[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
-
Selamlar, süreçle alakalı bir fikir almak amaçlı siz değerli grup üyelerine birkaç sorum olacak. Ben DVProgramına kayıt olurken ve Ds260'forumunu doldurup onay aldığımda bekar statüsündeydim ancak sonrasında bir evlilik yaşadım, fakat bu evlilik olumsuz ilerlediği için saygıyla ayrılma kararı aldık ancak 1 sene olmadığı için resmi boşanma olmadı, hala evli gözüküyorum ancak boşanma davamız açıldı, DS260 formunu güncelleyemedim çünkü iletişimimiz koptu bu süreçte konsolosluğa evlilik cüzdanı ile gideceğim ancak gitmeden önce formumu açtırıp güncelemem mi gerekir yoksa konsoloslukta bu durumu düzelttirsem sorun olur mu ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Eski eş kesinlikle vize talep etmiyor ve mülakata gelmeyecek. (Asıl Talihli Benim.)
Birde iş teklifi olarak 2-3 adet işe alım görevlisi Linkedin üzerinden gideceğim bölgede iş görüşmesi teklifinde bulundu , bunu konsolosluğa götürmem artı bir izlenim sağlar mı ?
Teşekkürler. -
Aslına bakarsanız eşim ve benim mülakat deneyimimiz diğer deneyimler ile çok benzer ama kendimce önemli gördüğüm yerleri yazacağım.
8.45 randevumuz için 8.30 da konsolosluk kapısındaydık, covid formunu doldurduk ve sonrasında güvenlikten geçtik ve içeri girdik. İçeri girer girmez sol tarafta oturan görevli pasaportlarımızı istedi, kontrol ederek bize sıra numarası verdi. Sıra numarası tuşuna bastığı anda numaramız yandı evrak teslimi için gittik, sırası ile evraklarımızı verdik. Evrak teslimi bittikten 10dk sonra numaramız yine yandı ve 2x330$ ücreti nakit olarak ödedik. Ücreti ödedikten yine 10dk kadar sonra son kez numaramız yandı, güler yüzlü ve pozitif enerjisi olan, hafif çekik gözlü 30lu yaşlardaki bir bayan ile yaptık görüşmeyi. Hi,good morning,how are you.. selamlaşma faslından sonra yemin ettirdi bize ve parmak izlerimizi verdik .
Parmak izinden sonra 4 soru sordu:
1- Ne iş yapıyorsunuz, mesleğiniz nedir?(İlk bana sordu, sonra eşime)
2- Amerika’da nerede gideceksiniz?
3- Başka ülkede 6 aydan uzun süre yaşadınız mi?
4-Oğlunuz olduğunu görüyorum, amerikan vatandaşı mi?Bu soruları sorarken bir yandan ya bilgisayara giriş yapıyor. Ben daha yeni isinmisim, hadi daha sor diye beklerken, turist vizelerinizi iptal ediyorum demesi ile vizelerin üstüne iptal mührü vurması bir oldu. Sonra vizeleriniz onaylandı dedi. Ben anladım ama görüşme 3 dk sürdüğü için mülakat kısa geldi bana biraz, her şey tamam yani değil mi, bir problem yok diye sormuş bulundum. Gülerek, herşey çok iyi, vizeniz onaylandı, 3-5 güne vizeniz gelir dedi. Teşekkür ederek ayrıldık. 8.45'de girdiğimiz konsolosluk binasından 9.15 gibi çıktık.
-Türkçe mi ingilizce mi mülakat yaparsın diye kimse soru sormadı
-Mali kaynak olarak 80k$ civarı para gösterdik, uzun süredir hesapta idi zaten, hiç soru sormadı para ile alakalı. İş teklifi yada sponsor yoktu.
-DV çekilişine katılırken kullandığım, kcc evrak istediği zaman gönderdiğim ve evrak onayı aldığım pasaportumu süresi az kaldı diye yeniledim. Yeni aldığım pasaportum için ds260 açtırmadım, kcc ye haber vermedim. Mülakata iptal edilen eski pasaport + yeni pasaport ile gittim, konu ile alakalı hiç soru sormadılar. Unganlara ve aıs kaydını yaparken yeni pasaportumun numarasını kullandım.
-Bizim oğlan amerikan vatandaşı, bu yüzden DV çekilişine katılırken bilgilerini girmemiştim, us vatandaşı olan es veya çocukların bilgilerini doldurup doldurmamak size kalmış yazıyordu, bende doldurmadım. Ama içten içe de bir tedirgin olmadım değil eksik yada hatalı mi bilgi verdik acaba diye. Neyse mülakat sırasında çocuğunuz US vatandaşı değil mi diye sordu, evet US pasaportu yanımda isterseniz göstereyim dedim, gerek yok dedi.
-Yanımda ayrıca doğum yaptığımız hastaneden aldığımız tüm doğum ücretleri ödenmiştir, borcu yoktur yazisida vardı, bazı mülakat deneyimlerinde okumuştum, istenebiliyormus, benden istenmedi.
Bu vesile ile vize/mülakat alan tüm DV2021 ailesini tebrik ediyorum. Alamayanların inşallah en kısa sürede mülakat almaları için dua ediyor, CEAC sitesini mülakat gelmiş mi diye her gün talan ediyorum :) Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, kalın sağlıcakla..
-
Merhaba, unganlar deneyimimi paylaşıyorum.
5 Ağustos 10:25 randevum vardı, biraz erken 10 gibi gittim 4. Kata Unganlara çıktım, içeri girdim ve içeride resepsiyonda duran hanımefendi dışında kimse yoktu biraz şaşırdım. Sabah erken saatte çok kalabalıktı dedi. İşlemleri hallettikten sonra 3. Kata Düzen’e indim ve Düzen kalabalıktı. İçeri girdikten sonra tam karşınızdaki resepsiyona gitmeniz gerekiyor önce kayıt işlemi ve ücreti alıyorlar. 10 dk bekledikten sonra kan ve idrar tahlili için çağırdılar işlemler bitttikten sonra yaklaşık 40-45 dk sonra röntgen için sesleniyorlar. Düzen’de tüm işlemler yaklaşık 1 saat sürdü. Tekrar unganlara çıktım 10 dk bekledikten sonra adımı seslendiler ve içeride önce boy kilo ölçümü yapıldı ardından Mehmet Bey geldi ve her zamanki forumda paylaşılan soruları sordu. Daha önce Amerika’ya gittin mi, wat programı ile gitmiştim bunun üzerine ve çalıştığım iş üzerine küçük bir sohbetimiz oldu. 3 tane aşı vurdu. Daha sonra unganlarda da ödeme gerçekleştirdim ve bugün saat 4 gibi raporları aldım. Benim dosyama yanlışlıkla başkası alacak diye kağıt zımbalamışlar ve zımbayı çıkartırken o bölgeye küçük bir hasar verdiler ancak bir sorun olacağını sanmıyorum, umarım olmaz.
Sıkça sorulan sorular:
Unganlar pcr testi istiyor mu? Hayır istemiyor
Hangi belgeleri yanımızda götürmeliyiz? Pasaport ve case numaranızın yazdığı bi dosya(ds 260 onay çıktısı vs.)
Ne zaman muayene dosyasını alabiliyoruz? Her şey yolunda giderse ertesi gün 4-6 arası
Ödeme yöntemi nasıl oluyor? Nakit ve kredi kartı o günkü dolar kuruna göre TL ye çeviriyorlar
İşemlerin süresi ne kadar? 1 saat düzen, 20 dk unganlar. Fakat düzen de işiniz bittiğinde unganlar 1-2 saat sonra gelin diyor. Örneğin benim işim 11 de bitti 12:30 da gelmemi söylediler.
Herhangi bir sorun olursa? Ertesi gün 12 ye kadar aramazlarsa her şey yolunda demektir.Umarım vize deneyimimi de paylaşırım. Zorlu, yorucu ve sabırla beklememiz gereken bu süreçte herkese başarılar ve bol şans diliyorum.
-
@GİZEM-ÖZEKŞİ vizeniz hayırlı olsun :)
amerika'daki yeni hayatınızda mutluluklar, sağlık ve bol kazanç dilerim.. -
@covacik abi!
dünyadaki DV kazananları için çok büyük emekler verdin, SaveDiversityVisa için en büyük faydayı sağlayan insanlardan birisin. senin deneyimini okumak o kadar güzel ve özel ki benim için..ilk günden beri bu vizeyi hakeden en önemli insanlardan birisin, emekleriniz için sonsuz teşekkürler ederim. belki de kurduğunuz bu sistem seneler boyunca DV kazanları için tek ve en önemli kaynak olacak. hakkınız ödenmez.. kendi adıma minnettarım.
vizeniz ve yeni hayatiniz hayırlı olsun.
ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu ve güzel günler diliyorum.yolunuz da bahtınız da açık olsun!
-
@Atmosfera deneyiminizi paylaştıgınız için teşekkürler, mülakatta da bol şans diliyorum :)
-
@dolcepts, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Selamlar, süreçle alakalı bir fikir almak amaçlı siz değerli grup üyelerine birkaç sorum olacak. Ben DVProgramına kayıt olurken ve Ds260'forumunu doldurup onay aldığımda bekar statüsündeydim ancak sonrasında bir evlilik yaşadım, fakat bu evlilik olumsuz ilerlediği için saygıyla ayrılma kararı aldık ancak 1 sene olmadığı için resmi boşanma olmadı, hala evli gözüküyorum ancak boşanma davamız açıldı, DS260 formunu güncelleyemedim çünkü iletişimimiz koptu bu süreçte konsolosluğa evlilik cüzdanı ile gideceğim ancak gitmeden önce formumu açtırıp güncelemem mi gerekir yoksa konsoloslukta bu durumu düzelttirsem sorun olur mu ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Eski eş kesinlikle vize talep etmiyor ve mülakata gelmeyecek. (Asıl Talihli Benim.)
Birde iş teklifi olarak 2-3 adet işe alım görevlisi Linkedin üzerinden gideceğim bölgede iş görüşmesi teklifinde bulundu , bunu konsolosluğa götürmem artı bir izlenim sağlar mı ?
Teşekkürler.eger resmiyetteki eşiniz vize almayacaksa sorun yok, DS260 böyle kalabilir. eger sorulursa ifade edebilirsiniz. bununla ilgili resmi bir mahkeme evragi varsa (ki yok sanırım) ibraz edebilirsiniz. eger yoksa direkt siz gidin ve mulakatinizi yapin.
is teklifleri de yazılı şekilde size iletilirse elbette kullanabilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar mülakat deneyimim biraz uzun olabilir kusura bakmayın. İlk mülakat tarihleri verildiğinde uygun olabilecek mülakat tarihleri için verilebilecek günlerin arasında doğum günüm olması dikkatimi çekmişti. Bende bir beklenti içine girmiştim açıkçası. 29 haziran günü mülakat maili almak benim için çok sevindirici bir başlangıç oldu. Tabiki sonrasında hazırlıklara başlayıp her evrakı tek tek sindire sindire ayrı günlerde çıktısını alıp zamanı geçirdim diyebilirim. Banka hesap dökümleri ve ön yazı konusunda bankam ile anlaşmazlık durumuna düştüysem de anlaşılır bir şekilde dilekçe yazıp banka müdürüne dilekçeyi verdikten sonra bir kopya da genel merkeze gönderip istediğime yakın bir ön yazı ve hesap dökümlerimi aldım.
Ankara da daha önceden rezervasyon yaptığım class otele kendi arabamız ile gelip arabamızın anahtarını otel yönetimine bıraktık onlarda otel önünde aracımızı uygun bir şekilde park ettiler.
Ben doktor randevusundan 1 gün öncesine otele giriş yaptım. Ertesi gün doktor randevusuna gidip 4 katta 45 numaralı kapının ardında bulunan ofise ön kayıt yaptırıp 3 katta düzen lab içinde testlerim ve göğüs röntgenim çekildi. Burada bu işlemler için Kredi kartımı kullandım. Daha sonra doktor randevusu için saat verildi ve tekrar 4. Kata çıkıp doktor mehmet ungan’ı bekledim. Doktorumuz bana klasik sorular harici ne iş yaptığımı, nerede çalıştığımı ( büyük ihtimal ile ssk bilgilerimden göremediği için) sordu. Nereye gitmek istediğimi? Orada ne yapmak istediğim konusunda sorular sordu. Ertesi gün gelip raporumu almamı önerdi. Burada 250 dolar nakit verip çıktım. Ertesi gün DV2021 mülakatı için gelen arkadaşlar ile buluşup biraz evrak kontrolü yaptıktan sonra doktordan evraklarımı alıp mülakat için inzivaya çekildim.
Mülakat günü sabah 7:00 gibi kalıp 7:30 da kahvaltı sonrası hazırlanıp 8:30 gibi otelden çıkıp konsolosluk önünde bekleyen arkadaşlar ile konuşurken içeriden çıkan arkadaşımız görevini başarıyla tamamlamış bir komutan edasıyla yanımıza gelip vize aldım demesi bizleri moral açısından yukarıya taşımıştı. Sonrasında kapıda covid formu doldurup güvenlik kısmından üzerimizdeki tüm evrak ve kemerimi havalimanına girer gibi çıkarıp güvenlikten geçtim. Sonrasında biraz ileride ki ağır kapıyı açıp içeri girdiğimde salonda olduğumu anladım. Öncelikle pasaportumu alıp bana sıra numarası verdiler ve sıra numarasının yanmasını beklerken görevli yanıma gelip ismimi söyleyip evraklarımı sıralamamı istedi. Bende bir gözden geçirmiş oldum. İçeride numaratörün altında bulunan su sebili DV2021 buluşma noktası olmuştu. Hem su içiyor hemde nereye gideceğimizi öğreniyorduk. Numaram yandığında yan tarafta bulunan vezne tarzı kabinde ki görevlinin istediği belgeleri tek tek verirken aklıma arkadaşımın adresini yazdığım kağıt geldi. Green card’ım bu adrese gitmesini istiyorum dedim. Aldı. İngilizce biliyor musun dedi az biliyorum dedim mülakatı Türkçe yapmak istediğimi belirttim. Tekrar salon kısmına geçip numaramın bir kez daha yanmasını bekledim. 7 numaralı veznede ki çalışan kişiye 330 dolar verip mülakatımın Türkçe yapmak istediğimi bir kez daha belirtikten sonra sıra numaramın son kez yanmasını beklerken benden sonra işlem yapmış olan arkadaşımızın numarası yandı, o mülakatına başladı ve Türkçeydi ve ben umutlanmıştım Türkçe olacak diye. Sonrasında yine benden sonra numarası olan bir kişi daha çağırılınca dedim ki beni unuttular yada bir sorun var. Biraz daha bekledim onların mülakatı bitti, onay aldılar işaret ile anlaşıyoruz. Ben hala bekliyorum. Sonra benim numaram yandı ve mülakat yerine geçtim. Karşımda beyaz tenli ingilizce aksanı Gayet düzgün anlaşılır konuşan bir kadın vardı ingilizce biliyor musunuz dedi el işareti ile az yaptım. Az mı biliyorsun dedi evet dedim ingilizce tamam dedi takıldığın yerde çevirmen çağırayım dedi ok dedim ve mülakat başladı önce yemin ettirdi. Sonra parmak izini aldı. Sonra nereye gideceğimi sordu? Söyledim. Ama dedim önce bu adrese gideceğim bir iki hafta kaldıktan sonra yerleşmek için giderim dedim. Bu adres kimin dedi arkadaşıma ait dedim. Ok dedi. Ne iş yapacağımı sordu. Daha önce kanada da yaşamıştım ne için gittiğimi sordu. Neden o şehiri tercih ettiğimi sordu. Ucuz dedim, kuzey Amerika da soğuk bir yerde dedim, mesleğim icabı ısıtma konusunda deneyimliyim dedim. Eğer gidersem lisans alıp tesisatçılık bile yapabileceğimi söyledim. (Merak edenler için plumbing) Sonra eski pasaportumu gösterip Amerika turistik vizemi gösterdim. Aldı Amerika vizesine damga bastığında içimden dedim ki onay geliyor. Sonra yeni pasaportu mu dosyaya koyup bana banka hesap dökümleri, diploma aslı ile eski pasaportumu verip “Congratulations” dedi bende “ so thanks, so so thank you” diyip arkadaşlara onay aldığım işareti verip kapılardan çıktım.
Sonuna kadar okuduysanız, vaktinizi aldım özür dilerim.
-
@local1907 vizeniz de yeni hayatınızın da hayırlı olsun.
yeni hayatınızda mutluluklar ve sağlık diliyorum.sizi hep Anıtkabir önündeki pozunuzla hatırlayacağız :)
yolunuz açık olsun.. -
@covacik Dünyada binlerce kişinin her gün takip ettiği sistemin mimarı, DV2021'e yaptığın emekler, kurduğun sistem, günlük taramalarından ötürü sana çok şey borçluyuz! Sen her gün umudunu kaybeden talihlilere umut verecek gelişmeleri aktararak herkese enerji aşıladın ve sabretmelerini kolaylaştırdın. Ellerine, emeklerine, çabana sağlık. Hakkın ödenmez.
Yeni hayatın sana, eşine, çocuğuna ve ABD'deki valide hanım ile peder beye mutluluk, huzur ve refah getirsin inşallah. :)
-
@GİZEM-ÖZEKŞİ hanım zorlu bir süreci böylesine güzel bir deneyim ile noktaladığınız için tebrikler. Yeni hayatınızda siz ve sevdiklerinize bol şans dilerim! :)
-
@Atmosfera Hayırlı olsun abi, artık son düzlüktesin, darısı mutluluk dolu mülakat deneyimi yazını okumaya inşallah. :)
-
@local1907 Vizeniz hayırlı olsun efendim :) İnşallah yeni hayatınızda size bol bol mutluluk getirecek.
-
@Ali-Sargut-0, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba DV 2021 talihlisiyim. Sağlık muayenesine gireceğim. Daha önce 2 defa ameliyat oldum. Bu ameliyatlarla ilgili evrak götürmeme gerek var mı sağlık muayenesine? Bide aşı kartım e nabızda var ama bütün aşılarda yapılmadı yazıyor? Ne yapmamı önerirsiniz ? Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim
Ameliyat belgelerini goturmeniz iyi olur. Zaten bulasici hastalik olmadigi icin sorun olmaz...
Asi kartlari icin yapacak bir seyiniz yok maalesef, asi icin herhangi bir belge goturmenize gerek yok.
-
@Çağatay-Akyazı tebrikler.
-
@ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba, eğer mülakatımız olumlu sonuçlanırsa "permanent resident" statusunu ne zaman kazanmış oluyoruz? Mulakatta vize onaylanir onaylanmaz mi, Amerika'ya ilk girisi yaptiktan sonra mi? Bir de sanirim Greencard ile birlikte bir USCIS Numberimiz oluyor, bu pasaporta basilan immigrant vizede de olacak mi?
Okul başvurularında permanent resident olarak başvurmak büyük kolaylık sağlıyor, ondan dolayi her sey yolunda giderse ben de faydalanabilir miyim merak ettim.(Başvurular Aralık basi civarında genellikle)
Merhaba, tekrardan. Soyle bir soru sormustum birkac gun once ve aldigim cevap ABD'ye girene kadar "permanent resident" olmayacagim yonundeydi. Az once bunu ABD'li bir avukata sordum, verilen vizenin "temporary proof of permanent residency" olacagini ve mulakatta onaylandiktan sonra kendime "permanent resident" diyebilecegimi soyledi.
Aldigim iki cevap celisince acaba benim fark etmedigim bir nuans mi var ya da iki yerden birine sorumu tam anlatamadim mi diye merak edip tekrar sormak istedim burada. Sordugum avukat genel gocmenlik konusunda tecrubeli ama DV konusunda hic tecrubesi olmayan birisi, belki ondan dolayi da yanilmis olabilir diye dusunuyorum.
ABD'ye girene kadar "permanent resident" olmuyorsunuz, fakat okullar bu tur gocmenlik sureclerine cok asina olmadigi icin "permanent resident" diyebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Ama Green Card'iniz ABD'ye girdiginiz ilk gunden itibaren basliyor, bilginize.
-
@Pangea tebrikler, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.
-
@srhnkskn tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@ugurbenli tebrikler, hayirli olsun, sonraki sureclerde bol sanslar.
-
@Nilena, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@gucarslan çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz ve iyi dilekleriniz için.
Bu arada mülakata giderken yanımızda mülakata dahil olmayan küçük çocuğumuzu gelebiliyor mu ?
küçük kızım ABD vatandaşlığı var o nedenle sürece dahil değil ancak küçük olduğu için kimseye de bırakamıyorum. Bilgisi olan benzer durum yaşayan var mı acaba?
Ne kadar kucuk acaba, bebek mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum