Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, Şu "Rus eş ismi" konusunda benim de bir sıkıntım var, fikrini almak istiyorum.
    Aşağıda kullanacağım "soyadı" tamamen uydurma olup durumumu izah etmek amacıyla kullanacağım.

    Çekilşi kazanan kişi eşim ve Rus. Benim soyadım TULA olduğundan o da şu anda TULA soyadını kullanıyor. Benim, eşimin ve çocuklarımın Türk pasaportlarında da TULA olarak geçiyor.

    Fakat eşimin Rus pasaportuna bu soy isim TYULA olarak yazılmış. Rus pasaportlarında hem Kiril alfabesi hem de latin alfebesinde yazılıyor isim-soyisimler.

    Çocukların da Rus pasportlarındaki soyisimlerinde ise birinde TULA yazarken diğerinde TYULA diye yazmışlar.

    Şimdi durum şu:
    Dördümüzün Türk pasaportunda soyisimlerimiz : TULA
    Eşimin ve 1 çocuğun Rus pasaportlarında soyisim TYULA
    1 çocuğun Rus pasaportunda soyisim TULA

    Başvuruyu yaparken eşimin soyismini TULA olarak girdik. Zaten "kazandınız belgesinde de TULA olarak geçiyor.
    Açıkçası başvuru sırasında hangi pasaportu kullandığımızı hatırlamıyorum.

    Sorum şu: Eğer başvuru sırasında soyismin TYULA olarak geçtiği pasaportu kullanmışsak ve soyismi de entry'de TULA olarak girdiğimizden bu sorun yaratır mı?

    Sonuçta TULA soyismi bana ait ve Türkçe bir soyisim, Rus soyismi değil. Yani orijinal hali her şekilde TULA'dır, TYULA değil.

    Hem TYULA hem de TULA yazan tüm Türk-Rus pasaportlar (eski-yeni-başvuruda kullanılan-kullanılmayan) elimizde mevcut.
    Ben DS-260 formunda Türk pasaportları kullanmak istiyorum (Aile için integrity ve consistency amacıyla).

    DS-260'ı dolduruken sahip olunan tüm pasaportları giriyoruz zaten. Birinde TULA yazarken diğerinde TYULA yazıyor

    Rusların latin harflerle yazılmış isimleri önce kiril alfabesine çevirip sonra tekrar latin alfabesine çeviriken harf eklemeleri çok yaygın bir problem.


  • @isa-seyhan bey, form doldurmak biraz sıkıntılı. Yazacaklarınızı önce bir word belgesine yazın daha sonra kopyala yapıştır yapın. "Evet" denilince ekstra bilgi istenen uzun sayfalarda önce hayır deyip formu kaydedin. Tekrar devam edip hayır dediklerinizden evet olacakları değiştirip ilave bilgileri girin. Sabırlı bir şekilde doldurun. Tamamen emin olmadan da göndermeyin. Kolay gelsin.


  • Merhaba arkadaşlar,
    Önceki adresler kısmını doldururken önceki adresler kısmına Amerikada 100 gün kadar yaşadığım adreside yazıyorum fakat ''There is a gap greater than a month in the dates you have provided since the date you turned sixteen. Please include ALL addresses where you have lived since the date you turned 16 years old.'' hatasını alıyorum.
    Önceki adreslerde sadece doğduğum adres yazılı.
    Bu hatayı nasıl aşabilirim ya da 100 gün için Amerikadaki adresi yazmama gerek varmı ?

  • ⭐⭐

    @halilpekuz Adresler arasında tarih boşluğu olmamalı. Yazdığınız tarihlere dikkat edin, gün ay formatından da kaynaklanıyor olabilir.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba asıl talihli eşim (bayan) onun ds260 formunu doldurduk. Şimdi benim ds260 formumu dolduruyoruz, spouse kısmına geldik ve ben eşimin bilgilerini giriyorum. Eşimin (asıl talihli) adını soyadını girerken evlenmeden önceki soyadını yazmıyorum değil mi ?(Anne bilgi girişinde olduğu gibi)


  • merhaba, 2022 talihlisiyim ds260 formunu doldurmakla alakalı sorularım var yardım ederseniz sevinirim, case number 4k

    1. universite okuyorum 2022 yılının mayıs ayında mezun olucam diplomam eylül ekim arası verilicek ds formunda neyi işaretlemek gerekiyor high school yoksa university no degree?
    2. Are you a graduate of a foreign medical school seeking to perform medical services
      in the United States but have not yet passed the National Board of Medical
      Examiners examination or its equivalent?
      Bu soruda hangisini işaretliyim, tıp okuyorum
    3. Amerikada hangi işte çalışmak istiyorsun sorusuna ne yazmalıyım? tıpla alakalı mı yazmam daha iyi
    4. şimdiye kadar hiçbir işte çalışmadım, bu sorun yaratır mı?

  • Merhabalar, 24 yaşındayım ve bana DV-2022 greencard çıktı. Annem ve babamda benim üzerimde greencard hakkı kazanır mi? İyi günler


  • Merhaba herkese,DS260 Formunu doldururken 5 yıl önce ziyaret ettiğim ülkeler arasında ABD gözükmüyor!!!acaba daha önce doldurmuş olduğum ABD vize bilgilerimden dolayı oraya gittiğimi varsayarak elemine etmiş olabilir mi sistem cevaplarsanız çok sevinirim.


  • Electronic Diversity Visa Confirmation Number :
    Buraya başvurudaki Onay numarası: bunu giricez sanırım değilmi ?
    Video'yu izledim ama ufak tekef değişiklikler var.

  • ⭐⭐

    @osman-1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Electronic Diversity Visa Confirmation Number :
    Buraya başvurudaki Onay numarası: bunu giricez sanırım değilmi ?
    Video'yu izledim ama ufak tekef değişiklikler var.

    Evet, çekiliş sonucunu kontrol ederken girdiğiniz numara.

  • ⭐⭐

    @Scrower, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba asıl talihli eşim (bayan) onun ds260 formunu doldurduk. Şimdi benim ds260 formumu dolduruyoruz, spouse kısmına geldik ve ben eşimin bilgilerini giriyorum. Eşimin (asıl talihli) adını soyadını girerken evlenmeden önceki soyadını yazmıyorum değil mi ?(Anne bilgi girişinde olduğu gibi)

    Güncel soyadını giriyorsunuz.

  • ⭐⭐

    @enesresitoglu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, 24 yaşındayım ve bana DV-2022 greencard çıktı. Annem ve babamda benim üzerimde greencard hakkı kazanır mi? İyi günler

    Hayır. ABD’ye yerleşip vatandaş olursanız sponsor olabilirsiniz.


  • @yiğityılmaz Ben de aynı durumdayım. Son 5 yıl içerisinde olmadığı için yazmadım. Bir sorun olacağını düşünmüyorum.


  • @goblis Formu doldururken Case No aradaki 0 ları silmemiz gereklimi ? Yoksa olduğu gibimi yazmalıyız
    2022EU00001xxx
    2022EU1xxx

    Bunlardan hangisi doğru kullanım acaba ?

  • ⭐⭐

    @lilith666, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba, 2022 talihlisiyim ds260 formunu doldurmakla alakalı sorularım var yardım ederseniz sevinirim, case number 4k

    1. universite okuyorum 2022 yılının mayıs ayında mezun olucam diplomam eylül ekim arası verilicek ds formunda neyi işaretlemek gerekiyor high school yoksa university no degree?
    2. Are you a graduate of a foreign medical school seeking to perform medical services
      in the United States but have not yet passed the National Board of Medical
      Examiners examination or its equivalent?
      Bu soruda hangisini işaretliyim, tıp okuyorum
    3. Amerikada hangi işte çalışmak istiyorsun sorusuna ne yazmalıyım? tıpla alakalı mı yazmam daha iyi
    4. şimdiye kadar hiçbir işte çalışmadım, bu sorun yaratır mı?

    1- University no degree
    2- No
    3- Ne iş yapmayı düşünüyorsanız
    4- Sorun olmaz


  • @osman-1 Sıfırlar yazılmıyor.


  • @goblis cevap için teşekkür ederim😊


  • @forester Cevap için teşekkür ederim yalnız benim giriş 2017 yılında yani 5 yıl içinde ama göremiyorum seçeneklerde.


  • @goblis Amerikaya gittiğim tarih önceki oturduğum adresle iç içe tarihlerde. Yani önceki adres sonra amerikadaki yine önceki adres şeklinde mi yazmayalım sıralı ? yada hiç yazmasam 100 gün için sıkıntı olabilir mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum