Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @martymcfly, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @crazycells peki bu durum süreci uzatır mı? yani zaten uzun bi süreç tabi ama bi 2 sene daha falan uzatırsa o risk alınmaz:)))

    uzatacagini sanmiyorum; ama emin de degilim, cunku surece hangi asamada nasil dahil edeceginizi ben de %100 bilmiyorum. Sanirim hangi asamada eklenecegini de onemli. Fakat Ankara Konsoloslugu'nun verdigi F2B vizelerinin icinde, dediginiz durumdaki gibi GC sahibinin cocugunun cocuguna vize verdiklerine dair bilgi var. Su iletiye de aktarmistim:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/215177

    Isterseniz yeni bebek icin bir I-130 formu doldurup doldurmak gerekli mi? Yoksa mulakat asamasinda I-130 doldurmadan sadece DS-260 formunu doldururken bebek icin ayri form actirmak yeterli mi diye suradan sorabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • @crazycells çok teşekkür ederim, inceleyeyim. çok saolun.


  • Merhabalar eşim için F2A başvurusu yapma aşamasındayım, şu an I-130 online formunu dolduruyorum aklıma takılan bir kısım var ABOUT YOU-ADDITIONAL INFORMATION Kısmında "What is your USCIS Online Account Number?" alanı var USCIS'ten online formu doldurduğum halde böyle bir şeyi istemesini anlayamadım ve profilimde de böyle bir bilgi yok ya da ben bulamadım USCIS Online Account Number nerede yazıyor bilen var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolgicaki, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabalar eşim için F2A başvurusu yapma aşamasındayım, şu an I-130 online formunu dolduruyorum aklıma takılan bir kısım var ABOUT YOU-ADDITIONAL INFORMATION Kısmında "What is your USCIS Online Account Number?" alanı var USCIS'ten online formu doldurduğum halde böyle bir şeyi istemesini anlayamadım ve profilimde de böyle bir bilgi yok ya da ben bulamadım USCIS Online Account Number nerede yazıyor bilen var mı?

    Daha once I-797 belgesi aldiysaniz orada yaziyor olmasi lazim. Direkt oradan kopyalayabilirsiniz. Sanirim en son online hesaptan bunu gormenin yolu yoktu...


  • 18 June 2021'de F2B vizesine başvurdum, mevcutta ki Turist Vizemin Bitiş tarihi 2026 yili sizce o zaman a kadar alabilirmiyim ? Bilgisi olan varmı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Can-Akyol, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    18 June 2021'de F2B vizesine başvurdum, mevcutta ki Turist Vizemin Bitiş tarihi 2026 yili sizce o zaman a kadar alabilirmiyim ? Bilgisi olan varmı?

    Guncel vize bultenini suradan takip edebilirsiniz:

    Ama bu tarihler ilerde olumlu veya olumsuz yonde degisebilir, bilginize.


  • @crazycells teşekkür ederim.


  • Merhabalar, ben GC sahibi olarak esim icin I-130 formunu dolduruyorum ve online olarak yapmaya karar verdim. Evidence kisminda her seyi sisteme yukledim ama additional evidence bolumunde Religious Record, School Record, Census Records gibi belgeler de isteniyor. "If you do not provide evidence, your petition processing may be delayed." uyarisi aliyorum. Boyle bir seyle karsilasan var mi? Bu belgeleri yuklemeden devam edebilir miyim? Forumda bununla ilgili bir sey goremedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizemm, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabalar, ben GC sahibi olarak esim icin I-130 formunu dolduruyorum ve online olarak yapmaya karar verdim. Evidence kisminda her seyi sisteme yukledim ama additional evidence bolumunde Religious Record, School Record, Census Records gibi belgeler de isteniyor. "If you do not provide evidence, your petition processing may be delayed." uyarisi aliyorum. Boyle bir seyle karsilasan var mi? Bu belgeleri yuklemeden devam edebilir miyim? Forumda bununla ilgili bir sey goremedim.

    Bu tur evraklari, sadece dogum belgesi saglamayan kisilerden kimligini kanitlayabilsin diye istiyorlar. Soylenilen uyariyi yanlis anlamis olabilirsiniz.

    Vukuatli nufus kayit orneginin cevirisini "birth certificate" diye yuklediniz mi?


  • Dogru soyluyorsunuz sanirim yanlis anladim, cunku review&submit kisminda herhangi bir hata vermedi.
    Online formu doldururken birth certificate istenmedi. Esimin F-1 vizesi var ve AOS yapacagiz, bu yuzden istenmemis olabilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizemm, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Dogru soyluyorsunuz sanirim yanlis anladim, cunku review&submit kisminda herhangi bir hata vermedi.
    Online formu doldururken birth certificate istenmedi. Esimin F-1 vizesi var ve AOS yapacagiz, bu yuzden istenmemis olabilir mi?

    GC'nin fotokopisini mi yuklediniz?


  • @crazycells Evet bana ait GC fotografini yukledim. I-130 instructions dosyasindan gordugum kadariyla da birth certificate US Citizenlar icin isteniyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizemm, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @crazycells Evet bana ait GC fotografini yukledim. I-130 instructions dosyasindan gordugum kadariyla da birth certificate US Citizenlar icin isteniyor.

    tamamdir, o halde sorun yok 👍


  • Dün istanbul'daki adresime F2B vizesi ile ilgili mektup ulastı bundan sonra beklemeye devam.


  • merhabalar, 130 formu icin amerikan vatandasi esim sadece pasaportunu mu eklemeli ? cunku kendisi buraya sonradan gelmis burada dogmamis birisi. esimin asil ulkesinden ( turk degil ve 2 yasinda amerikaya gelip vatandaslik hakki kazanmis ailesi sayesinde ) konsolosluktan ayrica o ulkede de evli olmadigini gosteren bir birth certificate almali miyiz ? cunku konsolosluklari cok yavas ilerliyor maalesef. sadece amerikadan alinmis bir birth certificate yeterli midir ? cunku kendisi hep burada yasamis
    cevaplarsaniz eger cok sevinirim. basvurumuzu cok yakinda yollayacagiz ne yapacagimizi bilemedik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazk2104, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    merhabalar, 130 formu icin amerikan vatandasi esim sadece pasaportunu mu eklemeli ? cunku kendisi buraya sonradan gelmis burada dogmamis birisi. esimin asil ulkesinden ( turk degil ve 2 yasinda amerikaya gelip vatandaslik hakki kazanmis ailesi sayesinde ) konsolosluktan ayrica o ulkede de evli olmadigini gosteren bir birth certificate almali miyiz ? cunku konsolosluklari cok yavas ilerliyor maalesef. sadece amerikadan alinmis bir birth certificate yeterli midir ? cunku kendisi hep burada yasamis
    cevaplarsaniz eger cok sevinirim. basvurumuzu cok yakinda yollayacagiz ne yapacagimizi bilemedik.

    Sorun olmamasi lazim diye dusunuyorum. I-130 sayfasindaki evrak listesine gore vatandasligi gosteren bir belge gerekiyor, zaten ABD disindaki belge ABD vatandasligini gosteremeyecegi icin, ABD pasaportunun kopyasini yukleyebilirsiniz.


  • merhabalar, i765 ve i485 formlari icin ucret odememiz gerekiyor mu ? simdilik saglikla ilgili olan formu es gecip su 6 formu yollayacagiz
    I-130
    I-130A
    I-485
    I-765
    I-131
    G-1145
    abd vatandasi ile evlenip green card almak basliginda iki form icin ucret belirtilmis fakat ucsis in sitesinde guncel ucretlere baktigimda 3bin dolara yakin bir odeme cikiyor. marriage base green card application yapacagiz.


  • tekrar merhaba @crazycells , cok soru soruyorum uzgunum bazi formlar online doldurulabiliyor mesela i130 gibi
    ama benim i130 asini da doldurmam gerekiyor. I-130
    I-130A
    I-485
    I-765
    I-131
    G-1145 liste bu. bunlarin bazilari sistemde online var bazilari yok. benim ozellikle work pertmite ihtiyacim var. ne sekilde basvuru yapmaliyiz ? hepsoni online odeyip online doldurma sansimiz var mi yoksa hepsini kagitlar halinde doldurup ekleyip hepsi icin ayri ayri checkler mi koyup paket halinde yollamamiz gerekiyor ?


  • @israfil bey merhaba, evlilik bazli greencard yapacagiz fakat sitede butun belgeleri bulamadim i130 var. 130a yok onu aciklamissiniz ama work permit travel permit gibi belgelerin de online i sitede yer almiyor. eger bilginiz var ise bunlari nasil yapacagiz. ? ben bunlar da bir an once elime ulassin istiyorum.


  • @hulyaek hanim merhaba, online sistemde I-130
    I-130A
    I-485
    I-765
    I-131
    G-1145 bu belgelerin hepsini doldurabiliyor muyum ? ben yalnizca i130u bulabildim 130a yi bile bulamadim. work permit travel izni falan bunlari sistemde bulamiyorum. hepsini online yapmam mumkun mu ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum