Kredi Skoru / Credit History
-
@ahmetkocyigit, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@crazycells
Ali Bey, O zaman 95 usd ilk yıl kart ücretini düşersek 1155 usd bedava para diyebiliriz :)
Aslında çok kart iyi birşey değil, en son applecard alıp daha da kart almamam lazım demiştim ama çok tahrik edici bir bonus gerçekten, almamak olmazdı :)Aynen oyle diyebiliriz...
Harcadiginiz 4000 dolarin 1155'ini geri veriyor yani... Hatta 4000 dolari harcayinca o da harcadiginiz yere gore 50-100 dolar getirecek (harcadiginiz yere gore 4000-8000 arasi UR kazanacaksiniz, 1 UR 1.25 cent diye hesaplarsak yaklasik bu kadar ediyor)...
4000'in ~1250'sini geri verince o da yaklasik %30 return demek... yani %30 cashback :)
Tabii, herkesin kendi secimi... ama benim taktigim su... bence ABD'de birkac yillik zaman geciren herkesin uygulayacabilecegi bir yontem... eger buyuk bir harcama yapacaksam (televizyon, bilgisayar) veya ev tasiyorsam ve bir suru esya alacaksam... hemen buyuk bonuslu bir kredi kartina basvuru yapiyorum :) Bu taktikle harcamalarin bir kismini geri alabiliyorsunuz... Normalde su an sahip oldugum kartlari kullansam, %2-3 cashback alacam, ama yukaridaki yontemle %30 :)
-
@crazycells, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Tabii, herkesin kendi secimi... ama benim taktigim su... bence ABD'de birkac yillik zaman geciren herkesin uygulayacabilecegi bir yontem... eger buyuk bir harcama yapacaksam (televizyon, bilgisayar) veya ev tasiyorsam ve bir suru esya alacaksam... hemen buyuk bonuslu bir kredi kartina basvuru yapiyorum :) Bu taktikle harcamalarin bir kismini geri alabiliyorsunuz... Normalde su an sahip oldugum kartlari kullansam, %2-3 cashback alacam, ama yukaridaki yontemle %30 :)
Tam araştırmacı Türk davranışı. :beaming_face_with_smiling_eyes:
Seviyorum Türkün zekasını.
Oralara kapak atmayı başarırsak bu tavsiye altın bilezik niteliğinde olmuş. -
@crazycells
Ali Bey, O zaman 95 usd ilk yıl kart ücretini düşersek 1155 usd bedava para diyebiliriz :)
Aslında çok kart iyi birşey değil, en son applecard alıp daha da kart almamam lazım demiştim ama çok tahrik edici bir bonus gerçekten, almamak olmazdı :)Aynen oyle diyebiliriz...
Harcadiginiz 4000 dolarin 1155'ini geri veriyor yani... Hatta 4000 dolari harcayinca o da harcadiginiz yere gore 50-100 dolar getirecek (harcadiginiz yere gore 4000-8000 arasi UR kazanacaksiniz, 1 UR 1.25 cent diye hesaplarsak yaklasik bu kadar ediyor)...
4000'in ~1250'sini geri verince o da yaklasik %30 return demek... yani %30 cashback :)
Geç gelmiş bir tavsiye oldu bana. 😂😂😂Evi taşırken iyi işe yarardı. Bu şekilde tablet aldım bende capital onedan tabi denk geldi de oldu. Bileydik önceden yapardık 😂😂
-
@gkhanfeez, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@crazycells
Geç gelmiş bir tavsiye oldu bana. 😂😂😂Evi taşırken iyi işe yarardı. Bu şekilde tablet aldım bende capital onedan tabi denk geldi de oldu. Bileydik önceden yapardık 😂😂
sorun degil , boyle taktikleri her zaman kullanabilirsiniz :) bir kez kacirmak problem degil :) bir dahaki sefere buyuk harcama yapmadan en buyuk kart bonuslarini arastirin :)
-
Bu ileti silindi! -
Kredi karti iptalinin kredi skoruna etkisini deneyimleyen oldu mu? Iptal etmeyi dusundugum kartlar var ama riske girmek istemiyorum.
-
@Anka Ben bugüne kadar birkaç kart iptal ettirdim. Ne kadar eskiyse ve limiti yüksekse o kadar olumsuz etkisi oluyor. Kart kredi sorundan tamamen siliniyor, tüm olumlu etkisi kayboluyor.
-
@Anka En guzel cozum: Iptal ettirmeyin! Kullanmayi birakin ve siz kullanmayi birakinca belli bir sure sonra banka veya kredi karti kurulusu size mektup gonderirler ve su tarihe kadar kullanmazsaniz, iptal edecegiz derler. Bu belli bir sure genelde bir-iki-uc yil falan olabilir. Birakin onlar kullanilmama gerekcesiyle iptal etsinler.
-
@Anka, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Kredi karti iptalinin kredi skoruna etkisini deneyimleyen oldu mu? Iptal etmeyi dusundugum kartlar var ama riske girmek istemiyorum.
Eski kartlari iptal ettirmek cok iyi bir fikir degil. Hem kredi skorunuzun yasi, hem de ortalama yas etkileniyor. Uzun sureli krediye sahip olmak genelde skora cok iyi etki ediyor.
Hangi bankanin hangi kartlarini iptal etmek istiyorsunuz? Belki degistirebileceginiz bir kart onerebilirim... "Product Change" yapmak genelde iptal etmekten daha dogru bir hareket. Kredi kartinizi, o bankanin izin verdigi baska bir karta donusturebilirsiniz.
Ayrica yilda 1 kez kullandiginiz zaman hem kart kapanmaz, hem de kredi skorunuza olumlu etki eder. Sayin @MySea 'nin dedigi gibi bazen sure 18 ay olabilir, bazen 24, bazen de 36...
-
Merhaba,yaksik 2 senedir kullandığım Bank Of Americaya ait kredi k.ve security k. düzenli ödeme ve limit aşımı olmamasına rağmen sebepsizce iptal edildi ve kredi skorum baya bi düştü.gelen mektupta Transunion'i aramam gerektiği yazıyor ariyor ulaşılamıyorum.ve başkada kredi kartim yok.basina böyle bir durum gelen varmi çözüm olarak ne yaptı veya önerisi olan.bu konuda tek sansli benmiyim yoksa
-
@iremci Bank of America’yı arayıp iptal sebebini öğrenmeyi denediniz mi?
-
@iremci, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhaba,yaksik 2 senedir kullandığım Bank Of Americaya ait kredi k.ve security k. düzenli ödeme ve limit aşımı olmamasına rağmen sebepsizce iptal edildi ve kredi skorum baya bi düştü.gelen mektupta Transunion'i aramam gerektiği yazıyor ariyor ulaşılamıyorum.ve başkada kredi kartim yok.basina böyle bir durum gelen varmi çözüm olarak ne yaptı veya önerisi olan.bu konuda tek sansli benmiyim yoksa
Gecmis olsun, bilgileriniz dark web'e sizmis ve sizin adiniza islem yapan birileri olabilir. Genelde boyle durumlarda bankalar hic risk almadan o bilgilere sahip tum hesaplari kapatiyorlar. Oncelikle bu olasiligi kontrol eder misiniz?
Su basligi incelemenizi ve credit karma, credit sesame ve experian gibi sitelere kayit olmanizi tavsiye ederim (3'unun de app'i var)...
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1754/identity-theft-protection-kimlik-hirsizligi-korumasi
Ayrica kredi gecmisinizi 3 kurumdan da ayri ayri hemen alip tum bilgileri inceleyin, ozellikle de Transunion'dan olani...
-
@iremci Ayrica boyle durumlarda kredi gecmisinizi kaybetmemek icin bir banka yerine birden cok bankadan kredi karti sahibi olmanizi tavsiye ederim.
Kredi kartlari yonunden en populer ve en cok getirisi olan iki kurum Chase Bank ve American Express...
Sonrasinda ise Citibank, Bank of America, Capital One, Discover, Barclays gibi bankalar geliyor... Bu bankalarin en az 2-3 tanesiyle iliskiniz olmasi iyi olur, en azindan bir banka ile sorun yasasaniz bile diger hesaplar duruyor olur.
-
@iremci öncelikle geçmiş olsun BoA Fisco kredi puanı için Transunion dan bilgi alıyor. Bundan dolayı Transunion dan irtibata geçmenizi istemişler . Transuniona bir haftalık Free Register olarak dispute yapma yolunu bir deneyin ve bir haftalık ücretsiz kredi puanı raporunu inceleyin . Belki sebebini bulabilirsiniz.
-
@iremci sayin @redsat2000 'a katiliyorum. dark web taramasi uyelik gerektirebilir, ama nerdeyse hepsinin 7 gunluk (veya daha uzun) ucretsiz deneme uyeligi var, ona kayit olup tum taramalari yaptirip 7 gun bitmeden uyeligi iptal edebilirsiniz.
-
Normalde uzun sure kullanim olmazsa iptal ederler.
Eger kart bilgilerin calinmasi falan gibi supheli durumlar varsa, genelde iptal etmek yerine, gecersiz yaparlar karti ve size yenisini (yeni kart numarasi ile) gonderirler.
-
@MySea, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Normalde uzun sure kullanim olmazsa iptal ederler.
Eger kart bilgilerin calinmasi falan gibi supheli durumlar varsa, genelde iptal etmek yerine, gecersiz yaparlar karti ve size yenisini (yeni kart numarasi ile) gonderirler.
kart bilgisi degil sayin @MySea , benim bahsettigim kimlik bilgilerinin calinmasi. Ozellikle SSN...
Dediginiz gibi sadece kart bilgisi icin bunu yapmazlar.
-
@crazycells Oh ok anladim. O tabii ki daha farkli bir durum.
-
@iremci Bank of Amerika, bireysel kartı ticari amaçla kullandığınızı düşünürse de anında iptal ediyor diye duymuştum. Yüklü bir alım yapılıp, anında tutarı karta yatırsanız bile o şekilde değerlendiriyorlar. Sadece öyle bir durum varsa diye fikir vermek istedim. Alakası olmayabilir tabiki.
-
Normalde BoA customer service arayinca, en azindan neden iptal edildigini soylemeleri lazim. Kucuk bir not da olsa bir bilgi yazmislardir iptal islemi icin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum