Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba. KCC'ye gönderilecek belgeler dahilinde

    Pasaport Biografik Sayfasi
    Dogum Belgesi
    Askerlik Kaydi
    Polis Belgesi Belgelerini hazırladım (evli veya boşanmış ve mahkeme kaydım olmadığı için diğer 3 belge yok). Bunun dışında göndermemiz gereken başka herhangi bir belge var mı ? Bazı arkadaşlar diploma vs gönderdim yazmış yanlış hatırlamıyorsam. Linkte başka herhangi bir belge yazmıyor ama ben emin olmak için sormak istedim.


  • Merhaba
    Gönderilmesi gereken evrakları e-devlette indir dediğimizde zaten pdf olarak pc ye indiriyor. Bu belgeleri direkt olarak forumda anlatıldığı gibi isimlendirip çıktı veya tarama işlemi yapmadan kcc ye gönderebilir miyiz? Ayrıca pasaport sayfasını tarattığımızda fotoğraf siyah beyaz çıkıyor gönderdiğimizde sorun yaratır mı?


  • @emre34, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

    Ekte istenilen belgelerde yer aldığı belirtiliyor ama

    E-devletten askerlik kaydiniza dair belge alip gonderebilirsiniz, TC vatandaslari icin bu belge mulakat sirasinda gerekmeyecek

    Linkini verdiğiniz sayfada bu şekilde yazıyor.

    Özetle, Türk vatandaşı iseniz ister gönderin ister göndermeyin durumu var. Olumlu anlamda hiç bir katkısı yok. Mülakatta bakılmayacak bile. Dolayısıyla işaretlediğiniz şekilde kalıp askerlikle ilgili belge göndermemeniz sizin için en ideal seçim. Tabii ki tercih sizin.


  • @ayla-can ya o kadar ictenlikle umuyorum ki bunu 🙂 yani gercekten motivasyonum sifir. bizdeki de gercek sans miymis sanssizlik miymis bu senelere denk getirmemiz anlayamadim ben ya nedir bu boyle 😕 🙂 tesekkur ederim bu arada cevabiniz icin, sagolun.


  • @clutchshot, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba
    Gönderilmesi gereken evrakları e-devlette indir dediğimizde zaten pdf olarak pc ye indiriyor. Bu belgeleri direkt olarak forumda anlatıldığı gibi isimlendirip çıktı veya tarama işlemi yapmadan kcc ye gönderebilir miyiz? Ayrıca pasaport sayfasını tarattığımızda fotoğraf siyah beyaz çıkıyor gönderdiğimizde sorun yaratır mı?

    E-devlet'ten indirilen belgelerde sadece doğru isimlendirmeyi yapmak yeterli. Ek bir işlem gerekmiyor.

    TC Pasaportunda fotoğraf siyah-beyaz zaten. Onu kastediyorsanız bu bir sorun değil. Tüm sayfa siyah beyaz çıkıyor diyorsanız tarayıcı ayarlarınıza bakıp düzeltebilirsiniz.


  • @gumuspsy, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba. KCC'ye gönderilecek belgeler dahilinde

    Pasaport Biografik Sayfasi
    Dogum Belgesi
    Askerlik Kaydi
    Polis Belgesi Belgelerini hazırladım (evli veya boşanmış ve mahkeme kaydım olmadığı için diğer 3 belge yok). Bunun dışında göndermemiz gereken başka herhangi bir belge var mı ? Bazı arkadaşlar diploma vs gönderdim yazmış yanlış hatırlamıyorsam. Linkte başka herhangi bir belge yazmıyor ama ben emin olmak için sormak istedim.

    Bekar (hiç evlenmemiş) ve herhangi bir mahkeme kaydı olmayan T.C vatandaşı biri için gerekli belgeler sadece 3 tane:

    • Pasaport Biografik Sayfası (Pasaportun fotoğraflı olan sayfası)
    • Doğum Belgesi (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)
    • Polis Belgesi (Arsiv Kayitli Adli Sicil Kaydı)

    Askerlik kaydı T.C vatandaşlı için gönderilmesi gereken belgeler arasında değil. Yine de göndermek istiyorum derseniz gönderebilirsiniz tabii ki.


  • @eynar çok teşekkür ederim.


  • Merhaba.8 Eylül de KCC ye mail atmıştım. Kızımın 21 yaş problemi var. dosyamın işlenip Ankara ya gönderilmesini umuyorum demiştim. Bugün 08/10/2021 tarihinde cevap şöyle geldi.

    "Thank you for your inquiry.

    Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Once the Kentucky Consular Center has finished processing your DS-260, you will receive an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing.

    Family members eligible to apply for the Diversity Visa include the principal applicant, spouse, and all unmarried children who had not yet reached the age of 21 before the initial entry was submitted. If you have a child who has turned 21 since the time of your original entry, you must discuss this matter with the consular officer at the time of your interview to determine his or her eligibility.

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/


    Cheryl
    Support Contractor – LDRM/DTSV
    CA/VO/DO/KCC
    Kentucky Consular Center
    3505 N Highway 25W
    Williamsburg, KY 40769
    [email protected]

  • ⭐⭐⭐

    Güne iyi başladık.
    KCC mesaisinin ilk dakikalarında 2 evrak onayı geldi şimdi ve 2 kişi daha mülakata hazır artık.


  • @AYSY33 size gönderilen cevapta DS-260 formlar işleniyor ve işlenmesi tamamlanmış vaka numaralarına göre size gönderilecek mail ile belgelerin istenmesi ile tamamlanacak diyor ilk paragrafta....
    Yani bu birkaç gündür Evrak maili gelmeden belge göndermek yada göndermemek sorusunun cevabı oluyor...
    Yani onlar istemeden gönderilen Evrak işlenmiyot bekliyor demektir...
    Mail cevabı ilk paragrafta anladığım bu bilmem yanılıyormuyum lütfen arkadaşlar diğer arkadaşlarda yorumlarlarsa daha net anlaşılır istek dışı Evrak göndermek sırada bir avantaj sağlıyormu yoksa hayır mı


  • Merhabalar, iyi forumlar. KCC'den evrak isteği imzamda taşıdığım tarihlerde gelmişti, evraklarımı bugün, yarın göndereceğim. Forumdaki ilgili konuları okurken, istenilen evraklarla ilgili aklıma takılan birkaç şey oldu. Evlilik Sertifikasi, Boşanma Belgesi, Askerlik Kaydı gibi bazı belgeleri maillememiz istenmiş. Özellikle saydıklarımı; evlenmediğim, boşanmadığım ve henüz askere gitmeyip birkaç yıl daha tecilli olduğum için da e-devletten alıp göndermelimiyim? Aynı şekilde mahkeme kayıtları da, zira mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunmadım ya da şu ana dek bir davaya dahil olmadım.

  • ⭐⭐⭐

    @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Güne iyi başladık.
    KCC mesaisinin ilk dakikalarında 2 evrak onayı geldi şimdi ve 2 kişi daha mülakata hazır artık.

    An itibariyle bugün gelen evrak onayı sayısı 4 olmuştur.

    Güne çok hızlı başladık.


  • Bu ileti silindi!

  • @mac, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, iyi forumlar. KCC'den evrak isteği imzamda taşıdığım tarihlerde gelmişti, evraklarımı bugün, yarın göndereceğim. Forumdaki ilgili konuları okurken, istenilen evraklarla ilgili aklıma takılan birkaç şey oldu. Evlilik Sertifikasi, Boşanma Belgesi, Askerlik Kaydı gibi bazı belgeleri maillememiz istenmiş. Özellikle saydıklarımı; evlenmediğim, boşanmadığım ve henüz askere gitmeyip birkaç yıl daha tecilli olduğum için da e-devletten alıp göndermelimiyim? Aynı şekilde mahkeme kayıtları da, zira mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunmadım ya da şu ana dek bir davaya dahil olmadım.

    Öyleyse söylediklerinize göre göndermeniz gereken evraklar şu şekilde ;

    *Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği
    *Arşivli adli sicil kaydı
    *Loto başvurusunda kullandığınız pasaportun bilgilerinin yer aldığı sayfanın taranmış hali
    **Ds260 'ı farklı bir pasaport ile doldurduysanız bu pasaportun da aynı şekilde taranmış hali ve bu pasaportu ds260 da kullanmanızın nedenini belirten kısa bir açıklama (ayrı dosyalar halinde)
    ***Adli sicil kaydınızda "kişinin adli sicil kaydı yoktur" ifadesi yer alıyorsa, mahkeme kayıtları gerektiren bir durumunuz yoktur.


  • @smartcells Evrak isteklerinde bir hızlanma var mı acaba? Bu onay alanlar arasında evrak isteği almadan belgelerini gönderenler mevcut mu?


  • Tekrardan selamlar. Biraz baş ağrıtacak sorular ile buradayım ama, bu ince detaylara takılmadan edemiyorum ve eminim benim gibi bu detaylara takılıp cevap arayanlar da verilecek cevaplardan faydalanıp memnun olacaklardır.

    1. E-devlet'den aldığımız Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği'nde kuruma ibraz seçmekle kişiye seçmek arasında bir fark var mı, çünkü kuruma ibraz diyerek "KCC" için alındığını beyan ettim ve ayrıca e-devlet'den verilen belgelerin geçerliliği 1 ay içinde sona eriyor, bu bir sorun teşkil eder mi?

    2. Aynı belge geçerlilik süresi durumu, Askerlik Durum Belgesi'nde de var, bu yine bir sorun teşkil eder mi?

    3. Arşiv Kayıtlı Adli Sicil kaydı alırken yine kurum seçmemiz gerekiyor, kurum beyan ederken sadece "KCC" yazmak yeterli mi, yoksa başka bir şey yazmalı mı?

    4. Belgeleri hazırlarken Adli Sicil kaydı İngilizce, kalan belgeler ise Türkçe olarak hazırlandı. Belgelerin bir kısmının İngilizce bir kısmının Türkçe olması sorun olur mu?

    5. Benim Lottery'e başvurduğum Passport'um şu an sahip olduğum Passport'dan farklı. Bir önceki mesajımda -ayrıca aşağıda alıntıladığım mesaja verilmiş olan cevap, cevap vereken arkadaş şu şekilde belirtimş: "**Ds260 'ı farklı bir pasaport ile doldurduysanız bu pasaportun da aynı şekilde taranmış hali ve bu pasaportu ds260 da kullanmanızın nedenini belirten kısa bir açıklama (ayrı dosyalar halinde)" Bunun tam tersinin yapılması gerekmiyor mu? Mülakat Deneyimleri konusunda belirtildiği şekilde; yani, Lottery'e başvurduğumuz passport'u neden kullanamadığımızın açıklamasını ve o passport'un bilgilerinin olduğu kısmın taranmış halini ya da çekilmiş fotoğrafını eklerde göndermemiz gerekmiyor mu mailde?

    Tüm bu sorularıma cevap ararken yanıt verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca, bir önceki mesajımı da en aşağı alıntı olarak bıraktım.

    @crazycells Sizi etiketlemeden edemedim, kusura bakmayın. Sorularımı görmeniz halinde onlara verilen yanıtlar doğru olsa dahi kendi fikrinizi de paylaşabilir misiniz vakit bulduğunuzda? Şimdiden teşekkürler.

    @mac, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, iyi forumlar. KCC'den evrak isteği imzamda taşıdığım tarihlerde gelmişti, evraklarımı bugün, yarın göndereceğim. Forumdaki ilgili konuları okurken, istenilen evraklarla ilgili aklıma takılan birkaç şey oldu. Evlilik Sertifikasi, Boşanma Belgesi, Askerlik Kaydı gibi bazı belgeleri maillememiz istenmiş. Özellikle saydıklarımı; evlenmediğim, boşanmadığım ve henüz askere gitmeyip birkaç yıl daha tecilli olduğum için da e-devletten alıp göndermelimiyim? Aynı şekilde mahkeme kayıtları da, zira mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunmadım ya da şu ana dek bir davaya dahil olmadım.


  • Safra kesesi ameliyatı dökümünü e-devletten çıkardım.. Kabul olur mu yoksa direkt hastaneden mi çıkarmalıyım?
    Ya da çok önemlı bir ameliyat olmadığı ıçın göstermeli miyim?

  • ⭐⭐⭐

    @darkside, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Evrak isteklerinde bir hızlanma var mı acaba? Bu onay alanlar arasında evrak isteği almadan belgelerini gönderenler mevcut mu?

    Bugünküler arasında yok. Hepsi daha önce evrak isteği almışlardı.
    Evrak isteği gelmeden evraklarını gönderip hafta içinde evrak onayı alan bir kaç arkadaşımız var.


  • Bir cok evrak onayi vermeleri ve cutoff doneminde olmamiz ancak buna ragmen mulakat vermiyor olmalari asiri garip bir durum, haftada 1 kisiye mi randevu verecekler artik sistem bu sekilde olmamaliydi..


  • @Eren_A hocam bende başvuru yaparken ve ds-260'ı doldururken farklı pasaportla yaptım. Neden farklı bir kullanım yaptığınıza dair kısa bir açıklama yapın demişsiniz. Acaba bu açıklamayı mail gönderirken eski pasaportun üzerinde yazı şeklinde mi yapmak gerekiyor ? yoksa başka bir şekilde mi oluyor ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

46
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum