Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @smartcells, içinde söyledi: Texas, Austin

    lisiyim, 51 yaşındayım, Elektronik-Haberleşme mühendisiyim, 25 yıl

    Ben çekiniyordum 40yaşını devirdim maceraya mı atılıyorum diye ama, gerek redsat gerekse sizlerin yaş ortalamasını öğrenince rahatladım.
    Uzun bir dönem yurtdışında farklı ülkelerde çalışıp ardından böyle bir şansı yakalayınca, ister istemez geçmi kaldım ya da bu yaştan sonra nasıl yaparım sorularını kendime sordum. Ardından gittiğin ülkelerde hep sıfırdan başladın neden gözünde büyütüyorsun diye kendime telkinde bulunuyordum. Sonuçta bu dünyaya bir kez geliyoruz ve elimize geçen şansları iyi bir şekilde kullanmak zorundayız. Hayatın bana öğrettiği en önemli şey ne olursa olsun durma ve hayallerinin peşinden koş ve asla keşke deme.

    Smartcell, senin yaşam felsefene katılıyorum; Varılacak yere gidene kadar olan yolculuk insana daha fazla şey öğretir ve keyiflidir. İşim gereği gittiğim yerlerde bir çok insanla tanıştım. Bu sayede o insanların tecrübelerinden bakış açılarından faydalanarak aklıma gelmeyecek şeyler öğrendim. Sonuçta hayat bir yolculuksa bu yolculukta öğrenmek asla bitmiyor. Hiç bir zaman emekli olayım kenarda oturayım diye düşünmedim düşünemedim. Sonuçta çocukların geleceği kendi isteklerim doğrultusunda bu yolculuğa devam edeceğim.
    Ayrıca Dünyada gezilecek çok yer ve yapılacak çok şey var.

  • ⭐⭐⭐

    @sigmoidalmammal adinda loop gecen yollari bile tam loop degil. 🤦♂


  • Austin 2. los angeles olma yolunda ilerliyor ama homelessları sokaklardan kaldırma kararı alındı, umarım uygulanır ve downtown homelesssiz hale gelir.


  • @nicely Sanki bunun tam tersi videolar ve yorumlar hatırlıyorum. Evsizlerin haklara sahip olduğu ve Austin'de rahat yaşadığı gibi bir şeyler. Ne gibi değişiklik oldu burada? Biraz daha detay bilgi verir misiniz ?


  • Malesef Hersey cook Pahali, Nisan ayinda austinde ev fiyatlarina bakarken 2 odali evler 1500 civarindaydi ve turkiyeden donuste geldigimizde 2 odalilar 2000 civarinda 1odalilar ise 1500 civarindaydilar. Sadece iki ay icerisinde bu kadar degisim oldu ve gezdigimiz tum evlerin emlakcilarina sorduk neden bu kadar pahalandi diye, hepsi diyorlar ‘herkes austine tasinmaya geliyor yeterli ev yok neden geldiklerinide bilmiyoruz’.

  • ⭐⭐⭐

    @nicely bi yeri temizliyorlar, evsizler baska yere goc ediyorlar. Su an kose kapmaca durumu var.

  • ⭐⭐

    @handuş, içinde söyledi: Texas, Austin

    Malesef Hersey cook Pahali, Nisan ayinda austinde ev fiyatlarina bakarken 2 odali evler 1500 civarindaydi ve turkiyeden donuste geldigimizde 2 odalilar 2000 civarinda 1odalilar ise 1500 civarindaydilar. Sadece iki ay icerisinde bu kadar degisim oldu ve gezdigimiz tum evlerin emlakcilarina sorduk neden bu kadar pahalandi diye, hepsi diyorlar ‘herkes austine tasinmaya geliyor yeterli ev yok neden geldiklerinide bilmiyoruz’.

    Austin çok göç aldı son yıllarda. Özellikle yazılımcılar akın ettiler. Ev fiyatları arttı, iş bulmak zorlaştı.


  • Ben de aylardır Austin rüyası görüyordum ama açıkçası son popülarite artışından biraz ürktüm. Şu an Türkiye'de son taşınma hazırlıklarımı yapıyorum, Kasım başında ABD'ye tümden yerleşeceğim. Austin'e hemen gidemezsem birkaç hafta NY'ta kalmak zorunda kalacağım ki çok masraflı olacak. Austin'de toplu ulaşıma görece yakın olan evinde eli yüzü düzgün bir odası olup orta yaşlı, iyi İngilizceli bir eski gazeteciye 2-3 aylığına ekonomik bir fiyatla kiraya vermek isteyen duyarsanız haber ediniz lütfen. Bütçem bir hayli kısıtlı maalesef. 😊

  • ⭐⭐

    @Gezzio Austin'de toplu ulaşım ile yaşamak çok zor olur. Alışverişinizi yapmanız, işe gidip gelmeniz, her şey araba gerektiriyor.

    Maalesef petrol fiyatları da araba fiyatları da son zamanlarda ciddi şekilde artmış durumda.

  • ⭐⭐⭐

    @Gezzio @saulgoodman in dedigi gibi araba burada el ayaginiz. Is yapmayi dusundugunuz sektor acisindan bir avantaji yoksa baska alternatif yerlere de bakmanizi oneririm. Bu sehri neden secmistiniz hatirlatabilir misiniz?


  • @handuş Bu durum tüm populer sehirlerde suan aynı saçma sapan bir kira fiyatları var artış var. Benim $1.500 e girdigim ev 6 ay geçti suan $2.000 'e sıra var yer yok.


  • @nicely

    @nicely, içinde söyledi: Texas, Austin

    @handuş Bu durum tüm populer sehirlerde suan aynı saçma sapan bir kira fiyatları var artış var. Benim $1.500 e girdigim ev 6 ay geçti suan $2.000 'e sıra var yer yok.

    nedir bu? apartment mi? townhouse mu? yoksa single family house mu?


  • @hasbelkader hepsi bu sekilde pahalandı.


  • @hasbelkader 1+1 apartman giriş kat, ormanın içinde nezih bir yer


  • @nicely orasi pahalilikta bu tarafi aratmayacak hale gelmis. Benim nazarimda cazibesini yitirmis. O paralarla yasanacak daha guzel yerler var amerikada.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely @handuş aşağıdaki linkten bir bakar mısın rent a house seçtim austin neresi bilmiyorum ama o kadar uçuk değil ama ana sayfasından istediğin şekilde evi seçebiliyorsun

    https://www.apartmenthomeliving.com/

    https://www.apartmenthomeliving.com/austin-tx/homes-for-rent/1-bedroom/to-1700


  • @ayvalik10 her sehirde oldugu gibi austinde de iyi bolgeler kotu bolgeler var. o gonderdiginiz 2. Linkde sag tarafda ortalama 2 odali apartmanlarin kirasi 2350 dolar yaziyor. Genel olarak aynen o ortalamadilar. 1 odalilar ise 1500den basliyor 1800e kadar gidiyor. Birde apartmani iyi secmelisiniz, eger gercekten ucuz bulduysaniz kesinlikle kotu taraflari cok fazla oluyor. Mesela texasda hamam bocegi sorunu cok fazla ve ben hamam bocegini gormeye tahammul bile edemem, oyuzden sectigimiz apartman sitesi austinin bocek konusunda en iyilerinden, tum yorumlari tek tek okudum ve bu kaldigimiz siteyi sectim. Cok da memnunum hic bocek gormedim. Herkesin tercih etti seyleri degisiklik gosteriyor. Ama dedigim gibi gecen sene subat mart ayinda evlere bakarken normal duzeydeydiler ne olduysa mayisdan sonra oldu ve fiyatlar muthis artti.


  • @smartcells harika 👍🏻🧿

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba,

    Yaklaşık 3 haftayı aşkın bir süredir Austin'de bulunuyorum. Orta vadeli konaklayacağım yerimi kısa bir süre önce ayarladım. Zamanla şehirle ilgili farklı deneyimlerim oldukça buraya not düşerim; ama bugün şehre yeni gelecekler için kısa vadeli konaklayabilecekleri bir Extended Stay'den bahsetmek istiyorum.

    • İsmi Uptown Suites. Tamamen Meksikalıların işletmesinde olan bir tesis. Booking.com'da 7 civarında göreceli olarak yüksek olduğunu düşündüğüm bir tesis olarak dikkatimi çekmişti. Yeri 78753 Zip Koduna sahip bölgenin en güneyinde, Downtown'a en yakın bölümünde. Eyaletler arası yol olan ve Austin'den de geçen ana arterlerden biri olan I-35 tesisin hemen yanında. Haliyle şehrin birçok noktasına ulaşabilmeniz için zaman kaybetmeden ana artere çıkabiliyor; hem North Austin'e, hem de South Austin'e bu tesisten kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.
    • Tesisin bence diğer Extended Stay'lerden en önemli farkı ise yeni olması, odaların "cozy" tasarımıyla göz doldurması.
    • Ben, tek bir Queen Size'ın bulunduğu, 25 metrekarelik standart odalarında kaldım. Hareket alanınız pek olmuyor ama zaten tüm gününüzü geçirmeyeceğiniz için bu odada çok dert olmuyor bence.
    • Yatak son derece rahat, üzerindeki bedding'lerde de son derece temizdi.
    • Hemen girişte yer alan kitchenette'yse iki küçük indüksiyon ocağı, birer adet de Whirlpool marka buzdolabı ve mikrodalga standart olarak bulunuyor.
    • Yatağın hemen karşısında LG marka akıllı TV yer alıyor. Youtube, Netflix ve Showtime olmak üzere birçok dijital servise anında ulaşabiliyorsunuz.
    • İnternet alt yapısını Blueprint RF isimli bir firma sağlıyor. Her ne kadar çok hızlı olduğunu söyleseler de internete bağlanmak da, bağlansanız da ciddi hızlara ulaşmanız da pek mümkün değil.
    • Tesisin bulunduğu yer itibariyle odada AT&T'nin çekmediği durumlar oldu. Bu biraz AT&T'den kaynaklı bir problem elbette.
    • Odalar yalnızca cuma günleri temizleniyor; haliyle cuma akşamı girer ve bir sonraki cumadan önce çıkarsanız odanızın temizlenmesi mümkün olmuyor.
    • Tesiste ortak olarak kullanılan çamaşır ve kurutma makineleriyle giysilerinizin temizlenme ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ben kurutma makinesini kullanmadım, o yüzden fiyatını bilmiyorum hizmetin ama çamaşır makinesinde orta kirlilik ve orta sıcaklık için 1,75 dolar ödeme yaptım.
    • Tesisin otoparkında bir adet Chargepoint bulunuyor. Eğer kiraladığınız aracın da Chargepoint üyeliği varsa, hiçbir masraf ödemeden burada aracınızı şarj edebilirsiniz. Ben Fiat 500 EV kiralamış olmama rağmen, şarj problemi çok yaşamadığım için bu alanı pek kullanmadım.
    • Her Texas evi gibi burada da böcekle karşılaşmanız olası. Ben yalnızca 2 defa gördüm; son derece hızlı hareket eden tahta kurdu olduğunu düşündüğüm bir böcekti. İlk gördüğümde çok garipsemiştim ama sonradan alışıyor, çok dert etmiyorsunuz 🙂
    • Tesise 5 dakika yürüme mesafesinde Bank of America (Norwood) şubesi ve Walmart bulunuyor. Bence bu da önemli artılardan 🙂

    Gelelim en önemli kısım olan maliyete. Ben ilk 11 geceyi Booking.com'dan ayarladım, üçüncü haftayı - 7 gece - ise tesisten. İlk 11 gece için odaya 76 dolardan 836 dolar; ek olarak da %17 vergi ve her gün için 2,5 dolar da hizmet bedeliyle 1000 dolar ödedim. Diğer 7 gün için de tesisten ödemeyi gerçekleştirdim ve vergi dahil 594 dolar ödedim. Toplamda günlük 88 dolar her şey dahil, vergi ve hizmet bedeli hariç de 72 dolar ödemiş oldum. Özellikle %17 vergiyi, konaklama planlaması yaparken mutlaka göz önünde bulundurun çünkü ciddi bir maliyet yaratıyor 🙂

    Uzun lafın kısa şu ki Austin'de artan yaşam maliyetleri hem AirBnB hem de otellerin fiyatlarını yukarı çekmiş durumda. Şehrin farklı yerlerinde (South Austin) ya da şehre yakın diğer şehirlerde (Round Rock, Buda, Cedar Park gibi) daha uygun fiyatlı alternatifler belki bulunabilir ama bunlar da daha çok oda olacaktır. Güvenli mahalleler olmadığı sürece oda kiralamak yerine başlangıçta en azından puanı iyi bir extended stayde konaklamak bence daha mantıklı. Elbette bunun maliyeti bir tık daha fazla olacak. Ama ilk gelişte zaten sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz, en azından 1-2 haftayı bildiğiniz tarzda bir yerde konaklamanızı tavsiye ederim.

    Not: Aynı firmanın bir de Round Rock'da yeri var. Benim kaldığım Downtown ya da North diye geçiyor.


  • @Sono bocek konusunda sunu soyleyebilirim tahta kurusu karsilasacabilceguniz en kotu turdur(bed bug). Kosarak kacin. Butun yapilar ahsap oldugu icin cok cabuk yayilir. Kurtulmak cok zordur. Eger bir binaya bedbug tasirsaniz butun masraflarini size yuklerler. - Kira kontratlarini iyi okuyunuz!!!-


Benzer Başlıklar

  • 34
  • 3
  • 125
  • 76
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum