I-130 formu ile ilgili sorular
-
@crazycells acikcasi amerikaya yerlesmek istiyoruz ama nasil yapacagimizi bilmiyoruz ondan I-130 formunu bulduk. esimin teyzesi amerikada yasiyor vatandas oldu benim uzerimden I-130 a basvurup teyzesi sponsor olabilir mi
-
@sbaltali, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@crazycells acikcasi amerikaya yerlesmek istiyoruz ama nasil yapacagimizi bilmiyoruz ondan I-130 formunu bulduk. esimin teyzesi amerikada yasiyor vatandas oldu benim uzerimden I-130 a basvurup teyzesi sponsor olabilir mi
olabilir, zaten mali sponsor belgeleri NVC asamasinda istenecek. Dolayisiyla ilk basvuru yaparken o belgeleri gondermenize gerek yok diye dusunuyorum...
-
merhaba I-130 formunu doldurmak istiyoruz ,online olarak tüm evrakları sisteme yüklememiz mümkün mü yoksa hepsini klasik şekilde postalamamız mı gerekiyor? teşekkürler
-
@basaknaz, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
merhaba I-130 formunu doldurmak istiyoruz ,online olarak tüm evrakları sisteme yüklememiz mümkün mü yoksa hepsini klasik şekilde postalamamız mı gerekiyor? teşekkürler
Online olarak yukluyorsunuz hepsini, formun sonunda sizi yonlendiriyor.
-
@crazycells formda sonuna kadar ilerledik, gereken yerleri kaydettik fakat online doldurdugumuz zaman I-130A formuna bizi yönlendirmedi herhangi bir eksiklik olur mu diye tereddüt ettik ayrıca boş bıraktıgımız yerlere none N/A yazmamız gerekir mi sizce
-
@crazycells formda sonuna kadar ilerledik, gereken yerleri kaydettik fakat online doldurdugumuz zaman I-130A formuna bizi yönlendirmedi herhangi bir eksiklik olur mu diye tereddüt ettik ayrıca boş bıraktıgımız yerlere none N/A yazmamız gerekir mi sizce
Onu elektronik olarak ekleyecek misiniz emin degilim, ayrica posta ile gonderiyor da olabilirsiniz. Bilen arkadaslar yazabilir, siteyi kontrol etmem lazim cevap verebilmek icin...
-
ayrıca posta olarak göndereceksek sanırım hepsini bir göndermek daha iyi olacak , çok teşekkür ederim sürece yeni başlıyoruz forumu okumaya çalıştım teorikte sıkıntı yok gibi hissediyoruz ama pratiğinde biraz takılabiliyoruz :)
-
ayrıca posta olarak göndereceksek sanırım hepsini bir göndermek daha iyi olacak , çok teşekkür ederim sürece yeni başlıyoruz forumu okumaya çalıştım teorikte sıkıntı yok gibi hissediyoruz ama pratiğinde biraz takılabiliyoruz :)
Evet, elektronik sisteme yeni yeni geciyorlar, o nedenle kafalar karisabiliyor. Su an ikisini de yapmak mumkun, ama sonraki yillarda sadece elektronik basvuru kabul ederler diye dusunuyorum.
-
@crazycells haklısınız biz de yeterli bulmadık tam olarak açıklama da yapmamışlar , sanırım klasik posta yoluyla basvuracagız.
-
@basaknaz I130A formunun çıktısını alıp elle dolduracaksınız, eş için başvururken site otomatik yönlendirme yapıyor.daha sonra taratıp I130’un içine belge olarak yukleyeceksiniz.
Herşey Online. Postaya gerek yok. -
@israfil çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için , ödemeyi kredi kartıyla yapacağız , aynı şekilde G-1450, Authorization for Credit Card Transactions formunu taratıp eklemem gerekiyor mu yoksa submitten sonra direkt ödemeye yönlendiriliyor muyuz ?
-
@basaknaz ben doldurduktan sonra kredi kartıyla ödeme yaptım. Site yönlendiriyor hatırladığım kadarıyla, G1450 doldurmadım.
-
Herkese merhaba,
Konuyu yanlış yere açtıysam affola.
Eşim 3 yılı aşkın süredir Greencard sahibi ve Kasım 2021'de Re-entry Permit süresi doluyor. Şu an Türkiye'de yaşıyoruz. Eşimle beraber ABD'ye yerleşmek istiyoruz. Şu an benim turistik vizem mevcut değil. Bu süreçte I130-A formunu doldurmak gerektiğini ögrendik. ABD'ye eşimle beraber yerleşmek için neler yapmamız ve ne gibi şartları yerine getirmemiz gerekiyor. Eşim ilk etapta orada iş durumu olmaz ise bana sponsor olabiliyor mu? Bu konularda tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan deneyim ve yorumlarını bekliyorum, hepsi benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.
Fatih.
-
@israfil çok teşekkür ederim ne kadar yardımcı oldunuz anlatamam , tekrar eksiğimiz olursa yardımcı olursanız sevinirim
-
@ftkaya1, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Herkese merhaba,
Konuyu yanlış yere açtıysam affola.
Eşim 3 yılı aşkın süredir Greencard sahibi ve Kasım 2021'de Re-entry Permit süresi doluyor. Şu an Türkiye'de yaşıyoruz. Eşimle beraber ABD'ye yerleşmek istiyoruz. Şu an benim turistik vizem mevcut değil. Bu süreçte I130-A formunu doldurmak gerektiğini ögrendik. ABD'ye eşimle beraber yerleşmek için neler yapmamız ve ne gibi şartları yerine getirmemiz gerekiyor. Eşim ilk etapta orada iş durumu olmaz ise bana sponsor olabiliyor mu? Bu konularda tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan deneyim ve yorumlarını bekliyorum, hepsi benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.
Fatih.
Su basligin ilk iletisini okuyun isterseniz:
Turist vizesi, ABD'ye turistik amacli veya gecici nedenlerle girmek isteyenler icin verilen bir vize. Sizin bunu gocmenlik niyetiyle kullanmaniz sorun yaratabilir. Hazir 1 yildan fazla Turkiye'de kalacaksaniz bence F2A surecine baslayabilirsiniz. Zaten uzun suruyor sonlanmasi, bu surenin buyuk bolumunde Turkiye'de beraber yasamis olursunuz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklariSponsorlukla ilgili olarak su basligi inceleyebilirsiniz:
Vize alirken esinizin ABD'de yasiyor ve calisiyor olmasi yeterli olacaktir.
-
'' At which USCIS office will the beneficiary apply for adjustment of status to lawful permanent resident? '' türkiyeden formu online olarak dolduruyorux bu soruya cevap vermemiz gerekiyor mu ?
-
@basaknaz bildiğim kadarıyla, hayır, o madde ABD'de bulunup başvuranlar için geçerli.
-
@israfil tekrardan teşekkürler
-
'' At which USCIS office will the beneficiary apply for adjustment of status to lawful permanent resident? '' türkiyeden formu online olarak dolduruyorux bu soruya cevap vermemiz gerekiyor mu ?
Cevap vermeyip
nextderseniz, hangi konsoloslukta mulakata gireceginizi soruyor. Konsoloslukta vize alacaksaniz bu sekilde doldurun... -
@crazycells istanbul konsolosluğunu yazdım burada yaşadığım için , vukuatlı nufus ornegi ,evlilik cuzdanı vs gibi evliligin iyi niyetli olduguna dair gereken evrakları tercume ettirmemiz gerekiyor , degil mi ? Hem turkce hem de ingilizce olarak taratıp online file'a ekleyceğiz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum