Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @mozturk228, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

KCC evrak gönderimi ile ilgili bir kaç sorum var.

1. Eşimin haliyle 2 adet nufus kaydı çıkıyor (evli ve bekar) bunları nasıl isimlendirmeliyim. sonuna 1-2 yazsam olur mu?
    2. Evrakları [email protected] adresine gönderirken konu kısmana ne yazmalıyım. sadece case numarası yeterli mi? başkada bi şey yazmalımıyım

1- Sadece evli olduğu güncel halini gönderin. İki tane gönderip onaylanmama/tekrar evrak istenme riskine girmeyin bence.
    2- Evet sadece case numarası (sıfırlarıyla beraber tam numarayı)

• Merhaba , bedelli askerlik yaptım ve askere hiç gitmedim askerde görev yaptınız mı sorusuna hayırı işaretledim. Evrak talebinde askerlik belgesini göndermelimiyim ve göndermem gerekliyse bu durum bir uyumsuzluk olarak algılanır mı sizce tekrar formu açtırmalımıyım?

• @emre34 askerlik belgesi gönderilmiyor zaten

• https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

Ekte istenilen belgelerde yer aldığı belirtiliyor ama

• @Mysterio bence başvurun
    Sonuçta bir zararı yok hatta faydası olabilir
    Dedikleri gibi düşük numara çıkarsa hemen alabilirsiniz.
    Denemekten zarar gelmez

• @emre34 Ben de sizinle aynı durumdayım. Bedelli askerlik yaptım ve DS-260' da ki soruyu hayır olarak işaretledim. Evraklar içerisinde askerlik durum belgesi gondermeyecegim.

• @emre34 sanırım yapmadıysanız bir şey yollanmıyor ben öyle okudum bir iki sayfa geride

• @Mysterio zaten bu yavaşlıkla giderse bize de sıra gelmeyecek
    Bir yerden sonra artık hızlanmaları ya da taktik değiştirmeleri gerekiyor KCC'nin.
    Bence büyük patlama olacak🌋😁

• @eynar haklisiniz. bu hesaplamalara gore 2023'u kucuk numarayla kazanip, kazandigimin ertesi gunu ds'i gondersem one gecmis olacagim gibi neredeyse :) ooofffff ki ne of. cok tesekkurler cevabiniz icin, sagolun :)

• Arkadaşlar merhaba. KCC'ye gönderilecek belgeler dahilinde

Pasaport Biografik Sayfasi
    Dogum Belgesi
    Askerlik Kaydi
    Polis Belgesi Belgelerini hazırladım (evli veya boşanmış ve mahkeme kaydım olmadığı için diğer 3 belge yok). Bunun dışında göndermemiz gereken başka herhangi bir belge var mı ? Bazı arkadaşlar diploma vs gönderdim yazmış yanlış hatırlamıyorsam. Linkte başka herhangi bir belge yazmıyor ama ben emin olmak için sormak istedim.

• Merhaba
    Gönderilmesi gereken evrakları e-devlette indir dediğimizde zaten pdf olarak pc ye indiriyor. Bu belgeleri direkt olarak forumda anlatıldığı gibi isimlendirip çıktı veya tarama işlemi yapmadan kcc ye gönderebilir miyiz? Ayrıca pasaport sayfasını tarattığımızda fotoğraf siyah beyaz çıkıyor gönderdiğimizde sorun yaratır mı?

• @emre34, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

Ekte istenilen belgelerde yer aldığı belirtiliyor ama

E-devletten askerlik kaydiniza dair belge alip gonderebilirsiniz, TC vatandaslari icin bu belge mulakat sirasinda gerekmeyecek

Linkini verdiğiniz sayfada bu şekilde yazıyor.

Özetle, Türk vatandaşı iseniz ister gönderin ister göndermeyin durumu var. Olumlu anlamda hiç bir katkısı yok. Mülakatta bakılmayacak bile. Dolayısıyla işaretlediğiniz şekilde kalıp askerlikle ilgili belge göndermemeniz sizin için en ideal seçim. Tabii ki tercih sizin.

• @ayla-can ya o kadar ictenlikle umuyorum ki bunu :) yani gercekten motivasyonum sifir. bizdeki de gercek sans miymis sanssizlik miymis bu senelere denk getirmemiz anlayamadim ben ya nedir bu boyle :/ :) tesekkur ederim bu arada cevabiniz icin, sagolun.

• @clutchshot, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba
    Gönderilmesi gereken evrakları e-devlette indir dediğimizde zaten pdf olarak pc ye indiriyor. Bu belgeleri direkt olarak forumda anlatıldığı gibi isimlendirip çıktı veya tarama işlemi yapmadan kcc ye gönderebilir miyiz? Ayrıca pasaport sayfasını tarattığımızda fotoğraf siyah beyaz çıkıyor gönderdiğimizde sorun yaratır mı?

E-devlet'ten indirilen belgelerde sadece doğru isimlendirmeyi yapmak yeterli. Ek bir işlem gerekmiyor.

TC Pasaportunda fotoğraf siyah-beyaz zaten. Onu kastediyorsanız bu bir sorun değil. Tüm sayfa siyah beyaz çıkıyor diyorsanız tarayıcı ayarlarınıza bakıp düzeltebilirsiniz.

• @gumuspsy, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba. KCC'ye gönderilecek belgeler dahilinde

Pasaport Biografik Sayfasi
    Dogum Belgesi
    Askerlik Kaydi
    Polis Belgesi Belgelerini hazırladım (evli veya boşanmış ve mahkeme kaydım olmadığı için diğer 3 belge yok). Bunun dışında göndermemiz gereken başka herhangi bir belge var mı ? Bazı arkadaşlar diploma vs gönderdim yazmış yanlış hatırlamıyorsam. Linkte başka herhangi bir belge yazmıyor ama ben emin olmak için sormak istedim.

Bekar (hiç evlenmemiş) ve herhangi bir mahkeme kaydı olmayan T.C vatandaşı biri için gerekli belgeler sadece 3 tane:

• Pasaport Biografik Sayfası (Pasaportun fotoğraflı olan sayfası)
    • Doğum Belgesi (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)
    • Polis Belgesi (Arsiv Kayitli Adli Sicil Kaydı)

Askerlik kaydı T.C vatandaşlı için gönderilmesi gereken belgeler arasında değil. Yine de göndermek istiyorum derseniz gönderebilirsiniz tabii ki.

• @eynar çok teşekkür ederim.

• Merhaba.8 Eylül de KCC ye mail atmıştım. Kızımın 21 yaş problemi var. dosyamın işlenip Ankara ya gönderilmesini umuyorum demiştim. Bugün 08/10/2021 tarihinde cevap şöyle geldi.

"Thank you for your inquiry.

Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Once the Kentucky Consular Center has finished processing your DS-260, you will receive an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing.

Family members eligible to apply for the Diversity Visa include the principal applicant, spouse, and all unmarried children who had not yet reached the age of 21 before the initial entry was submitted. If you have a child who has turned 21 since the time of your original entry, you must discuss this matter with the consular officer at the time of your interview to determine his or her eligibility.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

Cheryl
    Support Contractor – LDRM/DTSV
    CA/VO/DO/KCC
    Kentucky Consular Center
    3505 N Highway 25W
    Williamsburg, KY 40769
    [email protected]

• ⭐⭐⭐⭐

Güne iyi başladık.
    KCC mesaisinin ilk dakikalarında 2 evrak onayı geldi şimdi ve 2 kişi daha mülakata hazır artık.

• @AYSY33 size gönderilen cevapta DS-260 formlar işleniyor ve işlenmesi tamamlanmış vaka numaralarına göre size gönderilecek mail ile belgelerin istenmesi ile tamamlanacak diyor ilk paragrafta....
    Yani bu birkaç gündür Evrak maili gelmeden belge göndermek yada göndermemek sorusunun cevabı oluyor...
    Yani onlar istemeden gönderilen Evrak işlenmiyot bekliyor demektir...
    Mail cevabı ilk paragrafta anladığım bu bilmem yanılıyormuyum lütfen arkadaşlar diğer arkadaşlarda yorumlarlarsa daha net anlaşılır istek dışı Evrak göndermek sırada bir avantaj sağlıyormu yoksa hayır mı

• Merhabalar, iyi forumlar. KCC'den evrak isteği imzamda taşıdığım tarihlerde gelmişti, evraklarımı bugün, yarın göndereceğim. Forumdaki ilgili konuları okurken, istenilen evraklarla ilgili aklıma takılan birkaç şey oldu. Evlilik Sertifikasi, Boşanma Belgesi, Askerlik Kaydı gibi bazı belgeleri maillememiz istenmiş. Özellikle saydıklarımı; evlenmediğim, boşanmadığım ve henüz askere gitmeyip birkaç yıl daha tecilli olduğum için da e-devletten alıp göndermelimiyim? Aynı şekilde mahkeme kayıtları da, zira mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunmadım ya da şu ana dek bir davaya dahil olmadım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k