Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @funnelweb
    Merhaba, öncelikle tebrikler. Bir konuda bilgi rica ediyorum. Ds260 formunu doldurduğunuz sırada bilgileriniz kısa ve az mıydı. Yani meselâ bekar mısınız, çocuğunuz yok mu? İş bilgileriniz az çok giriş çıkış yok mu? Örneğin ben 10 yıldır aynı yerde çalıştığım için benim tek sayfa eşimin ise sayfalarca bilgi girdik gb.
    Şimdiden teşekkürler

• @Güler-Özçelik Evet bekarım. Evliliğim, çocuğum yok. 2 adet iş yeri listeledim. Yaşadığım 5-6 yer listeledim. 7-8 tane de son 5 yılda gittiğim ülkeleri listeledim.

Bunlar ne derece etkiliyor bilmiyorum tabi ama düşük case'li olup benden çok önce evrak talebi alıp evraklarını gönderenler onay almadı henüz. Tabi onların DS-260 formunu gönderim tarihleri benden çok sonra. Ama sonuçta evrak talebi aldılar. Neden bu şekilde bir sonuç var gerçekten bir fikrim yok.

• @funnelweb
    Tahminimce 5.ayda ds gönderenlerin içerisinde dosyası en az olanlara öncelik verdiler. Her halükarda 5.ayda ds gönderenlere kcc evrak talebi öncelik veriyor.
    Sadece varsayım elbette.

• ⭐⭐⭐

@Güler-Özçelik KCC'nin çalışma şeklini anlamlandırmaya çalışmayın bence. Çok garip bir kurum :)

• ceac.state.gov'da check my status kismi var onu hangi amacla kullaniyoruz acaba? ben girdigim zaman herhangi bir seye ulasamiyorum.

• @Shila Yanlış bilmiyorsam 2022 case'leri 1 Ocak 2022 itibarıyla CEAC üzerinde aktif olacak. O günden sonra kontrol edebilirsiniz.

• @Sono
    Pek elimde değil galiba. Beklerken bir mantık olmalı diye takıntı yapıyorum😅

• ⭐⭐⭐

@Shila Sayın @funnelweb ’in dediği gibi 1 Ocak 2022’de DV2022 dosyaları sisteme yüklenecek. Oradan dosya numaranızı girerek dosyanızın nerede olduğunu ve son durumunu ogreneceksiniz:

CEAC kontrolünde ilk anda sadece “AT NVC” yazısı göreceksiniz. Bu şu durumu ifade ediyor: “Dosyanız konsolosluk yolunda değil. Henüz current olmamışsınız, ya da mülakat tarihi almamışsınız, ya da evraklarınız incelemede, ya da henüz evrak talebinde bulunulmamış. Ve ya en uç durum DS260 formu doldurulmamış.

AT NVC aşamasından sonra “In Transit” aşaması geliyor. Bu mülakat tarihinizin verildiğini ve dosyanızın konsolosluğa doğru yola çıktığını ifade ediyor.

“In Transit” sonrasındaki aşama ise “Ready”. Bu durum ise, konsolosluğa dosyanızın ulaştığı ve mülakata hazır olduğu anlamına geliyor.

Mülakatı başarıyla geçip vizeye onay çıktığı durumda ise “Issued” olarak durumunuz güncelleniyor. Issued olmadan önce kısa süreliğine dosya statüsü “Administrative Processing” durumuyla güncelleniyor.

Eğer ki biraz daha araştırma yapılmasına karar verilirse dosyanızla ilgili bu durumda ise “Issued” yerine “Refused” olarak güncelleniyor.

• evrak talebi için bizden vukuatlı nüfus kayıt örneği istendiğinde çocuğumun nüfus kayıdında boşanmadan önceki soyismim görünüyo kendi nüfus kayıt örneğime kızımı eklediğimde de boşanmadan önceki soyisim görünüyo fakat parantez içinde boşanmış da yazıyor. Belgeleri gönderirken boşanma belgemi de yeminli tercüme şeklinde gönderdik fakat bu nüfus kayıttaki görünüş şekli sorun yaratır mı acaba napmam gerekiyor

• Merhabalar, GC 2022 kazananiyim fakat henuz DS260 i bile doldurmadim cunku devam eden bir ceza davam ve yurtdisi yasagim var. Sizce ds260i doldurmali miyim dogru sekilde, basvuru yaptigim pasaportum hala elimde. Pandemi dolayisi ile greencard sureclerinin cok uzadigini goz onunde bulundurarak ve davadan temiz bir sekilde de cikacagima inanarak kendimi bosa mi umitlendiriyorum? Yoksa yanmis greencard diyip hayatima devam mi etmeliyim? Cevap ve yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

Sn @ozgebayram4
    Öncelikle imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenlerseniz süreciniz boyunca forumda soracağınız sorular ve yardım taleplerinizde daha hızlı ve verimli yanıtlar alırsınız.
    LINK >>> https://bit.ly/3cIMFIw

DS260 formunuz doldurup gönderin. DS260 formunu gönderdikten sonra evrak talep maili alacaksınız. Bu evrakları göndermediğiniz sürece süreciniz devam etmez, bir nevi dondurmuş gibi olursunuz.

Davanın gidişine göre ve çıkacak hükme göre devam edersiniz. Fakat DV vizesinin son basılma tarihi 30 Eylül 2022 olacağından sürecinizi bu tarihi aşmayacak şekilde yönetmelisiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@sudegül-bayram, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

evrak talebi için bizden vukuatlı nüfus kayıt örneği istendiğinde çocuğumun nüfus kayıdında boşanmadan önceki soyismim görünüyo kendi nüfus kayıt örneğime kızımı eklediğimde de boşanmadan önceki soyisim görünüyo fakat parantez içinde boşanmış da yazıyor. Belgeleri gönderirken boşanma belgemi de yeminli tercüme şeklinde gönderdik fakat bu nüfus kayıttaki görünüş şekli sorun yaratır mı acaba napmam gerekiyor

Bir sorun yaratmaz. Boşanmadan sonra çocuklar resmi belgelerde farklı soyisimlerle görünebilirler. Zaten gerek görürlerse ek belge isterler.

• Herkese iyi geceler. Bazı arkadaşlar evrak talep maili almadan evraklarını gönderdiklerini yazıyorlar. Peki bu evrakları hangi formata göre gönderiyorlar? 2022 yılında format değişebilir. Dosya başlıklarına ne yazıyorlar? PDF mi JPEG mi yoksa farklı bir format mı? Hangisinin doğru olduğuna nasıl karar veriyorlar? travel.state.gov adresinde şöyle bir yazı var. "KCC will send instructions explaining how to scan and email the documents and any required translations after you submit a valid DS-260 application for you and all accompanying family members. " Bu arkadaşlar ya medyum, ya kendilerine çok güveniyorlar, ya rastgele bir cevap veriyorlar yada benim bilmediğim ve resmi sitede dahi yazmayan birşeyleri biliyorlar. KCC den evrak talebi gelmeden evrak göndermek bana biraz ilginç geldi

• ⭐⭐⭐

@Aeroexpres Cunku süreçteki dokümanlar belli, State.gov’da ulke bazlı olarak görüntülenebiliyor. Haydi dediğiniz gibi olsun, eksik evrak söz konusu olsun, bu durumda KCC sizinle iletişime geçip “eksik evrakınız var” diyor.

Evrakları önceden göndermek size bir zarar getirmez, ama bir ihtimal sizin sürecinizin hızlanmasını sağlayabilir. Oldu da sağlamadı, zaten sizden evraklar istendiğinde tekrardan göndererek sürece normal şekilde devam edebilirsiniz.

• @ozgebayram4, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, GC 2022 kazananiyim fakat henuz DS260 i bile doldurmadim cunku devam eden bir ceza davam ve yurtdisi yasagim var. Sizce ds260i doldurmali miyim dogru sekilde, basvuru yaptigim pasaportum hala elimde. Pandemi dolayisi ile greencard sureclerinin cok uzadigini goz onunde bulundurarak ve davadan temiz bir sekilde de cikacagima inanarak kendimi bosa mi umitlendiriyorum? Yoksa yanmis greencard diyip hayatima devam mi etmeliyim? Cevap ve yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim.

ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

özel durumunuzla alakalı bir yorum yapmamız yanlış olur ancak; DS260'ı doldurmanız ve sürece devam etmeniz size bir şey kaybettirmez. bahsettiğiniz davadan olumlu bir karar alırsanız vize görüşmenizi yapar sürecinize devam edersiniz. ama DS260'ı doldurmaz ve sürece başlamazsanız bu zaten ilerleyemeyecek olmanız demek.

• @Aeroexpres 2022 olup evrak talebi alan bir çok arkadaş var. Alınan mailde önceki yıldan farklı bir detay yok. Dolayısıyla ilgili forum başlığındaki açıklamalara göre hazırlanıp gönderilebilir.

• @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese iyi geceler. Bazı arkadaşlar evrak talep maili almadan evraklarını gönderdiklerini yazıyorlar. Peki bu evrakları hangi formata göre gönderiyorlar? 2022 yılında format değişebilir. Dosya başlıklarına ne yazıyorlar? PDF mi JPEG mi yoksa farklı bir format mı? Hangisinin doğru olduğuna nasıl karar veriyorlar? travel.state.gov adresinde şöyle bir yazı var. "KCC will send instructions explaining how to scan and email the documents and any required translations after you submit a valid DS-260 application for you and all accompanying family members. " Bu arkadaşlar ya medyum, ya kendilerine çok güveniyorlar, ya rastgele bir cevap veriyorlar yada "benim bilmediğim ve resmi sitede dahi yazmayan birşeyleri biliyorlar". KCC den evrak talebi gelmeden evrak göndermek bana biraz ilginç geldi

aslında cevabı kendiniz vermişsiniz..
    tam da dediğiniz gibi, sizin bilmediğiniz ve bizlerin deneyimleyerek gördüğü şeyleri bizim tavsiyelerimizle biliyorlar.

biliyorlardan kastım aslında doğru anlıyorlar. bizim tavsiyemiz her zaman eğer cut-off içindeyseniz ve evrak talebi almadıysanız evraklarınızı gönderin oldu. çünkü bülten size artık mülakat alabilecek durumdasınız diyor. peki siz bunu nasıl alabilirsiniz? elbette evraklarınızı gönderip dokuman onayı alarak. şuan size evraklarınızı gönderin şeklinde bir yorum yapmam mesela. halen bültende cut-off içinde değilsiniz.

siz de bilin bence, pişman olmasınız..
    bol şans.

• Herkese Merhabalar,
    İmzamda belirtilidiği gibi DS formunu gönderdim. Bu süreçte forumdan inanılmaz güzel ipucu ve yönlendirmeler buldum. Herkese çok teşekkürler.
    Benim de ufak da olsa katkım olur belki diyerek foruma dahil oldum. Hep bana hep bana olmaz ama di mi :)

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
    "benim bilmediğim ve resmi sitede dahi yazmayan birşeyleri biliyorlar". KCC den evrak talebi gelmeden evrak göndermek bana biraz ilginç geldi

aslında cevabı kendiniz vermişsiniz..
    tam da dediğiniz gibi, sizin bilmediğiniz ve bizlerin deneyimleyerek gördüğü şeyleri bizim tavsiyelerimizle biliyorlar.

@Aeroexpres
    Artı olarak 2022 talihlilerinden bir sürü kişi evrak talep maili aldı. Hangi evrakları ve hangi formatta istediklerini çok iyi biliyoruz. Bu maillere istinaden net olarak söylüyoruz: Önceki yıllarla aynı evrakları istiyorlar.

• Merhabalar, Kcc den Evrak talebi arkadaşlardan tam olarak hangi evrakların istendiğine dair somut örneklemeler yapmalarını rica edebilir miyim? Asıl talihli eşim her gün maillerimizi kontrol ediyoruz. Kcc den evrak talebi maili asıl talihli olarak eşimin Mail adresine mi? gelir.

2022EU9XX
    DS260: 15/05/2020
    Evrak Talebi: Bekliyoruz

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    514k Bakış
    K
    @goe Benim ilk mülakat yerim Tacikistan idi, oranın vatandaşı olduğum için, sonra orası çok yavaş kalınca mülakat tarihi almadan Ankara taşıdım Mayıs başında ama hala Ankaradan mülakat bekliyorum.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k