[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhabalar, 1 ay öncesine kadar ds-260 forumunu doldurup yolladım. Formu doldururkenki verdiğim güncel adresten bu yaz sonu ayrılacağım ve yeni bir adrese geçeceğim bu bağlamda formu açtırıp güncel adresimi yenilemeli miyim yoksa böyle kalmalı mı acaba sıkıntı çıkar mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler şimdiden :)
-
@Mert-Karayılan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, 1 ay öncesine kadar ds-260 forumunu doldurup yolladım. Formu doldururkenki verdiğim güncel adresten bu yaz sonu ayrılacağım ve yeni bir adrese geçeceğim bu bağlamda formu açtırıp güncel adresimi yenilemeli miyim yoksa böyle kalmalı mı acaba sıkıntı çıkar mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler şimdiden :)
Herhangi bir güncelleme yapmaya gerek yok. Formun gönderildiği tarihte doğru ve güncel olması yeterli. Bunun dışında evlilik, doğum vb gibi önemli durumlar olmadıkça güncelleme yapılmıyor.
-
Merhaba,
DS-260 formunu doldurup gönderdikten sonra herhangi bir iş değişikliği söz konusu olursa güncelleme için tekrardan açtırmak gerekir mi, yoksa mevcut haliyle kalması uygun mudur?
Şimdiden teşekkürler,
-
@Hs35 Mevcut haliyle kalabilir. Bilgilerinizin formu doldurduğunuz tarihte güncel olması yeterli.
-
Sorum gözden kaçtı sanırım. Yardımcı olabilirmisiniz? Merhaba. 4 kişilik bir aileyiz. Talihli eşim. Ailede 3 kişide 10 yıllık abd turist vizesi var. 1 kızım da abd de ünv. okuyor. Onunda F1 vizesi var.
Mülakata abd de girebiliyormuyuz? Orayı tercih edebilirmiyim?
Oturum izni mi olması gerekiyor hepimizin?
Aynı zamanda kızımın 21 yaş sorunu da var. Aksi halde hep beraber Ankara'da girecez. Kızım da mülakata girmek için gelip dönecek. teşekkrler. -
@Selami-beey hocam bizim case numarasi 20 binde
-
@Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sorum gözden kaçtı sanırım. Yardımcı olabilirmisiniz? Merhaba. 4 kişilik bir aileyiz. Talihli eşim. Ailede 3 kişide 10 yıllık abd turist vizesi var. 1 kızım da abd de ünv. okuyor. Onunda F1 vizesi var.
Mülakata abd de girebiliyormuyuz? Orayı tercih edebilirmiyim?
Oturum izni mi olması gerekiyor hepimizin?
Aynı zamanda kızımın 21 yaş sorunu da var. Aksi halde hep beraber Ankara'da girecez. Kızım da mülakata girmek için gelip dönecek. teşekkrler.Turist vizesi ile oluyor mu bilmiyorum. Eğer oluyorsa evet mülakata ABD'de girebilirsiniz. Ama bildiğim kadarıyla işlemlere Amerika'da girmek uzun sürüyormuş. Ama sizin Case Number'ınız baya düşük olduğundan şansınız yüksek. Ayrıntılar için bu başlığa bakmanızı öneririm.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak?_=1623183196880 -
Merhabalar. Herkese hayırlı olsun. 2022 Green Card talihlisiyim.
İki sorum olacak.
1- Ben yaklaşık 12-13 gün önce DS-260 formunu doldurup gönderdim. Ancak formda eksik bilgi olduğunu fark ettim. Mesleğim dışında gençken bir iki işte çalışmıştım (garsonluk vs.) onları eklemeyi unutmuşum. Bu sorun yaratır mı? Yaratırsa ne yapmam gerek?
2- COVID 19 dolayısıyla 2021 talihlilerinin henüz mülakata gitmediğini okudum. Bu durumda 2022 talihlilerinin akıbeti ne olur? Ne zaman mülakat tarihi gelir?
Teşekkürler.
-
@knnrn Teşekkür ederim
-
Merhaba, Formu bu ay doldurup göndermeyi düşünüyorum fakat şöyle bir problemim var; Eski eşimle boşanma davamız sürüyor, (aslında dava sonuçlandı, boşandım fakat istinafa gönderildiği için, boşanma resmi olarak gerçekleşemedi, hala soyadımı taşıyor) şu an dosya istinafta, muhtemelen 2 ay sonra dönecek ve boşanma gerçekleşecek. Doğal olarak şu an evli olarak submit edeceğim formu. Sorum; 2 ay sonra boşanma gerçekleşince formu tekrar açtırmam gerekiyor mu? yoksa zaten vize görüşmesine gelemeyeceği için, formu tekrar açtırmadan, vize görüşmesinde ''ben şu tarihte boşandım'' demem yeterli olur mu?
-
@MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, Formu bu ay doldurup göndermeyi düşünüyorum fakat şöyle bir problemim var; Eski eşimle boşanma davamız sürüyor, (aslında dava sonuçlandı, boşandım fakat istinafa gönderildiği için, boşanma resmi olarak gerçekleşemedi, hala soyadımı taşıyor) şu an dosya istinafta, muhtemelen 2 ay sonra dönecek ve boşanma gerçekleşecek. Doğal olarak şu an evli olarak submit edeceğim formu. Sorum; 2 ay sonra boşanma gerçekleşince formu tekrar açtırmam gerekiyor mu? yoksa zaten vize görüşmesine gelemeyeceği için, formu tekrar açtırmadan, vize görüşmesinde ''ben şu tarihte boşandım'' demem yeterli olur mu?
Aile yapısındaki değişimleri (evlenme, boşanma, doğum, ölüm vs), vize alacak kişi sayısını doğrudan etkilediğinden DS-260 forumunda da düzeltmek gerekiyor diye biliyorum. Formu göndermiş olsanız bile bu değişimlerden biri gerçekleştiğinde tekrar açtırıp değişimleri güncellemek gerekecektir.
Numaranız 18 binlerde olduğundan DS-260 formunu hemen göndermenin size bir faydası yok. Kasım-Aralık ayında gönderseniz bile mülakat tarihiniz açısından değişen bir şey olmayacaktır.
Benim tavsiyem aile/medeni durumun kesinleşip bu değişimin belgelerle kanıtlanacağı tarihe kadar beklemeniz. Bu şekilde düzeltmek için KCC'ye mail atmak, uzun süre bu mailinize cevap gelmesini ve formunuzun tekrar açılmasını beklemek gibi gereksiz bir süreci yaşamamış, formunuzu 1 defada ve en gücel haliyle gönderip temiz iş yapmış olursunuz.
-
@ufas, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar. Herkese hayırlı olsun. 2022 Green Card talihlisiyim.
İki sorum olacak.
1- Ben yaklaşık 12-13 gün önce DS-260 formunu doldurup gönderdim. Ancak formda eksik bilgi olduğunu fark ettim. Mesleğim dışında gençken bir iki işte çalışmıştım (garsonluk vs.) onları eklemeyi unutmuşum. Bu sorun yaratır mı? Yaratırsa ne yapmam gerek?
2- COVID 19 dolayısıyla 2021 talihlilerinin henüz mülakata gitmediğini okudum. Bu durumda 2022 talihlilerinin akıbeti ne olur? Ne zaman mülakat tarihi gelir?
Teşekkürler.
1- Bunun için formu açtırmanıza gerek yok.
2- COVID19 dolayısıyla değil de Trump dönemindeki bazı göçmen vize yasaklarından ötürü biriken dosyalardan ötürü şu anda DV mülakatı yapılmıyor. DV2022 süreci için ağustos sonu - eylül başı gibi mülakat tarihlerinin gelmeye başlaması lazım, eğer ki süreç normal akacaksa. -
@MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Aile, pasaport gibi göçmenlikle direkt bağlantılı bilgilerin DS260'da güncel olmasında fayda var. Boşanma netleştikten sonra DS260'ı doldurabilirsiniz.
-
@Sono teşekkürler...
-
Arkadaşlar Selam,
DV-260 formunu ilk günden gönderenler kadar bekleyenler de var. Neye göre başlatıyorsunuz sürecinizi aydınlatır mısınız ? :)
-
@knnrn Ülke değişikliğinde ama sanırım yenilemek gerekir adresi?
-
@HyperGG, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar Selam,
DV-260 formunu ilk günden gönderenler kadar bekleyenler de var. Neye göre başlatıyorsunuz sürecinizi aydınlatır mısınız ? :)
yeni pasaport almayı bekleyenler
DS260 doldurmadan önce evlenenler
eşinin doğumunu bekleyenler
yasal oturum alma sürecini bekleyenler
DS260 doldurmadan F1 / J1 / B1 vizesi almayı bekleyenler -
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. O halde ben 18K CS ile DS 260 ı Temmuz sonu gibi submit etsem, herhangi bir sıkıntı olur mu sizce? Sıralamada geri kalma, geç kalma, İşlemlerin geç başlaması, mülakata geç çağrılma...vb gibi bir sorun yaşar mıyım?
-
@MehmetArikan Herhangi bir sıkıntı olmaz, merak etmeyin.
-
@Aİ Evet, ülke değiştiğinde mülakat yeri de değişebileceği için adresi güncellemek gerekir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum