@Melih-Tokal 25 yaşinin ustunde ise evet yoksa hayır. Fakat kanada dan import edilebiliyor 25 yas exempt. Japonyadan almanyadan vb şahsi import 25 yas ve uzeri haric yasak.
-
-
@efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.
-
@melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
-
-
-
@Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
-
Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm.
"24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁"
Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz.
Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu.
Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence 🙂
Herkese kolaylıklar dilerim 🙂 -
Birebir ayni surecten gecmemis olsa da tavsiyesi olabilecekler varsa fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim.
@crazycells -
@Mustafa-Uğurlu , @crazycells
New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum.
J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur? -
@Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim 🙂 bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor.
Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır -
@NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV.
Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
-
Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz.
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgeniz için kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.
-
-
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz. -
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin..
ABD'de Araba Sigortası
-
vaktiniz olunca dmv sisteminden sorgulatmanız en sağlıklı yol olur.
-
@HockeyUmpire2 Eger daha once Tesla sahibi olmadiysaniz, sizin adresde yasamis olan birisinin Teslasi varmis ve kendi sigorta sirketi hangi sigorta ise artik oradan araci dusmemis veya adres degisikligi yapmamis. O yuzden sanki sizin Teslaniz varmis gibi gorunuyordur. Sigorta sirketleri adres uzerinden sistemlerinde sorgulama yaptiklarinda, o arac da sanki sizinle ayni adresde yasiyor gibi gorunuyordur.

Biraz karmasik bir durum. Biz onceden apartment da yasarken de ayni adresde baska bir arac daha gorunuyordu ve her seferinde o arac sizin mi diye soruyorlardi. Ben de hayir hic bilgim yok diye cevap veriyordum. Herhangi bir sorun yasamadim.
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası
Arkadaslar birsey danismak istiyorum. Ne zaman araba sigortasi icin arastirma yapsam adima 3 araba gosteriyor. 2 si benim ama 3. Tesla nerden cikiyor anlamiyorum ! Sorun nedir acaba ?
Biz apartmanda yaşarken bizde de o şekilde bizimle ilgisi olmayan araçlar çıkıyordu. Şimdi ise benim takasla verdiğim arabalar hala görünüyor. Sıkıntıya yol açacak bir şey değil. @MySea yazdığı gibi sigorta sisteminin adrese dayalı olmasıyla ilgili bir durum.
-
-
@ahmetemre selamlar, araci aldiniz mi acaba? 1 Aylik ehliyet icin ne kadar sigorta cikti ?
-

-
Merhabalar su an kullandigim insurance firmasi geico ve son tarihi ocak 15 . allstate firmasina gectim ama baslangic tarihi Subat 21 bunu nasil duzeltirim yani arada zaman olmamasi gerekir
-
@kursat68 21 şubat başlangıcı neye göre yapmışlar başlangıç tarihi gelmeyen poliçeler pasiftir yürürlüğe girmediğinden başlangıcından iptal yaptırabilirsin
-
@kursat68 Iptal ettirip, tekrar dogru tarihten baslatin!
-
Merhabalar,
Elimde Türk ehliyetim var, bunun yanında Connecticuttan aldığım Learner's Permit var. Fakat learners permit ile insurance yapan bir yer bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
-
@TAMURA Normalde learners permit icin ayri insurance yapmazlar. Learners permit olanlar normal ehliyetli bir aile bireyinin insurance policesine dahil edilirler.
-
@MySea Merhabalat, öncelikle teşekkür ederim. Cevap içim çözüm yolu bekliyordum ve çözümü sigortayı Türk ehliyeti ile yaparak buldum.
-
@TAMURA Amerikan ehliyetinizi alınca güncellemeyi unutmayın, bende ciddi anlamda fiyat düşüşü olmuştu.
-
@ozN Öyle yapayım bakalım ne kadar ddüşürecekler, teşekkürler.
-
Insurance isini napiyoruz diye sormaya geldim ama goruyorum ki herkesin kafasi karisik halihazirda :*(
-
Ben genellikle 6 aylik insurance yaptiriyorum renewal zamani gelince mevcut providerim root un fiyati yuzde 33 arttirdigini farkettim, bu 6 aylik periyotta herhangi bir ticket veya kaza vs… olmamisti. Nerdwallet sitesi vasitasiyla diger providerlardan fiyat aldim ve progressive insurance gecmeye karar verdim. Farkli firmalardan fiyat almak onemli, bir hayli fiyat farki olabiliyor. Deneyimim dallas icin gecerli.
-
Washington State de yaşıyorsanız Pemco dan yaptırın bence en ucuz ve dolu olan bu sirket.
-
Sigortasız araba kullanmanın cezası var mıdır?
-
Eyaletlere göre değişmekle birlikte genel olarak ehliyet iptali, araç kaydının ve plakasının iptali, para ve hapis cezası gibi birden fazla ağır yaptırımları var.
-
En düşük fiyatı Progressive şirketinden aldım arkadaşlar Pemco dan bir halt olmaz, Aylık $45'e hallettim sigorta işini.
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k