Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
351 103 39.2k 102

• Merhabalar su an kullandigim insurance firmasi geico ve son tarihi ocak 15 . allstate firmasina gectim ama baslangic tarihi Subat 21 bunu nasil duzeltirim yani arada zaman olmamasi gerekir

• @kursat68 21 şubat başlangıcı neye göre yapmışlar başlangıç tarihi gelmeyen poliçeler pasiftir yürürlüğe girmediğinden başlangıcından iptal yaptırabilirsin

• @kursat68 Iptal ettirip, tekrar dogru tarihten baslatin!

• Merhabalar,

Elimde Türk ehliyetim var, bunun yanında Connecticuttan aldığım Learner's Permit var. Fakat learners permit ile insurance yapan bir yer bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.

• @TAMURA Normalde learners permit icin ayri insurance yapmazlar. Learners permit olanlar normal ehliyetli bir aile bireyinin insurance policesine dahil edilirler.

• @MySea Merhabalat, öncelikle teşekkür ederim. Cevap içim çözüm yolu bekliyordum ve çözümü sigortayı Türk ehliyeti ile yaparak buldum.

• @TAMURA Amerikan ehliyetinizi alınca güncellemeyi unutmayın, bende ciddi anlamda fiyat düşüşü olmuştu.

• @ozN Öyle yapayım bakalım ne kadar ddüşürecekler, teşekkürler.

• Insurance isini napiyoruz diye sormaya geldim ama goruyorum ki herkesin kafasi karisik halihazirda :*(

• Ben genellikle 6 aylik insurance yaptiriyorum renewal zamani gelince mevcut providerim root un fiyati yuzde 33 arttirdigini farkettim, bu 6 aylik periyotta herhangi bir ticket veya kaza vs… olmamisti. Nerdwallet sitesi vasitasiyla diger providerlardan fiyat aldim ve progressive insurance gecmeye karar verdim. Farkli firmalardan fiyat almak onemli, bir hayli fiyat farki olabiliyor. Deneyimim dallas icin gecerli.

• Washington State de yaşıyorsanız Pemco dan yaptırın bence en ucuz ve dolu olan bu sirket.

• Sigortasız araba kullanmanın cezası var mıdır?

• Eyaletlere göre değişmekle birlikte genel olarak ehliyet iptali, araç kaydının ve plakasının iptali, para ve hapis cezası gibi birden fazla ağır yaptırımları var.

• En düşük fiyatı Progressive şirketinden aldım arkadaşlar Pemco dan bir halt olmaz, Aylık $45'e hallettim sigorta işini.

• @nicely, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

En düşük fiyatı Progressive şirketinden aldım arkadaşlar Pemco dan bir halt olmaz, Aylık $45'e hallettim sigorta işini.

Sigorta primi hesabında çok önemli olduğu için yaşınızı, kaç yıldır ABD ehliyetiniz olduğunu, trafik cezası-kazanız olup olmadığı bilgilerini paylaşabilir misiniz?

• @nicely, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

En düşük fiyatı Progressive şirketinden aldım arkadaşlar Pemco dan bir halt olmaz, Aylık $45'e hallettim sigorta işini.

Hocam, o aylik $45 lik sigorta liability sanirim. Hicbirsey kapsamaz. Dikkat edin ve kaza yapmayin!

• @elma selam yas 30 3 yil ehliyet kaza ve ceza gecmisi yok

@MySea, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

@nicely, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

Hocam, o aylik $45 lik sigorta liability sanirim. Hicbirsey kapsamaz. Dikkat edin ve kaza yapmayin!

Aynen ya arabanin kendisi zaten $8k ediyor insallah kaza bela kimseye vermesin Allah cok az kullaniyorum ve etraf kasaba o sebeple boyle minimum yaptim.

• Bu ileti silindi!

• Arabami ilk aldigimda arabayi alir almaz acentedeyken GEICO'dan yaptirmistim sigortami. Aylik 205 dolar cikartmislardi. Neyse 6 ay doldu, eve otomatik olarak yenileme dokumanlarini gonderdiler, 190 dolara indirdiler fiyati da. Oyle olunca ben aradim bunlari hemen "siz neden bana ben istemeden otomatik yenileme belgelerini gonderdiniz ki, belki ben baska bir yerden fiyat alcam daha ucuzunu bulcam" diye. Onlar da bana "sorun degil istediginiz zaman iptal edebilirsiniz" dediler.

Neyse o zamandan sonra ben bosladim biraz acikcasi hep usendim baska firmalari aramaya. Boyle boyle 2 ay daha yaptim odememi. Gecen hafta Costco eve posta gondermis, biz GEICO'dan 500 dolar falan daha ucuzuz, hem de sizi preapprove ettik diye bir posta.

Oyle olunca dur sunlari bir arayayim belki daha ucuza gelir diye aradim az once. Connect diye bir firma yapiyormus sigortayi. ABD'de ehliyetimi ne zaman aldigimi sordu, gecen sen ekimde dedim. O zaman biz yapamiyoruz sigortayi, en az 3 yil ehliyet lazim, biz sizi baska bir kardes firmamiza yonlendirelim dedi, ok dedim. Yonlendirdigi firma Progressive'mis. Neyse basladik sigortaciyla konusmaya verdim butun bilgilerimi, Geico'daki coverage bilgilerimi de verdim.

Tamam guzel, 6 aylik 3000 kusur, aylik 608 dolar dedi.

Saka misin ablacim, ben Geico'ya 190 dolar veriyorum ve azaltmaya calisiyorum 190 neree 600 nere dedim. Haklisin ama Geico New Jersey'de baya guclu degistirme zaten dedi. Baya rakip firma bizden iyi sen onlarla devam et dedi bana.

Anlamadim, ben sanirim baya iyi oduyormusum. 600 dolar ne allahsizlar, sifir araba alinir aylik odemeyle o paraya.

Coverage detaylarimi da alta yazayim, zaten cok da guzel bir coverage oldugunu dusunmuyorum aslinda bundan daha kapsamli bir coverage olsa daha iyi olur ama neyse;

• Bodily injury liability: $15,000/$30,000
    • Property damage liability: $25,000
    • Personal Injury Protection (Primary): $15,000/$250 ded.
    • Uninsured - Underinsured: $15,000/$30,000
    • Comprehensive: $500 ded
    • Collision: $500 ded
    • Rental Reimbursement: $50/day - $1,500 max.

Arac 2015 Subaru Forester, eyalet NJ.

• @eire

"Bodily injury liability: $15,000/$30,000
    Property damage liability: $25,000
    Personal Injury Protection (Primary): $15,000/$250 ded.
    Uninsured - Underinsured: $15,000/$30,000
    Comprehensive: $500 ded
    Collision: $500 ded
    Rental Reimbursement: $50/day - $1,500 max.
    "

Hocam bu verdiginiz detaylar, tipik bir liability insurance. Gercek su ki, bir kaza aninda kolay kolay hicbirsey kapsamaz. Sadece aracin sigortasi var demek icin kullanilir. Araciniza veya karsi tarafin aracina olan hicbir hasari kapsamaz! Bunlar icin daha detayli comprehensive ve collision bolumleri olan sigorta yaptirmaniz gerekir. Yani tavsiyem, dikkatli kullanin!

Ayrica PIP (personal injury protection) $15,000 cok dusuk. Bir kaza aninda, acil servise kaldirilirsa kisi veya kisiler, bunun cok daha uzerinde hastane faturalari cikacaktir.

Benzer Başlıklar

• ABD icinde ikamet adresi degisiminin araba sigortasina etkisi

Ehliyet ve Araba
    1
    1 Oy
    1 İleti
    203 Bakış
    hasbelkaderH
    Asagidaki linkte guzel bir tool yapmislar. Bir ayni eyalette ya da farkli eyaletlerde farkli townlar arasindaki farklari gorebilirsiniz. Mevcut sigortanizin ne kadar oldugunu, yeni ve eski adresinizin zip kodlarini giriyorsunuz, ona gore yaklasik sonuc veriyor. Kontrol ettim. Benim ikamet degistirmelerimde dogru sonuc verdi. https://www.carinsurance.com/Articles/will-my-insurance-go-up-if-i-move.aspx Eyalet bazinda ortalama araba sigorta fiyatlari ve istatistikleri de bu linkte. https://www.carinsurance.com/calculators/average-car-insurance-rates.aspx
  • ABD konsoloslugunda turk ehliyetini yenileme islemleri

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    O
    selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! :)
  • Araba satmak

Ehliyet ve Araba
    1
    -1 Oy
    1 İleti
    211 Bakış
    tolga07390T
    merhaba, 1500 dolar downpayment yapip Kredi ile araba aldım . Bu arabanın kredisi bitmeden başkasına satabilirmiyim?
  • ABD'de Elektrikli Araç Sahibi Olmak

Ehliyet ve Araba
    11
    1 Oy
    11 İleti
    1k Bakış
    hasbelkaderH
    100% electric vehicle yerine hybrid vehicle kullanmak daha iyi. Public charge icin odenen ucret ve charge station larda zaman zaman olusan kuyruklar dusunulurse daha avantajli. Arkadasim yeni Toyota Prius aldi. 1 gallon gas ile uzun yolda 60 mili vuruyor. Harika birsey. Bence yillik gas tuketimine hesaplanirsa teslaya odenen toplam charging fee lerle ayni miktara gelebilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k