Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Tır Şoförlüğü?

• ⭐⭐⭐⭐

@TMG yazılı sınav için döküman var mı elinizde? Varsa bizimle paylaşır mısınız? Bir de kurs kaç saat pratik eğitim veriyor?

• @TMG Çok bilgilendirici bir yazı emeğinize sağlık yeni işiniz hayırlı olsun ilerleyen zamanda bende CDL ehliyeti almayı düşünüyorum bu yazı çok faydalı oldu çok teşekkürler.

• @TMG tebrikler bro.

• @supermario, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

merhabalar. team olarak benimle birlikte çalışacak ehliyeti olan arkadaş arıyorum. abi kardeş ilişkisi içinde saygı ve sevgi çerçevesinde bir çalışma ortamı olması dileğim. ilgilenen arkadaşlar lütfen bana özelden yazarsa sevinirim.

Abi olurda Amerika'ya gelirsem tır şoförlüğü yapmayı çok istiyorum. Uzun zamandır youtube üzerinde Amerika'daki tır şoförü abilerin kanallarını takip ediyorum. Severek yapacağım bir iş kesinlikle eminim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@TMG hocam müthiş anlamışsınız. Elinize emeğinize sağlık. Linkler de faydalı olmuş. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TMG elinize saglik.

• Bekarlar için yapılabilecek en iyi iş . Benim gibi 🙂

• @serkanist, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Bekarlar için yapılabilecek en iyi iş . Benim gibi 🙂

Bence de bekarlar icin en iyi mesleklerden birisi. 🙂

• @MySea Aynen abi bencede oyle düşünüyorum eğer gidersem ilk yıldan sonra bu işi yapmak istiyorum - ilk zamanlar - hem arabada yatıp kalkacağım 3-4 ayda bir otelde kalırım - dinlerim - ..

3-4 yıl bu işi yapmak isterim - iyi para birikiyor açıkçası

benım eniştem türkiyede sofor yurt dışı çalışıyor oda en iyi şirketlerden birinde türkiyede ---1350 euro alıyor ...

almanyada olsa - 2500-3500 arası bir şeyler alır sanırım

ama usada olsa 6000 dolar en düşük : ///

onada başvuruyorum her yıl çıkmıyor merettt :)))

• Tansiyon ve Şeker hastası olan biri (CDL) Sürücü belgesi alabilir mi ? Çok detaylı bir şekilde mi sağlık raporu isteniyor. Çünkü normal araç kullanırken bunlar problem olmamıştı.?

• Bu ileti silindi!

• @TMG, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Birkac gun once CDL-A ehliyetimi aldim. Yazili sinavlara kendim hazirlanip girdim, ancak calisabileceginiz bir tir yok ise pre-trip, manevralar ve yol testi icin kursa gitmeyi oneririm. Houston, TX'de Ace Kings CDL Academy'i oneririm. 2 haftalik Automatic kursu satin aldim $2500'a. Tek seferde de sinavi gectim. 2 hafta icinde gercekten herseyi ogrettiler.

Merhaba CDL a için California da bir kursa mail attım ve geri dönüş olarak bana söylenen yazılı sınava 32 dilde girebilirsiniz yalnız sözlü mülakatta yani direksiyon sınavında İngilizce anlatım isteniyormuş İngilizce seviyem A1 seviyesi olduğundan dolayı sınavdan başarısız olacağımın kanaatindeyim direksiyon sınavını Türkçe olarak verebileceğimiz bir eyalet var mı ?

@mukeya, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@TMG, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Birkac gun once CDL-A ehliyetimi aldim. Yazili sinavlara kendim hazirlanip girdim, ancak calisabileceginiz bir tir yok ise pre-trip, manevralar ve yol testi icin kursa gitmeyi oneririm. Houston, TX'de Ace Kings CDL Academy'i oneririm. 2 haftalik Automatic kursu satin aldim $2500'a. Tek seferde de sinavi gectim. 2 hafta icinde gercekten herseyi ogrettiler.

Merhaba CDL a için California da bir kursa mail attım ve geri dönüş olarak bana söylenen yazılı sınava 32 dilde girebilirsiniz yalnız sözlü mülakatta yani direksiyon sınavında İngilizce anlatım isteniyormuş İngilizce seviyem A1 seviyesi olduğundan dolayı sınavdan başarısız olacağımın kanaatindeyim direksiyon sınavını Türkçe olarak verebileceğimiz bir eyalet var mı ?

@mukeya oyle bir eyalet yok kardesim. CDL-A ehliyetini alman icin Ingilizce sart, en azindan sana soyleneni anlayacak kadar ingilizcen olmasi lazim. B2 seviyesi yeter. Daha GC'ye yeni basvurmussun zaten bolca calismalisin.

Sayın tmg değerli yorumunuz için teşekkür ederim
    Yazdığım ileti kendi fikrim değil yabancı dilimin zayıf olduğunu kendi konuştuğum dil ile sınava girebilme şansımızın olup olmadığını sorduğum için aldığım cevabı paylaştım california da olan bir Truck driving school un bana verdiği cevabı paylaştım. Maili silmiş olmasam burdan paylaşırdım Tekrardan iletişim kurup gelen maili paylaşıcam buradan.

@mukeya oyle bir eyalet yok kardesim. CDL-A ehliyetini alman icin Ingilizce sart, en azindan sana soyleneni anlayacak kadar ingilizcen olmasi lazim. B2 seviyesi yeter. Daha GC'ye yeni basvurmussun zaten bolca calismalisin.

Sayın tmg değerli yorumunuz için teşekkür ederim
    Yazdığım ileti kendi fikrim değil yabancı dilimin zayıf olduğunu kendi konuştuğum dil ile sınava girebilme şansımızın olup olmadığını sorduğum için aldığım cevabı paylaştım california da olan bir Truck driving school un bana verdiği cevabı paylaştım. Maili silmiş olmasam burdan paylaşırdım Tekrardan iletişim kurup gelen maili paylaşıcam buradan.

Kardesim ben yazili testlerden bahsetmiyorum. Pre-Inspection ve surus testinden bahsediyorum. Ayrica burada sana sinava girmeden de CDL-A aliriz diyenler olabilir. Belkide alabilirlerde, yada senden 3000-4000$'i alip kayiplara karisirlar. Sittin sene de bulamazsin sonra 🙂

😂 haklısınız umarım öyle durumlar ile karşılaşmam ileride yalnız ilk bir yıl farklı sektörlerde çalışıp İngilizcemi geliştirmem gerekecek umarım hersey gönlümüzce olur. Değerli bilgileriniz için ayrıca teşekkür ediyorum

Benzer Başlıklar

• Amerika'da HVAC Teknikerligi-Teknisyenligi

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    269 Bakış
    ozz.yigitO
    Merhaba Arkadaşlar, Herkese selamlar! Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı. Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım. Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz. Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim. İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım. Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum. Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim. Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum. Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim!
  • 0 Oy
    1 İleti
    154 Bakış
    bkorkulugu75B
    Şuan 18 yaşından küçüğüm Amerika'da kalıcı olarak yaşamam ve okumam için hangi vize türünü seçmem gerekir?
  • Amerika menşeili bir firmaya uygulama fikiri satmak

İş Alanları ve Meslekler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    502 Bakış
    SooLongS
    Çok teşekkür ederim.
  • Amerika'da Yıllık Ücretli İzin ?

İş Alanları ve Meslekler
    5
    0 Oy
    5 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    Bu konuda sağlık sektörü herhalde en iyi şartları sağlıyor. Çalıştığım kurumda ilk 2 yıl aylık 12 saat izin (PTO = paid time off) kazanıyordum. Şimdi ise aylık 14.5 saate çıktı. İzin kullanımı Türkiye'dekinden biraz farklı. Gün olarak değil saat olarak kullanıyorsunuz. Örneğin bir hafta izin yapmak için 40 saat PTO kullanmak gerekiyor. Hesaplarsanız ilk 2 yıl için yılda 3.5 hafta, ikinci yıldan sonra 4.5 hafta oluyor. 5 ve 10 yıldan sonra daha da artıyor. Önceki çalıştığım kurum bu izinleri kullanmak istemezseniz kendi saat ücretiniz üzerinden sizden satın alıyordu, bu kurumda öyle bir şey yok. Uzun yıllardır çalışanlar yıllık 8-10 hafta izin yapmak istemedikleri için birkaç haftasını satıyorlardı ve bu parayla tatil yapıyorlardı. Houston'da deneyimli bir hemşire için için saatlik 50-60 dolardan iyi para ediyor. Hastane neden alıyor derseniz, izindeyken yerinize eleman bulma derdi olmuyor. Ekleme: Kazandığınız izinler aylık olarak PTO bankasına ekleniyor. Buradan biriktikçe kullanabilirsiniz. İzin yapmak için bir yıl bekleme şartı yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k