• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. el nino 9
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 43
    • En İyi 17
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

el nino 9

@el nino 9

53
    İtibar
    147
    Profil Görüntülemeleri
    43
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

el nino 9 Takip etme Takip Et

el nino 9 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

1000 dollar ev kredisi ( 270 bine aldik 120 bin borcu kaldi)
      80 dollar iki kisilik verizon ( icinde iphone se ve iPhone 12 de var)
      65 dollar internet
      110 dolar gas + su
      75 dolar elektrik
      Aylik iki kisi 200 dolar benzin diyebiliriz ( indianada galon 3,15 bu aralar)
      Saglik sigortasi esimin amazondaki isi uzerinden family plan tam emin degilim sanirim 200 civari olmasi lazim

Aklima gelen ana harcama kalemleri bunlar. Alisveris konusunda ise yasadigim bolgede -Indiana- kiliseler baya yardim yapiyorlar. Bir ara gittigimiz bir yer vardi adamlar puan veriyor ve istedigin gibi market usulu alabiliyorsun- mallar krogerin- market alisverimiz yariya yariyadan fazla dusmustu. Baya herifler market kurmus turkiyede olsa izdihami dusunemiyorum

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Tamponu vuruk toyota corolla 2010 bulduk. Onun haricinde hic sıkıntısı yok 80 binde gayet temiz kullanılmış araba. Tamirinide yaptik hersey dahil 4600 e filan geldi. Amerikada ilk arabamızı aldik bakalim:)

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Arkadaslar ben 10 Aydir westfield Indianada yasiyorum, Carmela komsuyuz hatta dun Carmelda aksam 3 saat doordash yaptim 🙂 Carmel gercekten yasamak icin harika bir yer. Maas ve egitim skalasi yuksek. Hamilton County olarak gecen Carmel, Westfield ve Fishers bence Indianada hem guvenlik hem egitim hem sosyal olanaklar acisindan en guzel yerler.

Artilari : Okullari Cok iyidir, yasayan insanlar egitimli ve ekonomik olarak yuksek kalitedir yani burada siyahi ve Hispanic ortalamasi cok dusuktur olanlarda egitimli ve belli bir ekonomik seviyede insanlardir
      Cok huzurlu sessiz sakin, buyuk cogunlukla mustakil evlerin oldugu guzel yerler

Gelelim eksilerine:) Ozellikle carmel genel ortalamaya gore pahali bir yer , Nedenlerini anlattim. Westfield ve Fishers bir tik daha ucuz ama buralarda pahali sayilir tabii pahali derken buradaki fiyatlar daha pahali eyalatlere gore yine insafli kaliyor ama Indiana icin pahali diyelim. Havasi ic anadolu havasina benzer hatta biraz daha soguk

Is imkanlari derken valla burasi turkiyenin tam tersi is var isci yok 🙂 her yer is ilani dolu, ozellikle baslangic seviyesi icin issiz kalma sansiniz yok ama bu Tarz bir islerde calisarak carmelda kirada oturmak pek mumkun degil cunku kiralar yuksek ama Indianada gercekten is imkanlari fazla

Eyaletler içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9

4 aya yakindir Indiana- Westfield da yasiyorum. Carmel- westfield bence Indiana eyaletinde yasamak icin guzel yerler ama beyaz agirlikli sehirler oldugu icin fiyatlar nispeten yuksek. Su ana kadar New York ve miamiyi gezme sansim oldu, dusuncem aynen istanbul icin oldugu gibi gezmek icin harika ama yasamak icin zor eyaletler. Buradaki sakinlige oyle alismisim ki 🙂

el nino 9
      el nino 9
    • RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Bugun 2 yillik green cardim geldi ve cok uzun suren bir surecin sonuna geldik. Ben k1 vizesiyle mart ayinda giris yapmistim. Gecen hafta mulakatim vardi, guleryuzlu hos sohbet bir bayana denk geldik ve rahat gecti. Darisi bekleyen herkesin basina

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9
    • RE: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

İnşallah büyükelçilik mail atmaya başlar. Marttan beri belgelerimiz ankarada ama hala bekliyoruz

el nino 9
      el nino 9
    • RE: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

@RoadtoNewLife fishersta hic yapmadim ama tahminim bizim buralara benzerdir. Net bir rakam veremem acikcasi calisilan saate ve gunune bagli. Mesela gunduz 11-14 arasi ve aksam 5-7 arasi yogunluk oluyor. Cuma-cumartesi-pazar aksamlarida yine guzel is yapilan saatler. Her hafta olmasa bile haftasonlari order basina 1-3 dolar bonus verdigi de oluyor. 30 saat bu pik saatlerde ve haftasonuna agirlik verilerek yapilirsa daha guzel para yapilir

Ulaşım içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9

Büyükelçilik ne zaman açılır bilgisi olan yok sanırım 😞 aylardır mail bekliyoruz

el nino 9
      el nino 9

@Fahri, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

Başvuru 7 Ocak 2020
      Noa1 13 Ocak 2020 herhalde tam hatırlamıyorum
      Noa2 12 Haziran 2020
      Randevu tarihi 21 Ekim 2020
      Amerika'ya ilk giriş 20 Kasım 2020

Mülakatta konsolos sorgu gibi değil de teyit edici sorular sordu. Şöyle mi, böyle değil mi vs gibi. Heyecandan yanlış anladığımı düşündüğüm birkaç soru vardı veya ben öyle düşünüyorum ama problem olmadı.
      Amerika'ya giriş de toplam 2-3 dakika sürdü. Polis memuru sarı dosyayı inceledi, k1 süreci hakkında bilgi verdi ve iyi günler diledi.
      Umarım K1 için bekleyen herkesten güzel haberler duymaya başlarız. Herkese bol şans.

Hayırlı uğurlu olsun sizin adınıza sevindim. Ben sürece daha önce başlamıştım, evraklarda martın ortasından beri ankarada büyükelçilikte bekliyor mail atmalarını bekliyorum . Size mail ne zaman gelmişti hatırlıyor musunuz?

el nino 9
      el nino 9

@yusuf-kilic, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

Merhaba, bu formun getirilmesi gerektiği Talimatlarda yazmıyor. Ama bilen bir arkadaş bilgi verir ise sevinirim. Teşekkürler

Biraz önce yeni vize almış bir arkadaşımız bana yazdı. Yanında götürmüş ama bakmamışlar. Ben de aynısını düşünmüştüm emin olmak adına sordum

el nino 9
      el nino 9

el nino 9 tarafından gönderilen son iletiler

Atacagim mesaj moralinizi bozmasin ama buraya gelecek arkadaslar icin kendi yasadiklarimi anlatmak istiyorum. 1,5 yildir amerikadayim. basta hersey yolunda giderken maalesef artik benim bu evliligi ve esimin ailesini kaldiracak gucum kalmadi. afedersiniz essek gibi calismama ve iyi sayilacak bir is bulmama ragmen surekli green cardimla tehdit edilmem yuzunden kafayi yemek uzereyim. bildigim kadariyla su asamada bosanirsam haklarim yaniyor. 14ay daha oturum ve calisma iznim var ama vatandaslik icin sabredebilecegimi sanmiyorum. basindan benzer olay gecen varsa bir tavsiyede bulunursa cok sevinirim. esyalarimi alip basip baska bir yere gitmeyi bile dusunuyorum ama ileride kacak durumuna dusmekte istemiyorum kapana kisilmis durumdayim

el nino 9
      el nino 9
    • RE: Green Card ile Meksika Gezisi

Son zamanlarda green cardla meksikaya giden oldu mu? Asi yaptirmamiz zorunlu mu? Sanirim degil ama yine de emin olmak istedim

Yolculuk içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9

@RoadtoNewLife fishersta hic yapmadim ama tahminim bizim buralara benzerdir. Net bir rakam veremem acikcasi calisilan saate ve gunune bagli. Mesela gunduz 11-14 arasi ve aksam 5-7 arasi yogunluk oluyor. Cuma-cumartesi-pazar aksamlarida yine guzel is yapilan saatler. Her hafta olmasa bile haftasonlari order basina 1-3 dolar bonus verdigi de oluyor. 30 saat bu pik saatlerde ve haftasonuna agirlik verilerek yapilirsa daha guzel para yapilir

Ulaşım içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9

Indiana Carmel westfield noblesville taraflari icin konusursak saatlik minimum 12-13 , eger promo saatlerinde veya haftasonlari pik saatlerinde calisirsam 20-22 arasi biraktigi oluyor. Suan musait oldukca ek is gibi yapiyorum fena degil. Genel ortalamam 16-18 dolar civari

Ulaşım içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9

@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@el-nino-9 hayirli ugurlu olsun. nereden basvurmustunuz

Sagolun. Indiana

el nino 9
      el nino 9

Bugun 2 yillik green cardim geldi ve cok uzun suren bir surecin sonuna geldik. Ben k1 vizesiyle mart ayinda giris yapmistim. Gecen hafta mulakatim vardi, guleryuzlu hos sohbet bir bayana denk geldik ve rahat gecti. Darisi bekleyen herkesin basina

el nino 9
      el nino 9

@sabri-ft, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@el-nino-9 peki GC çıktı ve Indiana eyaletleyine gidicez ortalama ne kadar parayla gitmek doğru olur oraya 10 bin dolarla gitsek konsolosluk kabul ederi mi bu parayı Indiana eyaleti için ? ve bu para orda ne kadar İdare ederiz?

Gec cevap icin kusura bakmayin. Amerikada toplu tasimanin gelismis oldugu buyuk sehirler haric olmazsa olmaz ilk sey arabanizin olmasi. Indiana icin konusursam toplu tasima cok kisitli ve metro vs yok. Ilk masrafiniz araba olur. Ev kiralama vs islerini cok bilmiyorum benim esim ve akrabalari uzun zamandir burada ,gelmeden ev almistik yani baya kurulu duzene geldim 🙂 ev kiralarken pesinat aliniyor mu veya direk ilk green cardla gelindiginde total ne kadar masraf tutar ne soylesem yalan olur. Benden tecrubeli arkadaslar daha net bilgiler verebilir

el nino 9
      el nino 9

Arkadaslar ben 10 Aydir westfield Indianada yasiyorum, Carmela komsuyuz hatta dun Carmelda aksam 3 saat doordash yaptim 🙂 Carmel gercekten yasamak icin harika bir yer. Maas ve egitim skalasi yuksek. Hamilton County olarak gecen Carmel, Westfield ve Fishers bence Indianada hem guvenlik hem egitim hem sosyal olanaklar acisindan en guzel yerler.

Artilari : Okullari Cok iyidir, yasayan insanlar egitimli ve ekonomik olarak yuksek kalitedir yani burada siyahi ve Hispanic ortalamasi cok dusuktur olanlarda egitimli ve belli bir ekonomik seviyede insanlardir
      Cok huzurlu sessiz sakin, buyuk cogunlukla mustakil evlerin oldugu guzel yerler

Gelelim eksilerine:) Ozellikle carmel genel ortalamaya gore pahali bir yer , Nedenlerini anlattim. Westfield ve Fishers bir tik daha ucuz ama buralarda pahali sayilir tabii pahali derken buradaki fiyatlar daha pahali eyalatlere gore yine insafli kaliyor ama Indiana icin pahali diyelim. Havasi ic anadolu havasina benzer hatta biraz daha soguk

Is imkanlari derken valla burasi turkiyenin tam tersi is var isci yok 🙂 her yer is ilani dolu, ozellikle baslangic seviyesi icin issiz kalma sansiniz yok ama bu Tarz bir islerde calisarak carmelda kirada oturmak pek mumkun degil cunku kiralar yuksek ama Indianada gercekten is imkanlari fazla

el nino 9
      el nino 9
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Arkadaslar merhaba. O kadar dikkat etmeme ragmen maalesef I-765 formunu yollarken isim ve soyismimi ters yazmisim ve eve gelen employment authorization kartinda yanlislik var. bunu duzeltmek istiyorum yalniz hata benden kaynakliysa sanirim tekrar I-765 doldurup ucretini filan yatirmam lazim. Boyle yapmadan sadece duzeltme istegi ve karti yollasam sikinti cikar mi? Basindan benzer bir olay gecen oldu mu

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba. K-1 vizesiyle amerikaya giris yaptim ve ssn numarasina basvurup aldim. Burda sikinti yok, yalniz calisma kartim geldiginde bir ssn numarasi daha yollamislar ve bunda adla soyadimin yeri yanlis yazilmis yani adimin yerine soyadim yazilmis. Hic basina boyle birsey gelen var mi? Suan iki tane ssn numaram var ve birisinin adisoyadi ters yazilmis ne yapmam gerekiyor onu arastiyorum

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      el nino 9
      el nino 9