Amerika'da Ehliyet Almak
-
@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
New York'ta suresi gecmis New York ehliyetinizi degistirmek icin 2 yiliniz var. Eger 2 yil icinde ehliyetinizi degistirmezseniz surece tekrar baslayip yeni bir ehliyet almaniz gerekiyor.
Ehliyeti degistirmek icin tek yapmaniz gereken eski ehliyet ile bir DMV ofise gitmek.
Ofise gittiginizde bir form dolduracaksiniz ve siranin size gelmesini bekleyeceksiniz.
Sira size gelince, yeni bir fotograf isteyip istemediginizi soracaklar.
Eger yeni bir fotograf isterseniz hemen orada cekip size yeni fotografi gosterecekler.
Ayrica duvardaki bir sira harfi okutup anlik goz testi de uygulayacaklar
Bu testlerden sonra yaklasik $85'lik ucret odeyeceksiniz (kredi karti, nakit, cek kabul ediliyor) ve gecici ehliyetinizi alacaksiniz.
Daha sonra yeni kartinizi posta adresinize gonderecekler.
Sanirim sadece yenileme yapip, yeni fotograf istemezseniz ucreti yaklasik ~$65.Merhaba. Ehliyeti yenilediğimizde daha önceden başka bir yerden çektirdiğiniz fotoğrafı onlara verip ehliyetimizde kullanabiliyor muyuz? (California için de soruyorum.)
-
@blaxseed, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Bugün (girişten sonraki 17. gün, forum rekoru olabilir mi?
) Pennsylvania ehliyetimi aldım.Pennsylvania ehliyeti hakkında hiç bilgi verilmemiş bir şeyler karalıyım dedim.Öncelikle dmv sitesinden anladığım kadarıyla bu eyalete taşınanlar yabancı ehliyetlerini 60 güne kadar kullanabilir turistler ise 1 yıla kadar.
Bu eyalette buranın ehliyeti olmadan araba alamazsınız.Aslında eğer bu eyaletin Photo ID'sini aldıysanız araba alabilirsiniz ancak ehliyet olmadan sigorta yaptıramayacağınız için aldığınız arabayı süremezsiniz.Türk ehliyetine sigorta yapıyorlar mı bilmiyorum, araba galerisinde bize böyle söylendi.
Başvuru ve sınavlara gelelim;
Pennsylvania'da ehliyet almak için dmv sitesinden başvuru formunun çıktısını alıp bir sağlık merkezine gidip sağlık kontrolü olmalısınız.Kontrolde el, ayak ve kafanızı istenilen doğrultuda normal bir insan gibi hareket ettirip ettiremediğinize bakılıyor(elimi it, çek, kafanı sağa-sola çevir gibi), doktor steteskop ile ciğerlerinizi dinliyor , birkaç basit soru sorup ardından formu imzalayıp size geri veriyor.Benim gittiğim yerde ücret $45'dı.
Gerekli evrakları hazırladıktan sonra yine siteden bize en yakın dmv ofisini bulup gidiyoruz.
2 adet adres kanıtı isteniyor ben banka kartımın geldiği kağıdı ve SSN'imin geldiği kağıdı götürdüm kabul edildi.Göz testi benim gittiğim yerde makinede yapılıyordu makineye bakıp ekranda gördüğünüz sayıları söylemeniz isteniyor benim bir gözümde 0.50 diğer gözümde 0.75 astigmat var lens yada gözlük kullanmıyorum çok hafif zorlandım göz testinde 0'a 3-4 kere 9 dedim adam her seferinde bir daha oku dedi en son dedim 0 mı o görevli evet dedi böylece hiçbir kısıtlama olmadan geçtim.Her şeyimiz tamamsa bilgi sınavına hemen orada giriyoruz sınav aşırı basit 18 sorudan 15 doğru yapmanız isteniyor (15 doğru 0 yanlış 1 boş ile geçtim
), türkçe dil seçeneği yok.Ben sınava dmvnin resmi mobil uygulamasından çalışmıştım uygulamada bile sorular genelde aynı çıkıyordu sınavda da aynı çıktı eğer ingilizceniz çok kötüyse mobil uygulamadaki soruları ezberleyip gidebilirsiniz.Geçince parayı ödüyorsunuz ben debit kartla ödedim hemen learner's permitiniz veriliyor.Learner's permitinizdeki bilgileri kullanarak dmv sitesinden yada dmvyi arayarak direksiyon sınavı randevusu alıyorsunuz, siteyi her sabah kontrol edin her sabah yeni bir gün için (o günden 3-4 gün sonrası) kontenjanlar açılıyor, akşam bakarsanız eğer en erken Ekim, Kasım yada Ocak'a randevu alabileceğinizi görüp küfür edebilirsiniz.(bana öyle olmuştu)
Direksiyon sınavında araç için ben dmv nin hemen karşısında bu iş için bekleyen insanlardan biriyle anlaştım sınavdan hemen önce $50 verdim, sınav güzergahında bir tur attım 2 kerede paralel park yaptım o kadar.(TR ehliyetim var)Bu arada şunu söylemeliyim learner's permit sahiplerinin araç kullanırken ve direksiyon sınavına girerken yanında 21 yaş üstü PA ehliyetli birinin olması gerekiyor ancak yabancı bir ülke ehliyeti ve uluslararası sürücü belgeniz varsa(bu belge olmazsa olmaz özellikle sordum) sınava girerken yanınızda kimsenin olmasına gerek yok.Sınavın nasıl olduğunu anlatmıyorum sadece şunu bilin AŞIRI basit.
Sınava girdiğim yerde çekilmiş bir pratik videosu.Evet her şey aynı ne görüyorsanız o.
Sınavı geçtikten sonra dmvde fotoğrafım çekilip gerçek ehliyetim hemen basıldı.Bütün işlemler yaklaşık sınav dahil 40 dk sürdü.
Ehliyet ücretleri:Benim elimde henüz greencardım olmadığı için pasaporttaki mührün süresi kadar yani 1 yıllık alabildim $19.5 ödedim max 4 yıllık alınabiliyor onun da toplam ücreti $35.5.
(sağlık muayenesi hariç)Umarım bu eyalete taşınacak olanlara faydalı olur bol şans

Ehliyet fotoğrafını illa orada mı çektirmek gerekiyor? Önceden çektirip oraya görürsek önceden çektirdiğimiz fotoğrafı kullanabiliyor muyuz?
-
@hello123 oyle fotograf goturme gibi sansin yok. Basvuru, goz muayenesi, sinav hepsi ayni yerde yapilir. Basarili olursan fogorafin cekilip gecici ehliyetin verilir. Asil ehliyetin ise posta yolu ile gonderilir.
-
@The-Black-Eagle selamlar ehliyet sınavı için gittiğiniz özel kursu hatırlıyorsanız, paylaşabilirseniz memnun olurum. Kolaylıklar dilerim...
-
@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@hello123 oyle fotograf goturme gibi sansin yok. Basvuru, goz muayenesi, sinav hepsi ayni yerde yapilir. Basarili olursan fogorafin cekilip gecici ehliyetin verilir. Asil ehliyetin ise posta yolu ile gonderilir.
Ne bileyim pasaport un fotoğrafını sen götürüyorsun ya. O yüzden onda da olabilir mi acaba dedim. Bu arada itibar nasıl kazanılıyor biliyor musunuz? Ben kazanmışım ama nasıl olduğunu anlamadım.
-
@Yeşilkart-Forum, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Yazili sinavda 50 sorunun en az 40 sorusunu dogru cevaplamak lazim (Sinavdan kalirsaniz ayni gun +$10 odeyerek tekrar sinava girebilirsiniz).
Florida > Selamlar, artık aynı gün içerisinde tekrar sınava girilmiyor maalesef. Bir de randevulu sistem olduğundan bayağı ileri tarihe veriyor. Palm Beach County'den örnek verecek olursak, 2 ay ileriye Written Test, 3 4 ay ileriye de Road Test alabiliyorsunuz. Fakat şöyle bir kısayol da keşfettim kendi kendime... Son gün ya da bazen bir kaç gün önceden kontrol ederseniz, alınmış randevuların iptalinde yerler açılıyor ve bir sonraki güne bile randevu alabiliyorsunuz tabii sürekli yenilemek ve kontrol etmeniz lazım.
Benim Türkiyede ehliyetim yoktu, öncesinde 4 saatlik bir video eğitim satın alıyorsunuz. Sanırım 30 dolar gibi bir şeydi. Ehiyetiniz yoksa onun olmasını istiyorlar Alkol ve Uyuşturucu bilgilendirme semineri gibi bir şey. Daha sonra yazılı test, onu da geçerseniz sürüş testine girebiliyorsunuz. Bu ikisi aynı günde gerçekleşebiliyor. Ben yazılı sınavımı geçtiğimde sürüş testine girmek ister misiniz dediler aracım yoktu kendim gitmiştim, o yüzden alamadım. Ama Learner Licence alıp yanınızda bir kişiyle gün ışığında araç kullanabiliyorsunuz.
Ben 3 kez sınava girdim
ayrı ayrı günlerde. Çok heyecan yaptım ilkinde 2.sinde 1 soru ile geçemedim. Sonuncusunda geçtim. Birazdan yaklaşık 2 saate de Road Teste gireceğim.Edit: Eğer hiç bir yerde ehliyetiniz yoksa o 4 saatlik eğitimi satın alıyorsunuz. Siz o kursu tamamladığınızda DMV'ye direkt olarak gönderiliyor belge. Ama daha önce herhangi bir ehliyetiniz varsa ona gerek yokmuş.
-
@cesurcaner, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
..... Birazdan yaklaşık 2 saate de Road Teste gireceğim.
Bilgiler için teşekkür ederim.
İnşallah sürüş testini geçmiş ve o ehliyeti kazanmışsınızdır. -
Merhaba Arkadşlar,
NJ’deki talihsiz ehliyet sürecimi daha önce anlatmıştım

Haftaya knowledge teste gireceğim. Nj icin testte Türkçe seceneği geldi diyorlar. Son dönemde bu durumu deneyimleyen var mı?
Ona göre hazırlanacağım tekrar.
İnşallah bu son gidişim olsun…
Teşekkürler, -
@Mystery88 merhabalar,
Ekim başında NJ'ye ailem ile taşınıyoruz. Türk ehliyetim var. NJ'de ehliyet sınavına gireceğim, sınav sorularına nereden çalışabilirim acaba ? Ya da siz nereden çalıştınız Sadece yazılı sınava gireceğim anladığım kadarıyla. Çok teşekkürler. Orçun -
California written testinin Turkce çıkmış sorularını nerden bulabiliriz acaba?
-
-
Florida da motor kullanan arkadaslar var mi? 50cc alti kullaniyorum FLHSMV motor ile ilgili mektup gondermis egitim almam gerekiyormus egitimden sonra gidip ehliyete bunu islettirmem lazimmis 60 gune kadar hapis cezasi varmis
-
@OrcunDogancali merhaba, ben bu çarsamba girecegim. Türkce mi yoksa ingilizce mi alacagım emin değilim. Sınava girdikten sonra sorular hakkında genel bilgi paylasırım. Pdf olarak elimde ingilizce sorular var eğer ordan çıkarsa paylaşırım burda. Giderken yanınızda mutlaka tüm proofları götürün derim. Bzen saçma sapan seyler isteyebiliyorlar. Bu konuda Flemington ve Randolph gercekten bazen sıkıntılı olabiliyor. Siz nerde gireceksiniz. Kolay gelsin.
-
@mystery88. Çok teşekkürler cevabınız için. Bol şanslar. Biz henüz gelmediğimiz için başvuru yapmadım. Gelir gelmez ev tuttuktan sonra ilk işimiz ehliyet başvurusu olacak. İyi haberlerinizi bekliyoruz.
-
@kartalveat tesekkurler, maalesef hava muhalefetinden oturu ertelendi yildirim vb. Ama bu hafta persembeye kagit ile alabildim randevu
Onlar ertelemek zorunda olduklari oldugu icin tekrar duzenlediler. -
@cesurcaner, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@kartalveat tesekkurler, maalesef hava muhalefetinden oturu ertelendi yildirim vb. Ama bu hafta persembeye kagit ile alabildim randevu
Onlar ertelemek zorunda olduklari oldugu icin tekrar duzenlediler.Umarım kolayca bu sınavdan geçip sürücü belgesini alırsınız.
-
Merhabalar herkese,
Eminim soran olmustur anca bulamadim maalesef. Direksiyon sinavina girecegim ancak takdir edersiniz ki arabam yok. Arabayi yakinlardimdan almaktan baska bir secenek var mi ? (Tennessee)
-
@Ist-to-NY, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Merhabalar herkese,
Eminim soran olmustur anca bulamadim maalesef. Direksiyon sinavina girecegim ancak takdir edersiniz ki arabam yok. Arabayi yakinlardimdan almaktan baska bir secenek var mi ? (Tennessee)
driving school'lara da bakabilirsiniz; ben o sekilde halletmistim... eger birkac ders alirsaniz size araba da temin ediyorlar... hem kendinizi test etmis olursunuz (ilk seferde sinavi gecmek icin garanti olur), hem de arabayi tedarik etmis olursunuz...
-
@kartalveat Teşekkürler bir kaç saat önce aldım ehliyeti sorunsuz bir şekilde.
Yalnız pandemi dolayısıyla biraz değişiklik olmuş. Normalde görevli ile birlikte sürülüyordu araç ama pandemiden ötürü kayınvalidemin aracı ile gitmiştim. O da benimleydi haliyle, onunla beraber araçta kaldık ama konuşmamasını söyledi. Telefonla aradı ve dışardan direktifle bana yapmam gerekenleri söyledi. İlk bir soru geldi, daha sonra 4 kukanın arasına park ettim, 10mile çıkıp stop yaptırdı, geri geri gittim ve three point turn yaptırdı. 5 dakika kadar falan sürdü. Sorunun bir kısmını eksik ve 2 kere de sinyal unutmama rağmen geçtim enteresandı ben herhalde kaldım sandım
-
Merhabalar,
Dün knowledge testi NJ de geçtim. 40 soruyla sınırdan geçtim. Türkce alabildim. Ama translate çok iyi değildi açıkcası ve sorular farklıydı. Hiç işaretlerle alakalı soru yoktu mesela.
Fakat asıl problem benim permit sürem domuş. Ben onu orda farkettim ve inşallah sorun olmaz diye korktum. Sınava girmeden önce farketmediler. Fakat sınavı bitirince görevli bayan bana süren dolmuş bunu tekrar yenilemen için appointment alman lazım dedi. Permite sınavı gectiğimi yazdı. Sonucta sınavı geçmişim. Ne permiti bu tekrar. Şok oldum sevinemedim bile.Türk ehliyetimi de iki saat incelediler.
Anlayacağınız benim şansım ehliyet meselesinde hiç iyi gitmiyor.
Permiti tekrar neden yenilemeliyim? Bilgisi olan var mı? Yoksa yanlış mı anladım. İki kez tekrarlattım. Çok iyi ingilizcem yok ama eminim permitin süresini problem yaptılar.
Ne diyeceğimi bilemiyorum arkadaşlar…:(
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk