Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maestro tarkn için @crazycells söylersen kendisine ulaşıyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maestro, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

    @ahmet-saraç-0 Youtube kanalı olan bir mühendisin kanalı. Sanırım forumada üye. Ama kullanıcı adını bilmiyorum. Linki aşağıya bırakıyorum. Umarım faydalı olur.


    Edit: @RASKOLNİKOV

    evet @Raskolnikov 'a ulasmak istiyorsaniz ilgili baslikta sorunuzu sorun, ben kendisine haber veririm.


  • Merhabalar, GC sonuçları açıklanmadan önce şehir seçiminde yardımcı olacağını düşündüğüm bir kaç siteyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu sitelerden Numbeo sayesinde iki şehri kıyaslayabilir veya tek bir şehir hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

    Bu sitede basit temel gıda fiyatlarından , suç oranlarına , yemek fiyatlarından ortalama giyime, emlak piyasasına kadar ortalama fiyat bilgileri yer almakta.

    Ben ortalama maaş konusunda herkesin bildiği indeed sitesini öneriyorum.
    indeed usa maaş araştırması için

    Amerika'da ortalama masrafları görmek için

    Ortalama masraflar için başka bir site

    Biraz Numbeo adlı siteyi anlatmak gerekirse sitenin kullanımı çok basit, tıkladığınız linkten şehir seçerek şehir hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
    Fiyatların diğer şehirlere göre ortalamasını da belirtmekte.(Daha pahalı,daha uygun ve ortalama)
    Suç oranları,sağlık sektörü,emlak fiyatları,ulaşım vb detaylı bilgilere alt kısımda ki Moving to XXX kısmında görebilirsiniz. Sanırım çoğu büyükşehirde detaylı bilgilendirme var.

    Amerika hakkında bilgi edinilebilecek başka siteleri yorumlarda paylaşırsak güzel bir bilgi alışverişinde bulunmuş oluruz. Gitmeden bilgi edinmek zor olduğundan kaynakları değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

    Bana da şans dileyin 🙂
    Herkese bol şans.


  • Numbeo istatistikleri her yönüyle doğru olmayıp çelişkili verilerdir.
    Bunu internette farklı yerlerden araştırıp doğrulayabilirsiniz.
    Örneğin USA'nın San Francisco ile beraber yaşam giderleri açısından en pahalı şehirlerinin başında gelen San Jose, Numbeo ya göre Tampa FL, Charleston SC, Milwaukee WI, Chicago IL gibi şehirlerden bile ucuz gözükmekte.
    San Jose Amerikanın en pahalı eyaleti olan California ortalamasının bile % 30 üstünde daha pahalı bir şehirdir. Amerika ortalamasının ise 2 katı üstünde pahalıdır.
    İşin içine ortalama gelirler yani alım gücü katılsa bile San Jose de 2 yatak odalı bir apartman dairesinin kirasını karşılayabilmeniz için gereken yıllık geliriniz $ 132,343 olmalı rahat bir yaşam için.
    _2019_07_income-needed-for-rent_2019_map.png

  • ⭐⭐

    2011 yilinda amerikaya gitmistim los angeleste bir hafta kaldik,bu ara bir sehir turu yapalim dedik,otobusle 20 kadar turist sehiri dolastik.kalmis oldugum otelin bolgesi marine del rey diye bir bolgeydi ve venice bolgesine yakindi, ana yol uzerinde apartmanlar vardi,otobus soferi ayni zamanda rehber,karsilardaki binalari gostererek buralarda yasamak icin en azindan yillik 70,000 dolar kazanciniz olmasi lazim dedi. 10 yil evvel 70.000 dolar iyi para

    ...yukardaki listedeki paralari kazanmak icin ya ticaret sahibi yada iyi bir meslek sahibi olmak lazimdir diye dusunuyorum.


  • Benim bu konuda tavsiye edeceğim site http://www.city-data.com/ dur.
    Burada 100 nüfuslu bir yerleşim yerinden milyon nüfuslu şehirlere kadar Amerikadaki her yerin çok detaylı istatistiklerini bulabilirsiniz.

    *Cinsiyet,etnisite,din oranları
    *Ortalama ev ve apartman kira ve fiyatları
    *Ortalama hane halkı geliri,maaşlar
    *Suç oranları,orada yaşayan kayıtlı cinsel saldırı suçlu sayısı
    *Aynı cinsten birlikte yaşayanların oranı
    *Yoksulluk,işsizlik verileri
    *Cografi ve demografik veriler
    *Doğal afet verileri
    *En yaygın endüstri,meslek vs. verileri
    *İklim ,hava kalitesi
    *Hastaneler,huzur evleri,sağlık merkezleri,okullar,hava alanları,helikopter servisleri,bankalar,kütüphaneler,restoran ve marketler,radyo istasyonları vs.
    *Yerel yönetimle ilgili finansal bilgiler
    gibi her konuda çok detaylı istatistik ve verileri bu sitede araştırabilirsiniz.

    Ayrıca forum bölümü var ve hangi yerle ilgileniyorsanız onla ilgili sayfada forumdaki konu ve arşiv linklerini aynı sayfada bulabilirsiniz.

    Neticede Amerikada yaşamak için şehir arayışında olanlar için çok iyi bir kaynak.


  • Merhabalar. Ben de herkes gibi eyalet arayışındayım. Sürecimiz normal sorunsuz sonuçlanırsa diye. Benim sorun ABD içinde ticaret ve online satış deneyimi olanlar için. Amazon, Etsy gibi sitelerden ürün satış yapmak için eyalet seçimi önemli mi? Vergi avantajı vs olarak olabilir, kargolama süresi olabilir veya başka şeyler. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sobrero, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Merhabalar. Ben de herkes gibi eyalet arayışındayım. Sürecimiz normal sorunsuz sonuçlanırsa diye. Benim sorun ABD içinde ticaret ve online satış deneyimi olanlar için. Amazon, Etsy gibi sitelerden ürün satış yapmak için eyalet seçimi önemli mi? Vergi avantajı vs olarak olabilir, kargolama süresi olabilir veya başka şeyler. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

    Şurada yazdığına göre en iyi eyalet Delaware'miş: https://www.upcounsel.com/best-state-to-incorporate-an-online-business

    Şuna da bakın: https://www.llcuniversity.com/best-state-to-form-an-llc/

  • ⭐⭐⭐

    Delaware‘de sirket kurmak icin orada yasamak gerekmiyor bu arada.


  • Herkese selam yaklasik
    8 ay Maryland eyaletinde kalmis biri olarak benim gozlemledigim kadar Maryland ailece yasanmayacak olarak en kotu eyaletler arasindadir.Bu sebeple texsas Houston Sugar land bolgesine gelmis olarak (Texas Houston) maryland bolgesine gore daha hareketli daha daha guzel hersey mevcut fakat trafik ve insan karmasasi cok oldugundan dolayi orada hosumuza gitmedi.Ticaret yapilacak bir yer olarak gormekte zor cunku orda Hindu ve arap cogunlugu var ayni zamanda cogunluk onlarin elinde olmus.Ilk etapda Driver isleri yapacaklar icinde rezalet bir yer (Maryland cok ve cok daha iyiydi).Ve yollarida cok kotu.Is konusuna gelince Is imkani var fakat ileri derece ingilizce biliyorsan iyi is olur yoksa el ayak isleri olur..Yani Maryland eyeletine gore ev kirasi ucuz ve evler daha guzel.Fakat driver isleri ile cark doner.Ve havasida cok nem pis Bu yaziklarim
    Benim gozlemlemem oraya yerlesecek biri icin benim tavsiyem ilk etapta sozlesmesiz ev bulup gormelerini tavsiye ederim.
    Ben su an florida Jacksonville bolgesine yerlesmis bulunmaktayim ve bu bolge cogunluk beyaz ve yasli kesim(siyahi var ama nufus az) suc orani dusuk yollar kat ve kat iyi iyi gerci florida yollari en iyi yollar listesinde is imkani ticaret yapacaklar icin buyuk bir firsat.Driver isleri ise texsasa gore cok ve cok iyi.Havasida nem
    Olarak cok iyi okyanusa yakin ve agaclik bolge.
    Bu solediklerim sadece benim dusuncem ve benim gozlemlemem.
    Herkese bol sans


  • @emre3434 Maryland yasamak icin kolay bir eyalet degildir. DC'ye yakin olmasindan dolayi ev fiyatlari ve genel olarak cost of living yuksek bir eyalettir (Delaware sinirina yakin yerleri haric). Ayrica yine DC ve Baltimore bolgelerine yaklastikca trafik yogunlugu her zaman icin artar.

  • ⭐⭐⭐

    @emre3434 benim bi tanıdığım var marulandde çıksaydı orasıda ilk 3 eyaletimizin arasındaydı. Neden aile ile yaşanmayacak bir yer, detaylandırabiLir misiniz oldukça merak ettim.


  • Maryland siyahi nufusun bolge bolge yogunlukta oldugu bir eyalet. Bazi yerleri ozellikle cok fakir ve suc orani inanilmaz yuksek ama cok zengin ve nezih yerler de var elbette. mahalleden mahalleye dahi fark ediyor. Is degistirdigim icin virginiadan marylanda tasinma sureci icindeyiz, ilk baslarda cok iyi bir fikir gibi gelmese de gidip geldikce alistik. henuz ev almadik ama ev baktigimiz yerlerin virginiadan pek farki yok. amerika insanlari cuzdanina gore cok iyi ayristiran bir ulke bana gore. marylandda da mesele tam olarak o. baltimoreda 4 br evler 200.000$ ama 15 dakika uzakliktaki Ellicot Cityde 4 br evi 600.000$ a anca alabilirsiniz. Bu ekonomik farklilik sehirlerin/kasabalarin sosyal yasamina da yansiyor elbette. Kisacasi ev icin iyi butce ayirabilirseniz cok guzel yerlerde yasarsiniz.


  • Maryland oldukca ilginc bir eyalet. DC yakinlarindaki bolgelerde genelde DC de calisan memur/asker/yoneticiler yasarlar. Ayrica Fort Meade ve APG adli iki tane Army ussu var, oralarda yine memur/asker agirlikli bir yasam vardir. Baltimore'un bazi semtleri yasamak icin cok tehlikelidir. Siyahi nufus agirliklidirlar. Ve PA sinirina yakin kuzeydeki bazi yerler ise rednecklerin yasadigi yerlerdir. Chesapeake korfezinin dogusundaki yerler ise DE sinirindaki yerler. Oradakilerin yasami daha cok ciftcilik uzerine ve DE ile icice.


  • ⭐⭐

    ....bir zamanlar miami ninde uyusturucu cenneti oldugu soylenir.....uyusturucu satislari, kadin ticaretleri hemen hemen her eyalette ve sehirde vardir,fazla is olanaklari olmiyan bolgelerde maalesef suc oranlarida yuksek oluyor, americanin crime kanallarini izlerim,her eyalette sucun her turkusu islenir...kendim amerikaya yerlesecek olsam bati sahillerini tercih ederim,mevsimleri biraz daha yumusaktir.


  • 4 aya yakindir Indiana- Westfield da yasiyorum. Carmel- westfield bence Indiana eyaletinde yasamak icin guzel yerler ama beyaz agirlikli sehirler oldugu icin fiyatlar nispeten yuksek. Su ana kadar New York ve miamiyi gezme sansim oldu, dusuncem aynen istanbul icin oldugu gibi gezmek icin harika ama yasamak icin zor eyaletler. Buradaki sakinlige oyle alismisim ki 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @el-nino-9 yeni hayatınızda mutluluklar dilerim 🙂
    deneyimlerinizi ilgili başlıkta detaylıca anlatmanız bizleri cok mutlu edecektir;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/59/indiana/41?page=3


  • @emre3434 Emrecim slmlar. Söylediklerine katılıyorum. Az bile söylemişsin. Houston ilk başta bana mantıklı gelmişti. Fakat daha sonra diğer eyaletlere gidenleri duyunca çok büyük hata yaptığımı anladım. Sen gittikten sonra delivery işleri daha da berbatlaştı. Çark falan dönüyor demişsin çok iyimsersin bence. Biz kira kontratından dolayı yaşamaya çalışacağız bir süre. Eğer ABD de kalırsam kesinlikle seneye bende kaçıyorum 👍

  • ⭐⭐

    Florida pandemi ile birlikte patlama yapti. Ev fiyatlari tam anlamiyla uctu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum