Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu ile ilgili sorular

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
953 184 74.1k 156

• Dogru soyluyorsunuz sanirim yanlis anladim, cunku review&submit kisminda herhangi bir hata vermedi.
    Online formu doldururken birth certificate istenmedi. Esimin F-1 vizesi var ve AOS yapacagiz, bu yuzden istenmemis olabilir mi?

• @gizemm, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

Dogru soyluyorsunuz sanirim yanlis anladim, cunku review&submit kisminda herhangi bir hata vermedi.
    Online formu doldururken birth certificate istenmedi. Esimin F-1 vizesi var ve AOS yapacagiz, bu yuzden istenmemis olabilir mi?

GC'nin fotokopisini mi yuklediniz?

• @crazycells Evet bana ait GC fotografini yukledim. I-130 instructions dosyasindan gordugum kadariyla da birth certificate US Citizenlar icin isteniyor.

• @gizemm, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

@crazycells Evet bana ait GC fotografini yukledim. I-130 instructions dosyasindan gordugum kadariyla da birth certificate US Citizenlar icin isteniyor.

tamamdir, o halde sorun yok :thumbs_up:

• Dün istanbul'daki adresime F2B vizesi ile ilgili mektup ulastı bundan sonra beklemeye devam.

• merhabalar, 130 formu icin amerikan vatandasi esim sadece pasaportunu mu eklemeli ? cunku kendisi buraya sonradan gelmis burada dogmamis birisi. esimin asil ulkesinden ( turk degil ve 2 yasinda amerikaya gelip vatandaslik hakki kazanmis ailesi sayesinde ) konsolosluktan ayrica o ulkede de evli olmadigini gosteren bir birth certificate almali miyiz ? cunku konsolosluklari cok yavas ilerliyor maalesef. sadece amerikadan alinmis bir birth certificate yeterli midir ? cunku kendisi hep burada yasamis
    cevaplarsaniz eger cok sevinirim. basvurumuzu cok yakinda yollayacagiz ne yapacagimizi bilemedik.

• @mazk2104, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

merhabalar, 130 formu icin amerikan vatandasi esim sadece pasaportunu mu eklemeli ? cunku kendisi buraya sonradan gelmis burada dogmamis birisi. esimin asil ulkesinden ( turk degil ve 2 yasinda amerikaya gelip vatandaslik hakki kazanmis ailesi sayesinde ) konsolosluktan ayrica o ulkede de evli olmadigini gosteren bir birth certificate almali miyiz ? cunku konsolosluklari cok yavas ilerliyor maalesef. sadece amerikadan alinmis bir birth certificate yeterli midir ? cunku kendisi hep burada yasamis
    cevaplarsaniz eger cok sevinirim. basvurumuzu cok yakinda yollayacagiz ne yapacagimizi bilemedik.

Sorun olmamasi lazim diye dusunuyorum. I-130 sayfasindaki evrak listesine gore vatandasligi gosteren bir belge gerekiyor, zaten ABD disindaki belge ABD vatandasligini gosteremeyecegi icin, ABD pasaportunun kopyasini yukleyebilirsiniz.

• merhabalar, i765 ve i485 formlari icin ucret odememiz gerekiyor mu ? simdilik saglikla ilgili olan formu es gecip su 6 formu yollayacagiz
    I-130
    I-130A
    I-485
    I-765
    I-131
    G-1145
    abd vatandasi ile evlenip green card almak basliginda iki form icin ucret belirtilmis fakat ucsis in sitesinde guncel ucretlere baktigimda 3bin dolara yakin bir odeme cikiyor. marriage base green card application yapacagiz.

• tekrar merhaba @crazycells , cok soru soruyorum uzgunum bazi formlar online doldurulabiliyor mesela i130 gibi
    ama benim i130 asini da doldurmam gerekiyor. I-130
    I-130A
    I-485
    I-765
    I-131
    G-1145 liste bu. bunlarin bazilari sistemde online var bazilari yok. benim ozellikle work pertmite ihtiyacim var. ne sekilde basvuru yapmaliyiz ? hepsoni online odeyip online doldurma sansimiz var mi yoksa hepsini kagitlar halinde doldurup ekleyip hepsi icin ayri ayri checkler mi koyup paket halinde yollamamiz gerekiyor ?

• @israfil bey merhaba, evlilik bazli greencard yapacagiz fakat sitede butun belgeleri bulamadim i130 var. 130a yok onu aciklamissiniz ama work permit travel permit gibi belgelerin de online i sitede yer almiyor. eger bilginiz var ise bunlari nasil yapacagiz. ? ben bunlar da bir an once elime ulassin istiyorum.

• @hulyaek hanim merhaba, online sistemde I-130
    I-130A
    I-485
    I-765
    I-131
    G-1145 bu belgelerin hepsini doldurabiliyor muyum ? ben yalnizca i130u bulabildim 130a yi bile bulamadim. work permit travel izni falan bunlari sistemde bulamiyorum. hepsini online yapmam mumkun mu ?

• @mazk2104 hatırlamak için eski gonderilerime baktım. I130A , I130 doldururken çıkıyor çıktısını alıp elle dolduracaksiniz.
    Bu şekilde yazmışım.
    I130A formunun çıktısını alıp elle dolduracaksınız, eş için başvururken site otomatik yönlendirme yapıyor.daha sonra taratıp I130’un içine belge olarak yukleyeceksiniz

• @israfil tesekkur ederim. peki ya diger belgeler ? mesela i131 ve i485 sitede bulunmuyor online olarak. onlari elle doldurup kargolayacak miyim ?

• @AE123 Merhabalar, ben de formlari doldurmaya baslayacagim. online islemlerin daha kisa olacagini dusundugum icin online yaomak istiyorum. sizinle ayni soruya takilmis durumdayim. 130 sitede mevcut fakat 130a yok. i765 var fakat i485 ve i131 sitede yok. 130u online doldurup kalanlari elle doldurup mu yolladiniz ? nasil ilerlediniz ? ona gore vizem bitmeden acil aksiyon almam lazim. cevaplarsaniz cok sevinirim. tesekkurler.

@AE123, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

Kısmet olursa haftasonu I130 formumuzu online olarak doldurup gerekli diğer destekleyici dökümanları yükleyeceğiz. Henüz USCIS hesabı açmadığımdan soracağım soru saçma gelebilir kusura bakmayın ama I130A formunu da online doldurabiliyor muyuz, youtube'da I130 ile ilgili video izledim USCIS sitesinden account oluşturduktan sonra direk I130'u seçip dolduruyor peki I130A içinde böyle bir online opsiyon mevcut mu?

İkinci sorumda eğer online opsiyon yoksa USCIS websitesinde I130A formuna gittiğimde sağ üst köşede expiration olarak 2/28/2021 olarak gözüküyor, bu formun güncel hali kendi websitelerinde de yok, ne şekilde temin edeceğiz?

• @mazk2104 Merhaba, ben başvurumu online yapmadım, o yüzden online dan sisteme pek hakim değilim. Ancak;

I-485 : Online doldurabiliyor olmanız lazım. Doğru kategoriyo seçip ( vize kategorisi ve amerikadan mı Amerika dışından mı başvurduğunuza dair ) öyle açılıyor olabilir ilgili/gerekli formlar.
    4. File Form I-485. If you are in the United States and are eligible for adjustment of status, you may file a Form I-485. Go to the Form I-485 instructions and the web page for your immigrant category for instructions on how to complete your application and properly file it with USCIS.

• @hulyaek cok cok tesekkur ediyorum. peki ya onlinei olmayan formlar hakkinda bir bilginiz var mi ? onlinelari hallettikten sonra digerlerini yazdirip mi yollamam gerekiyor ?

• @mazk2104 ben başka bir belge doldurmadim.

• @israfil tesekkur ediyorum. baska bir belge doldurmadan work permit ve seyahat izninizi edinebildiniz mi ? online yapmaniz isleri hizlandirdi mi ? receipti hizli almak gibi mesela

• @mazk2104 Süreç Amerika dışından olduğu için gerek olmadı.

• @israfil aaa cok tesekkur ederim. biz amerika icinden basvuracagiz haliyke su an en onemlisi seyahat ve is izni oldugundan ne yapcagimi bilememistim. tekrar cok tesekkur ederim yanitiniz icin. eger sorularim icin net cevabi olan biri varsa ve yanitlarsaniz cok sevinirim. i130 ve i765 disindaki belgeleri online bulamiyorum. bu iki formu online doldurduktan sonra i131 i130a ve i485 icin nasil bir yol izleyecegim ? @crazycells

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k