Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
📍 Idaho - Boise . 2 kişi.
- Kira 1+1 $1540 (su+çöp dahil)
- Araç satın aldım $5.000 2013 Jetta 80k milde. aylık gider yok. Yagını senede bir degistir. Lastikler patlamadıgı surece 0 masraf :D
- Araç sigortası $70/mo
- Sağlık sigortası eşim ile benim toplam aylık $3 evet yanlış duymadınız, Washington State saolsun destek oluyor.
- İnternet $50/mo xfinity
- T-Mobile telefon 2 kişi için $90/mo
- Yemek $400/mo (%90 organik alışveriş, sadece grass fed et)
- Elektrik tum yıl ortalaması $60/mo
- Benzin $100/mo
- Other $200/mo (elektronik, giysi, diger ihtiyaçlar)
Kısacası $2500-$3500 arasında gelir ile burada idareten yasanabilir
-
@nicely Seattle tek kişi için yorumunuz nedir ? Masraflarınızı ikiye mi bölmeliyim ? :) Çok pahalı diyorlar aslında Seattle için. Bu yüzden bana başlangıç için çok mantıklı gelmiyor. Yine de bu kadar tane tane yazdığınız görmüşken danışmak istedim.
-
@Stiff masraflari iki kisiden bire dusururken 2’ye bolmek ise yaramayacaktir. Mesela 1 araba var masrafta ve bunua ilgili masrafi ikiye bolemezsiniz. Kirada da ayni sekilde. Kirayi 1 kisiya uygun bir ev ya da kiralik oda ile degistirerek dusurebilirsiniz. Kiralik odayi bilemem ama kiralik evde yariya dusmeyecektir masraf.
-
@keysnambır elbette, o yüzden görüş istedim :) Sn. nicely arabaya da masraf 0 yazmış, orayı da çok anlamadım.
-
@Stiff bakim masrafi yok demek istemis. ama satin alirken bir bedel odeniyor sonucta. aile icin alinacak araba ile bekar biri icin alinacak araba secimi farkindan belki tasarruf edebilirsiniz.
-
@Stiff Arabayı peşin alırsan ve aldıgın araba sağlam bir şey olursa pek bir masraf çıkarmıyor onu demek istedim. Sigortası var işte $70/mo.
Tek kişi için değişen bir kaç şey var daha az yemek parası gider 400 yerine $200 yaz. Kira aynı ama belki 1+1 yerine studio tutarsın $1300'e bulabilirsin. Bunun dısında çok bir şey farketmez yani toplamdan $400 daha az harcarsın yani en fazla. Tek kişi ise ve araban kendininse $2200/mo idare edersin, ölmezsin, sürünmezsinde. :D
-
Aldi alisveris:
Organic marul (3 adet): $2.99
Organic salata mix (200 gr): $3.89
Organic makarna (2 paket): $5.90
Dogal yumurta (36 adet): $6.17
Hindi gogus (1.5 lbs): $6.29
Organic sut (1 gallon): $5.90
Elma (3 lbs): $3.49Toplam: $34.63
-
bende australya hakkinda gida fiatlarini yazmak isterdim,virusden dolayi evde cok stok yapmisiz,markete gidersem inanin ekmek yumurta ve sut almak icin gidiyorum.normal gida fiatlarinda pek degisiklik olmuyor,ama meyva ve sebze fiatlari her gun degisiyor arada bir kac dolar oynuyor.bu gun salatalik kilosu 9,00 dolar diyebilirim ama iki gun sonra ayni salatalik 4 dolar olabilir.
-
-
@TMG, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Sarma Yaprak
Kore YufkasiSu urunlerin heb websitesindeki linklerini paylasabilir misiniz?
-
Biz şundan kullanıyoruz
https://www.heb.com/product-detail/athens-fillo-dough-phyllo-pastry-sheets-2-ct/478762 -
@knnrn bunu esim begenmedi de o yuzden kore olani merak etmistim.
-
-
@TMG tesekkurler :folded_hands:
-
-
heb'deki sayfalarini buldum. bize yakin olanlarda yokmus ama. Belki baska birilerinin isine yarar.
https://www.heb.com/product-detail/spring-home-spring-home-tyj-spring-roll-pastry/537129
https://www.heb.com/product-detail/orlando-california-grape-leaves/761366
-
@keysnambır Surada var gorunuyor: https://www.heb.com/heb-store/US/tx/austin/hancock-center-h-e-b-425
-
@caglaror evet orada gordum de, oraya gidene kadar international market'a gidip normal yufka alabilirim. :grinning_face_with_sweat:
-
@keysnambır Yaa eskiler ne guzel kendileri acarmis miss gibi. Simdi herseyin haziri var. :P Hanimlardan azar yiyecegiz :)
-
@caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@keysnambır Yaa eskiler ne guzel kendileri acarmis miss gibi. Simdi herseyin haziri var. :P Hanimlardan azar yiyecegiz :)
Hocam sizde açabilirsiniz çok zor şeyler değil her şeyi bayanlara yüklemeyelim :) eğlencelidir de
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum