Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tekrar merhaba arkadaşlar, DV2022 sürecinde bir gelişme önemli bir haber var mı? Ben DS260'mı göndermiştim zaten, bekleme faslındayım, ancak farklı bir gelişme varsa bilmek isterim forumu çok takip edemedim yönlendirirseniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    @mac DS260’i doldurup gönderdiyseniz evrak talebi mailinin gelmesini beklemelisiniz. Ayrıca DV2022 sureci 1 Ekim’de başlayacak. O güne kadar ilk talihlilere evrak talebi ve onayı gelecektir. Forum ve forumun DV2022 Sheets’ini takip edin.


  • Merhabalar!Applicant ve aile üyeleri ds-260 doldurup sign yani imzaladıktan sonra,herkesin formu tek tek mi gönderilecek yoksa asıl talihlinin formu gönderilirken içindeki diğer üyelerin de formları otomatik olarak mı gidiyor?


  • @baikini74 Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun. Bütün formlar tek kek gönderiliyor. Ama bizim yaptığımız hatayı siz de yapmayın diye sizi de uyaralım. Formları doldurduktan sonra bir iki gün bekleyin sonra gönderin. Bu süre zarfında da bir iki kez kontrol edin. Ya adreslerde bir yanlışlık oluyor, ya yapılan işlerde. Ben iki ABD seyahatimi yazmayı unutmuşum ve tekrar formun açılması için e-mail attım. Başka bir çok arkadaş da benzer sebeplerle formu açtırmak için e-mail attılar.

    Kolay gelsin. Bol şans.


  • Merhaba arkadaslar,
    Benim dogum yerim Almanya ama 30 yildir Turkiyede yasiyorum ve Turk vatandasiyim, Alman vatandasligim yok ama pasaport, kimlikte dogum yeri almanya yaziyor. Okudugum kadari ile dogum belgesi isteniyormus. Bilginiz varmidir ? Simdi gidip konsolosluktan eger vermezlerse almanyaya gidip dogum belgesi mi cikartmaliyim yada bizim nufus idaresinden alacagim vukuatli nufus kayit ornegi yeterli oluyor mu ?
    Tesekkurler


  • Merhaba ds-260 formunda adresler kısmında amerikada work&travel yaparken 4 ay kaldığım adres, erasmusta 1 dönem boyunca kaldığım adres ve çanakkalede okurken her kaldığım adresi yazmam mı gerekiyor? Öğrenci evi olduğu için sürekli ev değiştiriyordum 1 yıl aralıksız kalmadım ve bunların hiçbiri e-devlette nüfus kayıt örneğinde vs gözükmüyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @ggulduk Merhabalar. Tatillerde kalınan oteller hariç öğrenci evleri dahil ikamet edilen her yer yazılmalı diye biliyorum. Ben de 13 adres yazmışım.


  • Sn. @crazycells eşimin formunda ateşli silahlar eğitimi bölümüne "I ONLY GOT FIREARMS TRAINING BECAUSE OF MY
    PROFESSION" şeklinde bir açıklama yazdık sizce yeterli midir? Başka öneriniz var mı?


  • arkadaşlar meraba ya lütfen bana yardımcı olabilecek biri varmı ds 260 formunu dolduramıyorum ve nasıl oraya erişebileceğimi de bilemiyorum


  • arkadaşlar bilen var mı ? nüfusta 2007 öncesi adresleri göremiyoruz nasıl bir yol izlememiz gerekiyor


  • @isa-seyhan Merhabalar. Adres: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx Önce Dosya Numarası (case number) giriliyor. Yeni açılan pencerede dosya numarası otomatik geliyor. Altta sırasıyla "Enter the Principal Applicant's Surname" başvuru sahibinin soyadı, "Enter the Principal Applicant's Date of Birth" başvuru sahibinin doğum tarihi, "Electronic Diversity Visa Confirmation Number" başvuru esnasında verilen doğrulama kodu giriliyor. Sonra başvuru yapanın formu ile birlikte eş ve çocukların formları çıkıyor. Ben en kolay olduğu için çocuğun formundan başladım. Sistem çokça hata veriyor. Sakin sakin doldurmakta fayda var.


  • @Cem-Güney Merhabalar. Benim de kaldığım yerlerin sokak numaraları falan değişmişti. Google haritalardan tek tek bakarak doğruladım. Kanada'da kaldığım adresleri bile aynı şekilde yaptım. Hatta cadde görüntüsünden evin numarasını bile alabilirsiniz. Size tavsiyem bütün adresleri sırasıyla word belgesine yazmanız. Bütün adresleri yazmadan sistem kaydetmeye izin vermiyor ve 1 aydan fazla boşluğa da müsaade etmiyor. Tavsiyem ilk yazdığınız adresi 16 yaşından kalmaya başlamış gibi yazın. Kaydettikten sonra yeni adresleri ekledikçe tarihleri değiştirirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @veterinerbey, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba 2 adet sorum var cevaplarsanız sevinirim 🙂
    1- Ben veteriner hekimim fakat şuan da çalışmıyorum. DV-260 form doldururken Primary Occupation kısmında kendi mesleğimi belirtip devam mı etmeliyim işsiz seçeneğini mi seçmeliyim?
    2- Seçenekler arasında veterinarian yok medical/health mı seçmeliyim yoksa other dan mı devam etmeliyim?
    Teşekkürler

    1. Eger kisa sureli ara verdiyseniz veteriner olarak da yazabilirsiniz, eger uzun sureli ara verdiyseniz issiz diye de belirtebilirsiniz.

    2. iki turlu de olur. Zaten konsolosluk meslek kodunu kendisi belirleyecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Erdem, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar herkese...
    Müsadenizle 2 tane sorum olacak,
    1.sorum, daha önce çalıştığım Firmanın ismi ve işe giriş-çıkış tarihi mevcut. ama bu Firmanın adres-telefonunu bulamıyorum. Çünkü ben belediyede çalışıyordum bu firmada taşeron firmaydı maaşımı bu firma ödüyordu. Sgk hizmet dökümünde de çalıştığım belediyenin değil Firmanın adı gözüktüğü içinde ds-260 formuna bu firmayı yazıcam ama ne kadar araştırsamda adres telefon no bulamıyorum. çalıştığım belediyeylede bağlatım kalmadı 6 sene geçti arayıp soramamda. adres ve telefon kısmına ne yazmalıyım çünkü boş bırakarak geçemiyorum.

    1. sorum ise teyit amaçlı, eşimin ds-260 formunu dolururken
      Q.Have you ever used other names?
      sorusuna kızlık soyadını yazmalımıyım yoksa bu soru sadece adını değiştirenler içinmi geçerli?
      Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
    1. doldururken elinizden geldigince tamamlamaya calisin, eger tamamlayamiyorsaniz en iyi tahmininizi yazin veya bos birakin.

    2. evet, yazin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baha-0, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Herhangi bir hata vs. çıkmıyor, buton çalışmıyor sadece. Ne yaptıysam düzeltemedim bu sorunu.

    maalesef bilemiyorum, flash veya eklenti problemi olabilir. En guncel web browser'i kullandiginiza emin olun isterseniz. Ya da baska bir bilgisayardan denemeye calisin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cem1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaslar, green card esime cikti ve baska ulkede oturumu var, benim yok ama, yinede baska ulkede islemleri surdurebilir miyiz, tesekkurler iyi forumalar..

    o ulkede yasiyorsaniz devam ettirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @WithNaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sn. @crazycells eşimin formunda ateşli silahlar eğitimi bölümüne "I ONLY GOT FIREARMS TRAINING BECAUSE OF MY
    PROFESSION" şeklinde bir açıklama yazdık sizce yeterli midir? Başka öneriniz var mı?

    profession'dan sonra parantez icerisinde military veya soldier diye de yazin isterseniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaslar,
    Benim dogum yerim Almanya ama 30 yildir Turkiyede yasiyorum ve Turk vatandasiyim, Alman vatandasligim yok ama pasaport, kimlikte dogum yeri almanya yaziyor. Okudugum kadari ile dogum belgesi isteniyormus. Bilginiz varmidir ? Simdi gidip konsolosluktan eger vermezlerse almanyaya gidip dogum belgesi mi cikartmaliyim yada bizim nufus idaresinden alacagim vukuatli nufus kayit ornegi yeterli oluyor mu ?
    Tesekkurler

    Dogum belgenizin orijinali gerekiyor, bunu da ancak Almanya'dan alabilirsiniz.

    Su sayfada nasil yapilacagi anlatiliyor:


  • cep telefonu numarasının basına 00905320000000 yazarak ilerlememiz yazıyor dokümanlarda fakat +905320000000 şeklinde doldurmamız doğru olmamazmı bu konuya hakim olan var mı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum