Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mazk2104 hatırlamak için eski gonderilerime baktım. I130A , I130 doldururken çıkıyor çıktısını alıp elle dolduracaksiniz.
    Bu şekilde yazmışım.
    I130A formunun çıktısını alıp elle dolduracaksınız, eş için başvururken site otomatik yönlendirme yapıyor.daha sonra taratıp I130’un içine belge olarak yukleyeceksiniz


  • @israfil tesekkur ederim. peki ya diger belgeler ? mesela i131 ve i485 sitede bulunmuyor online olarak. onlari elle doldurup kargolayacak miyim ?


  • @AE123 Merhabalar, ben de formlari doldurmaya baslayacagim. online islemlerin daha kisa olacagini dusundugum icin online yaomak istiyorum. sizinle ayni soruya takilmis durumdayim. 130 sitede mevcut fakat 130a yok. i765 var fakat i485 ve i131 sitede yok. 130u online doldurup kalanlari elle doldurup mu yolladiniz ? nasil ilerlediniz ? ona gore vizem bitmeden acil aksiyon almam lazim. cevaplarsaniz cok sevinirim. tesekkurler.

    @AE123, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Kısmet olursa haftasonu I130 formumuzu online olarak doldurup gerekli diğer destekleyici dökümanları yükleyeceğiz. Henüz USCIS hesabı açmadığımdan soracağım soru saçma gelebilir kusura bakmayın ama I130A formunu da online doldurabiliyor muyuz, youtube'da I130 ile ilgili video izledim USCIS sitesinden account oluşturduktan sonra direk I130'u seçip dolduruyor peki I130A içinde böyle bir online opsiyon mevcut mu?

    İkinci sorumda eğer online opsiyon yoksa USCIS websitesinde I130A formuna gittiğimde sağ üst köşede expiration olarak 2/28/2021 olarak gözüküyor, bu formun güncel hali kendi websitelerinde de yok, ne şekilde temin edeceğiz?


  • @mazk2104 Merhaba, ben başvurumu online yapmadım, o yüzden online dan sisteme pek hakim değilim. Ancak;

    I-485 : Online doldurabiliyor olmanız lazım. Doğru kategoriyo seçip ( vize kategorisi ve amerikadan mı Amerika dışından mı başvurduğunuza dair ) öyle açılıyor olabilir ilgili/gerekli formlar.
    4. File Form I-485. If you are in the United States and are eligible for adjustment of status, you may file a Form I-485. Go to the Form I-485 instructions and the web page for your immigrant category for instructions on how to complete your application and properly file it with USCIS.


  • @hulyaek cok cok tesekkur ediyorum. peki ya onlinei olmayan formlar hakkinda bir bilginiz var mi ? onlinelari hallettikten sonra digerlerini yazdirip mi yollamam gerekiyor ?


  • @mazk2104 ben başka bir belge doldurmadim.


  • @israfil tesekkur ediyorum. baska bir belge doldurmadan work permit ve seyahat izninizi edinebildiniz mi ? online yapmaniz isleri hizlandirdi mi ? receipti hizli almak gibi mesela


  • @mazk2104 Süreç Amerika dışından olduğu için gerek olmadı.


  • @israfil aaa cok tesekkur ederim. biz amerika icinden basvuracagiz haliyke su an en onemlisi seyahat ve is izni oldugundan ne yapcagimi bilememistim. tekrar cok tesekkur ederim yanitiniz icin. eger sorularim icin net cevabi olan biri varsa ve yanitlarsaniz cok sevinirim. i130 ve i765 disindaki belgeleri online bulamiyorum. bu iki formu online doldurduktan sonra i131 i130a ve i485 icin nasil bir yol izleyecegim ? @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazk2104, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    tekrar merhaba @crazycells , cok soru soruyorum uzgunum bazi formlar online doldurulabiliyor mesela i130 gibi
    ama benim i130 asini da doldurmam gerekiyor. I-130
    I-130A
    I-485
    I-765
    I-131
    G-1145 liste bu. bunlarin bazilari sistemde online var bazilari yok. benim ozellikle work pertmite ihtiyacim var. ne sekilde basvuru yapmaliyiz ? hepsoni online odeyip online doldurma sansimiz var mi yoksa hepsini kagitlar halinde doldurup ekleyip hepsi icin ayri ayri checkler mi koyup paket halinde yollamamiz gerekiyor ?

    Ayni sorulari tekrar tekrar yazmaniza gerek yok.

    ABD vatandasi ile mi evleniyorsunuz? Yoksa GC sahibiyle mi?

    Ilgili basligi kullanarak soru sorarsaniz ya da bilgilerinizi imzaniza tasirsaniz sorularinizi cevaplamamiz kolaylasir.

    Work permit icin I-765 gerekiyor ama I-485 ile beraber gondereceginiz icin ayrica ucret odemeyeceksiniz.

    Online olan I-130 'u doldurup gondereceksiniz, daha sonra onun ciktisiyla diger formlari doldurup posta ile gondereceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazk2104, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @israfil tesekkur ederim. peki ya diger belgeler ? mesela i131 ve i485 sitede bulunmuyor online olarak. onlari elle doldurup kargolayacak miyim ?

    evet, bilgisayarda doldurup ciktisini alin ve imzalayin, sonra da posta ile gonderin.

    Zaten online gonderince birkac gun icinde alindi bilgisini gonderiyor, o mektup ile diger formlari gonderebilirsiniz.


  • Merhaba, eşim için I-130 formunu dolduruyorum forumdaki bilgiler için herkese teşekkürler. Sormak istediğim konu formdaki part 4.12 ile alakalı provide the adress in the united states where the beneficiary intend to live diyor. Biz eşimle beraber türkiyede ikamet ediyoruz dolayısıyla bu kısmı boş bırakmak durumundayım. Bu durum başvurunun kabulü ile ilgili bir sıkıntı yaratır mı burayı illa doldurmak gerekiyor mu


  • @crazycells Kusura bakmayin ilk once sizden cevap beklemistim sizden cevap alamayinca oyle caresiz yazmis bulundum. tekrar yanitladiginiz ve zaman ayirdiginiz icin tesekkur ederim. sureci nasil imzama tasirim bilmiyorum. eger anlatirsaniz hallederim. bir aksilik cikmazsa dosyam bu aksam bitiyor yarina vermis olacagim kalan belgeleri de. buraya yazmak diger insanlara fikir vermis olmak isterim.


  • Turkiyeden I-130 formunu dolduruyoruz, formu fdf olarak indirdik ve doldurduk. Ucret odeniyormus 535 dolar bunu nereye yatiracagiz ve formu nasil gonderecegiz?


  • @tahaavci myuscis hesabı açtınız mı? işlemlerinizi oradan yapabilirsiniz. Hangi kategoride başvuru yapacaksanız, Amerikan vatandaşı veya GC sahibi olan tarafın Myuscis hesabı üzerinden devam edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazeno, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhaba, eşim için I-130 formunu dolduruyorum forumdaki bilgiler için herkese teşekkürler. Sormak istediğim konu formdaki part 4.12 ile alakalı provide the adress in the united states where the beneficiary intend to live diyor. Biz eşimle beraber türkiyede ikamet ediyoruz dolayısıyla bu kısmı boş bırakmak durumundayım. Bu durum başvurunun kabulü ile ilgili bir sıkıntı yaratır mı burayı illa doldurmak gerekiyor mu

    Bir adres yazmaniz gerekiyor.

    Tanidik birinin adresini veya en olasi adresi yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tahaavci, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Turkiyeden I-130 formunu dolduruyoruz, formu fdf olarak indirdik ve doldurduk. Ucret odeniyormus 535 dolar bunu nereye yatiracagiz ve formu nasil gonderecegiz?

    Hangi basvuruyu yapiyorsunuz?

    Pek cok durum icin I-130'u online olarak doldurmaniz ve ucreti internet uzerinden odemeniz mumkun.

    Eger posta ile basvuru yapiyorsaniz "check" veya "money order" gerekiyor.


  • @crazycells Formu dün online olarak gönderdim malesef soruyu boş bıraktım keşke cevabınızı bekleseydim hata ettim 😔 Additional information kısmına durumumuzu anlatan bir yazı koydum umarım sadece bu soru yüzünden red cevabı almayız 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazeno, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    @crazycells Formu dün online olarak gönderdim malesef soruyu boş bıraktım keşke cevabınızı bekleseydim hata ettim 😔 Additional information kısmına durumumuzu anlatan bir yazı koydum umarım sadece bu soru yüzünden red cevabı almayız 🙏🏻

    USCIS zaten sizden eksik bilgileri isteyecektir, bilginize.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum