Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
DV2021'den 5-6 ağustos mülakatlarına katılan arkadaşlarımızın mülakat sonuçları;
@srhnkskn kendisi eksik evrak , eş-çocuk 
Ozgun Toptas 
6 Ağustos Mülakatları
umutsvk 
gizem özekşi 
serdar erdoğan kendisi AP, eş+ çocuk 
Arkadaşlar ben talihli değilim ama kazanıp sırası gelmeyenler için gerçekten üzüldüm. Forumdan gördüğüm kadarıyla EU6000'ler e mülakat tarihi verilmiş ve bu sayı çok az. Normal şartlarda dünya genelinde 50.000 vize veriliyor. Başka bölgelerde süreç daha mı hızlı? Yani EU'dan kısıp başka bölgelere daha fazla mı vize verildi acaba? Bu sene 50.000 vize verilmeyecek mi? Gerçi bir tablo vardı ama nerden bakıldığını bilmiyorum.
@Majezik süreç bahsettiğinizden biraz farklı.
şuan en son EU8950'lere kadar mülakat verildi. bu sadece EU bölgesi için ve halen eylül mülakatları dağıtılmadı.
dünya geneli durumu görmek için sitemizi kontrol edin lütfen;
Herkese merhaba DV 2021 talihlisiyim. Sağlık muayenesine gireceğim. Daha önce 2 defa ameliyat oldum. Bu ameliyatlarla ilgili evrak götürmeme gerek var mı sağlık muayenesine? Bide aşı kartım e nabızda var ama bütün aşılarda yapılmadı yazıyor? Ne yapmamı önerirsiniz ? Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@crazycells Cok tesekkurler cevaplar icin. Bu konular tamamen consular officerin insiyatifinde oldugu icin net bir cevap alamayacagimi ben de fark ettim sonradan, sizin cevaplariniz biraz icimi rahatlatti dogrusu.
Banka bana evragi postalayamayacaklarini ancak onun disinda belgenin dogrulugunu gostermek icin bir sey gerekiyorsa yapabileceklerini soylediler, tam olarak ne gerektigini acikca tarif etmem sartiyla.
Kase ve imza sirkuleri ile tekrar gondermelerini isteyecegim. Baska faydasi olabilecek bir sey var mi, belgenin dogruluguna inanmama risklerini en aza indirmek icin?
Bir de konsolosluktan elektronik belge kabul edip etmeyeceklerini ogrenmeye calisiyorum. Eger oyle bir sistemleri varsa banka direkt konsolosluga gonderebilir, kullandiklari encrypted sistem ile.
Maalesef direkt konsolosluga gonderemiyorlar.
Paranin ne kadar oldugunu ve kaynagini gosterebilirseniz bence ikna olacaklardir ve ek belge istemeyeceklerdir.
Tesekkurler cevap icin. Yanima W2 belgelerimi de alacagim o halde, paranin kaynagini gostermek acisindan.
Bu arada konsolosluga elektronik belge isini sordugumda
"You may have them send us the document directly, please make sure that they include your case number in their e-mail."
dediler. Sanirim elektronik belge olunca kabul ediyorlar, belki ileride birilerine lazim olur.
arkadaşlar merhaba,
bugün mülakatını yapan bir arkadaşımızın yaşadığı tecrübeye binaen;
eğer adli sicil kaydınızda bir suç bulunuyorsa ve bununla birlikte hakkınızda açılan / açılmış / sonuçlanmış ve bitmiş bir dava varsa, bu davanın görüşüldüğü ilgili kanun maddesinin yeminli tercümesini mülakatta yanınızda bulundurmanız gerekmekte.
bu evraklar olmaması, sürecinizin eksik evrak sebebiyle sekteye uğramasına sebep olacaktır.
konuya dikkat etmenizi rica ederim.
Bugün bizim de mülakatımız vardı. Eşimle beraber konsolosluğa gittik. Herşey çok güzel geçti ancak 14eylül de doğacak çocuğumuzla ilgili doğar doğmaz pasaport ve nüfus kayıt örneğini bizs mail atmalısınız dediler.
Kazanan bütün talihlileri tebrik ederiz.
DV2021 telegram grubuna bizi de eklerseniz seviniriz. Diğer talihlilerle iletişimde olmak isteriz.
@Çağatay-Akyazı tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun. çok sevindim sizin adınıza..
bebeğiniz için de şimdiden sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. şansıyla geliyor belli ki 
rica etsem mülakatınızla ilgili detayları (maddi birikim, eyalet, sorular sorular vb) yazabilir misiniz?
telegram grubu için de özelden bilgi verdim size.
Merhaba;
Mülakatta beyan etmek için mali durum belgesi olarak bankadan hesap cüzdanı yerine normal kağıda kaşeli imzalı hesap dökümü aldım ama sizce kabul görür mü? Üstelik hesaplarımdan biri altın hesabı ve orada sadece atının gram cinsinden ederi yazıyor (gramaj yüksek fakat TL cinsinden bir rakam yazmadığı için bankadaki nakit yok denecek kadar az görünüyor.) Sorun olur mu?
@Çağatay-Akyazı Tebrik ederim. Doğacak bebeğinizle yeni hayatınızda mutluluklar.
Merhabalar
Sağlık Muaynesi Tecrübelerimizi Paylaşmak istedim.
2 Yetişkin + 14 aylık bebek
Ödediğimiz Paralar:
Düzen Lab: 235 DOLAR (2 YETİŞKİN)(İDRAR, KAN VE AKCİĞER FLİM)
UNGANLAR: 2 YETİŞKİN (250 + 250 : 500 DOLAR)
14 AYLIK BEBEK (150 DOLAR)
11:45 deki randevumuza saat 11:00 gibi gittik önce unganlara cıkıp kayıt yaptırıyorsunuz daha sonra tahlileri düzen lab. yaptırdık..işlem yogunluga göre 10 15 dk. sürüyor hızlılar..
daha sonra unganlara indik doktor gelip 2 aşı yaptı herhangi bir hastalık yada operasyon geçtiğimizi sordu..gögüsten ve sırttan dinledi..hayırlı olsun dedi ve gitti..
bebeğimiz içinde eşimle birlikte bebegimize kısaca baktı.. 1 bucuk yasında oldugu için aslında türkiyede 2 yasında yapılan hepatit a aşını yaptı..amerikada bu aşı 2 yaştan önce yapıldıgı için kendi doktorununda onayını alıp yaptırdık..herhangi bir problem oluşmadı..unganlar ekibi gayet bilgili ve cok yardımcı oluyorlar..
arabayla giden arkadaşlar park yerinde problem yasayabilirler..2 bina yanında ankara trafik vakıfının ücretli otoparkı var..oraya park edebilirsiniz..
KISACA BAHSETMEK İSTEDİM..
PASSAPORTUNUZU VARSA AŞI KAYITLARINI MUTLAKA GÖTÜRÜN..
@Çağatay-Akyazı @godzilla1923 Hayırlı olsun tebrik ederim .@godzilla1923 aşı ücretleri ne kadar .
Büyükelçilik görüşmesinde cep telefonu alınmıyor büyükelçilik yakınlarında emanet bırakabiliceğimiz bir yer var mı.
@Ali-Sargut-0, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba DV 2021 talihlisiyim. Sağlık muayenesine gireceğim. Daha önce 2 defa ameliyat oldum. Bu ameliyatlarla ilgili evrak götürmeme gerek var mı sağlık muayenesine? Bide aşı kartım e nabızda var ama bütün aşılarda yapılmadı yazıyor? Ne yapmamı önerirsiniz ? Cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim
eger ilgili ameliyatlara ait epikriz raoorlariniz varsa götürün, yoksa sorun değil. sözlü beyan edin kesinlikle..
aşı kartı önemli degil, onlar gerekli aşıları yapacaklar.
@kratos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba;
Mülakatta beyan etmek için mali durum belgesi olarak bankadan hesap cüzdanı yerine normal kağıda kaşeli imzalı hesap dökümü aldım ama sizce kabul görür mü? Üstelik hesaplarımdan biri altın hesabı ve orada sadece atının gram cinsinden ederi yazıyor (gramaj yüksek fakat TL cinsinden bir rakam yazmadığı için bankadaki nakit yok denecek kadar az görünüyor.) Sorun olur mu?
bankadan almaniz gereken 6 aylık hesap dökümü.
bu bölgeyi iki banka çalışanı tarafından ıslak imzalı + kaşeli + çalışmaların imza sirküleri dahil almanız gerek.
@godzilla1923 deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler
aşı ücretlerini bana detaylı bir sekilde vermediler..fakat muayne ücreti 220 dolar 30 dolar tuttu diyebilirim..kişi bası toplam 250 dolar verdim..bu yaptıkları aşıda..1 karma aşı diğeride tetenoz ası..bunları dışarıda yaptırıp kart alıp beyan edebiliriz fakat orada yapılması daha saglıklı olur sonucta konsololuk orayı muhattap almış..ben konsoloslugun önünden geçmedim fakat geçmiş dönemlerde giden arkadaşlar oraya emanet edebileçek nokta oldugu ifade ettiler..ben sahsen telefonumu kimseye emanet etmem..ben 1 gün öncesinden gidip saglık raporunu alıp otelde kalıcam artı yardımcımıda yanımda götürücem telefon araba v.b. değerli esyaları emanet etmek için..imkanı olan eşi dostu 1 kişi ile birlikte gitsin tavsiyem odur..
@gucarslan çok teşekkür ederim Telegram grubuna alır mısınız beni de
@ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
Merhaba, eğer mülakatımız olumlu sonuçlanırsa "permanent resident" statusunu ne zaman kazanmış oluyoruz? Mulakatta vize onaylanir onaylanmaz mi, Amerika'ya ilk girisi yaptiktan sonra mi? Bir de sanirim Greencard ile birlikte bir USCIS Numberimiz oluyor, bu pasaporta basilan immigrant vizede de olacak mi?
Okul başvurularında permanent resident olarak başvurmak büyük kolaylık sağlıyor, ondan dolayi her sey yolunda giderse ben de faydalanabilir miyim merak ettim.(Başvurular Aralık basi civarında genellikle)
Merhaba, tekrardan. Soyle bir soru sormustum birkac gun once ve aldigim cevap ABD'ye girene kadar "permanent resident" olmayacagim yonundeydi. Az once bunu ABD'li bir avukata sordum, verilen vizenin "temporary proof of permanent residency" olacagini ve mulakatta onaylandiktan sonra kendime "permanent resident" diyebilecegimi soyledi.
Aldigim iki cevap celisince acaba benim fark etmedigim bir nuans mi var ya da iki yerden birine sorumu tam anlatamadim mi diye merak edip tekrar sormak istedim burada. Sordugum avukat genel gocmenlik konusunda tecrubeli ama DV konusunda hic tecrubesi olmayan birisi, belki ondan dolayi da yanilmis olabilir diye dusunuyorum.
@Ali-Sargut-0 özel mesajla bilgi verdim size.
Mülakat tamamlanıp evimize döndüğümüze göre biraz geri giderek yaşadığımız tecrübeyi size hatırladığım kadarıyla aktarmaya çalışayım;
26 Temmuz gecesi ben, eşim ve 3 yaş oğlum İzmir'den yola çıkıp 27 temmuz günü saat 10:20 doktor muayenesi için Ankara'ya vardık. Erken vardığımızdan Kuğulu parkta kahvaltımızı yaptık (Not: yakında arabayı park edecek otopark var, fiyat uygun fakat anahtar istediler mecbur verdim, neyse ki sorun yaşamadık), ufaklık biraz parkta oynadı (mecburi :)) sonra da kayıt için Unganlara geçtik. Önce kayıt yapıldı ve foto çekildi (onlar çekiyor), ardından aşağı kata düzen laboratuvara geçtik, orada ben ve eşimden röntgen, kan ve idrar testleri alındı, toplam 235 dolar ödedik ve oğlum küçük olduğundan ona test yapılmadı. Ardından tekrar kayıt yerine çıktık ve saat 14.00 de muayene için gelmemiz söylendi. Ardından tekrar Kuğulu parka geçip yemek yiyip, parkta oynadık (mecburi)
Sonra saatimizde tekrar kayıt yerine çıkıp bekledik, doktor hanım önce ben, sonra eşim, ardından da oğlumuzu muayene etti, ben ve eşime 3'er aşı yapıldı, oğlumun aşı kartını yanımızda götürmüştük, ona aşı yapılmadı, orada da toplam 600 dolar ödedik. Yani sağlık işleri toplamda ailemize 835 dolara patladı.
Hazır yolu yarılamışız, belki bir daha ne zaman gideriz belli olmadığından 1 haftalığına 5 Agustostaki mulakat randevumuzu beklemek için memlekete (Dersim/Tunceli) geçtik, biraz gezdik dolaştık, Munzur suyundan içtik, dağlarımızı gezdik, arındık dinlendik ve 3 Agustos gecesi tekrar Ankara'ya doğru yola çıktık.
4 Agustos gecesi için Konsolosluğa çok yakın (hemen karşısı, yürüme mesafesi) Best Hotel de 1 gecelik yer tuttuk. 4 Ağustos günü saat 15:00 gibi otele vardık, ben hemen çıktım ve Unganlardan sağlık raporumuzu aldım, ben eşim ve oğlum için 3 ayrı dosya teslim aldım, ayrıca ben ve eşim için cd ve yine hepimiz için ayrı ayrı aşı karnesi aldım (Not: Konsolosluğa sadece Kapalı zarflar götürülecek). Ardından malum rutinimiz, yemek yedik ve oğlumuz parkta oyun oynadı 
5 Agustos mulakat günü sabah erkenden gireceğimiz görüşme için saat 7 gibi uyandık, otelde kahvaltımızı yaptık ve görüşme saatinden yarım saat önce konsolosluk 2 nolu kapısında yerimiz aldık. Saat geldi çattı ve bizi çağırdılar, kapıda güvenlik önce pasaportlarımız istedi kontrol etti ve ardından 5 soruluk covid formunu doldurtup imzalattı (biz çıktı almıştık, gerek yok, orada doldurtuyorlar). Ardından saat, küpe, kemer, takı vs eşyalarımızı x-ray den geçirdiler aynı havaalanına girer gibi, sonrasında tekrar taktık takıştırdık içeri girdik.
İçeride önce pasaportlarımız alındı, kaydımız yapıldı ve sıra numaramız verildi. Oturduk sıramızı bekledik, sonra numaramız yanınca bankoya geçtik evraklarımızı sırayla teslim ettik (Ds-260 onay formunu, Mulakat maili çıktısını ve Ais ptt gönderim onay formunu almadılar), sonra tekrar bekleme salonun geçtik. Sıramız yandı ve bir başka bankoya geçip toplamda 330x3 dolar ödememizi yaptık, sonra tekrar sıramızı beklemeye başadık. Ardından asıl stres yaptığımız zaman geldi, mulakat için başka bir bankoya çağırıldık. İçten ve gerçekten samimi bir kadın eşime ingilizce konuşabilir misiniz diye sordu, eşim heyecanlı olduğunu türkçe istediğini istedi fakat kadın bizi rahatlatarak, yurtdışında yaşamıssınız, heyecan yapmanıza gerek yok, çok zorlanırsanız çevirmen çağırırız dedi ve biz güven duyunca konuşmaya başladık. Önce eşimin ve benim parmak izlerimizi aldı, ufaklık için eşimin tekrar 4 parmağını aldı (çocuk parmak izi vermedi) ardından sohbete başladık, bize mesleğimizi (her ikimize de), nereye gideceğimiz ve neden orayı tercih ettiğimizi, orada ne iş yapmayı planladığımızı sordu ve ardından ben not alıcam diyip bizi çok kısa süre beklettikten sonra vizeniz onaylandı, tebrik ederim, 4 gün içinde pasaportlarınız gönderilecek dedi.
Not: Mülakatı yapan görevli kadının gerçekten işini çok iyi yapan, tane tane konuşan ve sizi rahatlatan bir yapısı var, hiç stres yapmanıza gerek yok, umarım ona denk gelirsiniz.
Bizlik şimdilik bu kadar, hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum,
Yolunuz açık olsun, herkes hayallerine ve isteklerine en kısa sürede ulaşsın...
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum