çıktım 1 saat sonra gel dediler. Tekrar gittiğimde biraz sıra vardı 2 saat bekledim. Fiziki muayenemi oldum. Aşı yaptılar 2 adet (tetanoz ve su çiçeği). Muayene de 250 $ ödedim. Endişe edecek bi şey yokmuş riayet etmemiz yeterli. Gayet güzel yönlendiriyorlar açıklıyorlar her şeyi. Ertesi gün 15.00 ten sonra konsolosluğa elektronik ortamda sonuçlar ulaşmıştır buraya gelmenize gerek yoktur ve sağlık raporunuzun bitiş tarihi 9 Mayıs 2022 dir diye mail geldi. Zaten bir problem olursa ararız aramazsak iletildi maili gelir demişlerdi. Şükür bi sıkıntı olmadı. İşin koyusu geride. Pazartesi mülakat. Eşim 10 gündür uyumuyor. Bakalım ne olacak?
-
Bende yarın olacağım muayenemi bizim de pazartesi günü sizin ki saat kaçta ? İnşallah güzel haberlerle geliriz.Teşekkürler tecrübelerini paylaştığınız için @Esra-Esra
-
@itsmebb aslında ortada bir transfer yok anladığım kadariyla avukat çok fazla böyle dosya olduğunu söyledi bu sanırım sistemsel bir hata dosya muhtemelen başından beri californiadaydi bizde aynı durumu yaşadık. Hangi servis olursa olsun bu süreler hiç mantikli değil dünyanın her yerinde aileler mağdur çoğu facebook gruplarına bir bakın f2a californiadan bir tane onay alan bulamadim son aylarda.
-
@ecom bu kadar mağdur varken bununla alakalı bir action alabilsek keşke. GC almamız bu gidişle 3 seneyi bulacak, 3 sene bir çifti ayırmak insan haklarına aykırı bence. Sanırım siz avukatla yapıyorsunuz bu işi onun bu konuda bir yorumu var mı?
-
@Meltem-Koç 10:15 te. Siz kaçta giriyorsunuz? İnşallah hepimiz mutlu döneriz Ankara'dan 🙏
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum