Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @sudegül-bayram, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    evrak talebi için bizden vukuatlı nüfus kayıt örneği istendiğinde çocuğumun nüfus kayıdında boşanmadan önceki soyismim görünüyo kendi nüfus kayıt örneğime kızımı eklediğimde de boşanmadan önceki soyisim görünüyo fakat parantez içinde boşanmış da yazıyor. Belgeleri gönderirken boşanma belgemi de yeminli tercüme şeklinde gönderdik fakat bu nüfus kayıttaki görünüş şekli sorun yaratır mı acaba napmam gerekiyor

    Bir sorun yaratmaz. Boşanmadan sonra çocuklar resmi belgelerde farklı soyisimlerle görünebilirler. Zaten gerek görürlerse ek belge isterler.


  • Herkese iyi geceler. Bazı arkadaşlar evrak talep maili almadan evraklarını gönderdiklerini yazıyorlar. Peki bu evrakları hangi formata göre gönderiyorlar? 2022 yılında format değişebilir. Dosya başlıklarına ne yazıyorlar? PDF mi JPEG mi yoksa farklı bir format mı? Hangisinin doğru olduğuna nasıl karar veriyorlar? travel.state.gov adresinde şöyle bir yazı var. "KCC will send instructions explaining how to scan and email the documents and any required translations after you submit a valid DS-260 application for you and all accompanying family members. " Bu arkadaşlar ya medyum, ya kendilerine çok güveniyorlar, ya rastgele bir cevap veriyorlar yada benim bilmediğim ve resmi sitede dahi yazmayan birşeyleri biliyorlar. KCC den evrak talebi gelmeden evrak göndermek bana biraz ilginç geldi

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres Cunku süreçteki dokümanlar belli, State.gov’da ulke bazlı olarak görüntülenebiliyor. Haydi dediğiniz gibi olsun, eksik evrak söz konusu olsun, bu durumda KCC sizinle iletişime geçip “eksik evrakınız var” diyor.

    Evrakları önceden göndermek size bir zarar getirmez, ama bir ihtimal sizin sürecinizin hızlanmasını sağlayabilir. Oldu da sağlamadı, zaten sizden evraklar istendiğinde tekrardan göndererek sürece normal şekilde devam edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozgebayram4, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, GC 2022 kazananiyim fakat henuz DS260 i bile doldurmadim cunku devam eden bir ceza davam ve yurtdisi yasagim var. Sizce ds260i doldurmali miyim dogru sekilde, basvuru yaptigim pasaportum hala elimde. Pandemi dolayisi ile greencard sureclerinin cok uzadigini goz onunde bulundurarak ve davadan temiz bir sekilde de cikacagima inanarak kendimi bosa mi umitlendiriyorum? Yoksa yanmis greencard diyip hayatima devam mi etmeliyim? Cevap ve yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim.

    ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    özel durumunuzla alakalı bir yorum yapmamız yanlış olur ancak; DS260'ı doldurmanız ve sürece devam etmeniz size bir şey kaybettirmez. bahsettiğiniz davadan olumlu bir karar alırsanız vize görüşmenizi yapar sürecinize devam edersiniz. ama DS260'ı doldurmaz ve sürece başlamazsanız bu zaten ilerleyemeyecek olmanız demek.


  • @Aeroexpres 2022 olup evrak talebi alan bir çok arkadaş var. Alınan mailde önceki yıldan farklı bir detay yok. Dolayısıyla ilgili forum başlığındaki açıklamalara göre hazırlanıp gönderilebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese iyi geceler. Bazı arkadaşlar evrak talep maili almadan evraklarını gönderdiklerini yazıyorlar. Peki bu evrakları hangi formata göre gönderiyorlar? 2022 yılında format değişebilir. Dosya başlıklarına ne yazıyorlar? PDF mi JPEG mi yoksa farklı bir format mı? Hangisinin doğru olduğuna nasıl karar veriyorlar? travel.state.gov adresinde şöyle bir yazı var. "KCC will send instructions explaining how to scan and email the documents and any required translations after you submit a valid DS-260 application for you and all accompanying family members. " Bu arkadaşlar ya medyum, ya kendilerine çok güveniyorlar, ya rastgele bir cevap veriyorlar yada "benim bilmediğim ve resmi sitede dahi yazmayan birşeyleri biliyorlar". KCC den evrak talebi gelmeden evrak göndermek bana biraz ilginç geldi

    aslında cevabı kendiniz vermişsiniz..
    tam da dediğiniz gibi, sizin bilmediğiniz ve bizlerin deneyimleyerek gördüğü şeyleri bizim tavsiyelerimizle biliyorlar.

    biliyorlardan kastım aslında doğru anlıyorlar. bizim tavsiyemiz her zaman eğer cut-off içindeyseniz ve evrak talebi almadıysanız evraklarınızı gönderin oldu. çünkü bülten size artık mülakat alabilecek durumdasınız diyor. peki siz bunu nasıl alabilirsiniz? elbette evraklarınızı gönderip dokuman onayı alarak. şuan size evraklarınızı gönderin şeklinde bir yorum yapmam mesela. halen bültende cut-off içinde değilsiniz.

    siz de bilin bence, pişman olmasınız..
    bol şans.


  • Herkese Merhabalar,
    İmzamda belirtilidiği gibi DS formunu gönderdim. Bu süreçte forumdan inanılmaz güzel ipucu ve yönlendirmeler buldum. Herkese çok teşekkürler.
    Benim de ufak da olsa katkım olur belki diyerek foruma dahil oldum. Hep bana hep bana olmaz ama di mi 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
    "benim bilmediğim ve resmi sitede dahi yazmayan birşeyleri biliyorlar". KCC den evrak talebi gelmeden evrak göndermek bana biraz ilginç geldi

    aslında cevabı kendiniz vermişsiniz..
    tam da dediğiniz gibi, sizin bilmediğiniz ve bizlerin deneyimleyerek gördüğü şeyleri bizim tavsiyelerimizle biliyorlar.

    @Aeroexpres
    Artı olarak 2022 talihlilerinden bir sürü kişi evrak talep maili aldı. Hangi evrakları ve hangi formatta istediklerini çok iyi biliyoruz. Bu maillere istinaden net olarak söylüyoruz: Önceki yıllarla aynı evrakları istiyorlar.


  • Merhabalar, Kcc den Evrak talebi arkadaşlardan tam olarak hangi evrakların istendiğine dair somut örneklemeler yapmalarını rica edebilir miyim? Asıl talihli eşim her gün maillerimizi kontrol ediyoruz. Kcc den evrak talebi maili asıl talihli olarak eşimin Mail adresine mi? gelir.

    2022EU9XX
    DS260: 15/05/2020
    Evrak Talebi: Bekliyoruz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyinme bu iletiyi okumanız yeterli;
    ve evet mail sadece asıl talihliye gelecektir.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/201419

  • ⭐⭐⭐

    @huseyinme, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, Kcc den Evrak talebi arkadaşlardan tam olarak hangi evrakların istendiğine dair somut örneklemeler yapmalarını rica edebilir miyim? Asıl talihli eşim her gün maillerimizi kontrol ediyoruz. Kcc den evrak talebi maili asıl talihli olarak eşimin Mail adresine mi? gelir.

    2022EU9XX
    DS260: 15/05/2020
    Evrak Talebi: Bekliyoruz

    Sürecinizi mesajınızın sonuna yazmak yerine imzanıza taşırsanız her defasında yazmak zorunda kalmazsınız.

    Nasıl yapıldığına dair LINK >>> https://bit.ly/3cIMFIw


  • Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyinme imzanızdan gördüğüm kadarıyla cn'niz 900lerde..
    şuan evrak talebi beklemenize gerek yok, tavsiyem evraklarınızı direkt gönderin ve onay bekleyin. TR'de ilk mülakata girecekler arasındasınız ve eğer evraklarınızı yollamazsanız mülakat almanız gecikecektir. tavsiyem bir an önce evraklarınızı gönderin..

    bol şans


  • @gucarslan yönlendirmeniz için teşekkürler. en kısa sürede yollayayım. Sayg


  • @crazycells Yok, pasaportlarımızın alındığından eminim. Bugün zaten pasaportları geri almak için Ankara nüfus müdürlüğüne başvurdum. Bir iki işlem sonucu eski pasaportlarımızı geri verdiler. Meğersem babamın adli sicili yüzünden eski pasaportlarımızı almışlar (pasaportlar babamın üzerineydi). Neyseki sorunu hallettik. Bu süreçte bana yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz rahatlıkla green cardlarımızı alırız.


  • Herkese Merhabalar,
    Talihlilerden birisi olarak imzamdaki gibi ds formunu yükledik ve beklemeye başladık.
    Formu doldururken en çok referans aldığım kaynak burasıydı, tecrübe ve bilgilerini paylaşanlara teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ege35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells açıklamanız için çok teşekkürler. bende benzer durumdayım, fakat benim kontenjanından faydalandığım ülke Arnavutluk. eşim Arnavutluk doğumlu. burada konsolosluğun benzer durumlarda ki yaklaşımını henüz bilmiyorum. dosyamızı ankaraya taşırsak, ankaranın cut-off içersine girdikten sonra randevu verip vermeyeceği konusundan da emin olamıyorum. çünkü malum dv-21 sürecinde Türkiye dışında doğan TC vatandaşlarına mükalat verilmediğini duyuyoruz. Türkiye doğumlu olmama rağmen, Chargibility: Arnavutluk seçili olması nedeniyle neyle karşılaşacağımı kestirebilmek şu aşamada zor. Sanırım süreci biraz gözlemleyip ona göre hareket etmek doğru olacak.
    Teşekkürler

    Konsolosluk magdur etmek uzere oldugu bu kisilere 23 ve 24 Eylul icin randevu verdi. Bu hatalarini gec de olsa duzelttiler, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozgebayram4, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, GC 2022 kazananiyim fakat henuz DS260 i bile doldurmadim cunku devam eden bir ceza davam ve yurtdisi yasagim var. Sizce ds260i doldurmali miyim dogru sekilde, basvuru yaptigim pasaportum hala elimde. Pandemi dolayisi ile greencard sureclerinin cok uzadigini goz onunde bulundurarak ve davadan temiz bir sekilde de cikacagima inanarak kendimi bosa mi umitlendiriyorum? Yoksa yanmis greencard diyip hayatima devam mi etmeliyim? Cevap ve yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim.

    Kendi kararinizi ozel durumunuza gore kendiniz verin isterseniz. Eger uzun yillar boyunca yurtdisi yasaginin kalkmayacagini dusunuyorsaniz o durumda vize alsaniz da Turkiye'den cikmaniz mumkun olmayacak maalesef.

    Ama sayin @gucarslan 'in da belirttigi gibi surecin devam etmesi icin DS-260 formunu doldurup gondermeniz sart.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ironsmasher33, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Yok, pasaportlarımızın alındığından eminim. Bugün zaten pasaportları geri almak için Ankara nüfus müdürlüğüne başvurdum. Bir iki işlem sonucu eski pasaportlarımızı geri verdiler. Meğersem babamın adli sicili yüzünden eski pasaportlarımızı almışlar (pasaportlar babamın üzerineydi). Neyseki sorunu hallettik. Bu süreçte bana yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz rahatlıkla green cardlarımızı alırız.

    Surecinizde bol sanslar. Geri almaniza sevindim. 👍

    Daha sonra referans olmasi amaciyla surecinizi su sayfaya da aktarabilir misiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1414/t-c-pasaport-türleri-ve-pasaport-başvurusu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Not_Born_Yesterday, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese Merhabalar,
    Talihlilerden birisi olarak imzamdaki gibi ds formunu yükledik ve beklemeye başladık.
    Formu doldururken en çok referans aldığım kaynak burasıydı, tecrübe ve bilgilerini paylaşanlara teşekkürler.

    surecinizde bol sanslar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum