Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nilena geçmiş olsun, gözünüz aydın.
    mulakatınızın da sorunsuz ve kolay geçmesini dilerim.
    şimdiden bol şans..


  • Tebrikleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim @gucarslan 🙂 Darısı inşallah isteyenlerin, emek verenlerin başına 🙂


  • Sayın @Pangea ve @ugurbenli deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederiz, yeni hayatınızda başarılar. Darısı bizlere artık

    @srhnkskn sürecinizin en kısa sürede tamamlanacağına eminim hocam, mutlu son yakın inşallah 🙂

    @Nilena mülakatınızda da bol şanslar


  • @ErayG Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için 🙂


  • @gucarslan çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz ve iyi dilekleriniz için.

    Bu arada mülakata giderken yanımızda mülakata dahil olmayan küçük çocuğumuzu gelebiliyor mu ?

    küçük kızım ABD vatandaşlığı var o nedenle sürece dahil değil ancak küçük olduğu için kimseye de bırakamıyorum. Bilgisi olan benzer durum yaşayan var mı acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nilena merhaba. normalde, o gün konsoloslukta mülakatı olmayan kimseyi içeri almıyorlar ama çocuğunuz abd vatandaşı olduğu için bir istisna olabilir, net bi' şey söylemek zor.

    [email protected] adresine, mülakat bilgileriniz ve çocuğunuzun abd pasaportunu ekleyip durumu anlatan bir mail atın ve onlardan gelecek cevaba göre hareket edin lütfen.

    en sağlıklısı bu olacaktır.


  • @Nilena Bizim de ABD vatandaşı iki küçük kızımız var. Eğer bilgi alabilirseniz bizimle de paylaşırsanız seviniriz.

  • Yasaklı

    Mülakata girip vize alan herkesi tebrik ederim. Darısı bizlerin başına. 🙏


  • Foruma ve telegram grubuna bütün teşekkürlerimi edip mülakat deneyimimizi aktarmak istiyorum.

    8.45 randevumuz için 8.30 da konsolosluk kapısındaydık biraz gergin olduğunu düşündüğüm güvenlik görevlisi ismimi söyledi ve önce covid formunu doldurmamızı istedi mail gönderildiğini onu doldurduğumuzu söyledik sinirli bir şekilde o olmaz burda dolduracaksınız dedi. Sonrasında güvenlikten geçtik ve içeri girdik orda evraklarınızı sırayla hazırladınız değil mi diye sordular ve bizim cevap tabiki hayır 😱 konsolosluktan gelen mailin çıktısını verip bu sıraya göre dizin dediler telaşlı bir şekilde evrakları sıraladık . Bekledikten sonra ilk numaramız yandı evrak teslimi için gittik sırası ile evraklarımızı verdik ve çok enteresan bir şekilde dolar hesap dökümümüzün orijinali yoktu az önce elimizdeydi teslim sırasında asla bulamadık 🤷🏼♀️ bizde fotokopisini verdik , neyseki sorun olmadı . Bu kısımda İngilizce biliyor musunuz diye soruldu evet ama Türkçe olursa rahat oluruz dedik . Sonra ücreti verdik ve sonra son kez numaramız yandı çok sevimli siyahi memur ile yaptık görüşmeyi İngilizce biliyor musunuz deyince biraz dedim tercüman çağırır umuduyla ama olsun anlaşırız dedi . Arkasında sanırım yeni işe girecek biri vardı ona öğretiyordu . Yemin ettik ve parmak izi verdik . Daha sonra ;
    1- Nerede yaşıyorsunuz
    2- Ne iş yapıyorsunuz
    3- Amerika’da nerede yaşayacaksınız
    4- Ev bulabildiniz mi kiraladınız mı ?
    5- Tanıdığınız var mı orada dedi arkadaşlarımız var deyince aileniz var mı dedi hayır dedik
    6- Ne okudunuz ( bana ve eşime ayrı ayrı sordu )
    7- Amerika’da ne iş yapacaksınız ( iş teklifimiz var deyince e versenize der gibi oldu )
    8- Daha önce Amerika’da bulundunuz mu
    9- Başka ülkede yaşadınız mı
    10- Amerika’ya hangi vize ile gittiniz hala geçerli mi vizeniz
    11- Bana turist vizen var mı diye sordu var dedim ama yok gibi de dedim 😂 Amerika’da turiste başvurduğumu söyledim okey dedi eski pasaportumu uzattım bakması için

    ( Evlilik ile alakalı hiçbir şey sorulmadı , paranın kaynağı sorulmadı , daha önce Amerika’da uzun kalmış olmam sorgulanmadı , eşimin 2 yıl kuralı sorgulanmadı, en korktuğum detaylardı )

    Son olarak approved dedi ben boş boş suratına baktım o da elleriyle 👍🏻 bu işareti yapıp approved dedi ve mutlu son 😍


  • Herkese merhaba,
    Okulum erasmus staj programı dahilinde romanyaya gitmem gerekecekti ve 5 temmuzda romanya konsolosluğuna başvuruda bulunup pasaportumu teslim ettim. Bu arada 27 ağustosta amerikan konsolosluğunda dv görüşmem var. 1 ay geçmesine rağmen halen pasaportum gelmedi. Ben de konsolosluğu arayıp durumu öğrenmeye çalıştığımda pasaportumun şu an romanya emniyette (uzun dönem vizelerde romanyaya gidermiş pasaport bilmiyordum) olduğunu öğrendim. Bugün 6 ağustos, 24 ağustosta ise unganlarda randevum var. Benim pasaportum 23 ağustosa kadar gelmezse ne yapabilirim?

    Eski pasaportumun ilk sayfasını ve eski abd vize sayfasının çıktısını almıştım. Konsolosluğa yeni pasaportum ve eski pasaportun fotokopi sayfalarıyla gitsem bir şey olur mu?

    Yeni pasaport çıkartmam için eskisini götüremiyorum, kayboldu desem ve yeni pasaport istesem, bunun için de 2 haftam kaldı. Ya pasaportum bu hafta gelirse ondan da tedirginim ve kayboldu dediğim için eskiyi de iptal edecekler.

    Kafam çok karışık lütfen önerilerinizi bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine gözünüz aydın, vizeniz hayırlı olsun.
    yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Çağatay-Akyazı bey, yeni hayatınızda bol şanslar. İnşallah ABD'deki hayatınız size, eşinize ve ailenize yeni katılacak miniğe bol bol mutluluk getirir.

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetcpaos "ABD'ye giriş yapmadığınız sürece "lawful permanent resident" değilsiniz. Üzerine damga basılmadığı sürece elinizdeki vize bir kağıt parçasından daha fazlası değil." söylemi de forumca bilinen avukat Curtis Morrison'u yorumu. Kendisi bu yüzden, ABD anayasası tarafından korunmuş ve hakları güvence altına alınmış bir kişi olmak için vizeyi aldıktan en kısa zaman içerisinde ülkeye giriş yapılmasını tavsiye ediyor.

  • ⭐⭐⭐

    Tebrikler @Pangea, aylar süren zorlu hikayenin mutlu sonla bitmesi ne kadar güzel 🙂 Yeni hayatınızın size ve ailenize mutluluk, huzur ve refah getirmesi dileğiyle.

    Darısı bu konuyu deneyimleriyle dolduracak olan binlerce TR DV2021 talihlisinin başına 👷🏼


  • Merhabalar bende sizlere 05.08.2021 tarihinde gerçekleşen mülakar deneyimimi anlatmak istiyorum. Umarım herkes vizesine hayırlısı ile kavuşur.

    Not: Telegram gruplarında ve forumda bizlere yardımcı olan başta @gucarslan @crazycells @Sono @Muhtaradana @covacik olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.Bu deneyimi okuyacak arkadaşların sayfalarca kitap okumalarına danışman tutmalarına hiç gerek yok. Burda yazılanlar neyse en temiz ve doğru bilgiyi bu adresten bulabilirsiniz.

    03/08/2021 tarihinde 18:50 de best hotele giriş yaptım.Hemen Unganlara gidip raporu teslim aldıktan sonra otele yerleştim.Bu arada doktor raporunuzu ertesi gün almanıza gerek yok mülakattan önceki gün alabilirsiniz.Otel konsolosluğun tam karşısı ön cepheden amerika toprakları gözüküyor :)).Mülakattan önceki gün kahvaltımı yaptıktan sonra saatimde kronometre tutarak 9:00 gibi konsolosluğun girişine doğru yürüdüm. Benim cüsse biraz ağır olduğun için 3 dk gibi bir sürede mülakatın yapıldığı kapıya vardım. Mübarekler kurbanlık koyun gibi dizilmiş sıra geleni içeriye alıyolar(Öğrenci vizeleri çoğunluklu) Mülakat deneyimlerinden bildiğimiz O meşhur Büfe malesef yok. Pandemiden dolayı kaldırmışlar.Hemen girişin karşısında üst tarafta bir kafe var oraya emanet bırakabilirsiniz eşyalarınızı.Neyse biraz keşif yaptıktan sonra hemen kons yanında bir kafede oturmaya başladım. Tatlı bir bayan ve kızıyla sohbet ettim kızının vizesi onaylanmış o anlattıkça ben rahatladım. Sizlere naçizane tavsiyem 1 gün önceden gidip prova keşif vs yapmanız.

    Ve 10 yıldır hayal kurduğum "Allah'ım bi kerede olsa kons kapısında o tecrübeyi yaşamayı bana nasip et" diye dua ettiğim gün artık gelmiş çatmıştı 🥲🥲

    Saat 8 gibi kons önünde sıraya girdim. Sırayla saati gelenler kapıya gelsin diyor güvenlik ablamız.

    +9:45 randevusu var mı? Var abla maskeni indir cocum.
    +Covid formunu doldur imzala
    +Güvenlikten giriş yaptık
    +İçerde türk bir beyfendi "hoş geldiniz günaydın"
    Pasaporta bir etiket yapıştırdı ve sıra numaram "14" (10 sene boyunca hep hayalimde 28 numara verilemesini hayal etmişimdir 🙃

    Neyse içeri geçtik bekliyoruz yandı numaramız türkçeyi ve ingilizceyi benden iyi konuşan bir abi var karşımda!
    +Passport
    +türk police kaydı
    +Birth sertificate yoladım
    +Dibloma
    +Finansal documents
    +Doktor raporu
    +Fotoğraf
    +İngilizce biliyormusun uşağum
    e lidıl bit
    Türkçe konuşabilir miyim?
    Ok sorun yok.

    Araç ruhsatı var verebilir miyim✅
    İş teklifi var verebilir miyim✅

    Banko numarasını aldı dosyaya zımbaladı.
    2. Numara yandı 330 dolar kasiyere ödedik
    Hafiften bir zıng sesi ekranda 14 nolu numara🥵🥵

    Rabbiyesir vela tuasir rabbitemmim bil hayır bildiğim bütün duaları 10 sn içinde okudum🤣

    Kons görevlisi siyahi genç güler yüzlü yanında bir çinli bayan ile diz dize oturmuşlar 3 nolu bankoda.
    🕵🏿👩🏽(Kendi aralarında beni göstererek👉🏻🤌🏻
    Canım bak eli ayağı düzgün sempatik hafif göbekli( yalan) biri paraya pula bakmayacaksın.Arabası varmı yok mu hiç ilgilenmiyeceksin.Birde gülümsüyor mu hah işte hayallerinin erkeği bak kaçırma! "

    -Öhöö öhöö

    Good morning How are yuu?
    Ben:Töbe estağfurullah hani türkçe yapacaktık ya!
    İyim siz nasılsınız

    -Ben türkçe bilmiyorum
    ~Bende ingilizce bilmiyorum(napcaz şimdi tarzanca mı konuşacaz 🤔)

    O arada Siyahi abimiz şehadet parmağını kaldırdı ki Aha dedim Cenneti garantiledim Müslüman olacak.

    Meğerse tercüman için parmak kaldırmış( Ne yalan söylim bi an aklımda Curtis Morrison reis geldi😂)

    -Amerikada nereye gideceksiniz
    Gc ve ssn gelene kadar teyzemlerde ikamet edicem.
    -Teyzeniz ne iş yapıyor
    Housekeeping pardon ev hanımı
    eniştem çalışıyor.
    -Enişteniz ne iş yapıyor
    Uber şoförü. Bende eniştemin yolunda ilerleyecem(tabi söylemedim)🤫

    korktum bütün sülaleyi saydıracak bana diye. Pompacısı var bulaşıkcısı var pizzacısı var homeless var evde pinekleyeni var. var oğlu var.

    -Amerikada ne iş yapacaksınız?
    Basit işler yapıcam.(Adamın önünde 54K$ lık iş teklifi var hemide genel müdürlük teklif ediyor😜) Ulan baho sen adam olmazsın🥶

    -Garsonluk mu?
    heööö
    -Yok kendisi bana seni gene müdür yapıcan dedi hesap kitap muhasebe vs

    -Mesleğin ne?
    -Ne mezunusun
    -Ne iş yapıyosun
    İç sesim:Çalışmıyorum hacı ben ana parası yiyorum. Türkiye cennet bak amerikada bi gün çalışmasan acına ölürsün)
    Muhasebeciyim ama şuan çalışmıyorum
    -Neden
    İç sesim:Abi bizim burda devlet çalışmayana 1500 dolar veriyor kira yardımı yapıyor arabamın gazını dolduruyor. Paket paket çay dağıtıyor. Kek yiyelim diye park bahçe yapıyor. Ekmek bulamazsak kek pasta yiyoruz

    Pandemiden dolayı

    -Daha önce amerika gittin mi
    İç sesim: Neyse susuyorum!

    Yok.

    O arada pasaporta bakıyor vizesi varmı diye. Bilmiyor ki sen hayatında ilk kez pasaport çıkar o pasaportla gc kazan sonra ilk sayfası amerikan vizesi olsun
    🕵🏿👩🏽👉🏻beni göstererek bak kızım
    insanın zengin kocaya değil böyle şanslı birine ihtiyacı var. Kaçırma bak vizesini de onaylıyorum. 😍

    Bu arada nj gidicem deyince pek hoşuna gitti aralarında gülüşüyolar.

    Tercüman abi,Siyahi abi(kirvem) Çinli hanımefendi 🥰

    Ben de niye gülüyolar diyorum meğerse kirvem New Jersey'liymiş!
    Tercüman abi oda nj den gelmiş diyo ⚽🥅

    Oo öylemi görüşürüz orda ozaman dedim.

    -you are approved
    thank you.
    Gidebilirmiyim
    Görüşürüz

    Kıza bakıyorum acaba bi işaret yapacak mı diye 🤙

    Neyse ben hayal aleminden çıktım çıkışa doğru ilerliyorum ama ne olduğunu çözemedim.Hipnoz olmuş gibiydim.

    Finansal kaynaklar

    3 gün öncesinden yatırılmış 15 bin dolar emanet. Parayı 3 gün sonra iade ettim hesap özetini o gün aldıktan sonra.

    15k$ emanet+7k$ benim top: 22k(artık çinli yengenizin)14 bn tl+130k araç+Job offer

    Paraya bakmadılar. Nerden geldi sormadılar.

  • ⭐⭐⭐

    @srhnkskn Birkaç gün gecikmeli de olsa sizin vizeniz de pasaportunuz konsolosluğa ulaştığı an basılacak inşallah. Şimdiden yeni hayatınızın tüm ailenize mutluluk getirmesi dileğiyle. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Mutlaka mülakata mahkeme kayıtlarını ve ilgili kanun maddesinin hem TR hem de İngilizce olarak götürün @MehmetArikan bey.

  • ⭐⭐⭐

    @ugurbenli vizeniz hayırlı olsun Uğur bey. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. İnşallah yeni hayatınızda DV2021 kadar sabretmeniz gereken bir olay yaşamaz, her daim mutlu ve huzurlu olursunuz.

  • ⭐⭐⭐

    @Nilena hayırlı olsun, artık son düzlüktesiniz. İnşallah mülakatınız da sağlık muayenesi gibi kolayca geride kalır ve vizenize kavuşursunuz.


  • 6 Ağustos 11:15 olan görüşmemi aktarmak istiyorum. Umarım size faydası dokunur çünkü bu grupların ve forumların benim için çok faydası oldu. Yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim 🙏🏻

    Akşam 21.30 gibi İstanbul modadan yola çıktık 01.00 gibi Ankara’daydık. Eğer İstanbul’dan Ankara ya araçla gidecekseniz tavsiyem bizim çıktığımız saatler de çıkmamanız çünkü acayip bir tır trafiği oluyor..
    Konsolosluğa yakın oturan bir arkadaşımızın evinde kaldık. Sabah 10.30 gibi konsolosluğun önündeydik. 10.50 gibi kapının önünde covid-19 formunu doldurduk eşimle birlikte aynı kağıdı doldurup, imzaladık. Sonra dosyalarımızın olduğu poşeti ve eşimin sigara paketini çöpe atmamızı istediler, attık içeri girdik. Dostlarımızı sıralandık listeye göre ve sıra numaramızı alıp bekledik. Sıramız gelince gittik, önce benim dosyalarımı istediler sırasıyla ( diplomam, nüfus kayıt, sicil kaydı, benim hesabımda olan para ve günlük kullandığım hesap dökümüm) eşimin şirket hesabını söyledik gerek yok dediler, asıl talihli ben olduğum için, eğer isterlerse görüşmede verirsiniz dediler. Sonra arkadan eşimin belgelerini aldılar. Nüfus kayıt örneğinin çekirdek aile olan belgeyi eşim için almamışız istediler, yok dedik sorun değil dediler. Benim için çekirdek ailenin olduğu nüfus kayıt örneği vardı o yeterli dediler. Bu sırada GreenCard’ım geleceği adresi değiştirmek istedim. Yardımcı oldular, değiştirdim. İşlem tamam biraz bekleyin tekrar numaranız yanacak dediler. Tekrar bekledik, numaramız yanınca para ödemek için gittik. İki kişi 660$ ödedik ve bu aşamada görüşmemizi hangi dilde yapmak istediğimizi sordular. Türkçe Türkçe dedik 😅
    Üçüncü aşama için bekledik.
    Numaramız yandığında siyahi bir beyefendi ile görüştük. İngilizce biliyor musunuz diye sordu. No no dedik 😅
    Az da olsa bilmiyor musunuz dedi hayır hayır dedik, okey dedi. Tercüman çağırdı bekledik.
    Doğruyu söyleyeceğinize yemin eder misiniz dedi tabi ki dedik. Parmak izlerimizi aldı, önce benim sonra eşimin.
    Sorular sırasıyla şöyle;
    Burada nerede yaşıyorsunuz?
    Nereye gideceksiniz?
    California da aileniz ya da tanıdığınız biri var mı?
    Burada hangi işi yapıyorsunuz?
    Orada ne iş yapacaksınız?

    İstanbul’da Kadıköy de yaşıyoruz, Los Angels’a Santa Monica’ ya gidicez dedik.
    Orada ailemiz yok ama yakın bir arkadaşımız var size verdiğim adreste oturuyor arkadaşım dedim.
    Biz burada oyuncuyuz aynı zaman da eşimin barı var, ben de pilates ile ilgileniyorum dedim.

    ( Evliliğimiz ile ilgili hiçbir soru sorulmadı eşimin şirket dökümlerine ve hesabına hiç bakılmadı)
    Daha sonra diplomamın aslını ve evlilik cüzdanımızı geri verdiler onun haricindeki belgeler onlarda kaldı. Vizeniz onaylandı ve 3-5 gün içinde belirtiğiniz PTT şubesine gelecek hayırlı olsun dediler. Ağlayarak çıktım hahhah 😅


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum