Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist Vizesiyle Ev Kiralamak, Banka Hesabı Açmak, Ehliyet Almak...


  • @crazycells Turist Vizesiyle Ev Kiralamak, Banka Hesabı Açmak, Ehliyet Almak... içinde söyledi:

    @vermaynen Turist Vizesiyle Ev Kiralamak, Banka Hesabı Açmak, Ehliyet Almak... içinde söyledi:

    Merhaba, bu 3 sey i turist vizesiyle deneyimleyen var mi acaba ?

    Ev kiralamak ya da almak sizin mali durumunuza bakar... Parayi bastirip istediginizi yapabilirsiniz :slight_smile: Turist vizesi ve ev kiralamak birbirinden bagimsiz iki durum.

    Banka hesabi da yine benzer sekilde... parayi bankaya yatirmak isterseniz bankalarin cogu sorun cikarmayacaktir.
    Fakat turist vizesi size calisma izni vermedigi icin ve ulkede uzun sureli olmayacaginiz icin bankalar sizi guvenilir bulmayip kredi hesabi acmayabilirler. Fakat vadesiz bir hesabi acmakta sorun yasamamaniz lazim.

    Ehliyet kurallari ise eyaletten eyalete degisiyor, turist vizesi size ulkede uzun sureli kalma imkani saglamadigi icin pek cok eyalette ehliyet almaniz zorlu olacaktir. Gideceginiz eyaletin DMV'sinden bunu arastirmalisiniz.

    Crazycells, Tesekkurler aciklayici bilgiler icin.


  • Taurus,
    jinglebells,

    cozum olarak ne buldunuz peki ?


  • Bıktık, pes ettik hesap açamadan döndük.


  • @jinglebells Evet hem kartın kendisini hem de (otel olmayan) bir adres istiyorlar.


  • @vermaynen Turist Vizesiyle Ev Kiralamak, Banka Hesabı Açmak, Ehliyet Almak... içinde söyledi:

    Taurus,
    jinglebells,

    cozum olarak ne buldunuz peki ?

    çozum çok basit.greencard geldi hesap açıldı. :)


  • aklıma şu geliyor bankaların çağrı merkezine yada internet sitelerinden musteri hizmetleri kısmına ulaşıp ben ingilizce bilmiyorum sadece turkçe biliyorum ve bankanızda hesap açmak istiyorum.turkçe bilen bir gorevlinin olduğu bir şubedeki gorevliden randevu verirmisiniz diye mail atılsa veya konuşulsa muhtemelen turk biri çıkıcaktır buyuk ıhtımalle hesap açılır.açılmazsada sıze bunun sebebini anlatır bence bir deneyin işe yararsa da yaramazsada foruma yazın.

    edit:gorevlilerin kıllık yaptığından supheleniyorum.normalde turist vizesiyle bile hesap acılması lazım.mesela zengin olsam amerikada harcamak ıcın yanımda gumrukte beyan edilmiş 1milyon dolar olsa evde mi tut diyecekler.seve seve açıcaklar bu kadar zengin gidiyor amerikaya hepsimi vatandaş yada greencardlı sanmam.
    edit2:turk gorevlinin kıllık yapmıycağını varsaydım.
    edit3:neticede herşey plastik kart yada çek olarak donuyor.taksisi otoparkı restoranı marketi oteli arac kiralaması heryerde kartla.kredi kartı olmasada bankamatik kartı verilebilir bence


  • @jinglebells Turist Vizesiyle Ev Kiralamak, Banka Hesabı Açmak, Ehliyet Almak... içinde söyledi:

    aklıma şu geliyor bankaların çağrı merkezine yada internet sitelerinden musteri hizmetleri kısmına ulaşıp ben ingilizce bilmiyorum sadece turkçe biliyorum ve bankanızda hesap açmak istiyorum.turkçe bilen bir gorevlinin olduğu bir şubedeki gorevliden randevu verirmisiniz diye mail atılsa veya konuşulsa muhtemelen turk biri çıkıcaktır buyuk ıhtımalle hesap açılır.açılmazsada sıze bunun sebebini anlatır bence bir deneyin işe yararsa da yaramazsada foruma yazın.

    edit:gorevlilerin kıllık yaptığından supheleniyorum.normalde turist vizesiyle bile hesap acılması lazım.mesela zengin olsam amerikada harcamak ıcın yanımda gumrukte beyan edilmiş 1milyon dolar olsa evde mi tut diyecekler.seve seve açıcaklar bu kadar zengin gidiyor amerikaya hepsimi vatandaş yada greencardlı sanmam.
    edit2:turk gorevlinin kıllık yapmıycağını varsaydım.
    edit3:neticede herşey plastik kart yada çek olarak donuyor.taksisi otoparkı restoranı marketi oteli arac kiralaması heryerde kartla.kredi kartı olmasada bankamatik kartı verilebilir bence

    malesef ben okadar sansli degilim green card konusunda. Haliyle eldekiler ile birsey yapmaya calisiyoruz. :D



  • b2 turist vize ile ny de arac kiralayabiliyoruz sanirim fakat ny de turk ehliyeti ile ne kadar sure arac kullabiliriz herhangi bir ibare goremedim ben ? Uluslararasi ehliyet izin belgesi diye bir belge ile yurtdisinda arac kullanilabiliyormus baktim fakat 600kusur lira bir fiyati var neden ehliyetleri bu sekilde yapmiyorlarda ayrica para aliyorlar anlamadim. Tr ehliyetimde ingilizce ibareler var aslinda bu yeterli olur olmaz mi ?

    Dmw de soyle bir ibare var;
    Visitors from other countries

    If you have a driver license from any nation, you do not need a New York State license to drive in New York State. You should only apply for a New York State driver license if you become a resident of New York State.

    If you do not have a license in your home country and want to get a New York State driver license, you must pass a written test, complete a 5-hour pre-licensing course and pass a road test. See Get a driver license.

    Diğer ülkelerden gelen ziyaretçiler

    Herhangi bir ülkeden ehliyetiniz varsa, New York Eyaleti'nde araç kullanmak için New York Eyaleti lisansına ihtiyacınız yoktur. New York eyaletinde ikamet ediyorsanız, yalnızca New York State ehliyetine başvurmalısınız .

    Kendi ülkenizde bir ehliyetiniz yoksa ve New York State ehliyetini almak istiyorsanız, yazılı bir testten geçmeniz, 5 saatlik bir lisans öncesi kursu tamamlamanız ve bir yol testinden geçmeniz gerekir. Bkz . Sürücü belgesi al.


  • Arkadaşlar merhaba,

    Turist vizesiyle south carolina’da yaşıyorum. Bankalardan hesap açmam için Proof of Adress gerekiyor. Ben ise çalıştığım yerin sahibinin evinde kalıyorum. Bu durumda adres olayını nasıl çözebilirim. Aynı durum araç alırken DMV’de de karşıma çıkar mı?
    Konuyla ilgili bilgi sahibi olanlardan yardım rica ediyorum.@crazycells

    Şimdiden Teşekkürler..


  • @denizyucel, içinde söyledi: Turist Vizesiyle Ev Kiralamak, Banka Hesabı Açmak, Ehliyet Almak...

    Arkadaşlar merhaba,

    Turist vizesiyle south carolina’da yaşıyorum. Bankalardan hesap açmam için Proof of Adress gerekiyor. Ben ise çalıştığım yerin sahibinin evinde kalıyorum. Bu durumda adres olayını nasıl çözebilirim. Aynı durum araç alırken DMV’de de karşıma çıkar mı?
    Konuyla ilgili bilgi sahibi olanlardan yardım rica ediyorum.@crazycells

    Şimdiden Teşekkürler..

    Ev sahibi orada yasadiginiza dair bir mektup yazarsa kabul ederler diye dusunuyorum.

    Evet, genelde bankaciligi ilgilendiren durumlarda bir adres gerekiyor.


  • Teşekkür ediyorum @crazycells


  • Merhabalar arkadaslar,

    Benim de sorum turist vizesiyle ev kiralamak uzerine olacak. Netten baktigim kadariyla genelde ssc no istiyorlar ya da kiranin en az 3 kati gelir. Apartments.com dan baktim craigslistden baktim.. 3 aylik pesin kira verebilirim 7500 dolar kadar san francisco bay areadan bakiyorum. Amerikada yasayan arkadasim imkansiz bulamazsin gecmis skorun olmadan ulkede mumkun diil diyor. Genelde ilanlarda tel no var ogrenemiyorum ve ben su an Tc deyim. Gidisim kismetse temmuz. Ne yapmaliyim nasil bir yol izlemeliyim acaba ev kiralamak icin?
    Yardim edebilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rainman bekarsanız bence öncelikle airbnb den oda kiralayın, evliyseniz de 1+1 kiralayın derim o esnada da gezme ve apartman şirketleriyle yüzyüze görüşme fırsatınız olur.


  • @Rainman aşağıdaki siteye girip daha sonra hangi evi beğendiyseniz oraya mail atarsanız ozaman şartları öğrenmiş olursunuz.

    https://www.apartmenthomeliving.com/san-francisco-ca


  • @denizci10
    Evet evliyiz 1+1 ya da studio da olabilir. Aylik 2500 e kadar guze daireler var ama kiralamazlar diye tedirginim. O zaman once airbnb den bakacagiz 1 aylik falan o surecte yuz yuze gorusursem bu mumkun mudur yani? Skor olmadan imkansiz yorumu yanlis o zaman degil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rainman imkansız diye bişey yoktur. Yüz yüze ikna etme olanağınız her zaman vardır. Siz airbnb ile 1 haftalık bir kiralama yapın ki zaten ülkeye girerken de soracaklar ondan lazım bu size hem de o süre zarfında kendinize göre bir yer bulursunuz.


  • @denizci10 Cok haklisiniz en dogrusu bu olacaktir sanirim. Cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rainman rica ederim kolay gelsin

  • ⭐⭐⭐

    @Rainman selamlar, temmuz gibi girmeyi düşündüğünüzden bahsetmişsiniz, giriş yaptınız mı banka hesap açma, ev tutma işlerini halledebildiniz mi süreç ne durumda ben ve benm gibi yeni gidecekler eminim en çok bu konuyu düşünüyordur 😂


Benzer Başlıklar

  • 33 yaşından sonra ABD'de yeni sayfa açmak

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    19
    0 Oy
    19 İleti
    2k Bakış
    denizci10D
    @yalta hayırdır üstad... tüm iletileri değiştirmişsin???
  • Banka Hesabı İle İlgili Bir Soru

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    468 Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    @İsmail-Babalık banka hesabiniza tek seferde 10k uzeri para yatirdiginizda bunu banka siz istesenizde istemesenizde bildiriyor. The Law Behind Bank Deposits Over $10,000 It’s called the Bank Secrecy Act (aka. The $10,000 Rule), and while that might seem like a big secret to you right now, it’s important to know about this law if you’re looking to make a large bank deposit over five figures. The Bank Secrecy Act is officially called the Currency and Foreign Transactions Reporting Act, started in 1970. It states that banks must report any deposits (and withdrawals, for that matter) that they receive over $10,000 to the Internal Revenue Service. For this, they’ll fill out IRS Form 8300. This begins the process of Currency Transaction Reporting (CTR). Essentially, any transaction you make exceeding $10,000 requires your bank or credit union to report it to the government within 15 days of receiving it -- not because they’re necessarily wary of you, but because large amounts of money changing hands could indicate possible illegal activity. This includes theft, money laundering, or helping to fund criminal organizations or even terrorists. Your bank needs to cover its bases for any large “reportable transaction” that passes through. Note: Private businesses need to go through a similar reporting process if a customer makes a large, big-ticket purchase, cash only, like a car, a house or other major amenity. Banka Mevduatı Kanunun 10.000 Dolardan Fazla Para Yatırması Buna Banka Gizlilik Yasası (diğer adıyla 10.000 $ Kuralı) denir ve bu sizin için şu anda büyük bir sır gibi görünse de, beş rakamın üzerinde büyük bir banka mevduatı yapmak istiyorsanız bu yasa hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Banka Gizliliği Yasası resmi olarak Para Birimi ve Yabancı İşlemleri Raporlama Yasası olarak adlandırılır ve 1970 yılında başlatılır. Bankaların 10.000 $ 'dan fazla aldıkları para yatırma işlemlerini (ve bu konuda para çekme işlemlerini) İç Gelir Servisi'ne bildirmeleri gerektiğini belirtir. Bunun için IRS Form 8300'ü dolduracaklar. Bu, Para Birimi İşlemi Raporlama (TO) sürecini başlatır. Esasen, 10.000 $ 'ı aşan herhangi bir işlem, bankanızın veya kredi birliğinizin bunu aldıktan sonra 15 gün içinde hükümete bildirmesini gerektirir - size karşı mutlaka ihtiyatlı oldukları için değil, büyük miktarda para el değiştirmenin olası yasa dışı olduğunu gösterebileceği için aktivite. Bu, hırsızlık, kara para aklama veya suç örgütlerini ve hatta teröristleri finanse etmeye yardım etmeyi içerir. Bankanızın, geçen her türlü büyük "raporlanabilir işlem" için temellerini karşılaması gerekir. Not: Bir müşteri, araba, ev veya diğer önemli olanaklar gibi yalnızca nakit olarak büyük, büyük bir bilet satın alırsa, özel işletmelerin benzer bir raporlama sürecinden geçmesi gerekir. (Ceviri google translate'tendir.)
  • Amerika'da Türkçe kitap satın almak

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    S
    Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
  • 27 Oy
    24 İleti
    22k Bakış
    cafer mokarC
    @aliarmgn, içinde söyledi: [ilk Mesaj Güncel] - Amerika Rehberi - Greencard Sonrası için Faydalı Linkler (İş,Ev,Araba,Alışveriş) dim.Gocm www.nld.org sitesinden bulunduğunuz bölgedeki tum ücretsiz kursları bulabilirsiniz.(Immigrantlar icin.)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum