Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• Merhaba, Teb banka kartiyla Bank of America Atm'lerinden gunluk cekim limiti nedir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@AE123 en son müşteri temsilcisi ile görüştüğümüz zaman günlük 6.000 TL karşılığı dolar çekebiliyorsunuz

https://www.cepteteb.com.tr/atmler#:~:text=Standart günlük ATM nakit çekim,limitini 6.000 TL'ye artırabilirsin.

• @Anka guvenli guvenli merak etmeyin... Zaten wise degil, "plaid" adindaki yazilim giriyor hesabiniza, ki hemen hemen butun bankalar plaid'i kullaniyor. Bir nevi endustri standarti olarak dusunebilirsiniz... Bu sekilde plaid hangi siteyle (sizin durumunuzda wise ile) hangi bilgileri paylasip paylasmamasi gerektigine karar veriyor.

Yani sizin banka bilgilerinize ve hesap ayrintilarina wise erisemiyor. Sadece plaid'in kendisine verdigi bilgiler uzerinden hareket ediyor... Hatta kendinize ayri bir plaid hesabi acip, oradan hangi uygulamanin, hangi bankanizin, hangi bilgilerine erisebilecegini de istediginiz zaman ayarlayabilirsiniz...

Plaid'in sitesi surada:

https://plaid.com/

• Ben annemi tek başına bırakıp geleceğim maalesef. Anneme para göndermek durumunda kalacağım. Para göndermek için buradaki yolları uygulayabilirim, bir şeye takılırsam mutlaka desteğinizi rica edeceğim.

Benim sorum; annem cep bankacılığı kullanamaz. Ben Amerika'dan Türkiye'deki hesapları yönetebilecek miyim ? Hattımı kapatmayacağım ama sms hizmeti nasıl kullanılıyor, Türkiye'deki bir banka hesabını uzaktan rahat kontrol edebiliyor muyum gibi soru işaretlerim var.

Teşekkürler.

• @Stiff calistiginiz bankalarin aplikasyonlarini indirin. YKB, İsbankasi , Qnb Finansbank calisiyor. Mesaj almaya da gerek yok. Denizbank calismiyor, internet bankacaligi dahil. YKB eger browser girecekseniz sms gondermek istiyor ama aplikasyonda bu yok. Bildiklerin bunlar. Kolay gelsin.

• @Stiff bir de bankadaki musteri temsilcinizle gorusun. Whatsuptan yapilan yazismalari talimat olarak kabul ediyor bazilari, gorusmeniz faydali olabilir.

• ⭐⭐⭐

@Stiff TR hattinini kapanmayacak sekilde cok arada (yanlis hatirlamiyorsam senede 1) tl yukleyerek acik tutuyoruz. Yedek bir telefonda takili duruyor. Bankacilik sms'leri geliyor. Turkiye'den atilan reklam sms'leri bile hala geliyor. Alim icin ucret odemiyorsunuz.

• Merhabalar, TEB'den hesap açarsak Bank of the West, First Hawaiian Bank, Bank of America bankalarından kesintisiz para çekebileceğimiz yazıyor. Bu sistem sıkıntısız çalışıyor mu arkadaşlar ? Olumlu veya olumsuz tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Nakit parayı taşıyarak getirmektense TEBden hesap açmayı düşünüyorum gelmeden.

• @Anka Bu arada tek seçenek bu değil. Yani ilk aşamada "bank debit ACH" yerine "wire transfer" olarak yaparsanız doğrudan hesabınıza girmesine gerek olmuyor. Para transferini oluştururken bunu seçiyorsunuz. Ben de bu yazıdan yardım almıştım:
    https://yurtdisindayiz.com/amerikadan-turkiyeye-para-gondermek/

• Merhabalar Teb dolar hesabindan bank of amerikaya 10 k (10000) dolari swiftle gondersem toplam ne kadar komisyon olarak kesilir.

• @smyrna35, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

1. dolari swiftle gondersem toplam ne kadar komisyon olarak kesilir.

2020 Eylül ayında birisi şunu yazmış "27K gönderi için TEB 31.5TL işlem ücreti aldı. Aracı Banka 35USD kesti. BoA ayrıca 15USD kesti."

• Teşekkürler @cüneyt-tarıkman

• Güncel olarak Teb ile Amerikaya banka transferi yapan var mı? Varsa en azından ücretler hakkında bilgi sahibi olmuş oluruz.

• IMG_20210902_201523.jpg

Merhaba,

CepteTeb kullanan arkadaşlara bir sorum olacaktı.

Anladığım kadarıyla Abd'de yerleşik olduğumuz ortaya çıkarsa ciddi yaptırımları var gibi görünüyor. Kullanıcı arkadaşlar hesaplarını açtırırken oturum izinlerinin olmadığını mı belirttiler? Ve devamında bankaya Abd adresleriyle ilgili hiçbir beyanda bulunmadılar mı? Ben mi konuyu yanlış anladım acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ICu, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

IMG_20210902_201523.jpg

Merhaba,

CepteTeb kullanan arkadaşlara bir sorum olacaktı.

Anladığım kadarıyla Abd'de yerleşik olduğumuz ortaya çıkarsa ciddi yaptırımları var gibi görünüyor. Kullanıcı arkadaşlar hesaplarını açtırırken oturum izinlerinin olmadığını mı belirttiler? Ve devamında bankaya Abd adresleriyle ilgili hiçbir beyanda bulunmadılar mı? Ben mi konuyu yanlış anladım acaba?

GC sahibi olunca bunu Turkiye'deki bankaya bildiriyorsunuz. Zaten kendileri soruyorlar basvuru zamani...

• ⭐⭐⭐

@ICu FATCA kontrolleri gereği sorulan rutin bir soru bu. Özetle eğer ABD'yle vergisel bir bağınız varsa, bunu bankaya bildirmeniz gerekiyor. Akabinde de banka sizin bilgilerinizi Hazine'yle, onlar da IRS tarafıyla paylaşıyor. Sadece yeni hesap açılışlarında değil, geriye dönük olarak tüm çalışılan bankalara bunu aktarmak müşterilerin sorumluluğunda.

• ⭐⭐⭐

@knnrn Wise'la ilgili bir sorum olacaktı. Türkiye'den ABD'ye yalnızca TRY'den USD'ye olacak şekilde bir gönderim mi yapılmak zorunda yoksa USD'den USD'ye de gönderim yaptırıyor mu Wise? İnternet sitelerindeki hesaplama araçlarında yalnızca Türk Lira'sından gönderim yapılıyor gibi gözüküyor da ondan merak ettim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Sono, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@knnrn Wise'la ilgili bir sorum olacaktı. Türkiye'den ABD'ye yalnızca TRY'den USD'ye olacak şekilde bir gönderim mi yapılmak zorunda yoksa USD'den USD'ye de gönderim yaptırıyor mu Wise? İnternet sitelerindeki hesaplama araçlarında yalnızca Türk Lira'sından gönderim yapılıyor gibi gözüküyor da ondan merak ettim.

Evet, aynı para birimi üzerinden farklı ülkeye gönderim yapılamıyor.

• Amerikadan Turkiyeye wise yapilincada o zaman sadece Turkiyedeki hesaba Tl gonderiliyor anladigim.kadariyla @knnrn

• ⭐⭐⭐

@knnrn Cok teşekkürler. O halde dolar transferi için WU ya da TEB üzerinden Bank of America’ya transfer en uygunu duruyor.

Benzer Başlıklar

• ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    866 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • ABD'de hangi bankalari ve hizmetlerini kullaniyorsunuz?

Bankacılık
    27
    1
    8 Oy
    27 İleti
    6k Bakış
    EdelweissE
    Kredi karti tercihi yapmanizda faydali olacagini dusundugum su 3 videoyu paylasmak istedim. Ilk videoda gundelik harcamalar, online alisveris ve restaurant/otel/hava yolu alisverisleri icin en iyi opsiyonlardan bahsediliyor. https://www.youtube.com/watch?v=zhAkVMDRiEg Ikinci videoda ise ilk videoda ove ove bitiremedigi uber visa signature card'in cashback oranlari ve kart faydalarini degistirmesi uzerine gecis yaptigi kredi kartindan ve diger alternatiflerden bahsediyor. https://www.youtube.com/watch?v=4S4Ogwbn-B8&t=186s
  • ABD bankalarda Türkiye'deki gibi altın ve gümüş hesapları var mı?

Bankacılık
    10
    2 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Serkan YILDIZS
    Ons altın hissesi alabilirsiniz ama tabiki tamamen sanal. Dünyada fiziki altının en çok işlem gördüğü iki ülke bildiğim kadarıyla Hindistan ve Türkiye.
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k