Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cihan-Koyuncu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,

    26bin case numberlı 2022 talihliyim. DS 260 formunu doldurup gönderdim. Fakat sürecin biraz uzun sürebileceğini düşünerek, pasaport geçerlilik tarihimin 2023 Haziran olduğunu farkettim. O tarihe kadar süreç yavaş işleyip geçerliliği biterse sorun yaşar mıyım? Pasaportumu ne zaman yenilemeliyim ? DS 260 formunu doldurduğum gönderdiğim için bir şey yapmam gerekiyor mu ?

    Ek soru: Green Card sürecinde evrak ve vizeyi beklerken çocuk doğurma durumu olursa ne tarz bir sorun yaşarız ?

    Pasaportu evrak talebi geldiği zaman yenilemeniz uygun olur. Eski pasaportları kaybetmeyin. Şu an için bir şey yapmanıza gerek yok.

    Çocuk doğurma durumunda gece sık uyanma, bez değiştirme gibi sorunlar yaşayabilirsiniz 🙂
    Şaka bir yana, çocuk doğdu diye hiçbir sorun olmaz. Çocuğun doğduğu zamana bağlı olarak yapacağınız işlemler değişebilir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/298/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-doğan-çocukları

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/724/hamilelik-ve-green-card-sureci

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serdar-AKBAŞ, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    Çok tereddütte kaldığım bir durum yaşıyorum. Green Card Lottery'i 2020 başvurusunda randomly selected durumdayım. Ancak başvuru esnasında pasaport numarası olarak kimlik numaramı yazdım. sonradan okudum ki internal passport geçerli değilmiş. yurt dışına çıkarken kullanılanılmalı ve yanlış yazanlar diskalifiye ediliyormuş. öncesinde yaklaşık 5 -6 yıldır başvuru yapıyorum çıkmadı tesadüf yanlış yazdığım zaman çıktı. sorum şu olacak sürece devam etmelimiyim etmemelimiyim. bu pasaport zorunluluğu nezaman geldi bilemiyorum tam sanırım 2019 da gelmiş olmalı o sene de ben başvurmamıştım. bu yanlışlığı düzelterek yoluma devam etmenin bir yolu var mıdır. gitmeyi çok istiyorum.

    dosya numaraniza gore ilgili baslikta sorunuzu sormalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @The-inception, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    cep telefonu numarasının basına 00905320000000 yazarak ilerlememiz yazıyor dokümanlarda fakat +905320000000 şeklinde doldurmamız doğru olmamazmı bu konuya hakim olan var mı

    zaten cok beklenmedik bir durumda sizi ararsa konsolosluk arar, KCC aramaz; o nedenle 00 veya + arasinda pek de fark olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gamefry, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,
    Greencard kazanmak turist vizesini almakta engel midir? Daha önce greencard aktif case’iniz var diye vizesi onaylanmayan var mı acaba?

    Konsolosluk açılırsa turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.

    Eger turist vizesi almak icin makul bir nedeniniz varsa hala alabilirsiniz; ama eger konsolos Turkiye'ye geri donmeyeceginizi dusunurse vize alma sansiniz oldukca azalir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells arastirdim ama hicbir kaynak bulamadim. Dogum belgesi cikartmak icin simdi almanyaya mi gitmem gerekecek. Bizim nufus kayit orneklerinde dogum yeri olarak almanya yaziyor bu kagit yeterli oluyor mu acaba ? Yoksa schengen alip almanyaya mi gitmemiz gerekiyor

    dogdugunuz sehrin kayit ofisine basvuru yapmaniz gerektigi yaziyor, bu sehrin belediyesinin sitesini arayip buldunuz mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba eşi rus vatandaşı olup yada balkan ülkelerinden başvuru yapıp kazananlar vardır .Bu ortanca isim konusunda nasıl yaptılar acaba ? Ben asıl talihliyim eşim ve cocuklarım rus vatandası green kart baivuru sormunu dolduruken ortanca isim konusu var ruslarda babadan gelen .Eş ve cocuklarımda ortanca ısım belirtilmiş ds260 formuna girdiğim zaman şimdi ds260 formunu doldururken given names kısmına ortanca ısım yazacak mıyız ? Örnek olarak ortanca isim şu sekilde İsim Fıratovich soyisim şeklinde .Bu konuyla ilgili Kazakistanda red yiyenler olmuş bayağı bir kişi .Yurt dısı pasaportunda rusca yazan kısımda ortanca ısım belirtilmiş ama ingilizce olan kısımda yazmıyor

    Pasaportun ingilizce bolumunde nasil yaziyorsa, siz de DS-260 formuna o sekilde yazabilirsiniz.

    "alias" kisminda da diger ismi ekleyin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isa-seyhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @forester Peki Teşekkür ederim ben çeviriyi kullanıyorum form doldururken fakat yetişemiyorum sürekli sayfadan ayıyor ve tekrar giriş yaptığımda şu ( Talebiniz şu anda işlenemiyor. ) diye hata veriyor düzelir mi bu yoksa ne yapmam gerekiyor.

    sayfalari hizli ve teker teker doldurup surekli "save" tusuna basmalisiniz.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba eşi rus vatandaşı olup yada balkan ülkelerinden başvuru yapıp kazananlar vardır .Bu ortanca isim konusunda nasıl yaptılar acaba ? Ben asıl talihliyim eşim ve cocuklarım rus vatandası green kart baivuru sormunu dolduruken ortanca isim konusu var ruslarda babadan gelen .Eş ve cocuklarımda ortanca ısım belirtilmiş ds260 formuna girdiğim zaman şimdi ds260 formunu doldururken given names kısmına ortanca ısım yazacak mıyız ? Örnek olarak ortanca isim şu sekilde İsim Fıratovich soyisim şeklinde .Bu konuyla ilgili Kazakistanda red yiyenler olmuş bayağı bir kişi .Yurt dısı pasaportunda rusca yazan kısımda ortanca ısım belirtilmiş ama ingilizce olan kısımda yazmıyor

    Pasaportun ingilizce bolumunde nasil yaziyorsa, siz de DS-260 formuna o sekilde yazabilirsiniz.

    "alias" kisminda da diger ismi ekleyin...

    Green card başvurusunda esımın ortanca ısmını belırttım .Ds 260 anasayfada esımın ısmı ortanca ısım ve soyadı yazıyor .Cocuklarda aynı sekılde ds 260 formunu yazarken belırtmemız mı lazım ? Rusların forum sıtesınde kımısı kesınlıkle yazılmalı dıyor kımı yazılmamalı .Biz green card basvurusu yaparken esımızın bılgılerını pasaportuna göre doldurmuyoruz diye biliyorum çünkü asıl başvuru sahibi için pasaport sartı varken es ve cocuklar sonradan cıkartabilir diye biliyorum .Ben o yüzden eş ve çocukların bilgilerini ülke içinde kullandıkları pasaporta göre doldurdum.Şimdi ds 260 formunu doldururken yurt dışı pasaportuna göre doldurmam lazım .Rusların yurt dısı pasaportunda ingilizce ve rusca kısmı beraber yer alıyor .İngilizce kısmında ortanca isim yazmazken rusca bölümünde belirtilmiş .Benim korkum ds 260 formuna girdiğimizde isim soy isim ve ortanca isim otomatik olarak başvuruda belirtildiği gibi cıkıyor .Şimdi onu değiştirdiğim taktirde red verilir mi ? Yada pasaportun tercümesini yaptığımızda rus olan bölümde ortanca isimde belirtildiği için kabul görür mü? Rusların forum sıtelerinde cok farkı cevaplar var kımısı belirtmiş ortanca ısımı kimisi belirtmemiş.Belirtenlerden ortan ismi yazılanda var yazılmayanda .Ben bu işin içinden çıkamadım açıkcası

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells, Şu "Rus eş ismi" konusunda benim de bir sıkıntım var, fikrini almak istiyorum.
    Aşağıda kullanacağım "soyadı" tamamen uydurma olup durumumu izah etmek amacıyla kullanacağım.

    Çekilşi kazanan kişi eşim ve Rus. Benim soyadım TULA olduğundan o da şu anda TULA soyadını kullanıyor. Benim, eşimin ve çocuklarımın Türk pasaportlarında da TULA olarak geçiyor.

    Fakat eşimin Rus pasaportuna bu soy isim TYULA olarak yazılmış. Rus pasaportlarında hem Kiril alfabesi hem de latin alfebesinde yazılıyor isim-soyisimler.

    Çocukların da Rus pasportlarındaki soyisimlerinde ise birinde TULA yazarken diğerinde TYULA diye yazmışlar.

    Şimdi durum şu:
    Dördümüzün Türk pasaportunda soyisimlerimiz : TULA
    Eşimin ve 1 çocuğun Rus pasaportlarında soyisim TYULA
    1 çocuğun Rus pasaportunda soyisim TULA

    Başvuruyu yaparken eşimin soyismini TULA olarak girdik. Zaten "kazandınız belgesinde de TULA olarak geçiyor.
    Açıkçası başvuru sırasında hangi pasaportu kullandığımızı hatırlamıyorum.

    Sorum şu: Eğer başvuru sırasında soyismin TYULA olarak geçtiği pasaportu kullanmışsak ve soyismi de entry'de TULA olarak girdiğimizden bu sorun yaratır mı?

    Sonuçta TULA soyismi bana ait ve Türkçe bir soyisim, Rus soyismi değil. Yani orijinal hali her şekilde TULA'dır, TYULA değil.

    Hem TYULA hem de TULA yazan tüm Türk-Rus pasaportlar (eski-yeni-başvuruda kullanılan-kullanılmayan) elimizde mevcut.
    Ben DS-260 formunda Türk pasaportları kullanmak istiyorum (Aile için integrity ve consistency amacıyla).

    DS-260'ı dolduruken sahip olunan tüm pasaportları giriyoruz zaten. Birinde TULA yazarken diğerinde TYULA yazıyor

    Rusların latin harflerle yazılmış isimleri önce kiril alfabesine çevirip sonra tekrar latin alfabesine çeviriken harf eklemeleri çok yaygın bir problem.


  • @isa-seyhan bey, form doldurmak biraz sıkıntılı. Yazacaklarınızı önce bir word belgesine yazın daha sonra kopyala yapıştır yapın. "Evet" denilince ekstra bilgi istenen uzun sayfalarda önce hayır deyip formu kaydedin. Tekrar devam edip hayır dediklerinizden evet olacakları değiştirip ilave bilgileri girin. Sabırlı bir şekilde doldurun. Tamamen emin olmadan da göndermeyin. Kolay gelsin.


  • Merhaba arkadaşlar,
    Önceki adresler kısmını doldururken önceki adresler kısmına Amerikada 100 gün kadar yaşadığım adreside yazıyorum fakat ''There is a gap greater than a month in the dates you have provided since the date you turned sixteen. Please include ALL addresses where you have lived since the date you turned 16 years old.'' hatasını alıyorum.
    Önceki adreslerde sadece doğduğum adres yazılı.
    Bu hatayı nasıl aşabilirim ya da 100 gün için Amerikadaki adresi yazmama gerek varmı ?

  • ⭐⭐

    @halilpekuz Adresler arasında tarih boşluğu olmamalı. Yazdığınız tarihlere dikkat edin, gün ay formatından da kaynaklanıyor olabilir.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba asıl talihli eşim (bayan) onun ds260 formunu doldurduk. Şimdi benim ds260 formumu dolduruyoruz, spouse kısmına geldik ve ben eşimin bilgilerini giriyorum. Eşimin (asıl talihli) adını soyadını girerken evlenmeden önceki soyadını yazmıyorum değil mi ?(Anne bilgi girişinde olduğu gibi)


  • merhaba, 2022 talihlisiyim ds260 formunu doldurmakla alakalı sorularım var yardım ederseniz sevinirim, case number 4k

    1. universite okuyorum 2022 yılının mayıs ayında mezun olucam diplomam eylül ekim arası verilicek ds formunda neyi işaretlemek gerekiyor high school yoksa university no degree?
    2. Are you a graduate of a foreign medical school seeking to perform medical services
      in the United States but have not yet passed the National Board of Medical
      Examiners examination or its equivalent?
      Bu soruda hangisini işaretliyim, tıp okuyorum
    3. Amerikada hangi işte çalışmak istiyorsun sorusuna ne yazmalıyım? tıpla alakalı mı yazmam daha iyi
    4. şimdiye kadar hiçbir işte çalışmadım, bu sorun yaratır mı?

  • Merhabalar, 24 yaşındayım ve bana DV-2022 greencard çıktı. Annem ve babamda benim üzerimde greencard hakkı kazanır mi? İyi günler


  • Merhaba herkese,DS260 Formunu doldururken 5 yıl önce ziyaret ettiğim ülkeler arasında ABD gözükmüyor!!!acaba daha önce doldurmuş olduğum ABD vize bilgilerimden dolayı oraya gittiğimi varsayarak elemine etmiş olabilir mi sistem cevaplarsanız çok sevinirim.


  • Electronic Diversity Visa Confirmation Number :
    Buraya başvurudaki Onay numarası: bunu giricez sanırım değilmi ?
    Video'yu izledim ama ufak tekef değişiklikler var.

  • ⭐⭐

    @osman-1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Electronic Diversity Visa Confirmation Number :
    Buraya başvurudaki Onay numarası: bunu giricez sanırım değilmi ?
    Video'yu izledim ama ufak tekef değişiklikler var.

    Evet, çekiliş sonucunu kontrol ederken girdiğiniz numara.

  • ⭐⭐

    @Scrower, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba asıl talihli eşim (bayan) onun ds260 formunu doldurduk. Şimdi benim ds260 formumu dolduruyoruz, spouse kısmına geldik ve ben eşimin bilgilerini giriyorum. Eşimin (asıl talihli) adını soyadını girerken evlenmeden önceki soyadını yazmıyorum değil mi ?(Anne bilgi girişinde olduğu gibi)

    Güncel soyadını giriyorsunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum